Forum » Šport » Ubogi kolesar na cesti
Ubogi kolesar na cesti
Temo vidijo: vsi
first_line ::
Jaz sem voznik in me ne opisuje (se ustavim pred rdečo rampo pa to). Kolesarčki se edini tu hvalite kako gazite mačke pa avte. Hvala bogu da zakon ne dovoljuje takim sesti za motorizirano vozilo.
jype ::
first_line> Jaz sem voznik in me ne opisuje (se ustavim pred rdečo rampo pa to).
Rampe niso problem. Rdeči bazeni zmečkanih prvošolčkov, ki jih avtomobili puščate za seboj, pa so.
first_line> Kolesarčki se edini tu hvalite kako gazite mačke pa avte.
Gazimo avte? Mislim, da si nekaj zamešal. Kolo je
ne pa
Rampe niso problem. Rdeči bazeni zmečkanih prvošolčkov, ki jih avtomobili puščate za seboj, pa so.
first_line> Kolesarčki se edini tu hvalite kako gazite mačke pa avte.
Gazimo avte? Mislim, da si nekaj zamešal. Kolo je
ne pa
Limit-sky ::
Ne, ne... Oni se samo igrajo.
Z rampami. In tisti farbenblind še po ogledu posnetka ne vidijo kakšne barve je... Ampak igra je važna...
Z rampami. In tisti farbenblind še po ogledu posnetka ne vidijo kakšne barve je... Ampak igra je važna...
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.
And I am extremist.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Limit-sky ()
Človek ki še bicikla ni sposoben peljat mi pametnuje kako sem nesposoben ker v življenju še nisem povzročil prometne nesreče (pa tudi rdečih ramp ne gazim).
Aja ne, on z biciklom nabije ful več kilometrov kot jaz z avtom. Jao sine, zakaj te ni mama dost tepla.
Aja ne, on z biciklom nabije ful več kilometrov kot jaz z avtom. Jao sine, zakaj te ni mama dost tepla.
first_line> Aja ne, on z biciklom nabije ful več kilometrov kot jaz z avtom. Jao sine, zakaj te ni mama dost tepla.
Sine, da se ti loh z autam (s tabeumu jugotam) okol gonš se loh men zahvalš, ker če bi se js vozu z autam, sploh na cesto neb pršu kb blo use tok zabasan.
Sine, da se ti loh z autam (s tabeumu jugotam) okol gonš se loh men zahvalš, ker če bi se js vozu z autam, sploh na cesto neb pršu kb blo use tok zabasan.
Gregor P ::
Kolo je
Če se s temle voziš okoli, potem sem malo pomirjen, ker ti vsaj pomožna kolesa onemogočajo, da bi prevečkrat padel, ter te konkretno omejujejo pri končni hitrosti (sicer ne bi imel nič proti, če bi ga tudi ustrezno opremil za vožnjo po mestu, ampak to bi bilo verjetno že preveč za zahtevati)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
first_line> Aja ne, on z biciklom nabije ful več kilometrov kot jaz z avtom. Jao sine, zakaj te ni mama dost tepla.
No no, saj bi te ustrezne inštitucije hitro odstranile s ceste. Ne skrbi zame, imam iskušnje s kolesarji ki delajo gužvo in sem še zmeraj živ.
Ajde, jype, odi se domov igrat z rdečimi avtki... Mogoče ti bo pa podzavestno takšen odtenek prišel v kri. Aja, ne. Saj rampe niso problematične, sem pozabil.
And I am extremist.
And I am extremist.
first_line> Ne skrbi zame, imam iskušnje s kolesarji ki delajo gužvo in sem še zmeraj živ.
Škoda da kolesarji niso več.
Limit-sky> Ajde, jype, odi se domov igrat z rdečimi avtki... Mogoče ti bo pa podzavestno takšen odtenek prišel v kri. Aja, ne. Saj rampe niso problematične, sem pozabil.
Ni še konc šihta, gužvo grem na cesto delat ko se vsi zbašete na cesto!
Škoda da kolesarji niso več.
Limit-sky> Ajde, jype, odi se domov igrat z rdečimi avtki... Mogoče ti bo pa podzavestno takšen odtenek prišel v kri. Aja, ne. Saj rampe niso problematične, sem pozabil.
Ni še konc šihta, gužvo grem na cesto delat ko se vsi zbašete na cesto!
pirat ::
novica> drove through a red light and into a car, the paper says. Two other motorists who saw the accident were so shocked they crashed into each other.
