» »

Iskanje službe

Iskanje službe

««
«
1 / 7
»»

hansburger ::

Poznam ta forum že dolgo časa, odločil sem se da se prijavim, pa bi rad nekaj koristnih nastvetov glede zaposlitve.

Je že približno pol leta odkar sem diplomiral na FERI iz smeri ITK (bolonjski program). Bil sem na smeri Tehnologije multimedijskega komuniciranja, kjer sem se mislil naučit nekaj o modeliranju, photoshop, animacije, premiere itd. Pokazali so nam to kar dobim na youtubu, še manj. Boljerečeno te stvari, ki smo se jih učili sem že vse vedel.
Po pravici povedano me ta faks ni veselil študiral sem zaradi tega, ker so nam v srenji šoli rekli da se bomo vse naučili in imeli zagotovljeno službo. Zdaj sem na zadovu in služb ne vidim nikjer.

Vzroki:
Neznam programirat, v spletne aplikacije se tudi ne spoznam. Na faksu smo delali veliko različnih stvari, ampak v nič se nismo poglobili in posledica je, da nič nevem. Še vedno sem na nivoju "Hello world!". Roko na srce priznam je faks lažje blo nardit kot srednjo šolo. Edina stvar, ki mi je šla na faksu je matematika. To pa je možno ker sem bil prej na gimnaziji.

Torej sem na zavodu in iz prekmurja. Iščem službo neuspešno. V prekmurju je ni to je 100%, vez tudi nimam oz. tam kjer moji starši delajo je tako bogo da še za njim je tak tak. Da bi pa šel nekam v notranjsko živet in iskat službo pa finančno ne znese. Prošnje sem pisal že preden sem diplomiral in od 30 prošenj dobil 2 odgovora v katerem so navajali, da si ne morejo privoščiti zaposliti novi kader.

Imam tudi punco arhitektko je pravtako lani diplomirala. Kot vemo je gradbena industrija propadla. Pisala je prošnje za delo, prakso. Med tem ko je prošnje napisala je pol birojev zaprlo. Druga polovica ji ni odpisala.

Trenutno živi vsak od naju doma z starši. Rada bi živela skupaj, ampak ne gre to tak enostavno zaradi razdalje. Rada bi imela službo in otroke, ampak od tega nč nebo očitno. Star sem 24 ona pa 23. Ona je tudi gimnazijka tako da ji srednja šola ne daje poklica.

Edina stvar, ki jo imava skupna, da mene zanima animacija njo pa modeliranje in se skupaj učiva te stvari, ampak težava je v tem da se na faksu noben od naju nič ni naučil v tej smeri.

Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje. Pa bova imela več prostega časa. Edini problem je le, da bi rabil pol novi traktor pa mal mehanizacije. Sam to pa stane ohohoho.

Kaj svetujete kako živeti naprej?

St235 ::

Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje.


Si že vse povedal...

shadeX ::

St235 je izjavil:

Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje.


Si že vse povedal...


Ma ne, se nebi strinjal. Sicer je res, da je v Sloveniji kriza z delom vendar oprosti.. zakaj je človek delal faks? Zakaj se je učil toliko let? Da bo potem delal za minimalca ?? ne ne..

Imam na Danskem prijatelje in mi govorijo naj pridem tjagor da bom dobil odlično službo. Če imaš dobro izobrazbo , dobiš dobro plačano službo takoj!

Oprosti ma raj na Dansko - Nemčijo kakor pa delat za minimalca. Šolal se pa tudi ni zastonj človek.

amigo_no1 ::

Avstrija ?

Edini problem je le, da bi rabil pol novi traktor pa mal mehanizacije. Sam to pa stane ohohoho.

Kje piše da moraš za prvič kupiti vse novo in drago ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Bananovec ::

Tudi če ni novo, je vseeno drago.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

flipflop ::

Lahk maš ne vem kako visoko izobrazbo,, če tega noben ni pripravljen plačat, pol ti ne koristi nič. Si pa še mlad, razmisli o tujini če nisi totalni antitalent za jezike. Ta čas brez službe izkoristita za učenje tujega jezika, pol pa gledat ven za službe.

shadeX ::

flipflop je izjavil:

Lahk maš ne vem kako visoko izobrazbo,, če tega noben ni pripravljen plačat, pol ti ne koristi nič. Si pa še mlad, razmisli o tujini če nisi totalni antitalent za jezike. Ta čas brez službe izkoristita za učenje tujega jezika, pol pa gledat ven za službe.


