» »

Antenski sistem

Antenski sistem

s4sH ::

Ima mogoče kdo kako skice in seznam potrebnega materiala za televizijski antenski sistem - stem NE mislim sobne antene ampak ono na strehi oz. podstresju oz. ... :)

zdravc ::

Individualni antenski sistemi skoraj niso več aktualni, saj že vse povsod nudijo kabelsko televizijo. Sem pa se s tem nekdaj ukvarjal sam za svoje potrebe.
Najprej poizvej po raznih tehničnih trgovinah, če se še dobiljo moduli Tv plus ali nekaj podobnega. To so ojačevalci uglašeni za posamezen kanal. Nato moraš nekako ugotovit kanale tv postaj, ki jih želiš videti. Lahko s pomočjo televizije ugotoviš posamezen kanal, tudi če se slabo vidi, ali pri sosedih itd. Nato kupi antene za vsak kanal posebej hkrati z moduli Tv plus. Pri antenah moraš paziti, da pokrivajo kanal, ki ga potrebuješ, kot tudi da imajo čim večje ojačanje v območju kanala, ki ga potrebuješ. Nato kupiš še pocinkan drog debeline 2". Dolžino določiš tako, da upoštevaš razdaljo med antenami med 80-100 cm. Najnižja antena pa mora biti vsaj 1 m nad strešno kritino. Tej dolžini prištej še dolžino, ki je potrebna za pritrditev in sega pod streho. Pritrditev naj bo čim trdnejša zaradi vetra. Takšna montaža je primerna največ za 4 antene.
Za vsako anteno pripraviš svoj kabel, vse kable pa napelješ pod streho, kjer montiraš držalo modulov. Vsak modul ima zgoraj konektor za priklop kabla iz antene, na spodnjem pa konektor za serijsko povezavo s sosednjim modulom. Kot zadnji se doda še napajalnik, posebej za te module namenjen, ki povratno preko veznih členov napaja module. Na Izhodni konektor napajalnika priklopiš še kabel za povezavo z televizijo. Pri vsakem moduli je bil tudi načrt za montažo.
Upam, da sem ti pomagal, če se boš tega res lotil, pa je odvisno od tebe.
kdor zna pa žih

SkIDiver ::

A ni tale z moduli mal draga?

s4sH ::

zdravc..ja bom probal tako kot pravis...glede kabelske pa takole pri nas je kabelska v q**** , izpadi , slaba slika..itd...:(
..tako, da bom naredil to anteno - za druge programe pa digitalna.. pa ni vec frke za izpadi in placilom tega itd...:D
--------
zdaj me pa zanima se to.Mnogi majo take antene pod streho - zaradi tega verjetno nebo sprejem nič slabši ali? 8-O

SkIDiver ::

Dvomim. Pri nas imamo sobno anteno usmerjeno naravnost v zid in tako lovi najbolje.

PaJo ::

Obstaja pa se ena druga varjanta ojacevlca, ker ti PC plus moduli so kar dragi, mislim da od 4 do 6k SIt komad. In sicer kupis za tvoje obocje najbolj primeren ze nared ojecevlni modul, ki ima moznost prikopa tudi od 8 anten in vsak vhod ojaca svoj signal in na ta nacin psparas ker, ker zadeva stane nkej 15k SIT.
Zadeva izgleda nekako takole:


Ostalo kak pa antene montirat pa je tvoja lastan odlocitev, najboljse pa da probas na kak nacin ti najboljse vlec signal, druga te ne prostane, ker verjetno nimas na voljo kake apraturne napravice:D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV antene

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
158874 (798) frenky119
»

Koliko dB pri DVB-T notranji anteni

Oddelek: Pomoč in nasveti
295230 (4249) lovro535v2
»

Phillips 40PFL5605H in digitalni kanali

Oddelek: Zvok in slika
184688 (4455) hodu63
»

Lidl in vračilo blaga

Oddelek: Loža
242598 (1911) Sims
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215796 (14128) BlackHole

Več podobnih tem