Forum » Strojna oprema » Ob zamenjavi napajalnika PC ne dela - NAPAJALNIK JE OK.
Ob zamenjavi napajalnika PC ne dela - NAPAJALNIK JE OK.
WinXP ::
Ko sem komponente sestavil in vgradil v računalnik:
Plošča: od začetka se je zagnalo, (ventilatorji,USB dela...) PC je STARTAL, VENDAR sem moral ugašati in PRIŽIGATI ODZADAJ na 0/1 stikalo na napajalniku,ni se dalo prižgati odspredaj na gumbu PC-ja.
Ko sem pa zamenjal ta 300W napajalnik z drugim 235W ki je tudi brezhiben in testiran s preizkuševalcem)
SSE ZDAJ PLOŠČA NOČE ZAGNATI,ventilator se ne zažene skratka nič...
Ne verjamem da je kriv drug napajalnik,saj sta oba testirana in oba delata.
Ni vrag, da ta starejša plošča Asus ATN266-VM rabi 300waten napajalnik in ji 235w NE zadošča?
Spet da bi bili kakšni kondezatorji na njej zanič...hmmmm... ker potem se ne bi niti z unim napajalnikom zagnala...
Ne vem pa zakaj se noče prižgati na gumb PC-ja saj sem žičke za PWR ON in RESET pravilno povezal.
Plošča: od začetka se je zagnalo, (ventilatorji,USB dela...) PC je STARTAL, VENDAR sem moral ugašati in PRIŽIGATI ODZADAJ na 0/1 stikalo na napajalniku,ni se dalo prižgati odspredaj na gumbu PC-ja.
Ko sem pa zamenjal ta 300W napajalnik z drugim 235W ki je tudi brezhiben in testiran s preizkuševalcem)
SSE ZDAJ PLOŠČA NOČE ZAGNATI,ventilator se ne zažene skratka nič...
Ne verjamem da je kriv drug napajalnik,saj sta oba testirana in oba delata.
Ni vrag, da ta starejša plošča Asus ATN266-VM rabi 300waten napajalnik in ji 235w NE zadošča?
Spet da bi bili kakšni kondezatorji na njej zanič...hmmmm... ker potem se ne bi niti z unim napajalnikom zagnala...
Ne vem pa zakaj se noče prižgati na gumb PC-ja saj sem žičke za PWR ON in RESET pravilno povezal.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz
- spremenil: WinXP ()
WinXP ::
Po dolgotrajnih mukah je zadeva taka:
z novozamenjanim napajalnikom 235W se računalnik zdaj zažene,ventilatorji vrtijo,diski slišijo ipd...
TIPKOVNICO samo zazna da blisknejo enkrat 3 ledice gor na njej potem pa da bi prižigal dalje CAPS LOCK ali upravljal z njo pa NE.,pravtako je z USB lasersko miško,priklopljena je na USB a NE SVETI iz nje odspodaj.
Ravnozato tudi slike na monitorju ne morem dobiti in ugašati moram odzadaj na napajalniku na stikalu 0/1.
Gre za ploščo ASUS A7N266-VM.
Ob vklopu na gumb PC-ja se ZDAJ ODSPRESDAJ LAHKO prižge,le ugasnit se mora zadaj na napajalniku.
z novozamenjanim napajalnikom 235W se računalnik zdaj zažene,ventilatorji vrtijo,diski slišijo ipd...
TIPKOVNICO samo zazna da blisknejo enkrat 3 ledice gor na njej potem pa da bi prižigal dalje CAPS LOCK ali upravljal z njo pa NE.,pravtako je z USB lasersko miško,priklopljena je na USB a NE SVETI iz nje odspodaj.
Ravnozato tudi slike na monitorju ne morem dobiti in ugašati moram odzadaj na napajalniku na stikalu 0/1.
Gre za ploščo ASUS A7N266-VM.
Ob vklopu na gumb PC-ja se ZDAJ ODSPRESDAJ LAHKO prižge,le ugasnit se mora zadaj na napajalniku.
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WinXP ()
OZZY ::
Odvisno od tega kake so voltaže na različni liniji pri obeh. Poleg tega je treba vkalkulirat še obrabo napajalnika, ki z leti da manj od sebe.
Sej tega ne povežeš na napajalniku.. to je povezano samo z tistimi žičkami od ohišja na plato.
si bios že probal resetirat?
Bios s tem nima nič, če se noče prižgat..
Go with the flow.
Blinder ::
mogoče je plošča. tej athlon xp pa tut včasih cedijo
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
Pyr0Beast ::
Dobi si napajalnik ki ima 2A na 5VSB liniji
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se nenavadno obnašaOddelek: Pomoč in nasveti | 1091 (820) | drecos123 |
» | Test matičnih ploŠč - kje so clr cmos zobciOddelek: Strojna oprema | 3699 (3402) | Siddh |
» | PC se ne zažene splohOddelek: Pomoč in nasveti | 1945 (1778) | shany |
» | Napajalnik MERCURY 400WOddelek: Strojna oprema | 1094 (935) | Tilen |
» | Abit NF7-S 2.0 POST problemOddelek: Strojna oprema | 1247 (930) | Mobidick |