» »

Katera DVB-T sobna antena (5V) za Ljubljano/blok ?

Katera DVB-T sobna antena (5V) za Ljubljano/blok ?

sulaco ::

Pozdrav,
torej iščem sobno DVB-T anteno. Po možnosti paličasto....(nočem "strašil"), ki bi v Ljubljani (blok) lovila SLO1,SLO2,POP,AKANAL....Ali lahko kdo kaj pripiroči??

Lahko ima tudi ojačevalec, ki pa mora delati na 5V, da ga bom priklopil na USB vhod od TV. Ker jaz ne vem, ali ima že antenski konektor od TV-ja kakšno napetost za ojačevalce...

Fora je v tem, da bi imel rad usposobljen PIP, ko bi/bom prešel na IPTV..

Pa še eno vprašanje: Ali se da sprejemati tudi SLO1 in SLO2 v HD tehniki preko take antence??

V bistvu bi si naredil kaj takega, da bi se skrilo za monitor (pa da sprobam)... Ampak kje dobiti 75-300 Ohm-ski konektor??

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sulaco ()

Alexius Heristalski ::

Tale je priročno majhna (dolga 20cm), napajaš jo s televizorjem (v meniju vklopiš napajanje 5V) - to gre po antenskem kablu.

SLO1 in 2 HD sta v HD ločljivosti samo prek IPTV in kabla, v zraku samo SD.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Okapi ::

napajaš jo s televizorjem
Če to tv podpira, ker še zdaleč ne vsi.

Po mojih izkušnjah so te "aktivne" sobne antene bolj kot ne blažev žegen - če je signal dober, ojačanja ne potrebuješ, če ni dober, ti pa ojačanje nič ne pomaga.

O.

Antena z moje povezave ni sobna, lahko jo imaš v sobi, ker je majhna. IMO je boljša od sobnih anten. Tiste so res skrpucalo.

Zgodovina sprememb…

Alexius: sicer hvala za info, ampak tvoja antena ni dolga 20cm temveč 40cm...malo preveč

Okapi: tudi to sem prebral, da ojačevalci niso preveč zaželeni

Če bom dobil takole konzervo, bom probal naresti takole mikro HDTV antenco:

Se opravičujem za mojo napako.

Ali imaš možnost, da bi jo zmontiral nekam ven? Balkon ali kaj podobnega.

moat ::

Pozdravljeni.
Pripravljam se na nakup sobne antene, čeprav so te za "en drek"! Sicer imam Siol trojčka z dvema TV komunikatorjema. IPTV pa imam iz routerja preko Linksys-a napeljan v mrežo, tako da se lahko gleda TV še na vsakem računalniku. Ker je včasih prevelik promet, TV pa je možno gledati samo na dveh napravah hkrati, sem razmišljal tudi o nakupu sobne antene. Začasno imam v antenski vhod priklopljen samo en meter antenskega coax kabla in dobim 8 programov. Zame sta važna dva, ali trije in tako ob povečanem prometu, preklopim na antenski TV vhod.
Zdaj pa k problemu. čeprav je signal dober, je najboljši prav na takšnem mestu, kjer moram poleg TV-ja gledati tudi antenski "štrcelj". Torej potrebujem samo dizajnersko rešitev, solidno in poceni sobno anteno. Zanimajo pa me vaše izkušnje.
Hvala, moat.

Alexius: nič ne morem postaviti ven, ker bomo delali fasado in bi se "skupnosti" utrgalo, da si obesim kakšno strašilo (še za klimo je problem)..

No da povem glede antene iz pokrovke: Stvar res deluje, vseh 9 programov mi ujame, ampak je potrebno anteno res čisto prav obrnit in ne morem zagotoviti tega položaja... (sicer deluje, ampak ni to trajna rešitev).

Antena s pisarniškimi potrebščinami: ne dobim 75-300 ohmski "modulator" (delko, conrad)...

Paličasta teleskopska antena iz starega televizorja: Nič ne dela.

Bral veliko komentarjev za razne zunanje/notranje antene (tiste ploščate)...nekaterim deluje/nekaterim ne. Se mi zdi prevelik riziko 40-70€ za anteno, ki potencialno ne bo delala :(

Sem se sprijaznil s stanjem in bom gledal samo preko IPTV (pa še SLO HD bom imel), ki ga na DVB-T NI!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sobna antena za TV

Oddelek: Zvok in slika
3316415 (1849) Daniel
»

TV več ne lovi pop tv in A kanala

3211497 (9955) Alexius Heristalski
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26958223 (34935) Alexius Heristalski
»

Lidl in vračilo blaga

Oddelek: Loža
242613 (1926) Sims
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611933 (8393) AngelOfDeath

Več podobnih tem