Bi se kar strinjal. Tukaj boš brez vez težko kaj dobil. Ustvarit si življenje drugot. Ni druge.

jype ::

hansburger> Ona je tudi gimnazijka tako da ji srednja šola ne daje poklica.

Nič hudega. Če kaj znata delat, lahko to delata tudi brez poklica.

Preselitev v tujo deželo je drag špas, tako da priporočam, da ostaneta pri starših, dekle naj dokonča šolo, se prijavlja na natečaje in po nekaj letih opravi strokovni izpit, ti pa se nauči kakšne reči, ki jo v vašem koncu potrebujejo (tudi če je to vožnja viličarja) in delaj za minimalca, dokler ne dobiš boljšega.

Ko bosta nabrala par tisoč evrov prihrankov vsak, se lahko preselita v kraj, kjer bosta oba dobila službo. Na voljo vama je celotna EU.

Alternativa je, da odpreta firmo in trdo, poceni in dobro delata, da si v prekmurju ustvarita ime. Kaj bosta delala je v resnici vseeno, pomembno je le, da najdeta takšno reč, da vama bodo ljudje zanjo plačevali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

St235 ::

Ma ne, se nebi strinjal. Sicer je res, da je v Sloveniji kriza z delom vendar oprosti.. zakaj je človek delal faks? Zakaj se je učil toliko let? Da bo potem delal za minimalca ?? ne ne..

Če zanj ni primernega dela oziroma si ga ne zna poiskat potem je popolnoma irelavantno koliko časa in kaj je študiral. Jaz ne vem točno kaj si nekateri domipljajo ko končajo faks ampak moja prva plača tudi ni bila kaj dosti višja od minimalca. Pa zato nisem ležal doma in sanjal kako bom gojil svinje.

Sam je napisal da pravzaprav nič konkretnega ne zna. Sorry, ampak za takšno znanje je minimalna plača čisto primerna. Čez leto dve, ko bo nabral praktičnih izkušen pa bo mogoče tudi bolj kompetenten na trgu dela.

Oprosti ma raj na Dansko - Nemčijo kakor pa delat za minimalca.

A jim kdo brani?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

metalc ::

Iz Prekmurja ni daleč do Avstrije ali Madžarske (samo verjetno je v slednji podobno stanje kot pri nas), nemško zna tam že skoraj vsak, torej se splača pogledati na AMS (avstrijski zavod za zaposlovanje), če je v bližnjih regijah kaj zanimivega. Lahko objaviš še svoj profil in morda te kdo pokliče.

Če praviš, da te na faxu niso dovolj naučili, pač nadoknadi to sam. Omisli si ustrezno literaturo, uči se iz raznih brezplačnih internetnih virov, poskusi zmodelirati (zanimirati...) kaj malo zahtevnejšega, to objavi in prilagaj povezavo k prijavam (pravilnejši izraz kot prošnja).

para! ::

A medtem, ko so te na faksu "učili", pa nisi pogruntal da to ne bo dovolj za konkurenco na trgu dela?

lp
Death before dishonor!

bluefish ::

Tudi, če je pričakoval, da ga bodo na faksu naučili vseh skrivnosti omenjenih področij, so na koncu pomembne reference, ki pa se jih zaradi narave dela lahko pridobi že tekom študija.

para! ::

In kakšne naj bi bile te reference? Samostojni projekti, ki so sami sebi namen, al nujno resno delo v podjetju, ki se ukvarja s stvarmi, ki še nekega resnega QA ne potrebujejo (spletne storitve, denimo)? Kako so izkušnje v podjetju, ki ima 500 strank in eno samo skupno geslo za dostop do vseh živih projektov, laufa strežnike na ne tako posodobljenih linux distrotih in furajo filozofijo "požen v kroumu, če dela pol je kul", vredne pol kurca? Celo škodljive so, če študent sam ne dojame, da je tak pristop napačen. Da je tega malo? Ja, sevede, pri toliko spletnih studijih bi se čudil, če kdo sploh razume tveganje in pomen nadzora nad delom, stranke imajo pa vsi.

lp
Death before dishonor!

hansburger ::

Jaz sem tekom faksa računal na tisto kaj smo se učili v 3. letniku, ko smo izbirali smer, ampak iz tega ni bilo nič. Samo tak da veste 3. letnik ima samo semester in od tega predmete, ki te ama nič novega ne naučijo.

