Forum » Loža » Telekom
Telekom
Dinko ::
Ej folk jst ma tega k... TELEKOMA ze pun k... Prvo kot prvo:
1. Trdijo da je ADSL nadgradnja ISDN linije... kar ni res
2. so mi pa naredl stalo okol navadne linije in sicer tko da se ne morem skonektat na net z vecjo brzinko kot 14.400 kpbs
in to naj bi bil vzrok da sm na PCM liniji in ne na direktnem vodu... (kar jih seveda nisem prosu da me preklojo na PCM ) npr moj sosed se vedno skonekta na net z minimalno kitrostjo 33.600 pa se da vsaj kej na netu delat jst pa se enga k.. mejla ne morem poslat.
in oni trdijo da se to naj nebi dal preklopt oz naj bi preklopil v roku enga mesca...
Kar se pa tice ADSL linij me pa zanima kje bi dobil podatke kot dokazno gradivo da NI ADSL nadgaradnja ISDN linije kokr oni zatrjujejo ( to je tko kot da bi mogu met na strehi avta dizel masino da bi se lahko vozu z avtom na bencin)... vsak podatek bi mi prav prisel ker mislim se malo pritozit na RAdie in ostale medije:
(pun kurac mam TELEKOMA)
1. Trdijo da je ADSL nadgradnja ISDN linije... kar ni res
2. so mi pa naredl stalo okol navadne linije in sicer tko da se ne morem skonektat na net z vecjo brzinko kot 14.400 kpbs
in to naj bi bil vzrok da sm na PCM liniji in ne na direktnem vodu... (kar jih seveda nisem prosu da me preklojo na PCM ) npr moj sosed se vedno skonekta na net z minimalno kitrostjo 33.600 pa se da vsaj kej na netu delat jst pa se enga k.. mejla ne morem poslat.
in oni trdijo da se to naj nebi dal preklopt oz naj bi preklopil v roku enga mesca...
Kar se pa tice ADSL linij me pa zanima kje bi dobil podatke kot dokazno gradivo da NI ADSL nadgaradnja ISDN linije kokr oni zatrjujejo ( to je tko kot da bi mogu met na strehi avta dizel masino da bi se lahko vozu z avtom na bencin)... vsak podatek bi mi prav prisel ker mislim se malo pritozit na RAdie in ostale medije:
(pun kurac mam TELEKOMA)
Dinko
Gandalfar ::
adsl je neodvisna tehnologija, ki za svoje delovanje ne potrebuje ISDNja.
Potrebuje pa bakreno parico in prosto frekvencno obmocje.
http://www.k2.net/new2/adsl.htm
podatkov o tem je na netu mnogo. Z pritozbo bos pa verjetno tezko uspel saj so konkurencni ISP ponudniki ze vlozili tozbe in prijave inspekciji in tudi mediji se zavedajo problema.
Potrebuje pa bakreno parico in prosto frekvencno obmocje.
http://www.k2.net/new2/adsl.htm
podatkov o tem je na netu mnogo. Z pritozbo bos pa verjetno tezko uspel saj so konkurencni ISP ponudniki ze vlozili tozbe in prijave inspekciji in tudi mediji se zavedajo problema.
msmiha ::
Ej nisi edini, ki je ugotovil da lahko dela ADSL na navadni liniji. Ta tema je že potekala enkrat v forumu. Vzrok na kratko povedano je seveda to da Telekom hoče prodati čimveč ISDN paketov. Če prav se zgovarja tudi na to da je kupil tako opremo, ki podpira samo ISDN... Kar se pa tiče glede tvojega proobleama 14.400 pa je mel en moj sosed enaki problem pa jim je samo gnjavo pa so mu stvar popravli.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
classic ::
Dinko, sicer sočustvujem s tabo, a jeziš se v prazno (ščiješ proti vetru, se reče).
Če Telekom reče, da je sonce zeleno, je pač zeleno.
Časi puntov so pa pri nas zgodovina, ali ima kdo se voljo???
Če Telekom reče, da je sonce zeleno, je pač zeleno.
Časi puntov so pa pri nas zgodovina, ali ima kdo se voljo???
SkIDiver ::
Pejd pa zaminiri telekom jz ti bom dal pa za kišto pera
Če bi rad kj dosegu pr njih se samo hudo skregi. Tud 3x če treba. Edin to pomaga, da kj nardijo.
Če bi rad kj dosegu pr njih se samo hudo skregi. Tud 3x če treba. Edin to pomaga, da kj nardijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
bf4ed ::
Že leta 96 ali 97 sem slišal za adsl, ko so napovedovali da pride za 5 let ven. Sem mislil da tega ne bo dolgo v slo. A najbolj kaj so povdarjali je bilo da dela na navadni liniji brez isdn-a.
Potem pa ko vidim da v slo ne moreš met brez isdn-a.
Svinje kapitalistične.
Potem pa ko vidim da v slo ne moreš met brez isdn-a.
Svinje kapitalistične.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bf4ed ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL in prevelika oddaljenost od centrale: težave in rešitveOddelek: Omrežja in internet | 4040 (2763) | SKull |
» | ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17223 (11850) | Tr0n |
» | ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 14717 (10604) | Bistri007 |
» | Je kdo slišal za ADSL brez ISDNja drugo leto? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5923 (4211) | shock |
» | Problem z modemomOddelek: Pomoč in nasveti | 1347 (1027) | V-i-p |