» »

cpu temp.

cpu temp.

BLaCkEnED ::

Dej folk prosim povejte mi kako naj zmanjsam CPU tempertaturo. imam AMD 1,4GHz in FAN ki se vrti z 6490RPM-ji. SYSTEM temp. je med 35-40°C ( se pravi normalno) , CPU temp. pa skoraj vedno nad 80°C. Ce imam zaprto skatlo se ta temperatura se poveca in ko pride nad 85°C se mi v windowsu pojavi blue screen,in pc morm ugasnt ;( !!
je sploh tista temperatura (CPU) temp. procesorja ali cesa drugega?
prosim za pomoc.
tnx!

Thanatos ::

85°C 8-O kako ti je pa to uspelo? Pa ker vent maš sploh? A si ga sploh pravilen gor dal?

Matek ::

Uf, čuvaj malo, pri kakih 90 stopinjah zna crknit stvar. Najbrž nimaš gor pravilno danega venta, pa kako pasto si omisli.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

_WilL_ ::

Ali imaš ti sploh stik procesor hladilnik, pomoje ne, pa še brez termalne paste.
LP WilL
IBM T41p (Pentium M 1.7 GHz, RAM: 1024MB, DISK: 60GB 7200rpm, ATI FireGL 128MB
LCD: 14,1" res: 1400x1050, DVD/CD-RW, Bluetooth, WiFi b)

Tr0n ::

Verjetno je tisto temp. procesorja, ker nobena druga ne bi bla tako visoka. Ali se motim?

Nekaj nimas vredu. Jaz imam npr. XP 1800+ in Titan TTC-D5T (3000 obratov) pa dosezem max 53 C pri obremenitvi.

BLaCkEnED ::

ventilator imam dober,kako se klice pa nevem.
Procesor pa plosco sem kupil v italiji (ker je veliko cenejse), sestavit sem ga pa nesu v trgovino Eniac. Mislis da tam ne znajo pravilno nastaviti ventilator na procesor? mogoce pa res ni pravilno nastavljen,ker sem bral da za AMD je treba zelo pazit pri tem delu. Nevem no. Pasto pa je pomojem tud dal.
BTW: tvoj amd 1800 se ne segreva tolk in ne rabi takega ventilatorja,ker 1400 je zadnji med procesorji ki se tolk mocno segreva, 1500 se veliko manj.

tha_man ::

Preveč! Nekje do 60 stopinj je še normalno za TB 1.4 (čeprav bi z ventom na 7000 rpm moralo biti manj), ampak 80 stopinj 8-O

Thanatos ::

in zakaj enostavno stvari dol ne daš in pogledaš kaj je narobe?

rap3r ::

Mislm da maš že temp kište zlo visok!!!40stopin?Dej si en vent uspredi k notr piha in navrh enga k vn tko je men padla temp v kišti za 15 stopin tko da mam zdej okol 28!Glede cpu ja pa poglej v biosu da nimaš voltaže slučajno povečane in pa a se ti ventilator sploh vrti!!!
Ne droga, ne trava me ne mika, le kakšna promilja alkohola se učasih po krvi mi potika:)

VASkO ::

kot prvo imas ziher kaki kurcev mini/midi tower in neporihtano notranjost -> slab pretok zraka, kar se vidi po tem, da je ze sistemska temperatura do 40°C. to je prevec, toliko imajo eni temperatur obremenjenega procesorja... kot drugo, zelo verjetno imas kaki kurcev mini/midi tower in neporihtano notranjost -> slab pretok zraka...

da se ne bom ponavljal - porihtaj notranjost kiste -> kabli poleg hladilnika za procesor sem ziher ne spadajo, poglej si clanke o okroglih IDE kablih, pa znova namesti hladilnik na procesor, ker so ti ziher ga dali gor brez da bi odstranili tisti cigumasti termalni trak, ki je originalno na hladilnikih naliman gor. To je smrt za procesorje, vsak hladilnik hladi boljse brez tistega cigumija, kajsele s termalno pasto!

Thanatos ::

jaz sem imel pred časom še midi tower (sedaj ponosen lastnik Chifteca). V njem je bil Tbird 1000, na njem pa eno Evercoolov clon Chrome orba (4200obr). Bil je popolnoma brez ventilacije, med CPU in Chromom je bil roza čigumi, da pa se stvar še bolj zakoplicira je bil napajalnik oddaljen 2 cm od orbovega zajemališča zraka. Temperatura CPUja je bila peklenskih 54 v zaprtem pri idle tako je tvojih 85 znak nepravilne uporabe kot pa česa drugega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thanatos ()

piek ::

Ah, 85C.
A ne bi ti kiste odprl, pa pogledal ce imas ventilator sploj prikljucen pa ce se vrti. tako temperaturo dosegas verjetno zaradi tega, ker tvoj procesor od prerane smrti drzijo le hladilna rebra.
Preveri, najverjetneje ti vent ne dela.