Še vedno me zanima videomontaža, photoshop, animacije in modeliranje. Žal tudi za izobraževanje na tem področju bi rabil nek spodoben računalnik, saj sem že dosegel meje svojega. Da pa čakam 5 minut, da mi naredi render ene scene, da potem vidim razliko in popravim zadeve. Sam ko to narediš 10x je že kr 50 minut. Pa nimam še nič hudega narisanega v smislu efektov itd, vse na minimumu in optimizirano.

Sej sva razmišljala o nekem biroju za vizualizacijske rešitve, ampak prinas je tega že tako al tako preveč za naš trg.

para! ::

Če ni keša za osnovna orodja, potem upoštevaj Jypetov nasvet: služi denar tam, kjer ga lahko in ga potem investiraj v to, s čimer se želiš ukvarjati.

lp
Death before dishonor!

Mipe ::

V sceni indie razvijalcev je ogromno povpraševanja po asset ustvarjalcih. Programerji iščejo modelirje, spriterje, kompozerje in tako naprej. Teh del pa ne boš našel na oglasni deski zavoda.

bluefish ::

hansburger je izjavil:

Sej sva razmišljala o nekem biroju za vizualizacijske rešitve, ampak prinas je tega že tako al tako preveč za naš trg.
Zakaj se omejuješ na naš trg?
V tujini je povpraševanja precej. Žal tudi ponudbe, pa vendar bolj kot nič.

para! je izjavil:

In kakšne naj bi bile te reference?
Pri 3D grafiki se gre lahko za povsem samostojne projekte.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

hansburger ::

Delava na tem, se izobražujeva sama preko neta. Pač dokler gre. Samo čas tudi gre. Tujine me je strah, saj noben v žlahti ni delal v tujini pa nevem kak to poteka, da greš v tujino delat. Kake stroške pa potegne za sabo delo v tujini? Moraš po novem tudi tam živet, da lahko tam delaš? Kako je pa z državljanstvom? Verjetno so najemnine v avstriji večje kot prinas. Da pa bi se vsak dan vozil v avstrijo 200km na dan tja pa nazaj = 4000km na mesec al še več. Benz bi me pa prišel 500EUR.

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

Ni sploh nujno, da dejansko greš v tujino. Le delaš za tuje naročnike.

En kup takih primerov ljudi je na raznih portalih (Evermotion, Ronen Bekerman, CGTalk,... - kar se recimo tiče vizualizacij).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

FlyingBee ::

prošnje pošiljat v firme po celotni Sloveniji, ko te ena zaposli ali njo prej, takoj v podnajemniško stanovanje v kraju službe in še drugi naj najde službo (po možnosti, da prvi najde v Lj. bo potem drugi lažje najdel), z eno plačo vama začasno ne bi smelo biti prehudo, vmes pa si nabiraš izkušnje in si lažje zaposljiv, četudi s prvo službo nisi najbolj zadovoljen ali pa da ni točno to kar si hotel oziroma glede na izobrazbo

Tody ::

1.) Postavik Linked IN profil

2.) Postavit svojo spletno stran OKUSNO! Predstavitv svoje projekte (če jih nimaš jih naredi!!), kratek življenjepis

3.) Sledim ljudem na twitterju, ki se ukvarjajo z podobnimi zadevami

Zelo vrjetno je da bosta morala poprijeti za kako drugo mogoče celo sorodno delo prej, preden bosta prišla do tega kar bi rada delala. Brez socializacije in mreženja. Prošenj se ne piše več, že iz stališča miselnosti ne. Pišeš ponudbe za delo. V prekmurju nevem kako sicer poteka vem da imajo v MB nekaj podobnega "kiberpipi" v ljubljani. Drugače se da ogromno ljudi tudi preko neta spoznat, razni forumi prirejajo piknike in druženja (če ne lahko daš pobudo za spozavanje ti).

