» »

Samsung Galaxy Ace + Siol Wi-Fi

Samsung Galaxy Ace + Siol Wi-Fi

crownless ::

Pozdravljeni,

Imam eno težavo, s katero se ukvarjam že kar nekaj časa in mi je požrla že kar nekaj živcev.
Imam Siol-ov modem, aterega uporabljam kot wireless router. Z brezžično povezavo z računalniki nimam niti najmanjšega problema, vse deluje brezhibno.
Problem pa nastopi, ko se hočem z Wi-Fi povezati s svojim Samsung Galaxy Ace-om. S tem mi nikakor noče vzpostaviti povezave. Prijatelji, ki prihajajo na obisk se brez problema lahko povežejo na moj router, meni, s svojim Ace-om, pa to nikakor ne uspe.

V nastavitvah telefona sem tudi poskusil vklopiti/izklopiti statični IP, vendar to ni pomagalo (vpisal sem svoj IP, katerega sem prepisal z nastavitev modema; je treba vnesti tudi gateway, netmask, dns1/2?).

Opis problema: Pod nastavitvami imam Wi-Fi vključen, najde mi tudi moj router, za katerega piše da je 'remembered, secured with WPA/WPA2 PSK'. Seveda sem že neštetokrat vpisal vanj geslo, katero je brez dvoma pravilno. Če izberem svojo povezavo, mi napiše 'scanning' in takoj kmalu zatem 'disconnected'. To se ponavlja in ponavlja.

V upanju, da bi mi kdo lahko pomagal rešiti to težavo, se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem!
Lep pozdrav!

trololo2 ::

Isti problem pri meni. Siol/Iskratel router in vsi telefoni/tablice (edit: ok sprobani so res vsi Samsung) z wifi (android/winphone) kot tudi nekatere wifi kartice za PC. Mora biti nekaj s timingi pri DHCP protokolu. Za nekaj časa pomaga če resetiran router, tam tipično par dni potem pa se spet ponovi.

Na telefonu lahko rešiš tako da nastaviš statični IP, nastaviti pa moraš vse ja (IP, gateway, subnet mask, DNS1).

Se pa strinjam da je skrajno annoying in naj zaboga Iskratel že popravi to šlamparijo ;((.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372341944 (42400) ignats
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405197 (3603) seba-beba
»

Povezava Optike in SpeedTouch 780i WL

Oddelek: Pomoč in nasveti
111820 (1625) ...:TOMI:...
»

IZZIV za vse ki se spoznate na WIFI