Venum ::
Gregor P> Verjetno zato drvite s 60 km/h po središču mest ker še posebej razumete stisko pešcev, ki se vam niti izogniti ne morejo.:(
Tako je. Ne čutimo potrebe, da bi sebe zaščitili pred pešci, ker jih spoštujemo in se jim pravočasno umaknemo in nas tako ne poškodujejo, mi pa ne njih. Avtomobilisti tega ne počnete, zato potrebujete odbijače in vetrobranska stekla, ki vas pred pešci varujejo tako, da pešcem polomijo in strejo kosti ter jih v mnogih primerih ubijejo, potem jih pa odložijo v najbližji fiksiran del prometne infrastrukture v bližini, najraje kar jeklene količke, ki jih mesto potrebuje, ker vozniki motornih vozil ne razlikujete med površinami za motorna vozila in površino za vse ostale.
Zato drvimo s hitrostjo, ki je primerna za vožnjo po mestu, ne pa z več kot sto kilometri na uro, kot to počnete vozniki motornih vozil, kadar vam psihična motnja pove, da se avtomobil ne sme voziti počasneje kot se premikajo kolesarji, pešci, ljudje na skirojih ali rolerjih.
Kake blodnje pa ti pišeš lejga :D
Ti maš psihične motnje...Pojdi se zdravit, pa čimprej !
Raje nehi pisat, resno :D
Pa redno jest tabletke, da ti bo boljš :D
Čutim, da so te zlorabli v otroštvu, al so ti pa sprali možgane :(
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Venum ()
Zdej, al še nisi bil v mestu, al pa si bil samo v avtomobilu, pa nisi nič ven videl, ker se ven iz avtomobila pač ne vidi. Oboje je možno!
Ne, tepli so ga sošolci v OŠ. Kar je izgleda pustilo iste travmatične posledice. Poleg farbenblind napake, seveda.
And I am extremist.
And I am extremist.
Limit-sky> Ne, tepli so ga sošolci v OŠ. Kar je izgleda pustilo iste travmatične posledice. Poleg farbenblind napake, seveda.
Ti rajš povej kolk si jih dons rešu gotove smrti in zakaj nisi kot pravi samaritan raje tveganja še dodatno zmanjšal in šel peš?
Ti rajš povej kolk si jih dons rešu gotove smrti in zakaj nisi kot pravi samaritan raje tveganja še dodatno zmanjšal in šel peš?
Mi izogibanje norih travmatičnih biciklistov gre kar dobro od rok. Tudi če so farbenblind. Ker moj 2-tonski avto vleče na rdeče, moram na vsakem križišču posebej pogledat, če me je kolesar sploh videl. To sicer počnem le po Ljubljani. Tam je dokazano vsaj en kolesar, ki bi se rad igral na cesti, farbenblind.
And I am extremist.
And I am extremist.
Zgodovina sprememb…
Limit-sky> Tam je dokazano vsaj en kolesar, ki bi se rad igral na cesti, farbenblind.
Aja? Kako je pa dokazano?
para! ::
LOL, no. Škoda, da ni icemata v teh temah, bi vama razložil o peskovnikih, lopaticah in kanglicah :D
Death before dishonor!
Limit-sky> Tam je dokazano vsaj en kolesar, ki bi se rad igral na cesti, farbenblind.
Znanstveno.
And I am extremist.
And I am extremist.
ttommy ::
Postavljam se ob bok v bran jype-tu. Še kdo?
To se vse skupaj vleče že predolgo. Saj ni problem samo avtomobilist- kolesar, ampak tudi voznik Audija/ BMW VS vozniku starejšega cenejšega avtomobila. Gre se za nadvlado močnejšega nad šibkejšim. Gre se za oholost, nadutost. V stilu: "umakni se mi, vozim Audi, kaj delaš gnečo v teh jajcih..."
Ali pa kolesarju- spravi se dol s ceste, oviraš mene Boga na cesti!
Strpnost, ljudje. Nestrpni boste lahko zadnje minute življenja, ko se boste spraševali, kam boste šli in kako bo na to vplivalo vaše obnašanje....
To se vse skupaj vleče že predolgo. Saj ni problem samo avtomobilist- kolesar, ampak tudi voznik Audija/ BMW VS vozniku starejšega cenejšega avtomobila. Gre se za nadvlado močnejšega nad šibkejšim. Gre se za oholost, nadutost. V stilu: "umakni se mi, vozim Audi, kaj delaš gnečo v teh jajcih..."
Strpnost, ljudje. Nestrpni boste lahko zadnje minute življenja, ko se boste spraševali, kam boste šli in kako bo na to vplivalo vaše obnašanje....
