» »

Tek - vprašanja, nasveti, vzpodbude ...

Tek - vprašanja, nasveti, vzpodbude ...

Temo vidijo: vsi
««
25 / 39
»»

Machete ::

*uf 900km je že s tem parom. Evo našel najceneje kayano 24 na www.tomassport2.si 107 eur in zastonj poštnina. (enake Intersport 126 eur + ptt)
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

MxxW5 ::

Kupil sem športno uro Amazfit Stratos. Odlična ura, zame skoraj overkill, saj sem daleč od nekega hudega športnika (ukvarjam se v bistvu le s tekom, kolesarjenjem in hitro hojo v hrib - Šmarna gora in podobno). Zraven je fina aplikacija "Amazfit Watch", ki je povsem v redu, vsaj tako dobra kot "Walk with Map My Walk", ki sem jo uporabljal do sedaj. V bistvu je še boljša, saj lahko izvoziš in (predvidevam, nisem še probal) uvoziš GPX fajle, kar je odlično, ker potem nisi zaprt v njihov ekosistem, saj lahko v vsakem trenutku prešaltaš na drugo športno aplikacijo, če le podpira GPX uvoz.

Zadnje čase slišim in berem, da folk uporablja samo Stravo. Jaz sem zadevo pred časom probal, ampak mi ni bila všeč, ker poudarja t.i. "socialno" komponento. Jaz tega nočem in ne rabim, saj tečem sam in me dosežki drugih ne zanimajo. Ampak glede na to, da je Strava tako popularna, me vendarle zanima, kakšna je prednost Strave pred Amazfit Watchem (aplikacijo).

Zanima me tudi, katere appe uporabljate vi, če jih.

Sportstracker že 8 let. Mogoče ni najboljši, je pa prvi. Generalno mi nič ne manjka, zato ne gledam drugega. Faj dela na telefonu tudi hrm. Desktop stran je lesena.

Alamar ::

MxxW5 je izjavil:

Zadnje čase slišim in berem, da folk uporablja samo Stravo. Jaz sem zadevo pred časom probal, ampak mi ni bila všeč, ker poudarja t.i. "socialno" komponento. Jaz tega nočem in ne rabim, saj tečem sam in me dosežki drugih ne zanimajo. Ampak glede na to, da je Strava tako popularna, me vendarle zanima, kakšna je prednost Strave pred Amazfit Watchem (aplikacijo).
Prednost je, da s tem ko sinhroniziraš podatke s stravo, imaš vso svojo zgodovino treningov na enem mestu. Če v prihodnosti zamenjaš proizvajalca ure (vsak ima svoj app), se ne rabiš ubadati z uvažanjem podatkov (ponekod se jih sploh ne da), saj jih z novo napravo zopet sinhroniziraš s stravo. Socialne komponente lahko popolnoma izklopiš s tem, ko daš vse možne opcije v stravi na privatno. Druga prednost je, da če veliko potuješ naokoli in ne poznaš okolja, v stravi vidiš, kje ljudje tečejo/kolesarijo in takoj najdeš zanimive terene. Zanimivi so tudi tekaški/kolesarski segmenti, saj lahko tako loviš nove rekorde ali se primerjaš z ostalimi. Vse to je v brezplačni verziji strave in nič te ne stane, da tole uporabljaš.

Bom preizkusil. Hvala.

Jerry000 ::

Bom pa še jaz vprašal...uporabljam Stravo vendar me moti ker nima toliko izbire različnih športu. Je kakšna aplikacija kjer bi lahko zapisal skate, košarko, fitnes, ...?

Jerry000: Vse polno jih je, npr. MapMyFitness Ta aplikacija prihaja v enih petih med samo združljivih variantah, npr. Walk with my walk in podobno neumna imena. Lastnik je Under Armour, ki je tudi lastnik appa Endomondo. Ne vem sicer za košarko in skate, ampak kolikor se spomnim, je športov toliko, da se izgubiš.

Jaz bom od sedaj uporabljal (tudi) Stravo (še enkrat hvala Alamar!), in sicer zaradi sledečega:

1. Strava je izjemno popularna (ne da se mi iskati, kateri je najbolj popularen tovrstni app na svetu, ampak Strava je IMO blizu vrha), kar pomeni, da, prvič, ni strahu, da bi čez noč izginila in drugič, ogromno uporabnikov pomeni dobro podporo in večjo možnost, da boš našel rešitev za svoj problem, saj ga je imel gotovo že kdo pred tabo. Prav tole slednje recimo za Amazfitov App ne velja, saj ima na Zahodu precej malo uporabnikov, kitajsko pa ne znam. To je, mimogrede, tudi največja slabost moje ure Amazfit Stratos, saj rešitev za buge/težave preprosto ne najdeš (npr. ura ne prikazuje imena klicočega ampak le številko). Če bi imel recimo Garmin ali Suunto, bi imel, sklepam, manj težav.