Tko da dela okoli tega je dosti za narest. Ni vse v gledanju tutoriolov online :)

St235 ::

vez tudi nimam


Zadnji čas da jih začneš ustvarjat. Si kot kaže zamudil eno zelo pomembno poglavje študija.

Začni se družit z ljudmi v poslu preko kakšnih prostovoljnih projektov in predavanj. V ljubljani je definitivno kiberpipa tako okolje. Če ima kaj podobnega tudi MB še toliko, boljše ker je blizu.

Če nimaš nič referenc (kaj za vraga si počel do sedaj?) potem bo treba kakšen projekt speljat tudi za manj kot minimalca ali celo đabe. Glede na študij poskusi tudi na kakšnem lokalnem mediju. Tam dostikrat rabijo honorarce za montažo/tehniko, pa še odlično okolje za veze dobit je. Seveda pa ti tako delo v štartu niti minimalca ne bo prineslo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Daedalus ::

Je že približno pol leta odkar sem diplomiral na FERI iz smeri ITK (bolonjski program). Bil sem na smeri Tehnologije multimedijskega komuniciranja, kjer sem se mislil naučit nekaj o modeliranju, photoshop, animacije, premiere itd. Pokazali so nam to kar dobim na youtubu, še manj. Boljerečeno te stvari, ki smo se jih učili sem že vse vedel.
Po pravici povedano me ta faks ni veselil študiral sem zaradi tega, ker so nam v srenji šoli rekli da se bomo vse naučili in imeli zagotovljeno službo. Zdaj sem na zadovu in služb ne vidim nikjer.

Vzroki:
Neznam programirat, v spletne aplikacije se tudi ne spoznam. Na faksu smo delali veliko različnih stvari, ampak v nič se nismo poglobili in posledica je, da nič nevem. Še vedno sem na nivoju "Hello world!". Roko na srce priznam je faks lažje blo nardit kot srednjo šolo. Edina stvar, ki mi je šla na faksu je matematika. To pa je možno ker sem bil prej na gimnaziji.


Zelo preprosto je. Kolikor si vložil, tolko sedaj imaš. In roko na srce, iz zgoraj napisanega sledi, da si vlagal bore malo. Moj nasvet - pri 23. imaš še vedno par let časa se priučiti poklica na temo, ki te veseli. Bo pa treba trdo delat, da bo kaj ratalo.

Še vedno me zanima videomontaža, photoshop, animacije in modeliranje. Žal tudi za izobraževanje na tem področju bi rabil nek spodoben računalnik, saj sem že dosegel meje svojega. Da pa čakam 5 minut, da mi naredi render ene scene, da potem vidim razliko in popravim zadeve. Sam ko to narediš 10x je že kr 50 minut. Pa nimam še nič hudega narisanega v smislu efektov itd, vse na minimumu in optimizirano.


Nehaj jamrat in iskat težave tam, kjer jih ni. Raje se nauči izkoristiti tisto kar imaš do konca. In workflow prilagoditi pomanjkljivostim orodja. Pa naredi več scen z različnimi popravki in jih daj rendrat preko noči, recimo. Tako se je to počelo par let nazaj, ko noben računanik ni bil "good enough".

Dokler boš vsepovsod vidal samo težave in ovire se pač ne boš lotil dela. Posledično boš vedno stopicljal na mestu in vedno znova ugotavljal, kako te grdi grdi svet ne mara. Fuck that, resno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bdoxx ::

glede na toda sta še ''mlada'', se lahko še kamot kam ''vpišeta'' in delata preko študenta, del kar mrgoli...
sicer sam tega ne odobravam..

WarpedGone ::

Po pravici povedano me ta faks ni veselil

Tukaj leži jedro tvojega problema - ne moreš biti dober/zares uporaben, če te tvoje delo/znanje v bistvu ne veseli.

Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje.

Z delom na kmetiji NI ČISTO NIČ NAROBE.
Preberi zgornjo vrstico še 10x, tudi če imata oba doktorat iz jedrske fizike pa v tem nimata veselja, v obdelovanju zemlje pa - je kmetovanje za vaju prava reč.
Če nimata začetnih sredstev - hej, kdo jih pa na dejanskem začetku ima? Iz malega zraste nekaj malo večjega. Ponovi 10x.

