» »

Dotcom podal svojo verzijo dogodkov med aretacijo

Dotcom podal svojo verzijo dogodkov med aretacijo

Dotcom z ženo, na poti na sodišče.

vir: NZ Herald News
NZ Herald News - Po prvotnih načrtih bi se moral pravkar začeti dvotedenski sodni narok glede tega, ali bo Nova Zelandija Kima Dotcoma izročila Združenim državam, a zavoljo nebroja postopkovnih in vsebinskih napak ter zamenjave glavnega sodnika je vse skupaj prestavljeno na naslednjo pomlad, vsaj. Namesto tega sodišče trenutno razpravlja o vrnitvi zaseženega premoženja, pri tem pa je Kim spregovoril o njegovem doživljanju januarske aretacije.

Kot je znano, je 20. januarja okoli 6:30 zjutraj protiteroristična enota novozelandske policije v civilnih oblekah, z zaščitnimi jopiči in jurišnim orožjem ter ob spremstvu FBI-jevih agentov, z dvema helikopterjema in tremi kombiji udarila na Dotcomovo posest v Coatsevillu, onesposobila oba zunanja varnostnika in eno za eno preiskala vse sobe v stanovanju. Kim je bil v tem času v svoji ločeni spalnici, zaključujoč delo, oziroma kot pravi, "je bil zaposlen z Windows Update". Vzdramili so ga zvoki helikopterja, kar pa ga ni pretirano začudilo, saj je pričakoval prihod prijateljev in soustanoviteljev Megauploada posredi skorajšnje rojstnodnevne zabave (racija je bila načrtno planirana na ta dan, da bi jih lahko policija aretirala čim več naenkrat). Da nekaj ni prav, je posumil, ker je bil helikopter očitno preblizu hiše, tako da je pritisk njegovih rotorjev dvignil kup proda z tal in jih navrgel v šipe in bližnji vozni park. Na tej točki je sprožil alarm in zbežal v varno sobo na podstrehi. Tačas je policija že zajela njegovega vodjo varnosti (Wayne Tempero), ženo, otroke in služničad, ki so vsi spali v ločenem delu vile. Zatem so se lotili iskanja Dotcoma. To jim je vzelo slabe pol ure, ker so ga najprej pomotoma iskali v (nedelujočem in očitno premajhnem) tovornem dvigalu.

Ta del poznamo iz Temperove izpovedi za novozelandsko televizijo (glej prvi youtube clip). Kaj se je zgodilo potem, za zdaj ostaja nekoliko nejasno, ker posnetki internih videonadzornih kamer niso na voljo. Policija jih je zasegla, vendar jih ne želi predložiti, sodišču pa je predlagala, da naj se ne sprejmejo kot dokaz. Dotcom jih je po drugi strani že skušal dobiti nazaj, ali vsaj kopijo njih, vendar je po precej mečkanja njegov odvetnik dobil zgolj prazen videonadzorni strežnik, brez diskov, policija pa mu ni znala povedati, kaj točno se je zgodilo s slednjimi. Vladno insistiranje, da se posnetkov ne prikaže pred sodiščem, ter velika verjetnost, da so bili načrtno uničeni - sta še posebej zaskrbljujoča. Novozelandski 3NEWS je sicer uspel dobiti video in zvočni posnetek z enega od dveh uporabljenih helikopterjev (glej drugi posnetek), posnetka z notranjosti hiše pa ne.

Tako nam ostane predvsem Kimovo pričanje. Kot je povedal pred sodiščem, je na neki točki spoznal, da so v hiši policisti in ne zlikovci (v preteklosti je že dobival grožnje z ugrabitvijo in smrtjo, zato je bila to njegova prva misel), vendar jim ni želel preprosto odpreti, "v strahu, da bi ga pomotoma poškodovali oz. ustrelili". Zato jih je počakal v omenjeni v omenjeni sobi. Ko so policisti uspeli priti not, naj bi bili zelo razrarjeni nad njim - dobil naj bi udarec s pestjo v glavo, več brc z nogo, udarec s kolenom v trebušni predel, nakar naj bi ga spravili na tla. Eden od policistov naj bi mu tudi stopil na roko in poškodoval noht. Potem so mu roke zvezali z vezicami, bojda tako močno, da je glasno protestiral nad bolečinami. Vezice naj bi prerezali in ga odpeljali iz hiše.

