» »

računalnik se ugaša in je počasen

računalnik se ugaša in je počasen

acko ::

Pozdravljeni,
Imam starejši računalnik Intel pentium 4, 3.0Ghz in 510 MB RAM. Zadnjih par mesecev se mi ugaša in se takoj nato znova zažene iz neznanih razlogov (lahko tudi že med zagonom ali pa v sistemu windows Vista) poleg tega pa je zelo počasen postal. Pred 1 tednom sem vstavil CD od windows viste in formatiral disk ter znava namestil visto. Ni se veliko spremenilo računalnik se še zmeraj ugaša, hitrejši je pa le za malenkost. Je možno da je napaka v strojni opremi, ali je to od starosti ali pa ne znam zbrisat sistema Vista in ga na novo naložit in so virusi ostali?

Hvala za pomoč
  • spremenil: acko ()

MIHAc27 ::

Da se ugaša je ponavadi kriv napajalnik.. ne pa tudi za počasnost.

Malo pogooglej kje se vklopi opcija, da se ti računalnik ob kritični napaki sam NE resetira. Če posledično dobiš blue screene, tam piše kaj je narobe (ok, eno kodo napake dobiš). Če se vseeno resetira sam od sebe je pa 100% strojna napaka... napajalnik ali pa kar osnovna plošča.

Siddh ::

spucaj prah in zamenjaj termalno pasto

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se mi kar ugaša

Oddelek: Pomoč in nasveti
452106 (1765) mojo31
»

Zmešnjava z gonilniki - W7 in XP - ter dual boot problem

Oddelek: Operacijski sistemi
376285 (5890) solatko
»

Prvi servisni paket za Windows 7 za končne uporabnike 22. februarja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10930488 (27763) MrStein
»

[ Windows Vista ] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

3942267439 (67031) Seljak
»

[Windows Vista] Izboljšanje zagonskega časa s pomočjo Windows Performance Toolkit (WP (strani: 1 2 )

5211990 (8974) vbohinc

Več podobnih tem