2. Strava podpira uvoz in izvoz GPX fajlov (internetna stran, https://www.strava.com/ ). Pa kaj potem, saj ga tudi druge (Endomondo, MapMyFitness in večina popularnih ostalih), ne? Res je, ampak aplikacija za mojo uro ("Amazfit Watch") podpira SAMO Stravo. Kar pomeni, da lahko v Amazfit Watch appu povežem Stravo, ki ji potem Amazfit app pošilja podatke (tako si jaz predstavljam). Pri katerikoli drugi aplikaciji bi moral GPXe ročno vnašati vanjo. S tem, da Amazfit Stratos podpira kreacijo GPX fajlov le na sami uri, v aplikaciji pa ne, prav tako pa Amazfit nima internetne strani, kjer bi se dalo to urejati. Kaj češ, Kitajci.

3. Skoraj vsa svoja dosedanja športna udejstvovanja lahko prenesem na Stravo in jih tako ohranim za zanamce. Takorekoč vse aplikacije, ki sem jih uporabljal v svojem ne ravno dolgi športni karieri, podpirajo izvoz GPX fajlov (bedasta izjema je seveda Xiaomijev MI Fit), kar sem pravzaprav ugotovil šele včeraj. Kar pomeni, da lahko v teh appih/servisih (Endomondo, MapMyFitness in Notify & Fitness za Mi Band) vsa svoja udejstvovanja izvozim v GPX in jih nato uvozim v Stravo (kar bo sicer trajalo kar nekaj ur, saj je treba uvoziti/izvoziti vsak GPX posebej). Great Success!

Ja, stravo uporabljam tudi sam zaradi popularnosti, in ker mi je všečen UI. Prav tako Amazfir Stratos app podpira direktno sinhronizacija s Stravo (v druge appe ne podpira). Ampak pri stravi me jezi ker nimajo toliko športov. Načeloma imam stravo samo za tek in pohod...vseh ostalih športov katere izvajam pa sploh ne morem beležit. Škoda

Ja, pri meni je to lažje, saj v bistvu le tečem, kolesarim in hribolazim. Že pri slednjem je sicer pri Amazfitu problem. Podpira namreč hojo, ne pa tudi nordijske hoje. Pri čemer meni povsem nedoumljivo, pri hoji ne beleži višine (altitude). Kitajci so namreč za vsak šport ustvarili svoj profil in pri hoji so bili očitno mnenja, da altitude ni relevanten. Lahko to sam naštimaš? Ne. Lahko pa izbereš npr. "trail run", ta pa beleži višino. Skratka, Kitajci in softver sta dva pojma. Case in point: včeraj pride nov firmware za uro, ki je med drugim spremenil nekatere funkcije gumbov na uri. Pred flashem ti sicer pokaže changelog, potem pa nič več. Uzela ga magla. Ker ga takrat nisem prav podrobno prebral, nikoli ne bom vedel, kaj so spremenili. Changeloga namreč ni ne v appu, ne v uri, ne na netu.

Egidij88 ::

A boš basket špilal s telefonom na sebi? Dejte no, da ne bo kakšen app začel še dihat namesto vas.

Meni je kul, ker mi potem grafe nariše...

Egidij88 je izjavil:

A boš basket špilal s telefonom na sebi? Dejte no, da ne bo kakšen app začel še dihat namesto vas.

Obstajajo ure...sam tok za info

xx23 ::

MxxW5 je izjavil:

ogromno uporabnikov pomeni dobro podporo in večjo možnost, da boš našel rešitev za svoj problem, saj ga je imel gotovo že kdo pred tabo.

V teoriji res, v praksi pa to ne drži za Stravo. Številni tehnični problemi, ki so izpostavljeni na uradnem Strava forumu, so že leta nerešeni. Mislim, da se tam ukvarjajo predvsem s to socialno komponento, za drugo pa zmanjka časa.