Predstavnik tožilstva glede tega dela ni imel vekliko vprašanj. Izpostavil je le izjavo policistov, da naj bi Kim ob njihovem vstopu poskušal vrata ponovno zapreti, še več, jih zaloputniti v policiste. Kim je to zanikal in končno je moralo tožilstvo priznati, da vrata sploh niso bila zaklenjena ter da jih je zgolj mirno in z dvignjenimi rokami počakal v sobi. Je pa širše branil uro in obseg posega, rekoč, da bi Kim sicer lahko "pobrisal oziroma zašifriral kritične dokaze". Podatke o tem je namreč dobavila ameriški FBI. Dotcom je odgovoril, da za to v nobenem primeru ne bi bilo možnosti, saj je policija (novozelandska oziroma ameriška) v urah pred začetkom racije že imela vse relevantne strežnike v rokah.

Kot je dodal, bi jih bil v primeru, da bi policija preprosto potrkala na glavna vrata, povabil notri, v vsakem primeru pa se ne bi bil upiral. Argumentov proti temu je malo, saj so policisti le nekaj prej dejansko obiskali Dotcoma, v dvojici, in s skritimi kamerami izdelali natančen načrt hiše. Dotcom jih je mirno spustil notri in jim celo ponudil hrano in pijačo.

V navzkrižnem zaslišanju je vodja policije priznal, da je bila "akcija pripravljena nekoliko na hitro" in "predvsem na podlagi in insistiranju ameriškega FBI". Civilne obleke so uporabili, ker naj bi bil Dotcom "ne ocenjen za nevarno osebo", tako da naj ne bi bilo potrebe po "polni taktični opremi". Zakaj so vseeno uporabili specialno enoto in dva helikopterja, zaradi interesa preiskave ni mogel povedati. Tudi očitek, da je imel v varni sobi puško in da so bili policisti zato tako previdni (beri: ostri), ni vzdržal. Zanjo je imel vsa dovoljenja, prva dva naboja v šaržerju sta bila gumijasta (specifično z namenom, da se morebitnega napadalca onesposobi in ne ubije). Končno, ljub določeni kriminalni preteklosti v Hong Kongu in Nemčiji zoper njega nikoli ni bil sprožen postopek zaradi nasilnega kaznivega dejanja.

Stanje zgleda precej slabo, vsaj s stališča tožilstva. Dotcom je že dosegel razveljavitev naloga za zaseg vile, vozil in premičnin v njej, ker je bil nalog prvič prepozen, drugič retroaktiven in tretjič, daleč presplošen (v zdravih demokracijah se pred trkanjem na vrata podiranjem vrat pove vsaj, kaj točno se išče). Zdaj utegne pasti še nalog za aretacijo in z njim bržkone velik del upanja za uspešen pregon na novozelandskih tleh, morda celo za izročitev ZDA. Če je Nova Zelandija že želela ponuditi pravno pomoč ameriškim pravosodnim kolegom, ta over-the-top akcija gotovo ni bila najboljši način. Vse več je tudi govoric, da so jo izvedli predvsem kot "uslugo" ameriškemu založniškemu lobiju, ki je bil takrat ravno sredi nepričakovanega fiaska z zavrnitvijo SOPE in je nujno rabil nekaj dobrih novic. Dotcom celo pravi, da je akcijo odobril oz. zaukazal sam podpredsednik Biden. Kaj je res in kaj ni, morda nikoli ne bomo izvedeli. Vemo pa, da je glavni lobist založnikov - nekdanji senator Chris Dodd, kak teden pred tem Obami javno zagrozil, da bi ga lahko odrekanje podpore SOPI stalo kupa predvolilnega denarja. In letos vendarle je volilno leto.

Sojenje še poteka.

52 komentarjev

«
1
2

Tezaab ::

Joe Biden je podpredsednik ZDA, ne predsednik.

Looooooka ::

Zato jih je počakal v omenjeni v omenjeni sobi.

napača :)

swar ::

Car terena boli ga k**** za cel svet,upam da ga spustijo čimprej.Nesposobne policiste pa čimprej odpustijo :)

Jst ::

Vidim, da so policaji po celem svetu usekani!

