» »

Podjetje (S.P.), Paypal, izdajanje računov...

Podjetje (S.P.), Paypal, izdajanje računov...

guest #44 ::

Obstaja velika vrjetnost, da bom v kratkem odpru SP pa me zanima kako je z izdajanjem računov kupcem in plačevanje prek PayPala in drugih enostavnejših oblik plačila? Kakšen je najenostavnejši način, da mi kupec (predvsem iz tujine) plača račun? Sm precej noob na področju podjetništva oz. birokracije povezane z tem.

tenkju

guest #44 ::

Anyone? Guess not



Imam pa eno lažje vprašanje. Kako določim strošek poštnine (predvsem za tuje pošiljke)?

barakus ::

Pogledaš si cenik pošte slovenije npr.

Paypal poslovanje pa je isto kot bančno. Predlagam, da se pogovoriš z računovodskim servisom, verjetno ne boš sam vodil knjig ali pač?

guest #44 ::

Sprva sm upal, da bom kr sam, ampak it's far too complicated. Kaj pa provizije ki jih paypal pobere, a se to da v stroške ali kaj?

guest #44 ::

Še eno vprašanje, da ne odpiram starih tem. A je sedaj možno nakazovanje denarja iz svoje kartice (visa electron) na svoj paypal račun?

chrush ::

V kolikor si s.p., potem lahko prenakazuješ po mili volji, če pa si d.o.o. pa lahko na svoj račun nakažeš plačo, ki pa je jasno obdavčena, ne moreš pa si kar nakazovati po mili volji.
Če boš s.p. ali popoldanski s.p. si lahko sam vodiš knjigovodstvo, ker ni toliko komplicirano, ko pa presežeš 25.000€ in postaneš davčni zavezanec, pa je dobro, da za to najameš katero od računovodskih služb. Vzamejo ti tam med 40€ pa do 150€ lahko tudi več, ker pač ne vem katero dejavnost se boš šel.
Še odgovor glede paypala in izdajanje računov. Torej izdaš jim elektronski račun, zase pa obdržiš v papirnati obliki. Če jim boš pošiljal kakšne pakete, pa itak daš zraven račun še v papirnati obliki. Tu ni nobenega problema. V kolikor boš davčni zavezanec, mora biti jasno vidno cena neto in vrednost ddvja, ter potem skupna cena. Stranka, v kolikor gre za pravno osebo, pa si lahko izbere možnost, da ti davek plača ali ne, fizična oseba pa davek mora plačati.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

St235 ::

Račune izdajaš enako kot pri ostalih načinih plačila. Paypal je samo kanal po katerem denar pride do tebe. Stroške provizije knjižiš na enak način kot knjižiš bančne provizije.

Yohan del Sud ::

Kot pravita zadnja dva nad mano. Sicer pa, ali ni neka visa ali podobno sploh pogoj za paypal? Par let nazaj, ko sem tako plačeval, kot kupoval, je itak šlo vse direkt čez viso. In ne preko računa, ki pa je itak pogoj, da dobiš to zadevo. Na tak način bi šlo ja, ker če si s.p. imaš poslovni račun, in če si zrihtaš viso nanj, bi šlo tudi s plačili preko paypala. Še vedno pa boš moral prejemat in izdajat uradne račune. Čez prst (špekulacija, nisem šel guglat, kaj šele računat), recimo da izdaš 500 računov za 20 eur (za lažjo računico, pri manjšem prometu prištej še bistveno več), bi rekel, da ti tako samo stroški teh operacij poberejo ene 10% (ja, samo provizija od teh treh - računa, kartice in paypala). Če se kda komu iskat prave cifre, naj napiše sem, ker me zanima.

In potem se šele zaplete. :D
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Kot vem provizije pri nakazilu na vizo niso niti blizu 10%.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Freelance, sp, in davkarija (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10421049 (14395) maticb492
»

Remote programiranje - prejetje plačila (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5114334 (11684) M.B.
»

Ustanovitev normiranega s.p. - prosim za nasvete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5419588 (18208) LuiIII
»

Nekaj vprašanj v zvezi z odpiranjem S.P.-ja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5614481 (13043) pirx

Več podobnih tem