» »

Kako deluje cistilni cd

Kako deluje cistilni cd

Nemenej ::

zivjo. zanima me, kako deluje cistilni cd. gre pri tem cdju za fizicni dotik z glavo ali kaj drugega? je efekt zelo opazen ali komaj opazen?

lep pozdrav

miranpozar ::

Gre za fizicni dotik, taksen CD ima namrec na spodnji strani majhne metlice, ki ob vsakem obratu podrgnejo ob laserske lece in jih tako ocistjo prahu. Kot ti je jasno tako ocistis samo lece, ne drugih delov CD-ROMa. Efekt je opazen, ce se ti dogaja, da CD-ROM rabi dosti casa, da spozna vstavljeni CD ali preskakuje ali dela tezave pri digitalnem branju audia, ipd. Vsekakor je priporocljivo to nerest vsake toliko.
Miran Požar, Portorož, http://sites.google.com/site/miranpozar/

matevzm ::

Te metlice so zelo nezne (ker tudi morajo biti), tako da ocistijo samo prah. Ce si recimo verizni kadilec, bos moral vsake toliko casa leco ocistiti se s cem drugim (alkohol, kar pomeni podiranje enote).
Meni ga pes se prebrati noce.. :D
MIslim da obstajajo tudi taki CDji, ki jim nakapljas tekocino na nekaksno podlago.. A je kdo to preverjal ali sem jaz kaj narobe gledal (in stvar sploh ne obstaja)?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Robotski sesalci. (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16767651 (27299) mat xxl
»

Poljubljanje ob pozdravu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
15025015 (21483) nevone
»

Gripa pred vrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5411235 (9485) harvey
»

RIAA za zaščito proti snemanju glasbe iz radia in podražitev iTunes komadov (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
509161 (7507) ender
»

očala al LCD ??!!

Oddelek: Kaj kupiti
91843 (1423) PineApple

Več podobnih tem