Jaz uporabljam samo 2 športa (run in hike). Pa bi uporabljal samo run, ampak ko grem v gore, je premikanje počasnejše in moram dat na hike, drugače mi bo napisalo, da sem se premikal 3 ure, a sem zares hodil 15 ur. Pol pa to zjebe segmente, ker niso skupni. Maš pol na isti lokaciji run segment in hike segment, kar je neumno, saj se za segmente štejejo absolutni časi. Potem pa še ni nikjer seštevkov za hike skozi leto. Konc leta sem hotel ugotoviti, kolk sem mel skupi vzponov v tekih in gorah in sem rabil kar nekaj časa, da sem ugotovil to.

Al pa recimo rekordi. OK, maš napisan PR na razdalji. Če te zanimiva tvoj drugi najboljši čas, tega na Stravi ne boš našel.

Da ne omenjam, kako jih je preplašil GDPR. Ukinil so en kup funkcionalnosti brez razloga.

In še je tega ...

Ampak še vedno več pozitivnega kot negativnega, najbolj od tega, da sem našel tekaško družbo in mi ni treba vedno sam na tek.

Egidij88 ::

Jerry000 je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Lol, še slabše.

Sports tacker ima okoli 45 različnih aktivnosti + 6 custom, katerih porabo kalorij vrednosti vsako z lastnim izračunom. Ni ugasnil čez noč, čeprav ni najbolj popularen, dela account že od 2010. Ima socialno komponento in lahko isto vidiš kje se ljudje gibajo, če so dali aktivnost na public. Svoje aktivnosti lahko beležiš public, friends ali private in direktno počiš na fb al twitter, če hočeš. Omogoča izvoz gpx. Mislim, da tudi slike izvozi zraven, če si jih poslikal preko appa (ali samo njih lokacijo, nisem ziher). Tako jih lahko na koncu dodaš v upload tiste dejavnosti. Seveda označi tudi lokacijo, kje so bile posnete. LAP lahko pritisneš ročno (recimo vrhu hriba) ali ga beleži avtomatsko po KM, času itd.. Primerjaš lahko vse vadbe na enaki trasi, saj jih ranka po času. Npr. če tečeš iste proge, lahko vedno spremljaš lestvico kako ti je šlo npr. rank današnja je 6/48 on this route. Proga ne rabi biti čisto do koraka vedno ista. Tudi kako malo bližnjico ali deviacijo npr. zazna pod isti route, ne vem čisto koliko točno ima tolerance.. Tako, da kolikor sem slišal o in pregledal na hitro ostale najbolj popularne appe sem ostal na ST, ker nikjer nisem našel neke ključne prednosti, celo nasprotno, vse ostalo je bilo precej bolj nepregledno in z manjkom nečesa. Predvsem pa ne teži z nobenimi premium accounti in oglasi. Samo na telefonu, ko shraniš activity, odpre oglas (v appu, ne v brskalniku telefona), večinoma za uro Suuntu s katerim imajo partnerstvo.

xx23 in Machete: hvala za info. Stravo sem šele začel uporabljati, tako da kaj dosti o njej ne vem. Itak nimam kaj dosti izbire, saj se app za mojo uro (Amazfit Stratos) povezuje le s Stravo.

Egidij88 je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Lol, še slabše.

Prou...

Machete je izjavil:

Sports tacker ima okoli 45 različnih aktivnosti + 6 custom, katerih porabo kalorij vrednosti vsako z lastnim izračunom. Ni ugasnil čez noč, čeprav ni najbolj popularen, dela account že od 2010. Ima socialno komponento in lahko isto vidiš kje se ljudje gibajo, če so dali aktivnost na public. Svoje aktivnosti lahko beležiš public, friends ali private in direktno počiš na fb al twitter, če hočeš. Omogoča izvoz gpx. Mislim, da tudi slike izvozi zraven, če si jih poslikal preko appa (ali samo njih lokacijo, nisem ziher). Tako jih lahko na koncu dodaš v upload tiste dejavnosti. Seveda označi tudi lokacijo, kje so bile posnete. LAP lahko pritisneš ročno (recimo vrhu hriba) ali ga beleži avtomatsko po KM, času itd.. Primerjaš lahko vse vadbe na enaki trasi, saj jih ranka po času. Npr. če tečeš iste proge, lahko vedno spremljaš lestvico kako ti je šlo npr. rank današnja je 6/48 on this route. Proga ne rabi biti čisto do koraka vedno ista. Tudi kako malo bližnjico ali deviacijo npr. zazna pod isti route, ne vem čisto koliko točno ima tolerance.. Tako, da kolikor sem slišal o in pregledal na hitro ostale najbolj popularne appe sem ostal na ST, ker nikjer nisem našel neke ključne prednosti, celo nasprotno, vse ostalo je bilo precej bolj nepregledno in z manjkom nečesa. Predvsem pa ne teži z nobenimi premium accounti in oglasi. Samo na telefonu, ko shraniš activity, odpre oglas (v appu, ne v brskalniku telefona), večinoma za uro Suuntu s katerim imajo partnerstvo.