LP

piek

PS: Stari Athloni prezivijo tudi 100+C, ni pa zdravo testirat tega. Enkrat crkne pa mas.
--- Finish it off if you started it! ---

BLaCkEnED ::

skatlo imam zmeri odprto. seveda da mi dela ventilator. Imam Thermaltake Mini Super Orb in se vrti z 6400rpm. Verjetno je to kar je reku Vasko, da mi tip ni odstranil termalni trak iz ventilatorja in je slab stik.

burekar ::

Verjetno je to kar je reku Vasko, da mi tip ni odstranil termalni trak iz ventilatorja in je slab stik.

Vidim, da nisi pismen. Tip ni odstranil termalnega traka pravimo v slovenščini. Vse admine iritira vsak warez, slovnice se pa še v novicah ne držite. Spuščanje samoglasnikov je čisto razumljivo, samo takšne bučke so pa preveč.

Kot drugo, Mini Super Orb ni dovolj dober za tak procesor, najverjetneje imaš tudi ohišje takšno, da je napajalnik vertikalno obrnjen. Pojdi v kakšno trgovino in si kupi npr. Volcano 7 ali kaj podobnega, ter sledi navodilom, ki so na škatli, ali pa prodajalca vprašaj.
Če bo potem temperatura še vedno čez 65 stopinj, rabiš pa predvsem drugo ohišje in mogoče še gladek smirkov papir za brušenje hladilnika.

"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

burekar ::

Ker imam trenutno nekaj časa za stran vreč, bom zatežen še s temle:
se vrti z 6400rpm

Ne, napiše in izgovarja se: se vrti s 6400rpm.
Predlog s se uporablja pred glasniki p, t, k, s, š, c, č, h, f.
Predlog h pa pred glasniki k in g.
Kaj se sploh v šoli učite? Brez dobre komunikacije se je nemogoče dobro naučiti stvari. Da ne bi govoril o tem, kakšen zmazek delate s svojo ignoranco iz angleščine.

P.S: Nisem nek zatežen slovničar, ampak samo gimnazijec. Določene dele slovnice je pa vseeno treba uporabljat, če hočemo delat smiselne povedi.

BLaCkEnED ::

itak da si zatezen slovnicar, gimnazijski piflar. Tle pisemo o problemih in ne mi neki tezit kako je napisano! ;((

burekar ::

A bi rad žalil koga? Pejt čapce žalit, če si tak pogumen, in ne bit freh(neprijazen za neuke), če veš, da te ne poznam.
Torej, ne ti men piflar ovca mala #:o$). Najprej se nauč brat, potem pa mogoč celo pisat. Ko se boš naučil brat in prebral kar smo ti napisali, boš naredil kar smo ti svetovali. Potem ko se boš pa naučil pisat, se boš pa tistim, ki so ti pomagali, zahvalil.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

VASkO ::

huh burekar, ce je tebe slucajno matura iz tira vrgla?

burekar ::

Js to leto še nimam mature...

Na qrac mi gre pa to, da ljudje na slo-techu, ki se imajo za nadpovprečno inteligentne Slovence, niso pismeni. Pol mi pa še en nehvaležn froc nazaj neki bitcha pa žali.

"The last 29 days of the month are the hardest."
- Nikola Tesla

miskoo ::

ej jo burek !!!tvoja slovnica je pa res zvita !!pa kaj tebe boli kurac kako kdo pise, vglavnem da se razume njegov problem in da se ga proba resit na taksen in drugacen nacin !! slovnico si pa kar nekam takni ali pa se v soco vrzi z vso slovensko literaturo !!:P sebo ti si pa rajsi ventole postimaj ali pa turbine nabavi !!klima bi se kar prav prisla v tvojem primeru.:D

madmitch ::

Verjetno je to kar je reku Vasko, da mi tip ni odstranil termalni trak iz ventilatorja in je slab stik.


Vidim, da nisi pismen. Tip ni odstranil termalnega traka pravimo v slovenščini.burekar tudi tvoja slovenščina je bolj boga. Mi Slovenci pravilno rečemo "Tip ni odstranil termalnega traku in ne traka. Mislim, da nisi najbolje poslušal ko ste to jemali v šoli. Dalje: iritira - draži (FV slovar tujk), vertikalno - navpično (isti vir)

Brez dobre komunikacije se je nemogoče dobro naučiti stvari. Da ne bi govoril o tem, kakšen zmazek delate s svojo ignoranco iz angleščine.


