Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kako narediti sobno anteno?
Kako narediti sobno anteno?
SkIDiver ::
Kamot. Lahko zviješ sam meter bakrene žice pa zna kj lovit. drugače se ti pa zadevo bul splača nabavt. Cenej pride.
Marjan ::
Čudne zadeve so s temi sobnimi antenami.
Mi imamo doma eno 10 let staro majceno, brez dodatnega napajanja in lovi bistveno bolje kot nova, ki ima dodatno napajanje in je nasploh bolj "moderna" - ima gumb za nastavljanje moči, eno okroglo anteno (kao satelit) in dve ravni raztezni antenci zraven, pa še vse skupaj se vrti za 360st.
Una starinska majcena jo naščije v vseh pogledih, samo prov jo moraš obrnit.
Očitno ne znajo več delat dobrih antenc.
?!
Mi imamo doma eno 10 let staro majceno, brez dodatnega napajanja in lovi bistveno bolje kot nova, ki ima dodatno napajanje in je nasploh bolj "moderna" - ima gumb za nastavljanje moči, eno okroglo anteno (kao satelit) in dve ravni raztezni antenci zraven, pa še vse skupaj se vrti za 360st.
Una starinska majcena jo naščije v vseh pogledih, samo prov jo moraš obrnit.
Očitno ne znajo več delat dobrih antenc.
?!
Mate ::
Moje izkusnje z ojacanimi sobnimi antenami so porazne. Ce hoces ti jo prodam za 2k, zanjo sem dal 4, samo ti povem, da meter navadne zice lovi bols, skor ne glede na to, kako jo obrnes. Pa to ni prva, ampak druga, od zdej naprej samo se navadna zica.
SkIDiver ::
Ej jz sm čist not padu v tole. Včer sm se špilu in sem mal anteno premiku. Sobna ojača 36dB (tko je pisalo na enem listu k je bil zraven). Kje smo jo kupil sploh ne vem. ima samo stikalo za vklop in izklop. Proizvajalec je neznan, uglavnem ko da bi jo kupu v samoboru na sejmu. Vam povem ORF 1 al 2 sm ujel nanjo. To lovijo pri nas na dolenskem samo tisti k so na pobočju gorjancu doma jz pa sem iz novega mesta in mi je ulovila. Čist slučajno sem iskal hrt1 na uhf kanalih pa sm ga trofu. Zadeva seka in jo bom en dan odnesu na streho pa prlimu na dimnik pa kable potegnu v dnevno sobo .
Uglavnem, če kupujete kupujte No name sobne antene. Smo mel tud že iskra pa je bil čist poden. No name rula v tem primeru.
Uglavnem, če kupujete kupujte No name sobne antene. Smo mel tud že iskra pa je bil čist poden. No name rula v tem primeru.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sobna antena za TVOddelek: Zvok in slika | 16415 (1849) | Daniel |
» | Ali je tv ponaredek SONY (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16136 (12223) | d4vid |
» | Katera DVB-T sobna antena (5V) za Ljubljano/blok ?Oddelek: Kaj kupiti | 2024 (1839) | sulaco |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58223 (34935) | Alexius Heristalski |
» | Lidl in vračilo blagaOddelek: Loža | 2613 (1926) | Sims |