Hvala za tole. Bom poskusil še ST.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Alamar ::

Sports Tracker je super, če ga za aktivnosti uporabljaš s telefonom. Za backup sinhronizacijo s športnimi urami je pa brezveze, pa še precej modelov ur ga ne podpira.

Če hočeš beleženje milijon aktivnosti, pač kupiš Polarjevo uro. In ja, tudi košarka je gor.

Ali pa tole. Baje da synca iz katergakoli appa v katergakoli. Tako da če ura podpira samo Strava, si kupiš ta app in ti sinhronizira na ST recimo. Tako da, mislim da bom kupil tole pa probal :)

https://play.google.com/store/apps/deta...

Probaj, poročaj.

Jaz sem danes kopiral vse svoje aktivnosti na Stravo, od 2015 naprej. Gotovo se je kakšna reč tudi izgubila, ampak bom že preživel.

Zanimivo je sledeče. Ne merijo vsi appi do sekunde in metra enako. Tudi ko se Amazfit app sinhronizira s Stravo, striže sekunda gor ali dol.

MxxW5 je izjavil:

Probaj, poročaj.

Jaz sem danes kopiral vse svoje aktivnosti na Stravo, od 2015 naprej. Gotovo se je kakšna reč tudi izgubila, ampak bom že preživel.

Zanimivo je sledeče. Ne merijo vsi appi do sekunde in metra enako. Tudi ko se Amazfit app sinhronizira s Stravo, striže sekunda gor ali dol.

Sem opazil to, pa ne samo sekunde, tudi metre!

Pika na i ::

@Machete...ker vidim, da kar precej tekaš, vprašanje.
A mi poveš, pod kaj naj gledam pri tekaških supergah, da bom lahko z njimi pretekla tam nekje 8-10 km vsakih nekaj dni. Pa da bodo udobne. Udobne meni, ki sem navajena na spominsko peno, pri kateri mi noge ne jočejo niti po celodnevni nošnji.
Pa lahke morajo biti.
A je nujno, da tečeš s tekaškimi copati?

kuglvinkl ::

Je, vse ostalo je muka. Lahko sa ok tudi za 60 evrov.
Your focus determines your reallity

Pismo ščije tuki v LJ...verjetno če ful ščije v tem letnem časi ni ravno fino tečt ali?

Pika na i je izjavil:

@Machete...ker vidim, da kar precej tekaš, vprašanje.
A mi poveš, pod kaj naj gledam pri tekaških supergah, da bom lahko z njimi pretekla tam nekje 8-10 km vsakih nekaj dni. Pa da bodo udobne. Udobne meni, ki sem navajena na spominsko peno, pri kateri mi noge ne jočejo niti po celodnevni nošnji.
Pa lahke morajo biti.
A je nujno, da tečeš s tekaškimi copati?

Jaz sem si kupil Nike pegasus 35 za 90. Pojdi v interšport in poskusi na treadmilu. Pa še tam ti pomagajo pri izbiri dobro pa kaj povejo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Ok, očitno moram najti samo podkovanega prodajalca, ki bo zraven še razumel, kaj hočem. In bo zastopil, da tisto kar mi ponuja, meni ne ustreza.
Zavijanja z očmi, ker pomerim 10 parov, pa nobene niso tiste, ki bi jih imela, sem bila sita. Zato bi šla rada naslednjič v trgovino malo bolje oborožena.

Rada bi samo, da mi noga uživa v copatih, drugače vam ne znam povedat.
V preteklosti sem rekla, da je tek neumnost, ki je jaz ne bom nikdar prakticirala. Ampak mi je postal všeč.

Cena ni tako bistvena, ker jih zagotovo ne bom menjala tako pogosto kot redni in zelo resni tekači.

Pika na i je izjavil:

Ok, očitno moram najti samo podkovanega prodajalca, ki bo zraven še razumel, kaj hočem. In bo zastopil, da tisto kar mi ponuja, meni ne ustreza.
Zavijanja z očmi, ker pomerim 10 parov, pa nobene niso tiste, ki bi jih imela, sem bila sita. Zato bi šla rada naslednjič v trgovino malo bolje oborožena.

