Forum » Hlajenje in modifikacije » čudna temperatura
čudna temperatura
OrkAA ::
moj celeron 950MHz se preveč greje al pa samo tko piše. V biosu piše približno 70 stopinj , v windowsih mam pa program k sm ga dobil poleg matične - pc alert. Ta program mi kaže v mirovanju okrog 30-40 stopinj, če pa pržgem prime95, se mi v parih sekundah dvigne na 90 stopinj
Če ugasnem prime95 se pa v eni sekundi spet spusti na 40. Men tukej ni nič logično. Kater program je najboljši za merjenje temperature?
A mogoče kdo ve zakaj se mi to dogaja(termalna pasta je na procesorju namazana, hladilnik je pa še originalen, pa ventilator se vrti in procesor ni navit)
Če ugasnem prime95 se pa v eni sekundi spet spusti na 40. Men tukej ni nič logično. Kater program je najboljši za merjenje temperature?
A mogoče kdo ve zakaj se mi to dogaja(termalna pasta je na procesorju namazana, hladilnik je pa še originalen, pa ventilator se vrti in procesor ni navit)
Tale motherboard monitor že mam, sam nevem ker senzor naj nastavim. Mam ene 9 različnih winbondov. Mogoče kdo ve kerga, de bo kazal temperaturo procesorja?
zdej sem nastavil tale mbm, ampak tut kaže tko visoko temp.- 73. Zdej pa res nevem kva nej nardim. A je mogoče napaka na senzorju?
sidney ::
preglej hladilnik. men se je isto pregreval in sem ugotovu, da je totalno kriv na sticni povrsini. po smirglanju sem iz cca 65°C spravu na cca 45°C. lep rezultat 20°C. pa sem spolirou se procesor in se hladilnik zraven. pristal sem na cca 40°C. Torej 25°C samo z brusenjem in poliranjem. Navodila si poisci med clanki... BTW: tnx Luni
aja: proc: cel.1.0 box varianta
aja: proc: cel.1.0 box varianta
Marjan streli !!!! Lisice so Mici zagrable !!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sidney ()
l_jst ::
Ej a lohk poves to o poliranju pa brusenju med kerimi clanki pa nardis kak link do ke. K bi pomoje to zanimal kr dost folka
Dr_M ::
a se pojavlajo ksne nestabilnosti??? sam tole zgleda kot da ni ventilatorja na hladilniku, pa po moznosti se brez paste med hladilnikom in jedrom...
drugac pa poglej na hp od mbm za nastavitev senzorjev.
drugac pa poglej na hp od mbm za nastavitev senzorjev.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
Sm pogledal na hp od mbm pa sem nastavu taprave senzorje, tko de to ne more bit.
Na procu mam termalno pasto pa ventilator tut dela!
Pa še to : jest sm 9!! ur skupaj igral mafio na 90!!!! stopinj, pa ni blo nč. Na intelovi strani piše de je maksimalni temp. za cel 950MHz 79 stopinj, tko de jest nevem.
A ma še kdo kakšno idejo???????
Na procu mam termalno pasto pa ventilator tut dela!
Pa še to : jest sm 9!! ur skupaj igral mafio na 90!!!! stopinj, pa ni blo nč. Na intelovi strani piše de je maksimalni temp. za cel 950MHz 79 stopinj, tko de jest nevem.
A ma še kdo kakšno idejo???????
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OrkAA ()
Gadjit ::
Ne se bat ce je men delu AMD Athlon na 98*C (ventilator ni delu) po zamenjavi je pa cist OK temperatura. Kdaj si opazu povišano temperaturo ta prvič? Slab stik po moje?
Mah jest nevem če je slab stik. Termalno pasto sem dal na prst pa namazal procesor, pol sem pa dau gor hladilnik. Pa to sm že 2x naredu.
No recimo da ni stika(slab stik) med procam in hladilnikam... A bi pri tem hladilnik postal vroč, topel, hladen? Ker moj je topel(čutim nekej toplote)
No recimo da ni stika(slab stik) med procam in hladilnikam... A bi pri tem hladilnik postal vroč, topel, hladen? Ker moj je topel(čutim nekej toplote)
sash ::
si pogledal kolk kaže tempa v Biosu (mislim da je to pr MSI-ju pod Hardware monitoring)
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovna temperatura procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4755 (2897) | kitara8 |
» | Problem, višanje temperature s časomOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1468 (1082) | Pyr0Beast |
» | koliko naj bi bila temperatura CPUja ... ?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2251 (1565) | xenon74 |
» | Temp. procesorja je 66 stopinj ?!?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1585 (1292) | Roadkill |
» | cpu temp.Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1565 (984) | HardwareMaster |