Ko sem bil še mladič - mladoleten - sem bil za enim skladiščem, ki ga je v jugi uporabljal Mercator. Takrat je bila podrtija. Bil sem za ograjo. Nekdo je poklical policijo, da se uničuje ta objekt (kar ni bilo res). Prideta dva policijska avtomobila, parkirata, vidijo mene in starejšega kolega za ograjo, začnejo laufati, kot da lovijo serijskega morilca, jaz pa kolega jih pa lepo mirno čakava - nisva bežala, samo gledala sva jih. Eden od policajev je prišel čez ograjo, drugi se je pa matral kakšno minuto. Potem se je pa tisti policaj, ki je prvi prišel čez ograjo, spravil prvo na mene, čeprav bi ga starejši kolega lahko ubil, če bi bili kriminalci. No, me z vso močjo porine v steno, tako da sem udaril z glavo v steno in se mi je zavrtelo in nisem obdržal ravnotežja in padel po tleh. Potem me dvigne, še enkrat porine z vso močjo, brcne v koleno, potem v obe stopali, da sem jih imel narazen in se zraven dere (kaj se več ne spomnim). Me pretipa, nisem imel nič pri sebi in natakne lisice. V tem času je drugi policist prišel čez in normalno aretiral tudi kolega, brez agresije. Potem pa, kako nazaj v policijski avto? Hoteli so nas vreči čez ograjo!!! Pa jim ni ratalo!!! LOL! Ne moreš verjeti.

Potem smo hodili ene 10 minut okoli in naju dali v ISTI avtomobil, kjer, če bi bila res kriminalca, bi se lahko vse zmenila, ker se je šele čez ene 15min en policist spomnil, da se ne smeva pogovarjati.

Potem pa na policijski postaji me vržejo v zaporno celico, starejšega kolega (ki je tudi bil takrat večji za ene 20cm in starejši 7 let) pa v normalno sobo.

Potem pride spet tisti pitbul policist, me pretipa, zraven pa kriči, da če se bo pičil na kakšno iglo, da me bo polomil, če imam kakšen nož, da me ne bodo spustili dva dni,... dretje v glavnem.

Ta čas pridejo moji starši na policijo (ne vem, kdo jim je povedal) in me potem drugi policisti, ki so bili udeleženi v akciji, lepo spustijo. Nisem dobil sodnika, nobene kazni, niti kolega, nič.

Kaj jim je bilo treba takšne agresije nad 14 letnim mulcem, ne vem... Bedaki.

edit: aja, pa ker nisem imel nič pri sebi, me niso sploh vprašali kdo sem!!! WTF?!!?!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jst ()

ShowDown ::

Jst je izjavil:

Vidim, da so policaji po celem svetu usekani!

Ko sem bil še mladič - mladoleten - sem bil za enim skladiščem, ki ga je v jugi uporabljal Mercator. Takrat je bila podrtija. Bil sem za ograjo. Nekdo je poklical policijo, da se uničuje ta objekt (kar ni bilo res). Prideta dva policijska avtomobila, parkirata, vidijo mene in starejšega kolega za ograjo, začnejo laufati, kot da lovijo serijskega morilca, jaz pa kolega jih pa lepo mirno čakava - nisva bežala, samo gledala sva jih. Eden od policajev je prišel čez ograjo, drugi se je pa matral kakšno minuto. Potem se je pa tisti policaj, ki je prvi prišel čez ograjo, spravil prvo na mene, čeprav bi ga starejši kolega lahko ubil, če bi bili kriminalci. No, me z vso močjo porine v steno, tako da sem udaril z glavo v steno in se mi je zavrtelo in nisem obdržal ravnotežja in padel po tleh. Potem me dvigne, še enkrat porine z vso močjo, brcne v koleno, potem v obe stopali, da sem jih imel narazen in se zraven dere (kaj se več ne spomnim). Me pretipa, nisem imel nič pri sebi in natakne lisice. V tem času je drugi policist prišel čez in normalno aretiral tudi kolega, brez agresije. Potem pa, kako nazaj v policijski avto? Hoteli so nas vreči čez ograjo!!! Pa jim ni ratalo!!! LOL! Ne moreš verjeti.

Potem smo hodili ene 10 minut okoli in naju dali v ISTI avtomobil, kjer, če bi bila res kriminalca, bi se lahko vse zmenila, ker se je šele čez ene 15min en policist spomnil, da se ne smeva pogovarjati.