Mal poglej koliko kmetij propada al pa na njih životari ena ostarela oseba, ki komajda skrbi zase, kaj šele za celo kmetijo.
Mogoče najdeta kaj takšnega tam okrog in se skupaj preselita tja in poskusita. Če ne bo šlo, lahko še vedno gresta kam drugam.

Največji problem svežih ljudi s faksa je to, da so sveži iz faksa in imajo v glavi predsodek, da pa čisto navadne zadeve pa ja ne bojo delal.
V sili še hudič muhe žre.
Zbogom in hvala za vse ribe

knesz ::

Tody je izjavil:

1.) Postavik Linked IN profil

2.) Postavit svojo spletno stran OKUSNO! Predstavitv svoje projekte (če jih nimaš jih naredi!!), kratek življenjepis

3.) Sledim ljudem na twitterju, ki se ukvarjajo z podobnimi zadevami

Zelo vrjetno je da bosta morala poprijeti za kako drugo mogoče celo sorodno delo prej, preden bosta prišla do tega kar bi rada delala. Brez socializacije in mreženja. Prošenj se ne piše več, že iz stališča miselnosti ne. Pišeš ponudbe za delo. V prekmurju nevem kako sicer poteka vem da imajo v MB nekaj podobnega "kiberpipi" v ljubljani. Drugače se da ogromno ljudi tudi preko neta spoznat, razni forumi prirejajo piknike in druženja (če ne lahko daš pobudo za spozavanje ti).

Tko da dela okoli tega je dosti za narest. Ni vse v gledanju tutoriolov online :)

To!

Nazadnje, ko sem iskal dizajnerja, grafičarja, sem napisal en tvit, ki se je retvital in v roku ene ure sposobna grafičarka dobila delo na projektu.
Socialna omrežja se da uporabiti tudi v kakšne druge namene, ne samo za objavljanje omnomn hrane, hišnih ljubljenčkov ter špijuniranjem za seksi sosedami v bikinikah na dopustu :)

Mipe ::

Ampak samo če imaš razvito socialno mrežo. Če nimaš nikogar, ki bi te retvital...

St235 ::

Potem se moraš pa resno vprašat kaj si počel zadnjih 20 let. (pa ne leti to na twitanje)

FlyingBee ::

za primer avtorja te teme, ni rešitve v tem poklicu, mora najti sorodnega in na začetku se sprijazniti tudi če ni točno to kar si mislil, samo začet je treba

Bananovec ::

WarpedGone je izjavil:

Po pravici povedano me ta faks ni veselil

Tukaj leži jedro tvojega problema - ne moreš biti dober/zares uporaben, če te tvoje delo/znanje v bistvu ne veseli.

Oba sva delavna, ampak če bova delala za minimalno plačo je boljše da oba ostaneva na socialni in doma pridelujeva krompir in vzgajava svinje.

Z delom na kmetiji NI ČISTO NIČ NAROBE.
Preberi zgornjo vrstico še 10x, tudi če imata oba doktorat iz jedrske fizike pa v tem nimata veselja, v obdelovanju zemlje pa - je kmetovanje za vaju prava reč.
Če nimata začetnih sredstev - hej, kdo jih pa na dejanskem začetku ima? Iz malega zraste nekaj malo večjega. Ponovi 10x.

Mal poglej koliko kmetij propada al pa na njih životari ena ostarela oseba, ki komajda skrbi zase, kaj šele za celo kmetijo.
Mogoče najdeta kaj takšnega tam okrog in se skupaj preselita tja in poskusita. Če ne bo šlo, lahko še vedno gresta kam drugam.

Največji problem svežih ljudi s faksa je to, da so sveži iz faksa in imajo v glavi predsodek, da pa čisto navadne zadeve pa ja ne bojo delal.
V sili še hudič muhe žre.

Nakladanje! Izogibaj se kmetijstva, če nočeš še dvajset let kredita imeti, sploh ker nimaš $€ za začetek. In to ni par jurjev, kot si eni domišljajo. To je za pol bajte.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

WarpedGone ::

Kakšen kredit?
Če hočeš met tri nove traktorje je to seveda problem. Da se pa preživet tudi brez njih.
Problem je med ušesi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Good Guy ::

WarpedGone je izjavil:

Kakšen kredit?
Če hočeš met tri nove traktorje je to seveda problem. Da se pa preživet tudi brez njih.
Problem je med ušesi.



