Forum » Pomoč in nasveti » 7.5 Gb rama usabla namesto 8 Gb
7.5 Gb rama usabla namesto 8 Gb
SaggyD ::
Lep pozdrav,
mene pa zanima zakaj imam v OS Windows 7 Ultimate x64 ali 64 bit, uporabljenih samo 7.5 Gb rama namesto 8 Gb rama (kot sem imel pribliĹžno 2 tedna nazaj). Saj vem da razlike sploh ni med 8 in 7.5 Gb rama, samo zanima me zakaj sem imel lahko pred 2 tednoma 8Gb, sedaj pa mi piĹĄe , ko kliknem lasnosti na moj raÄunalnik, piĹĄe da imam 8 Gb rama ampak v oklepaju 7.5 Gb rama usable... RaÄunalnik sem tudi vmes formatiral, in naloĹžil isti OS x64, ampak problem se ni odpravljen.. Spodaj vam prilagam se sliko, na kateri lahko vidite moj problem.
Kliknu TUKAJ:
mene pa zanima zakaj imam v OS Windows 7 Ultimate x64 ali 64 bit, uporabljenih samo 7.5 Gb rama namesto 8 Gb rama (kot sem imel pribliĹžno 2 tedna nazaj). Saj vem da razlike sploh ni med 8 in 7.5 Gb rama, samo zanima me zakaj sem imel lahko pred 2 tednoma 8Gb, sedaj pa mi piĹĄe , ko kliknem lasnosti na moj raÄunalnik, piĹĄe da imam 8 Gb rama ampak v oklepaju 7.5 Gb rama usable... RaÄunalnik sem tudi vmes formatiral, in naloĹžil isti OS x64, ampak problem se ni odpravljen.. Spodaj vam prilagam se sliko, na kateri lahko vidite moj problem.
Kliknu TUKAJ:
- premaknil iz Mali oglasi: Tilen ()
ShEsHy ::
tole si poglej.
http://support.microsoft.com/kb/978610
*namig*
Si kaj se špilal z BIOSom (update, spreminjanje nastavitev, reset) preden ti je to začelo kazati?
http://support.microsoft.com/kb/978610
*namig*
Si kaj se špilal z BIOSom (update, spreminjanje nastavitev, reset) preden ti je to začelo kazati?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ShEsHy ()
profius ::
Zaženi msconfig, v meniju Boot,Advanced options, zgoraj desno odstrani kljukico
na Maximum memory, ponovni zagon pa poglej če ti ga zazna 8MB.
na Maximum memory, ponovni zagon pa poglej če ti ga zazna 8MB.
TheRiddle ::
Imam podoben problem: imam strežnik supermicro s ploščo Tayan S2595 Tempest i5000XT.
Imam 8 rež, od tega je v njih 2x 2GB, 4x 1GB FB-DIMM DDR2 667MHz. Problem pri meni je, da že sam BIOS zazna le 6GB. Omenim naj še da vsi moduli delujejo, reže naj bi pa načeloma tudi, ker sem jih testiral z 2GB palčko po eno naekrat.
Kolega mi je rekel da naj preverim če je slučjno RAM v RAID polju. Na glavo sem obrnil cel BIOS, pa nisem nikjer našel sledu o možnosti RAM RAID polja, pač pa le za diskovno polje katerga imam za 2 diska nastavljena na RAID 0, tretji in četrti pa sta vsak zase.
Kaka ideja kako pripraviti BIOS do tega da bo zaznal ves pomnilnik?
Imam 8 rež, od tega je v njih 2x 2GB, 4x 1GB FB-DIMM DDR2 667MHz. Problem pri meni je, da že sam BIOS zazna le 6GB. Omenim naj še da vsi moduli delujejo, reže naj bi pa načeloma tudi, ker sem jih testiral z 2GB palčko po eno naekrat.
Kolega mi je rekel da naj preverim če je slučjno RAM v RAID polju. Na glavo sem obrnil cel BIOS, pa nisem nikjer našel sledu o možnosti RAM RAID polja, pač pa le za diskovno polje katerga imam za 2 diska nastavljena na RAID 0, tretji in četrti pa sta vsak zase.
Kaka ideja kako pripraviti BIOS do tega da bo zaznal ves pomnilnik?
zakaj bi poenostavil, če lahko zakompliciram :D
hojnikb ::
Mogoče ga muči to da so rami razlićnih velikosti al pa plata ne mara teh ramov.
probi za foro not dat 1x2GB in 1x1GB..
probi za foro not dat 1x2GB in 1x1GB..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
amigo_no1 ::
Kolega mi je rekel da naj preverim če je slučjno RAM v RAID polju.
No such thing as raid ram.
Raid je za diske.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
SaggyD ::
ok zdaj pa... Vem kaj je narobe. Pred 2 tednoma sem imel se club 3d hd radeon 6870 grafiko, ampak se je skurila, sedaj imam 7.5 Gb rama. Torej ko dobim grafiko nazaj, in jo dam notri bom imel spet 8gb od 8???
Assass1n ::
Če imaš on board grafično si je ona vzela 512 rama, v biosu si poglej.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Assass1n ()
Isotropic ::
der_Alte ::
Kolega mi je rekel da naj preverim če je slučjno RAM v RAID polju.
No such thing as raid ram.
Raid je za diske.
Akhm. No, te moram popraviti. Obstaja Alpha družina Noritake (AlphaServer 1000A), kjer so uporabili 5 modulov v DRAM banki. Peti je služil za ECC, skratka navadne pomnilniške module (72 pin SIMM) so uporabili v RAID 3.
Zakaj se stvar ni prijela, je pa drugo vprašanje ... Obstajala pa je.
Umri mlad! Bodi lepo trupelce!
SasoS ::
RAIM
Ni pa nujno da imaš IBM...že na nekaterih Dell (najbrž tudi HP) novejših serverjih lahko naštimaš mirroring na RAMu...
Ni pa nujno da imaš IBM...že na nekaterih Dell (najbrž tudi HP) novejših serverjih lahko naštimaš mirroring na RAMu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj kupiti za shranjevanje 10T podatkovOddelek: Kaj kupiti | 12480 (9921) | HighBane |
» | Swap ali pagefile?Oddelek: Operacijski sistemi | 3475 (2277) | MrStein |
» | [Linux] Kateri RAID postaviti?Oddelek: Operacijski sistemi | 1722 (1539) | zee |
» | strežnikOddelek: Kaj kupiti | 1304 (986) | Zheegec |
» | 2xMaxtor 120GB(2MB) v RAID-0 *Nooro*! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 14331 (9935) | matrix2 |