» »

Kje bi se dalo kupiti 4-žilni kabel za slušalke?

Kje bi se dalo kupiti 4-žilni kabel za slušalke?

Nyuu ::

Lep dan vsem skupaj. Na večih krajih sem uničil kabel na slušalkah Grado SR60 in rabim novega. Z dvema no-name 2-žilnima audio kabloma iz Conrada ni šlo, ker sta bila skupaj predebela za vtikač. Pri vtikaču sem imel že toliko drame, da bi raje kompliciral na drugem koncu kabla.

Rabim torej kak meter in pol 4-žilnega audio kabla, ki bi ga potem nekje na 3/4 razdelil na dvoje in posebej pripeljal na vsako slušalko, kot v tem 3-minutnem videu. Slišal sem, da bi bilo fino imeti kabel v Starquad konfiguraciji, kot je recimo Canare L-4E6S, ampak po slovenskih trgovinah sploh ne najdem česa podobnega.
Mi lahko kdo svetuje, kje bi dobil primeren kabel? Seveda si "primeren" lahko tudi interpretirate po svoje. Nekaj zahtev glede kvalitete glasbe imam, avdiofil pa ravno še nisem. Glede elektrotehnike sem pa sploh čisti laik.


Mimogrede bi pa rad vprašal še za nasvet pri menjavi vtikača na Koss Portapro. Namreč je bil fuč kabel pri pregibu. Pri Grado so vse žičke znotraj kabla lepo oblečene v gumo in pri menjavi ni takih težav s stiki, tu se pa ne znajdem. Poznam pravi vrstni red, ampak po petih minutah šlatanja vtikača sem komaj za trenutek dobil zvok. Je problem v izolaciji?

P.S. Za Portapro nimam računa, z našimi zastopniki za Grado pa nimam tako lepih izkušenj. Poleg tega sem itak tako štorast, da se mi itak splača naučiti popravljati za sabo. Ampak če imate boljši predlog, pa kar.

Pyr0Beast ::

2x coax ne pride v poštev ?

2x2žile avdio kabel je precej sitnost najti
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

ST-777 ::

V LJ. ima TECH TRADE CENTER d.o.o (zraven hotela Lev) zelo veliko izbiro kablov. http://www.techtradecenter.si/o-nas/o-p...

Nyuu ::

@ST-777: Kolikor gledam po njihovi spletni strani, pri Tech Trade Center sploh ni videti kakih kablov na meter.
@Pyr0Beast: Sorry, preveč nesposoben sem še za to. Še za en kabel mi ne bo lahko dobro priciniti in zaščititi pregib. Če delam z dvema kabloma, pa sploh nimam upanja, da bo stvar delala več kot en teden.

Trancedeejay ::

Pokliči v Terno (Ljubljana), lahko pa povprašaš tudi v AVC Group. Rabiš dvojni koaksialec in to je to.
Have a nice Day

Matt
Music is the key

ST-777 ::

@Nyuu, ko sem bil pri njih v trgovini, sem videl razne kable na meter. Če bi imel podoben problem, kot je tvoj, bi kupil poceni nove ali rabljene slušalke z dobrim kablom, odrezal kabel in prilotal na slušalke, ki jih sicer uporabljam.

Trancedeejay ::

Tukaj gre za boljše slušalke - Grado, torej nebi bilo slabo, da vzame kvaliteten kabel in kovinski 3,5mm stereo jack in to je to. Če kupi material, mu jaz naredim za 10 EUR:)
Music is the key


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere slušalke in kje kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
30171267 (14232) Banza
»

[Hi-Fi] - Slike vaših sistemov

Oddelek: Zvok in slika
3411178 (4380) Janac
»

Nakup hi-fi slusalk

Oddelek: Zvok in slika
91032 (645) RejZoR
»

[Hi-Fi] - Debata: Dobre slušalke ali dobri zvocniki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
10812499 (10082) Trancedeejay
»

Nakup res kakovostnih slušalk

Oddelek: Zvok in slika
405549 (4723) Gapi

Več podobnih tem