če nimaš ogromne kmetije se ne da...(beri 70-100 glav)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Good Guy ()

Bananovec ::

Problem je v tem, da si eni ne znajo predstavljati, kaj pomeni kmetovanje. Kmetovanje s parom hektarjev je pogreb. Za več, spet rabiš $€ ali pa starše z več posestva. Kljub kmetijstvu pa bi vsaj eden od njiju moral biti še redno zaposlen. Zakaj? Ker imajo položnice, ki so izdane tebi ponavadi rok plačila 14 dni od prejema, položnice, ki jih izdaš ti, pa 90, 60, 30 (7-14 če imaš kvalitetne kupce in ne državne zmazke).

Ni problem med ušesi, problem je v tem, da kmetijstvo ni tak posel, kot si domišljajo eni.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

WarpedGone ::

Danes si pod kmetovanje folk predstavlja le še praktično industrijsko proizvodnjo monokulture.
Preživeti se da tudi drugače.
Zbogom in hvala za vse ribe

Mipe ::

Samo preživeti. Samo na višji standard pozabi, ni šans.

Good Guy ::

Mipe je izjavil:

Samo preživeti. Samo na višji standard pozabi, ni šans.


tako nekak. S tem da se moraš ukvarjati z dodatno dejavnostjo(razrez lesa ipd...), kar pa zahteva delo od 7-ih zjutraj pa do 19 popoldne. Dvomim, da bi kakšen pajac to zmogel.

Ramon dekers ::

Preživiš lahko tudi tako da klošariš sredi Ljubljane. Mogoče dobiš še več denarja kot s kmetijstvom. ZZZS ti ne bo dal ničešar zastonj...

Pojdi v Avstrijo, v Sloveniji ni prihodnosti ne za delavce ne za izobraženo delovno silo. Diploma ti ne pomaga nič, razen če si nevem kak super duper fizik, pa vendar spet brez izkušenj.

Tako kot ti je omenil nekdo zgoraj, poskusi privarčevati vsaj par tisoč, toliko da lahko greš, vmes se uči nemško.

Gandalfar ::

Ramon: sej mu tudi avstraija nic ne pomaga, ce mu njegov studij ni sedel in tega noce pocet :D

WarpedGone ::

Samo preživeti. Samo na višji standard pozabi, ni šans.

Zato sm pa reku - problem je med ušesi.
Mnogi takoj po faksu pričakujejo super šiht in čez eno leto lastno hišo in jahto na morju. Saj imajo ja faks!!!!1111enaenaena.
Začne se s preživljanjem lastne riti brez pomoči drugih, tudi brez pomoči sociale. Tista diploma je le značka, da naj bi posedoval dovolj znanja, da to nebi smel bit kak poseben problem.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ramon dekers ::

Mnogi takoj po faksu pričakujejo super šiht in čez eno leto lastno hišo in jahto na morju. Saj imajo ja faks!!!!1111enaenaena.


Japajade, samo IT jevci razmišljajo tako. Sociala ti lahko koristi samo toliko da se za čas prejemanja le te (2 - 3 mesec) učiš nemško. Kupiš si škatlo od PONSA, slovar, enostavnih nemških knjig je dovolj in se začneš učit.

Drugače pa kot je rekel warpedone diploma je značka da si pač nekaj vložil v izobrazbo.

hansburger ::

Sej nisem razmišlal, da bi se z kmetijstvom bavil zares, ampak da bi mel vsaj meso pa zelenjavo za na mizo in mogoč še kak kg krompirja več za tiste ko ga nimajo in bi jim ga prodal. Med tem časom, bi pa seveda se izobraževal pa probal delat v kaki komunali al podobnega. Sploh mi ni problem za delo prijet.

Edin haklc je da sem delal prek študenta fizično po 12ur na dan za 2.5€ tako da mi sploh ni panike je pa problem, da zdaj kaj drugega kot strežbe noben ne rabi. Sem tut prevajal itd. ampak kaj bolj zahtevnega za prevajat je bolš če to dela kdo ki se dejansko uči.

