» »

Dobropis

Dobropis

broken/link ::

Še ravno pred iztekom garancijskega roka mi je šel po gobe sata disk in ko sem iskal garancijski list sem med vso papirologijo našel tudi dobropis iz leta 2009, ki mi še ni bil izplačan.
In ker se bi z iskanjem teh informacij preveč zamotil in sploh dvomim, da jih bi našel, se obračam na vas. zanima me par stvari:
1. ali dobropis lahko zastara? ker 3leta je že kar dolga doba. V primeru da ne zastara, ali so možne kakšne obresti od tega?
2. ali je možen dobropis samo v obliki izplačila na TRR ali je možno, da mi denar izplačajo "na roko", preko položnice, kako drugače? Ali je to kje zapisano, v kakšnem zakonu/smth? Ker grem jutri osebno tja se bi pač rad z nečem zavaroval :)
3. ali je mogoče, da mi namesto denarnega izplačila, denar vrnejo v obliki kompenzacije - torej da mi za denar, ki so mi dolžni, dajo recimo neko novo računalniško komponento, ki jo imajo na zalogi? Gre se namreč za računalniško internetno trgovino. Ali je to kje zapisano, v kakšnem zakonu/smth?
4. v primeru, da ima podjetje blokirane TRRje, kakšne so sploh moje možnosti?
5. če v prodajalni naletim na gluha ušesa, kako lahko postopam naprej? kam se lahko obrnem, kdo mi lahko pomaga.

Že vnaprej hvala za odgovore :)

Letalec ::

A ni dobropis mišljen tako, da lahko za dano vsoto pri nijih zapraviš (kompenzacija)? Ravno to naj bi bila fora dobropisa, saj bi ti v nasprotnem primeru vrnili denar. Tako pa se jim gre, da iz tebe naredijo profit. Tako neglede na to katero robo boš vzel, jo boš vzel pri NJIH. Če dobropisa ne koristiš, se jim pač splača na celi črti.

Obresti od dobropisa 8-O? Saj se hecaš ne?

miraldi ::

Tako kot je Letalec napisal. Z dobropisom moraš pri njih nabavit robo seveda še raje z tvojim doplačilom kajti tako imajo zagotovljen profit od tebe. 3 leta star dobropis imaš? To je že zagotovo zastaralo, jaz sem dvakrat dobil dobropis za pokvarjen izdelek v garanciji en je veljal 1 mesec drugi pa 3 mesece. Za koliko visok znesek se pa gre?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

broken/link ::

gre se za denar nekaj čez 80eur.
Fora je bila pa ravno v tem, da sem hotel pri njih zamenjat eno ploščo, ki sem jo vrnil, pa mi je niso dovolili, in sem potem moral drugo (ker se mi je zelo mudilo) kupit in so mi za staro pisali dobropis, dal sem jim TRR in zadeva naj bi bila urejena - pa seveda ni bila. Že takrat se mi je zdelo čudno, zakaj pač ne morem preprosto vzet druge plošče za isti denar, kot sem jo vrnil, a ker se na te reči ne spoznam sem pač naredil po njihovo - napaka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Interspar: Vračilo neuporabljenega izdelka (izkušnje)

Oddelek: Loža
175649 (4924) Mare2
»

vračilo blazine za telovadbo - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
396816 (5407) opeter
»

Nočejo reklamirat diska - ponudili so mi dobropis (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8812025 (8133) amigo_no1
»

Pomoč potrošnikom - problemi, izkušnje, nasveti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
535488 (3940) Leks
»

Povsem nov laptop.. na servisu že več kot 1 mesec. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
887103 (5693) Zheegec

Več podobnih tem