Potem pa na policijski postaji me vržejo v zaporno celico, starejšega kolega (ki je tudi bil takrat večji za ene 20cm in starejši 7 let) pa v normalno sobo.

Potem pride spet tisti pitbul policist, me pretipa, zraven pa kriči, da če se bo pičil na kakšno iglo, da me bo polomil, če imam kakšen nož, da me ne bodo spustili dva dni,... dretje v glavnem.

Ta čas pridejo moji starši na policijo (ne vem, kdo jim je povedal) in me potem drugi policisti, ki so bili udeleženi v akciji, lepo spustijo. Nisem dobil sodnika, nobene kazni, niti kolega, nič.

Kaj jim je bilo treba takšne agresije nad 14 letnim mulcem, ne vem... Bedaki.

edit: aja, pa ker nisem imel nič pri sebi, me niso sploh vprašali kdo sem!!! WTF?!!?!


Shoot first, ask questions later. Welcome to the new world. :)

guest #44 ::

Policaji na terenu si definitivno zaslužijo višjo plačo, vendar mora bit kakovost storitve na nivoju!

knesz ::

guest #44 je izjavil:

Policaji na terenu si definitivno zaslužijo višjo plačo, vendar mora bit kakovost storitve na nivoju!

Saj je napisal, da jih je kakovostno fasal. Batine na nivoju :)

amigo_no1 ::

Saj bo naletel na pravega, še vsak je...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

poweroff ::

Tole ni normalno. Vpad "specialcev" zaradi faking copyright infridžementa...
sudo poweroff

PaX_MaN ::

Kaj pa ni Tor uporabljal, sam si je kriv.

5er--> ::

Tor za gostovanje spletnega servisa?

"Folk je načeloma glup"

PaX_MaN ::

Jaja, kr Matthaia vpraši.

Gandalfar ::

poweroff je izjavil:

Tole ni normalno. Vpad "specialcev" zaradi faking copyright infridžementa...


Sej so mu rekl da nej neha.

poweroff ::

Tor za gostovanje spletnega servisa ala SilkRoad še gre... za mega in giga uploade pa ne.
sudo poweroff

techfreak :) ::

Gandalfar je izjavil:

Sej so mu rekl da nej neha.

In to je opravičilo za dejanja policije?

Gandalfar ::

Pa ce so mu zlo lepo rekl ene parkrat!

Phantomeye ::

Gandalfar je izjavil:

Pa ce so mu zlo lepo rekl ene parkrat!


Nice one :D

So se fajn potrudl, da je zgledala zadeva nadvse filmsko :D

Zgodovina sprememb…

bajker ::

Zgleda, da FBI gleda preveč holivudskih filmov, verjetno so kakega pred akcijo pokazali tudi NZ specialcem :).

Tezaab ::

So posnetke racije torej zaplenili, da jih bodo lahko uporabili v kakem filmu? :)

Fritz ::

Gandalfar je izjavil:

Pa ce so mu zlo lepo rekl ene parkrat!

On trdi, da je vedno upošteval take-down zahtevke. Torej mu bo treba dokazati, da tega ni počel...

Ne vem pa, zakaj takšna akcija, če tip ni bil klasificiran kot nevaren posameznik in je imel doma precej legalno kupljenega orožja? Tako so tvegali več, kot z normalnim pristopom, saj bi kakšnega specialca lahko kak varnostnik ustrelil zaradi oboroženega vpada na zasebno posest, če ne bi pravočasno ugotovil, da gre za policista.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PaX_MaN ::

Ne vem pa, zakaj takšna akcija, če tip ni bil klasificiran kot nevaren posameznik in je imel doma precej legalno kupljenega orožja?

Un k jih je 12 ubil in ranil 58 ko so šli Batmana gledat tut ni bil "klasificiran kot nevaren posameznik" in je imel "legalno kupljen[o] orožj[e]"...

MrStein ::

Maček tudi ni bil. Torej vsakega voznika kar s tankom povozimo?
Ni logike.
Posebej, ker so ga dan prej čisto brez problemov obiskali policisti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

driver_x ::

Ha, ha, tip je mislil, da so ga napadli zlikovci in se skril v varno sobo, otroke in ženo pa je pustil v spalnici.

