» »

USB ventilator za laptop

USB ventilator za laptop

Jan3 ::

Pozdravljeni,

mene zanima če kdo pozna ali je kje videl ventilatorje za zunanje hlajenje laptopa. imam namreč HP-ja in se zna zelo segret. imam že hladnilnik in 1 ventilator, ki pa se vrti na okoli 1200 se mi zdi. hocem močnejšega ne glede na glasnost. pozna kdo kje bi to prodajali ali pa če kdo pozna kje bi lahko kupil podaljsek, ki bi ventilator lahko spremenil v usb prikljucek za zunanje ne po natranje napajanje kot pri stacionarnih.

hvala za odgovor vnaprej.

hojnikb ::

Očitno je s tvojim prenosnikom neki fejst narobe da se ti pregreva, zato bolje za spucaš hladilnik in ventilator in namažeš nanov termalno pasto.
Bo veliko bolje kot pa ti usb hladilniki
#brezpodpisa

denabiker ::

upam, da občasno očistiš notranjost laptopa. Da ni to pregrevanja posledica zapacanosti notranjosti (hladilnih reber, ventilatorji,...).
Zahtevni programi in igre je pa spet druga zgodba...

Architect ::

comshop, recimo.

(na netu sicer nimajo nič, v trgovini pa imajo kar lepo izbiro hladilnikov. pokliči najbližjo poslovalnico in povprašaj).

Zgodovina sprememb…

Jan3 ::

ne komp je nov, sej mislm pregreva do 80 C gre, ampak nc novga, vzdrzi in lepo dela brez posledic, sam vseeno, sej ves buljse vec hlajenja kot pa nic :). bom pogledu neki na amazon sm vidu podaljsek k prklops standardni vtic ventilatorja pa mas na drugi strani za usb..sam je amazon tm ne narocavam.

hvala

cen1 ::

Zunanje hlajenje za laptope je v večini primerov nateg.

Par stopinj ti zniža to je pa vse. Če se ti laptop pregreva ga je v večini primerov treba razstavit, dobro očistit, po možnosti zamenjati termalno pasto itd. Zunanje hlajenje ti mogoče zmanjša za par stopinj ampok osnovne težave ti ne reši ker lahko hladi samo preko ohišja prenosnika.

šernk ::

pri HPju ne bo nič pomagalo...še na servisih jih redko kdaj porihtajo, če se pregrevajo
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

hojnikb ::

sej 80C še ni taka kriza za laptop (če je to full load)
#brezpodpisa

PCMan112 ::

Če je problem samo to da bi rabu pretvornik, si lahko vzameš kšn star USB kabel ki ga ne uporablaš več, prerežeš, in uporabiš samo rdeč in črn kabel v USB kablu pa maš tam 5V :)

Jan3 ::

ja sm ravnokar probu tu foro. ne dela, sm kupu en ventilator 12V 3000 do 6000 rpm prklopi na usb rdečo in črno ma ni reagiralo. k ventilator ima zraven še rumeno žičko, tku da lohko je tu problem.

cene pa komp se segreje do 80 ma ni panike dela vse ku urca ce preseze se ventilator vklopi na 100% delovanje in ga hitro spiha nazaj pod tku da HP-ji so enostavno vroči :).

za predelavo v usb pa sm bral al lohko poskoduje pa take fore ma meni sploh zazent ventilatorja noce tku da bom ostal pr temu :).

Freaxx ::

ja 5V je dovolj ravno da se ventilator obrne (če sploh). 12 V je pa maximum, in to tut hočeš za neko efektivno hlajenje.

Janac ::

Preveri z multimetrom kolk kaze


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje laptopa

Oddelek: Pomoč in nasveti
404517 (3286) solatko
»

Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517103 (6038) m0LN4r
»

pregrevanje hp prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7019305 (18374) Havq
»

počasen, pregret prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7011367 (10363) pobalinka2
»

Rabim hlajenje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
11420643 (19086) Xserces

Več podobnih tem