Gamer
para! ::
Ja zdej morš hitr natipkat ene par absurdnih primerov prometnih nesreč in lastnosti povzročiteljev posplošit na vse voznike motornih vozil, pri tem seveda kolikor se da pretiravat in pa ne pozabi na razliko med polomljenimi in strtimi kostmi, saj to zgodbi doda pristnost! Glede na posploševanje na podlagi znamke avtomobila, ti bo šlo tole precej dobro od rok!
Resno, od kje taki zaključki?
Death before dishonor!
Limit-sky> Znanstveno.
Točno, neodvisni inštitut Fresenius! Le kako sem lahko pozabil?
A tam si delal izpit?
ttomy: To imaš izkušnje z Ljubljančani? Ti so zelo naduti, ja. To imaš prav.
And I am extremist.
And I am extremist.
Zgodovina sprememb…
Malner ::
Men pa še zmer ni jasn zaka je Jype vmeš prešaltal na BicikeLJ in svoj kolo vozil na rami čez pol Ljubljane.
Utk ::
iso2000 ::
+1
Vozim se s starejšim avtomobilom in kolesom in bi sam težko boljše napisal!
Malner> Men pa še zmer ni jasn zaka je Jype vmeš prešaltal na BicikeLJ in svoj kolo vozil na rami čez pol Ljubljane.
Guma mi je počla.
Utk> Ja strpnost je pa res jypova odlika. Druga najmočnejša, takoj za previdnostjo.
Dejansko!
Guma mi je počla.
Utk> Ja strpnost je pa res jypova odlika. Druga najmočnejša, takoj za previdnostjo.
Dejansko!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Mati Narava se je usmilila nas avtomobiliste in večino kolesarjev pregnala s ceste (nič me ne ustavi, razen če bo dež). Ceste spet pripadajo tistim ki jih plačujemo! Ow yea! Ow yea. Who is the man, who is your daddy!
Danes sem testiral moje popolnoma nove ContiPremium 5 in so za pop hude.
Danes sem testiral moje popolnoma nove ContiPremium 5 in so za pop hude.
Ja, ta dež je sranje, povprečno mam nižjo za 1.8km/h :(
Utk> Sej vidimo kako si strpen do tistih, ki se vozijo z avti, in previden v bližini ramp.
Če nimajo kruha pa naj jejo potico!
first_line> Ceste spet pripadajo tistim ki jih uničujemo!
Fixed that for you.
first_line> Danes sem testiral moje popolnoma nove ContiPremium 5 in so za pop hude.
V primerjavi z Ultremo ZX so hude samo za v smeti.
Utk> Sej vidimo kako si strpen do tistih, ki se vozijo z avti, in previden v bližini ramp.
Če nimajo kruha pa naj jejo potico!
first_line> Ceste spet pripadajo tistim ki jih uničujemo!
Fixed that for you.
first_line> Danes sem testiral moje popolnoma nove ContiPremium 5 in so za pop hude.
V primerjavi z Ultremo ZX so hude samo za v smeti.
Zgodovina sprememb…
Ceste uničuješ tudi ti, razen če s kolesom ne voziš po krompir in pšenico v Prekmurje, po ribe najmanj v Koper, če že ne Španijo, za računalniško robo pa niti ne vem kaj je bi moral it iskat, da ne bi šla vsaj malo po cesti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Utk> Ceste uničuješ tudi ti, razen če s kolesom ne voziš po krompir in pšenico v Prekmurje, po ribe najmanj v Koper, če že ne Španijo, za računalniško robo pa niti ne vem kaj je bi moral it iskat, da ne bi šla vsaj malo po cesti.
Jaz vse kupujem bio s kolesom pridelano.
first_line> Rampe ne pripadajo tistim ki jih uničujete! Sploh ne ta rdeče.
Sej nimam nobene rampe. Rampe so zato, ker vozniki motornih vozil ne znate upoštevat prometne signalizacije in svoj pleh puščate povsod kjer vam pade z riti. No cars - no automatic gates!
Jaz vse kupujem bio s kolesom pridelano.
first_line> Rampe ne pripadajo tistim ki jih uničujete! Sploh ne ta rdeče.
Sej nimam nobene rampe. Rampe so zato, ker vozniki motornih vozil ne znate upoštevat prometne signalizacije in svoj pleh puščate povsod kjer vam pade z riti. No cars - no automatic gates!
Daedalus ::
Ceste uničuješ tudi ti, razen če s kolesom ne voziš po krompir in pšenico v Prekmurje, po ribe najmanj v Koper, če že ne Španijo, za računalniško robo pa niti ne vem kaj je bi moral it iskat, da ne bi šla vsaj malo po cesti.