Fritz ::

Ko so nad Batman strelca šli s specialci, je ta za sabo že imel mrtve in ranjene. Torej je obstajal utemeljen razlog za tak poseg, tukaj pa ga ravno ne vidim...bogatuni niso ravno znani po tem, da bi se, za ceno življenja, radi postavljali po robu državni represiji...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PaX_MaN ::

MrStein je izjavil:

Posebej, ker so ga dan prej čisto brez problemov obiskali policisti.

Obisk != racija.

Maček tudi ni bil. Torej vsakega voznika kar s tankom povozimo?
Ni logike.

Maček ni bil oborožen, ko so ga šli prijet.

Fritz je izjavil:

Torej je obstajal utemeljen razlog za tak poseg, tukaj pa ga ravno ne vidim...bogatuni niso ravno znani po tem, da bi se, za ceno življenja, radi postavljali po robu državni represiji...

Bogatuni ponavad nimajo odrezane šrotarce ob aretaciji.

Phantomeye ::

PaX_MaN je izjavil:

Ne vem pa, zakaj takšna akcija, če tip ni bil klasificiran kot nevaren posameznik in je imel doma precej legalno kupljenega orožja?

Un k jih je 12 ubil in ranil 58 ko so šli Batmana gledat tut ni bil "klasificiran kot nevaren posameznik" in je imel "legalno kupljen[o] orožj[e]"...


1. Legalno kupljeno orožje v ameriki je popolnoma druga stvar kot legalno kupljeno orožje v drugih 'demokracijah'.

Ponekod v Ameriki recimo ne rabiš dovoljenja in obveznega izobraževanja, če orožje nosiš na vidnem mestu. Zakon o posesti orožja brez dovoljenja kršiš ČE ga skrivaš (imaš spravljenega.)

2. Imaš dve možnosti. Klasificiraš vsakogar kot nevarnega. Ali pa izostriš možnost nakupa orožja (kar se v ameriki NE BO zgodilo). In tko btw, po Batmanu je šla prodaja orožja za 40% gor. Celo zadnjič so kao 'prestregli' še en Batman pokol, ampak na koncu se bo pa izkazalo, da je tip naredil točno to, kar sem napovedal-> Ljudje bodo začeli hoditi oboroženi v kino, da bi se obvarovali. Potem bo pa nekdo videl nekoga, ki ima tudi orožje (isto idejo, če hočeš), zgrabila ga bo panika in ga bo ustrelil, in se bodo ljudje v kinu pobili med sabo. Množična panika v trenutku.

3. Od tipa terapevtka je opozarjala, da je Joker labilna oseba.

Fritz ::

PaX_MaN je izjavil:


Fritz je izjavil:

Torej je obstajal utemeljen razlog za tak poseg, tukaj pa ga ravno ne vidim...bogatuni niso ravno znani po tem, da bi se, za ceno življenja, radi postavljali po robu državni represiji...

Bogatuni ponavad nimajo odrezane šrotarce ob aretaciji.

Zaradi mene bi lahko legalno imel protiletalski top (imel je dovolj denarja, da bi si jih lahko kupil celo skladovnico), vprašanje je, ali bi ga uporabil. To pa nekako niso potrdili. Kot sem prej utemeljeval, v takšnem primeru bi lahko nekdo uporabil orožje zaradi občutka ogroženosti. Dovolj je, da se policist nedvoumno izkaže kot tak in potem stečejo vse dejavnosti vpada, zasega dokazov itn. Direkt s specialci se gre na najhujše zločince, kjer obstaja zelo visoka verjetnost uporabe sile na drugi strani.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PaX_MaN ::

Direkt s specialci se gre na najhujše zločince, kjer obstaja zelo visoka verjetnost uporabe sile na drugi strani.

In na tiste, za katere se sploh ne ve, kakšna ta verjetnost sploh je.

driver_x ::

PaX_MaN je izjavil:

In na tiste, za katere se sploh ne ve, kakšna ta verjetnost sploh je.


Za katere pa to sploh lahko veš?

Fritz ::

Torej bi morali pri aretaciji vseh finančnikov in menedžerjev, ki so osumljeni kaznivega dejanja in si lastijo tudi orožje, nanje vedno poslati specialce. Hm, tole mi je kar všeč, se mi pa zdi, da to nikakor ni pravilo.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

PaX_MaN ::

driver_x je izjavil:

PaX_MaN je izjavil:

In na tiste, za katere se sploh ne ve, kakšna ta verjetnost sploh je.


