Forum » Pomoč in nasveti » Dodajanje podnapisov v film
Dodajanje podnapisov v film
Mendex ::
Lep pozdrav!
Rabil bi manjšo pomoč in sicer, kako bi v film direktno zapisal podnapise, da nebi rabil dodatne datoteke s podnapisi (sub, srt).
Stvar je namreč v tem, da sem kupil Sony-ev smart TV (Bravia KDL-32EX720) + dodatni USB WIFI adapter. In sedaj ko želim iz računalnika poslati film na televizijo (preko DLNA) nemorem/neznam dodati še podnapisev. Sedaj pa nevem ali jaz neznam ali ni možno.
V primeru da je možno bi lepo prosil če kdo zna da pove kako se to naredi, v primeru da to ni možno ali ni nobenega ki bi znal, pa bi prosil, da kdo pove kako direkno v film zapečem podnapise.
HVALA!
Rabil bi manjšo pomoč in sicer, kako bi v film direktno zapisal podnapise, da nebi rabil dodatne datoteke s podnapisi (sub, srt).
Stvar je namreč v tem, da sem kupil Sony-ev smart TV (Bravia KDL-32EX720) + dodatni USB WIFI adapter. In sedaj ko želim iz računalnika poslati film na televizijo (preko DLNA) nemorem/neznam dodati še podnapisev. Sedaj pa nevem ali jaz neznam ali ni možno.
V primeru da je možno bi lepo prosil če kdo zna da pove kako se to naredi, v primeru da to ni možno ali ni nobenega ki bi znal, pa bi prosil, da kdo pove kako direkno v film zapečem podnapise.
HVALA!
d4vid ::
Lahko uporabiš FormatFactory
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Še eno vprašanje če kdo morda ve... Zelo veliko filmov mi ne predvaja ko jih iz računalnika pošlem na televizijo (napiše: Predvajanje ni na voljo). Kljub temu da so avi, Xvid, dvd format, se pravi čisti standard, vendar mi vseeno noče predvajat. Kdo ve v čem je problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mendex ()
amigo_no1 ::
Končnica sama ne pomeni nič, lahko je ima film "nekaj.avi" in je kodiran z tscc/wmw/mpeg2.
Na pc-ju odpri film v vlc in preveri kodeke v filmu (ctrl+ i).
antonhac ::
Lep pozdrav!
HVALA!
Podnapise zelo enostavno "vdelaš" v film v avi formatu z brzplačnim AVIAddSUB programom Lahko prilagodiš velikost in izgled "vdelanih" podnapisov. Za predvajanje takega filma preko DVD predvajalnika potem ne potrebuješ dodatne datoteke s podnapisi, pri predvajanju na PC (vsaj z meni znanimi predvajalniki)pa še vedno potrebuješ dodatno datoteko s podnapisi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: antonhac ()
Končnica sama ne pomeni nič, lahko je ima film "nekaj.avi" in je kodiran z tscc/wmw/mpeg2.
Takole sem preveril delujoč film in nedelujoč ampak je zanimivop da je isti codec pa en dela drugi pa ne...
Slika za lažjo predstavo da se ve o čem govorim.
kunigunda ::
Takole sem preveril delujoč film in nedelujoč ampak je zanimivop da je isti codec pa en dela drugi pa ne...
Slika za lažjo predstavo da se ve o čem govorim.
Zdownloadi si program GSpot, ki ti pove vse detajle o muviju, pa se ce mas kodeke ipd.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB PodnapisiOddelek: Zvok in slika | 2006 (1912) | IcyFox |
» | Subtitle workshop - sinhronizacijaOddelek: Programska oprema | 1879 (1748) | nejclp |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59262 (14410) | BaRtMaN |
» | Majhna razlika med linuxom (ubuntu) ter WindowsomOddelek: Operacijski sistemi | 905 (817) | Jst |
» | Integrirani podnapisiOddelek: Zvok in slika | 7839 (5572) | dzinks63 |