Pravtako je ista zgodba z vso mladimo v prekmurju ki jo poznam. Izjeme so tiste, ki delajo pri stricih itd. Očitno bo treba še malo počakat in se učit. Tut v firmah kjer drek prelagajo ne rabjo nobenga. V bioplinarnah jih imajo povsem dovolj zaposlene in jih ne rabjo. V merkatorjih ne morš delat dokler nisi star 40 let :D

Stric ima podjetje, ampak mi ne more kaj dosti pomagat še za sina je komaj našel delo.

Lahk tut kake fiktivne logotipe delam in take stvari pa se reklamiram preko SO ? Se to upošteva kot referenca? Kako pa je to za arhitekta? Kje in kako naj dobi reference? Da delaš na kakem projektu je potreben biro + denar. Sledečega v birojih ni. Da pa doma nariše bajtico in jo reklamira je zakaj?

Kaj pa risanje načrtov na črno? In nabiranje poznanstva? Sam zida tut boljkone noben dandanes, če pa že pa pozna nekega arhitekta v ožjem krogu, ker jih je tak al tak dovolj za vsako regijo.

Daedalus ::

Predvsem se moreš odločit kaj te veseli in pol tja načrtno vlagat čas in energijo. Pol pa če si za kam, bojo rezultati, ni pa nujno. Arhitektura pa je pri nas dead end, na žalost. Tu dela skorajda ni več, stanje je res slabo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Isotropic ::

a da bi sel na II stopnjo (oba), pa ne? tam izberi kaksno tako smer, za katero mislis, da te bo bolj pripravila na realni sektor.
so pa tut v prekmurju ene programerske firme, se mi zdi. oz. konkretno web design. Lion29 bo vedel kaj vec povedati o tem.

modeliras pa lahko v seawayu, ce imajo tam tut kaj razvoja pri vas.

Zgodovina sprememb…

Ramon dekers ::

"realni sektor"

Hah taj dobra. Saj realnega sektorja v Sloveniji sploh ni. Javna uprava še nekaj miga pa skače to je pa to.

BigWhale ::

hansburger je izjavil:

Še vedno me zanima videomontaža, photoshop, animacije in modeliranje.


Pa si za to, da si pridobis reference pripravljen narediti kaksno stvar pro-bono?

Konec poletja bomo snemali amaterski 'Slo-Tech' film. Pri montazi bom potreboval nekaj pomoci, prav tako pri izdelavi vhodne in izhodne spice. Budgeta bom imel ravno toliko, da lahko placamo sendvic in kokakolo za ekipo, to je pa tudi vse.

Te zanima?

bigbada ::

Dvomim, da bo tole kdo delal zastojn.

BigWhale ::

bigbada je izjavil:

Dvomim, da bo tole kdo delal zastojn.


Saj vem, jaz tudi dvomim, da bi kdo pisal zastonj software... Gre za community hobi projekt. Pri teh zadevah ljudje vecinoma pomagajo za en sendvic in tako naprej. Poleg tega, ce si zeli nekdo pridobiti reference in izkusnje, so taksni projekti idealna prilika. Pri 'pravih' projektih te itak nihce noce, ker si se zelen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

St235 ::

da o temu da na ta način tvoriš socialno mrežo in veze ne govorimo. Ampak saj si slišal v prvem postu, da še minimalna plača ni dovolj dobra za njega ker ima faks.

flipflop ::

Taki so še najboljši. Namesto da bi vsaj nekaj zaslužil, vmes spoznaval nove ljudi in se naučil novih stvari, raje sedi nekje pa jamra, da ni dela in dobro plačanih služb. Ajde da to delaš tri, štiri mesece, ne pa par let tako kot nekateri... Stisneš zobe dve leti v tem času pa če si dober boš že našel kaj boljšega.

St235 ::

Ko iščeš službo štejejo tri stvari:
reference/izkušnje
znanje
socialna mreža oziroma kot nekateri temu slabšalno rečejo veze in poznanstva

Če hočeš dobit službo, bo treba na tem delat. Vse ostalo je tipično slovensko jokanje in stokanje.
Časi ko je diploma garantirala dobro plačano službo so davno mimo.
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Družboslovna informatika je nezaposljiva smer! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10123048 (16245) jernejl
»

FRI ali FE (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11619153 (13924) 7982884e

Šolanje nekoč in danes (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13028134 (23844) Mato989
»

Kako najti delo?

Oddelek: Programiranje
388993 (7177) listje123

Več podobnih tem