» »

Ugašanje računalnika

Ugašanje računalnika

Assass1n ::

Živjo!
Težave...
i5 750,asrock h55m, 4gb ram, 5770, 1hh, 1ssd, napajalnik 420w...
Dela povsem normalno, igram ut2004 lahko 5ur skupaj, kakšno bolj zahtevno bf3 ali future soldier se mi računalnik kar ugasne in za sekundo prižge nazaj. Windows ne pokaže nobenega blue screna(sem izlopil auto restart), temperature se mi zdijo v mejah normale, cpu pod 60, gpu 60.
Sumim napajalnik, rata vroč ko hudič, da je kar vroča kišta, stranico sem preventivno snel. Voltaža na 12v pade tudi na 11.15v. Do nedavnega je delalo vse, le drug hdd imam, res pa je da igram igre bolj poredko, recimo da je mesec nazaj vse delalo :)
Bral se za kondenzatorje na matični, meni se zdi vse normalno, na gpu sem dal na novo termalno pasto, cpu ima dva meseca star hladilnik.
Prime95 dela pol ure bp, 3d mark11 gre čez, ko igram pa lahko resetira po 5min.
Kako pa kaj stestirat, da ne menjam komponente za bv, ker zaenkrat še nimam namena nagrajevat.

Hvala in Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Master_X ::

Nimam pojma, koliko se to tiče tvojega problema, ampak moja izkušnja s 6770, ki je praktično enaka kartica je taka...

Igre na Full HD so mi freezale, prav vidlo se je, da se je driver za grafično resetal in čez kako minuto+ sem lahko nadaljeval špil, pa vse do tega, da se je preprosto restartal komp (čeprav meni se je bolj pogosto dogajalo prvo, tako da možno, da pri tebi napajalnik stavka). Temperature so ble ok... grafična pod 70 stopinj.

No v glavnem jaz sem problem rešil z nastavitvijo delovanja ventilatorja z MSI Afterburn, ker namreč s Catalystom je stopnjevanje hitrosti vrtenja ventilatorja v odvisnoti od temperature pri 6770 narejeno zelo lagano, verjetno zato, da je kartica dalj časa tišja. No mene hrup za tisti čas ko igram igre in imam na ušesih slušalke ne moti kaj pretirano, tako da sem kar strmo nastavil večanje hitrosti venta in dela v bistvu z 90 odstotkov že pri 70 stopinjah. Se pa baje, kot sem zasledil na enem forumu pregreva memory chip na grafični. V glavnem meni je to rešilo problem takrat in nisem več doživel težav po tistem, vkolikor sem vštartal AfterBurn preden sem šel špilat kaki bolj zahteven špil.

AlienRR ::

Za štos daj ventilator na manual in na 100%, pa, da vidimo, če kaj dlje zdrži oz. se težave nehajo. Sicer bo vrjetno napajalnik. Nahecaj enega kolega, da ti posodi bolši/močnejši napajalnik od tvojega.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Assass1n ::

Evo sem naredil prvo furmark, 5min grafa na 82C pa sam reset. Fan sploh ni pojačalo, ko se je resetiral pa fan of grafe sam začne vrtet na polno. Dam fan na 100% temp na 66C dela 15min bp. Se pravi rešeno, mora bit nek bug, da ne dela fan tko kot treba, bom v speedfan nekaj nastavil.
Za napajalnik pa ko je gpu na 100% pade na 10.75v, a naj menjam preventivno al pustim dokler dela 8-O

Hvala za pomoč, in Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

amigo_no1 ::

Menjaj.

AlienRR ::

Ja menjaj napajalnik.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

Assass1n ::

http://www.mimovrste.com/katalog/index....

Katerega izberem, bi imel še za naprej, ali se dobi kakšen dober v ugodnem ohišju katerega imam tudi namen menjat, ker je moj slabo prevetren.

Hvala

PS. še raje pa vidim da dobim v trgovini v Lj, da direktno kupim
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Assass1n ()

spirit ::

Sam bi in sem vzel Corsair ATX 650 modular, zlo fajn zadevca, vsaj zaenkrt, tisti, ki so pa v ohišjih pa niso za nikamor vrjami.

AlienRR ::

Sam prisegam na Corsair. Trenutno si lastim staro TX, serijo in edin problem, ki sem ga imel je bil ventilator oz. njegov ležaj, ki se je začel oglašat po 4-5letih. Obraba pač. Lc arkangel (850W) 2.3 je baje dober. Sem ga videl poganjat i7 980x in 2x ATI, 5970 -delovalo je celo z manjšim oc-jem. Žal so forum skinli, tako, da linka do tega ne morem prilepit.

Menim, če si omisliš nekaj v stilu Corsair Enthusiast Series TX 650W V2, bi moral zadostovati. Vsekakor pa naj ima 12-14cm ventilator, če ti je tišina pomembna. Je pa res da so ti napajalniki ranga 100€.
You can override the laws of thermodynamics with sufficient sudo access.

spirit ::

Mislim da ima kolega Arkangel pa mu je po pol leta začel že ventilator ružit tko da sam se LC-ja izogibam, sem pa kot rečeno zaenkrat zadovoln s svojim Tx 650

solatko ::

spirit - Ruži mu, ker je s sesalcem spravil ventilator v iberture. Mi smo jih v nekaj letih vgradili vsaj 20, pa ni bilo še nobene reklamacije, nekaj corsair-ov, smo morali pa poslat v zamenjavo, od približno enake količine.
Delo krepa človeka

Assass1n ::

Predrago :) http://www.e-misija.si/raunalniki-deli/... tole bom vzel pa bo vrjetno vredu.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

amigo_no1 ::

LC8750II V2.3 Prophecy 2 za 62E

Assass1n ::

Thnx, sva na vezi.

lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43186037 (5990) OK.d
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Kaj kupiti
948146040 (81699) Riff
»

Kateri napajalnik mi priporočate (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19735098 (26934) denis9
»

Grafična kartica Asus Radeon 6870 na Lenovo plošči? Kako? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
1409741 (8245) rzidar1
»

Nakup računalnika - pomoč

Oddelek: Kaj kupiti
281702 (1176) JeZo

Več podobnih tem