» »

Grafika - Voodoo 3

Grafika - Voodoo 3

Keyser Soze ::

Imam en problem za tiste, ki se malo spoznajo.

Imam en star računalnik ( Celeron 500(Slot1), matična MS6168 z on-board grafično Voodoo3 16mb(ne vem ali je 2000 model ali Banshe). Ostala periferija(disk Seagate 6,4G, 128 ram, ...).
OS so XP-ji.

Imam pa problem pri inštalaciji driverjev. Ta stvar me zafrkava že krepko čez en mesec in počasi obupujem zaradi tega. Na netu ne najdem nič pametnega zato se v zadnjem upanju obračam na ta forum.

Če veste za pametne driverje(IN POSTOPEK INŠTALACIJE) mi povejte za link. Vsi driverji, ki sem jih do sedaj poizkusil(novejše verzije) so mi na koncu inštalacije javili napako(nekaj z registrom).

Saj računalnik dela le ko bi recimo rad igral kakšno igro mi simpl noče zagnati stvari(UnrealTournament, Project IGI, Wolfstein...).

Kaj je s tem OpenGL-om??

P.S.: Razložite mi kot osnovnošolcu, ki prvič sedi pred računalom:D

gkovac ::

Moj nasvet je simpl... naredi backup svojega računalnika, formatiraj zadevo in prej vzemi ven grafiko. Poglej kaj ti piše na grafični kartici (iz nje si prepiši ČISTO VSE!) in po tistih cifrah na netu poišči drajverje. Naloži na novo sistem z drajverji in zadeva bi mogla špilat.
lp,

Hja sej bi, sej bi.

Ampak se mi ne da lotat čipov dol z matične. Če bi imel grafiko na svoji kartici(PCI al pa AGP) bi že zdavnaj vrgu Voodooja v smeti pa rajši eno GF2 vzel.

Kartica je Voodoo 3 ON BOARD(integrirana)!

jest10 ::

V biosu onesposobi voodooja pa kupi eno pci grafično. gf2mx ali gf4mx

miki2323 ::

Tudi jaz sem imel kar nekaj problemov z 3dfx i končno mi je kapnilo,da sem potegnil hladilnik iz procesorja na njem pa je pisalo woodoo 3 2000 in sem našel drajverje za njo imam pa tudi nekaj drajverjev morda ti lahko pomagam moja 3dfx dela ko šus piši če rabiš drajverje najprej pa potegni kuler iz čipa na grafiki

PCI kartica??

Sem že pomnišljal o tej opciji, a je nikjer ne dobim. Kot da ni nobeden nikoli kupil nobene.:\

Kakšen je pa kaj preformance teh kartic (PCI). Količina pretočenih podatkov je kar "malo" manjša kot na kakšen AGP-ju? Ali se motim?

Glede tistih driverjev. Moram prvo kupit pasto, da bom potem kuler nazaj prilepil. Potem bom pa videl. Pa saj mislim, da imam tudi jaz verzijo 2000(ni 100% - je pa 99%:D ).

Kakšen OS imaš pa ti na kompjuterju, Miki2323?? Morajo biti XP, ker drugače smo na istem kot smo bili. Meni je tudi delalo na Win98 normalno. Se mi pa računalnik ni sesul že ene par mesecev, odkar sem na XP-jih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero grafično ste že imeli ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19020517 (13582) Janac
»

Vse o 3dfx Voodoo grafičnih karticah. (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
575514 (4584) mtosev
»

Novi 3DFX Voodoo Banshee gonilniki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
272140 (2140) SkyNet
»

IceManovi Voodoo gonilniki

Oddelek: Novice / Grafične kartice
382018 (2018) Brody
»

vodoo3 in COlin 2