Precej manj, kot oni, ki se morejo tudi 100 metrov daleč pelat z avtom. Pol pa vam jih taki, ki smo lastniki avtov, pa jih uporabljamo takrat, ko je to smiselno, v bistvu subvencioniramo. Komaj čakam na obračunavanje cestnine po prevoženih kilometrih
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Ko ti tovornjak pripelje olje, plin, drva, karkoli že imaš, če nisi kam priklopljen, bolj uniči tvojo ulico in vse ceste do nje kot da se sam celo leto cele dneve gor pa dol voziš z avtom.
Pa tudi če to pripelje v toplarno namesto k tebi, ni dost razlike.
Pa tudi če to pripelje v toplarno namesto k tebi, ni dost razlike.
Utk> Ko ti tovornjak pripelje olje, plin, drva, karkoli že imaš, če nisi kam priklopljen, bolj uniči tvojo ulico in vse ceste do nje kot da se sam celo leto cele dneve gor pa dol voziš z avtom.
Ja. In ko se enkrat pelješ z avtom uničiš cesto bolj kot če se celo leto voziš z biciklom.
Ja. In ko se enkrat pelješ z avtom uničiš cesto bolj kot če se celo leto voziš z biciklom.
Ko ti tovornjak pripelje olje, plin, drva, karkoli že imaš, če nisi kam priklopljen, bolj uniči tvojo ulico in vse ceste do nje kot da se sam celo leto cele dneve gor pa dol voziš z avtom.
In isto velja za škodo, ki jo napram biciklu naredi avto Pač, jaz in moj bicikl sma težka skup tam okoli 100 kg, plus/minus kak. Avto je težek ~1 tono. Je kr razlika, bi rekel.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Precej manj, kot oni, ki se morejo tudi 100 metrov daleč pelat z avtom. Pol pa vam jih taki, ki smo lastniki avtov, pa jih uporabljamo takrat, ko je to smiselno, v bistvu subvencioniramo. Komaj čakam na obračunavanje cestnine po prevoženih kilometrih
Jao sine, potem boš pa jokal ko bo čokolešnik dražji.
Eni imate res take izjave da drugega kot izjemna glupost ne more razložiti situacije. Gremo podražati ceno kilomerta poti, sploh ni važno če zraven zajebem še sebe, važno da bojo voznike več plačevali. Podobno kot jypetovo metanje pod kolesa samo da zajebe voznika motornega vozila.
Seveda je. Sej nihče (upam?) ne pravi, da z biciklom uničuješ cesto. Uničuješ jo pa posredno, in to praktično glih tolk kot vsi ostali, ker jo itak daleč najbolj uničujejo tovornjaki.
Utk> Seveda je. Sej nihče (upam?) ne pravi, da z biciklom uničuješ cesto. Uničuješ jo pa posredno, in to praktično glih tolk kot vsi ostali, ker jo itak daleč najbolj uničujejo tovornjaki.
Počakajmo na ponedeljek.
Danes je bilo mesto še prazno in bi bil z avtomobilom prej v službi - v ponedeljek bom pa s kolesom že precej hitrejši.
Počakajmo na ponedeljek.
Danes je bilo mesto še prazno in bi bil z avtomobilom prej v službi - v ponedeljek bom pa s kolesom že precej hitrejši.
Zgodovina sprememb…
Jim nič ne pomaga, ker jih itak zamešate za rumene trikotne oznake za grbine, ko morajo po sredi ceste hodit, ker je pločnik zaparkiran.
Zgodovina sprememb…
Jao sine, potem boš pa jokal ko bo čokolešnik dražji.
Satelitsko cestninjenje ni lih tako daleč, FYI.
Eni imate res take izjave da drugega kot izjemna glupost ne more razložiti situacije. Gremo podražati ceno kilomerta poti, sploh ni važno če zraven zajebem še sebe, važno da bojo voznike več plačevali.
Ne, eni se zgolj zavedamo aktualnih projektov na nivoju EU. In nam je jasno, da se počasi stvari premikajo iz pavšalov na "pay-per-view" obračunavanje. Vinjete so že nice... sam a si resno kdaj mislil, da je to trajna rešitev? Je pa tudi res, da eni bomo spričo obstoječih navad take spremembe sprejeli lažje, kot drugi. V od avtov odvisni Sloveniji bo pa sploh halo, to je jasno.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Odprto pismo neznanim kolesarjem in kolesarki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 36497 (30695) | bluefish |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52712 (46001) | BigWhale |