Za katere pa to sploh lahko veš?

Igzektly.

Fritz je izjavil:

Torej bi morali pri aretaciji vseh finančnikov in menedžerjev, ki so osumljeni kaznivega dejanja in si lastijo tudi orožje, nanje vedno poslati specialce. Hm, tole mi je kar všeč, se mi pa zdi, da to nikakor ni pravilo.

V Ameriki je kr.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Truga ::

driver_x je izjavil:

Za katere pa to sploh lahko veš?

Ne mores vedet. Jaz, naprimer, doma skrivam 3 jedrske konice. Za vsak slucaj. In drzim u roki dead man's switch 24/7, ce me slucajno kak snajper sname. Je kr kriza z eno roko tipkat!

PaX_MaN ::

Ja, bo treba standardno klasifikacijo paranoje popravt v, po naraščajočem vrstnem redu: naključen prebivalec -> Matthai -> Mikstone -> Janša -> pirat.

opeter ::

To samo pomeni, da ni več daleč trenutek, ko bodo ljudi zaradi nelegalnih vsebin postavili pred zid in jih ustrelili.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jarre ::

Zanimivo špekuliranje, ki se je danes pojavilo na gizmodo.com (komentar dotcomovega Twitta):

http://gizmodo.com/kim-dotcom/

amigo_no1 ::

poweroff je izjavil:

Tole ni normalno. Vpad "specialcev" zaradi faking copyright infridžementa...

"Nek se vidi šta možemo", v tem stilu je akcija... kot bi streljal z S-400 sistemom na komarje ali golobe.

3furious ::

Specialce so baje poklicali, ker je FBI vsem natvezil, da ima neko napravo, s katero lahko pobriše vse strežnike. Seveda te "doomsday" naprave niso našli. Klik
In the age of information, ignorance is a choice.

Phantomeye ::

3furious je izjavil:

Specialce so baje poklicali, ker je FBI vsem natvezil, da ima neko napravo, s katero lahko pobriše vse strežnike. Seveda te "doomsday" naprave niso našli. Klik


Nekdo ima nekaj, kar ne bi smel imet, zato je treba posredovat z vso silo, na koncu pa tega nihče ni našel...

Hmmm, od kje se mi zdi že to znano?

PaX_MaN ::

Tajkuni in njihove milijarde v tujini, mrbit?

MrStein ::

"Imamo dokaze za kemično/jedrsko orožje..." ?
;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PaX_MaN ::

poweroff ::

Phantomeye je izjavil:

3furious je izjavil:

Specialce so baje poklicali, ker je FBI vsem natvezil, da ima neko napravo, s katero lahko pobriše vse strežnike. Seveda te "doomsday" naprave niso našli. Klik


Nekdo ima nekaj, kar ne bi smel imet, zato je treba posredovat z vso silo, na koncu pa tega nihče ni našel...

Hmmm, od kje se mi zdi že to znano?

Kako ima nekaj, kar ne bi smel imet? Napravo, s katero pobrišeš SVOJE diske imaš lahko VEDNO.
sudo poweroff

Fritz ::

PaX_MaN je izjavil:

Tajkuni in njihove milijarde v tujini, mrbit?

A misliš tiste milijarde, ki jih je nemški BND, z mehkim pristopom in preko računalničarja iz ene od švicarskih bank, našel na računih Nemcev, ki so se izogibali plačilu davka? Pa je v tem primeru šlo le za Nemce, v le eni izmed bank, v le eni od davčnih in finančnih oaz.

Za razliko od Sadamovih WMD je izogibanje plačevanju davka in pranje denarja preko davčnih oaz zelo realna reč. Da je precej denarja v času tranzicije izpuhtelo v tujino je prav tako dejstvo. Nazadnje se spomnim prav Matjaža Gantarja (KD Group) kako je v medijih suvereno razlagal, da bo svoje fičnike preselil na nizozemsko (verjetno je imel v mislih nizozemske Antile), kjer je tudi Darko Horvat (Aktiva group), veliki mag certifikatske prihvatizacije itn. itn. Saj veš, neprijazno davčno okolje, lahko te kdo vpraša kako si prišel do premoženja in ostale nevšečnosti...
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

driver_x ::

Meni pa se denar v davčnih oazah (govorim seveda o pošteno zasluženem) ne zdi nič spornega. Svoje imetje pač imaš tam, kjer te to najmanj stane.