Verjetno bi bilo bolje; "Brez dobrega sporazumevanja se je stvari nemogoče dobro naučiti. Da ne bi govoril o tem, kakšne zmazke delate s svojim neznanjem iz angleščine."

P.S. Študij slavistike bi ti vsekakor odsvetoval. Predlagal pa bi ti, da ponoviš osnovnošolsko slovnico in da med počitnicami prebereš kakšno knjigo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

burekar ::

madmitch:
:D
Pri traku lahko oboje. Če še ne veš.
Drugače niti približno nočem biti slavist, gre se za pismenost. Vsaj upoštevanje osnov. Potem se pa ljudje znajdejo v škripcih, ko zaradi nepismene prošnje ne dobijo službe...

Na takšnem forumu je seveda obvezno, da se tolerirajo napake, ampak vse ima svoje meje. Spuščanje samoglasnikov in svojevrsten slog-da; krneki-ne. Gre se za sporazumevanje brez kretenj in obrazne mimike, zato mora biti slovnična pravilnost povdarjena.

madmitch ::

Pri traku lahko oboje. Če še ne veš.Še ne vem in verjetno nikoli ne bom. Ker enostavno ni res.
Pravzaprav, to niti ni bistvo spora, celo strinjam se s teboj, to je vendarle internetna stran, odprta v svet in zelo obiskana z vseh koncev in narečnih področij Slovenije. Že res, da različni govori in narečja bogatijo jezik, da pa se namenoma uporabljajo ozko narečni izrazi samo za dokazovanje neke pripadnosti okolju, je pa le malo pretirano.

Za konec samo še ena tvoja napaka burekar:
gre se za pismenost

Pravilno je; " gre za pismenost"

Burekar, če se ti da, lahko to temo nadaljujeva v "Loži".
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

Tomi ::

Ne se prepirati glede slovnice, ker je neumno. Samo uporabljajte pravilno slovenščino. Sicer pa sam zelo propagiram uporabo knjižne slovenščine, predvsem pravilno in nasploh uporabo rodilnika. Ker me to tudi moti pri svojih predavateljih, ki ga ne uporabljajo.
Če se boste pa še naprej prepirali, potem pa veste, kaj sledi.
metrodusa.blogspot.com

madmitch ::

Tomi!

Burekar in jaz se, vsaj po mojem mnenju, nisva in se ne prepirava!
Še enkrat povdarjam, da se z burekarjem popolnoma strinjam in mu dajem prav. Na žalost je, tako pisno kakor tudi pogovorno izražanje, tu pišočih, prevečkrat porazno in popolnoma nerazumljivo. Že res, da ni vmestno pričakovati od vseh, da bodo uporabljali izbran jezik, bi pa bilo neprimerno bolj prijetno brati, vkolikor bi bil jezik vsaj približno normalen.
To, da si naju ultimativno prekinil z grožnjo; "Če se boste pa še naprej prepirali, potem pa veste, kaj sledi." ti nikakor ne morem šteti v prid. Mislim, da bi si tak ultimat preje zaslužil nekdo, ki se na konstruktivno kritiko, pa če tudi je le-ta malce okorna, odzove z žaljivkami, neprimernimi kateremkoli javnem mediju, kar ta stran vsekakor je.
Tomi, upam, da bova z burekarjem, to izmenjavo mnenj nadaljevala kje drugje, recimo v Loži in da tam ne bo moteča.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BLaCkEnED ::

madmitch:
prav si povedal, tudi burekar je nepismen pa se neki dela pametnega, hahahah ker smeh. [:D :D :D :D

burekar ::

madmitch:
Glede traku:)) vprašaj kakšnega slovničarja, da je dandanes to že dovoljeno. Glede tega, da se gre za slovnico, je pa res napaka.

Btw, ko pišem ne mislim na slovnico in se zato motim, ampak vsaj malo misli pa je le treba osredotočit na to.

sebo:
Aha, to bo to. Kaj pa procesor si že ohladil do kakšne spodobne temperature?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: burekar ()

madmitch ::

burekar, moram te razočarati, imam doma slavista in to še svežega. Ne strinja se s tvojo trditvijo, kar pa seveda ne pomeni, da nimaš prav.