Rada bi samo, da mi noga uživa v copatih, drugače vam ne znam povedat.
V preteklosti sem rekla, da je tek neumnost, ki je jaz ne bom nikdar prakticirala. Ampak mi je postal všeč.

Cena ni tako bistvena, ker jih zagotovo ne bom menjala tako pogosto kot redni in zelo resni tekači.

pa kupi pajkice in še nekaj zraven in daj to vedet prodajalcu, PREDEN probaš 20 parov copatov. Te bo lažje prenašal.

Zgodovina sprememb…

Težko svetujem, ker sem s teorijo slabo seznanjen in sem hitro našel model zase, veliko o tem je bolo spisano v Poletu, če se ti da iskat in če imajo sploh online arhiv. Začne se nekako pri ugotavljanju tvojega (tekaškega) koraka t.i. pronacijo: https://www.verywellfit.com/pronation-d...
Od tu naprej izbiraš ustrezen copat, ker se delijo glede na omenjeno držo.
Recimo te ki so meni ok so -nevtralna cona do overpronation- kar bi moral proizvajalec pod modelm navesti, npr: ženski modeli: https://www.asics.com/us/en-us/gel-kaya... (scrolaj malo nižje)
Če tu zgrešiš, imaš lahko velike težave. Intersport in verjetno še kake specializirane trgovine imajo skenerje podplata, s katerim se da to ugotoviti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Qcube ::

Za pronacijo stopiš na penasto podlogo za na plažo in pogledaš odtis.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0840/...

Furbo ::

+1 za dobre Asics, pa ne varčevati, obutev je 90% pri teku.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Qcube je izjavil:

Za pronacijo stopiš na penasto podlogo za na plažo in pogledaš odtis.
https://cdn.shopify.com/s/files/1/0840/...

Da tudi to je način. Ali pa da si jih prefarbaš s tempero in stopiš na bel list.

kuall ::

A je samo meni šprint tako v redu ali še komu?
Šprit tudi pokaže, kako dobro si naspan, spočit in v psihični kondiciji.
Če si zaspan ali v "depresiji" potem ti ne bo šel. Tudi če si predebel ne. Tako da ga je zelo pametno vsak dan laufat, ene 20x na dan najbolje.
Tudi najboljši način za dvignit počutje.
Je kakšen app za telefon, ki meri hitrost teka?

jype ::

Bistvo šprinta je v tem, da je enako učinkovit, ne glede na pogoje. Če si v boljši kondiciji, šprintaš hitreje, če si v slabši, šprintaš počasneje. Vedno daš vse od sebe in vedno ti pulz zraste nad 90% tvojega maksimuma. It never gets any easier, you just go faster.

Deluje tudi, če si na biciklu.

Vseeno je šprint na kolesu precej drugačen od šprint teka. Na kolesu se ti ne smeji po koncu šprinta, ni tako dobro.
Ima pa kolesarjenje to prednost, da vidiš zanimive prizore.
Kolesarjenje poleti in šprint (tek) pozimi, tako imam jaz urejeno. Pozimi kolesarit mi je brezveze, sem se nekaj silil to zimo pa ni v redu. Mraz je zoprn in pa prizori niso tako lepi, manj sonca, manj barv, megleno, sivo, blatno.

kuall je izjavil:

Na kolesu se ti ne smeji po koncu šprinta, ni tako dobro.
Najbrž še nisi šprintal na kolesu, sicer ne bi tega napisal.

kuall je izjavil:

Pozimi kolesarit mi je brezveze, sem se nekaj silil to zimo pa ni v redu. Mraz je zoprn in pa prizori niso tako lepi, manj sonca, manj barv, megleno, sivo, blatno.
Mhm, če greš peš je sonce, če s kolesom pa megla:

Hvala za odgovore.
@kuglvinkl, pajkic ne maram, na živce mi grejo. Na meni, da ne bo pomote. Ne vem, mogoče mi samo material gre na živce.
Verjamem pa, da grem prodajalcu na jetra, ko 3 ure (zdaj čisto malo pretiravam) postopam po trgovini. Ampak jaz tako kupujem tudi čevlje.

@Jerry000, bom pogledala, zgledajo mi fajn. A so spredaj res tako lepo zaokrožene kot na fotki?