PaX_MaN ::

A misliš tiste milijarde, ki jih je nemški BND, z mehkim pristopom in preko računalničarja iz ene od švicarskih bank, našel na računih Nemcev, ki so se izogibali plačilu davka? Pa je v tem primeru šlo le za Nemce, v le eni izmed bank, v le eni od davčnih in finančnih oaz.


Izogibanje plačila davkov, ROFL. Nemce samo boli, da so mel švicarji nižjo obdavčitev in so oni zato dobil eno debelo ničlo:
Švicarske banke pa bodo s 26,4-odstotnim obdavčenjem njihovih dobičkov od leta 2013, ko bo sporazum začel veljati, omogočile priliv v nemški davčni urad.

"Filanje proračunske luknje!", kot se temu popularno reče.

Da je precej denarja v času tranzicije izpuhtelo v tujino je prav tako dejstvo.

To se pa z BlueRunnerjem zmen.

Nazadnje se spomnim prav Matjaža Gantarja (KD Group) kako je v medijih suvereno razlagal, da bo svoje fičnike preselil na nizozemsko (verjetno je imel v mislih nizozemske Antile), kjer je tudi Darko Horvat (Aktiva group), veliki mag certifikatske prihvatizacije itn. itn.


Enotni trg za kapital:

Prosti pretok kapitala je skupaj s prostim pretokom oseb, blaga in storitev ena izmed štirih temeljnih svoboščin EU.

A zdej bi mi še to kratil? No, vsaj vem koga ne voliti na naslednjih volitvah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Fritz ::

Prost že, vendar nadzorovan in obdavčen. Poleg tega sta v EU, kolikor vem, samo dve davčni oazi, zaradi katerih se že tako ali tako krešejo mnenja med članicami (City of London in Ciper). Vse ostalo je non-EU.

Kar se tiče političnih pogledov, ki jih izražam, so ti predvsem moji osebni in ne strankarski, četudi se to včasih pokriva.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Phantomeye ::

poweroff je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

3furious je izjavil:

Specialce so baje poklicali, ker je FBI vsem natvezil, da ima neko napravo, s katero lahko pobriše vse strežnike. Seveda te "doomsday" naprave niso našli. Klik


Nekdo ima nekaj, kar ne bi smel imet, zato je treba posredovat z vso silo, na koncu pa tega nihče ni našel...

Hmmm, od kje se mi zdi že to znano?

Kako ima nekaj, kar ne bi smel imet? Napravo, s katero pobrišeš SVOJE diske imaš lahko VEDNO.


Se strinjam.

Moja izjava je mišljena kot nekaj kar bi recimo FBI (ali bilokatera koli druga izvršilna veja) rekel, da bi imel izgovor za posredovanje z vso silo.

Irak ima kemično orožje. Potrebno je posredovanje.

...

"Orožja nismo našli."

Fritz ::

PaX_MaN je izjavil:


Švicarske banke pa bodo s 26,4-odstotnim obdavčenjem njihovih dobičkov od leta 2013, ko bo sporazum začel veljati, omogočile priliv v nemški davčni urad.

"Filanje proračunske luknje!", kot se temu popularno reče.


Ne, temu se reče zakonsko določen prispevek za delovanje skupne države. Saj verjetno veš, da se delovanje države financira iz malenkosti kot so davki, carine in drugi prispevki?
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

dmk ::

kot pravi, "je bil zaposlen z Windows Update"
i7-860@stock|Scythe|4GB|4670|1TB+80GB-SSD|P55-UD2|Scythe-650W
HP-30"|Creative-700W|3Dconnexion|WIN7-64|multimedia|3D-CAD-CAE
T2-100/10.............there's no home like 192.0.2.299.........
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kimu Dotcomu se obeta izročitev v ZDA

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
306922 (3762) c3p0
»

Kim Dotcom bo verjetno izročen ZDA

Oddelek: Novice / Tožbe
4514385 (12281) moonpowd
»

Mega dva dni pozneje (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
7616407 (11177) BaToCarx
»

Me.ga v težavah še pred zagonom

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
136276 (4476) BigWhale
»

Primer Megaupload: Dotcom podpira izročitev, novozelandski sodnik se umika

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
179425 (8059) Jst

Več podobnih tem