Sebo,
nima smisla s teboj karkoli razpravljati. Več kot očitno dokazuješ, z vsako besedo, ki jo napišeš, da ti ni pomoči. Še tako enostavna izmenjava mnenj, je tebi daleč prevelik zalogaj. Edini argument, ki ga premoreš, je pritlehno, nič kaj intelegentno nerganje in žaljenje.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

BLaCkEnED ::

madmitch: krneki. jst nocem nobenga zalit. najprej me je on zacel zalit s tem da sem nepismen in sm pac popizdu.:D

no saj ni vazno, se nebomo kregali.

burekar: ja.sem dal dol ventilator in na procesorju je blo vse zmazano-se je stopil termalni trak,ni cudno da je bila taka temperatura.sam nevem zakaj mi ni odstranil termalni trak tisti ki mi je zlozil pc.potem sem vse lepo ocistil in dal srebrno termalno pasto titan,ki mi jo je v trgovini kar zastonj podaril:D ......in sedaj je temp. med 56-58°C...se pravi za 30° boljse,..waw...a se zmeraj ni nizka. sedaj ko so bolj topli dnevi je pa med 60-61. no sej samo se en ventilator bom odzpredaj vgradil da bo pihal not zrak,odzadaj ga pa ze imam,pol bo vrjetno se boljse.:))

Tomi ::

madmitch: To, da si naju ultimativno prekinil z grožnjo; "Če se boste pa še naprej prepirali, potem pa veste, kaj sledi." ti nikakor ne morem šteti v prid.
Tole je pa idealen primer, ki sem ga rabil za dokaz, da ljudje ne znajo uporabljati rodilnika. Če je napaka namenska, potem pa si očitno nekaj psihologa, ker si vedel, kako bom reagiral.
In ne, teme ne bom kar brezveze zaklepal, o tem si lahko prepričan.
metrodusa.blogspot.com

miskoo ::

Mislim pubeci kaj je zdej to !!ali se bomo obmetavali s prokleto slovnico pa veliko zacetnico ali bomo kaksne racunalniske probleme reseveli????????????;(( vsaj 1x pozabite na te pismene neumnosti ali imate tko radi solo da je ne moreste pozabit!!!:P

burekar ::

sebo:
Konec koncev imaš 1.4ghz Tbirda, ki se najbolj greje. Probaj še z intake ventilatorjem in premišljenim airflow-om, potem bi moral biti pod 50, če bo sreča.
miskoo:
Gre se za dobro sporazumevanje. Na netu se zaenkrat sporazumevamo samo s tekstom, zato je to tako pomembno. Kar delajo ljudje iz slovenščine ni nič proti temu, kako govorijo angleško. To je šele totalen polom, kar je žalostno.

madmitch ::

Tomi, ;) vsako pozitivno kritiko sprejmem. Kljub temu, kar piše spodaj, tudi jaz nisem nezmotljiv. Me pa vseeno zanima, če je še kdo drug opazil, kje je napaka, ker ni prav zelo očitna. Je pa bila namerna, kakor še dve drugi.

Še nekaj, Tomi. Napačno rabo rodilnika bi se lahko še nekako spregledalo, da pa OGROMNO ljudi ne zna uporabljati dvojine, kot posebnosti, ki jo poznamo le mi in še nekaj narodov, je pa grozljivo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Tomi ::

madmitch: nasplošno velja: "Errare humanum est", samo dejstvo, da ljudje ne znajo negovati lastnega jezika, je pa posledica slabega šolskega sistema. Pa o tem raje ne bi tule.
metrodusa.blogspot.com

HardwareMaster ::

Ej Tomi, a te lohka neki prašam?

Moj post, ki je bil res grdo napisan, ste umaknil, od burekarja, ki je pa navedu zame sporno besedilo, ste pa pustil. Zakaj?

Zgodovina sprememb…

Tomi ::

Post, kjer je 30% besed žaljivih ali kletivic, sem seveda umaknil. Burekarjevega pa nisem videl, ker sem samo človek, in ne morem imeti celega foruma pregledanega.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

HardwareMaster ::

Okej


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736711 (4827) care20
»

Prenosni računalnik-Hladilna podloga/hladilna pasta

Oddelek: Pomoč in nasveti
81108 (941) MorsUltima
»

hd 4850 + AC accelero s1 rev 2 ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
717547 (5386) M-XXXX
»

Full PAT BIOS hack na plati ASUS P4P800 (dlx.) - uspeh!

Oddelek: Navijanje
61323 (1060) All
»

Namestitev Volcana 6Cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
131502 (1168) DrSergioDJ

Več podobnih tem