@Machete, sem pogledala že v Poletu, ja. Ampak to je tako veliko informacij, da glava boli.
Nekak sem že ugotovila, da moja noga spada med normalne, bom pa še v trgovini, da bo bolj zihr.
Vse moje superge se sicer obrabljajo kar enakomerno, če jih ne strgam prej.
Tudi te tvoje kayano mi zgledajo spredaj dovolj udobne. Sem pa prebrala mnenja uporabnikov - nekateri jih res hvalijo, drugim ne odgovarjajo. Tko da tudi tu drži, da ni vse za vsakega.
Se mi zdi, da mi največ nevšečnosti pri nakupu povzroča to, da se prsti ne počutijo dobro v copatu.

Že pred časom, sem uporabila pa tudi tole, za iskanje pravega copata. Ker mi je pač ta firma pri srcu.

jype je izjavil:

kuall je izjavil:

Na kolesu se ti ne smeji po koncu šprinta, ni tako dobro.
Najbrž še nisi šprintal na kolesu, sicer ne bi tega napisal.

Najbrž ti še nisi šprintal peš, da ne veš, kakšen poseben občutek je to. Šprint je najboljša stvar na svetu Poleg programiranja/znanosti, žensk/porna. 8-)

kuall je izjavil:

Najbrž ti še nisi šprintal peš, da ne veš, kakšen poseben občutek je to. Šprint je najboljša stvar na svetu Poleg programiranja/znanosti, žensk/porna. 8-)
Brez skrbi, vse to sem že preizkusil. Verjetno imaš zanič bicikl, pa potem ni bilo fino.

louser ::

Gatekeeping in 2019.
Moj hobi da največ zadovoljstva, tvoj je ziher inferioren stajl.

neo5468 ::

Jaz uporabljam nike downshifter, mislim da sem dal okoli 40-50€ in so super. Je pa res, da sem začetnik in tistih za 100€ nisem šel probat.

Dons je blo prow kul v lj.

V nedeljo in včeraj je bilo luštno, ravno prav stopinj zame. Tudi današnje stopinje so mi pasale.
Se bojim, da bom poleti "pozabila" na tek.

Ko si enkrat not, ne moreš pozabit. Je kot bi rekel, sem pozabil iti jest. Ko pride v kri, postane nuja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Bom povedala, ko bo 20 stopinj. :)
Mene je vročine groza.

Qcube ::

Poleti je boljše kolesarit, ker gre hitreje in te veter boljše hladi, pozimi pa je boljši tek/hoja, ker na kolesu zmrzneš.

Poleti greš pač na tek ob 6ih zjutraj, ko so temperature še normalne.

Mene je včasih tudi ubijala vročina, ampak ko si v formi, tudi to ni več problem, da le ni direktna pripeka. Po ca 8+ letih stalnega rekreiranja, zame letni časi praktično ne obstajajo več.

Zgoraj je nekdo spraševal, če se teče tudi v dežju. Na našem koncu se sicer zbirajo tekači ob nedeljah. In tečejo. Tudi v dežju. Meni družba ne paše, ker imam rada mir pa svoj tempo.
Danes sem poskusila še jaz, res zelo zgodaj zjutraj, enmalo je rosilo. Edino kar me je motilo, je bila tema. Pa strah, da me bo kak norec povozil (imela sem lučko in odsevnike ampak tam kjer grem do bolj normalne trase, je žal cesta, kjer divjajo).
Tako da - mogoče se navadim na vročino res čez enih 8 let, Macheete.;)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FormerUser ()

GrX ::

Furbo je izjavil:

Poleti greš pač na tek ob 6ih zjutraj, ko so temperature še normalne.

Jaz poleti najrajši pozno zvečer.. po 21 uri.. Ni lepšega kot biti v naravi, ko se vse skupaj umirja... :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GrX ()

msms ::

Bil na testiranju pa me zanima kaj in koliko se še lahko popravim. Telo treniram od 30.8.2018 in sicer v 10 različnih športnih dejavnostih.

tek na 2000m 8:56
odstotek maščobe 14,3
teža 80,7kg
bazalni metabolizem 2001
ocena biološke starosti 21
odstotek vode 63,3
visceralna maščoba 5kg
Teža kosti 3,4kg
pusta telesna masa 65,8kg

Visok sem 175cm star nekaj čez 30. Koliko so točni te rezultati, ki so bili izmerjeni z posebno tehtnico z ročkami. Dodatki občasno magnezij, l carnitin in proteini. Edino to naj bi bilo kaj vredno pa še to je verjetno metanje denarja stran?

Lahko se popraviš glede tega, da ne delaš znanosti iz teka. Saj nisi laboratorijska podgana.
««
25 / 39
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje za rekreativne tekače (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
678516 (6693) AnjaNja
»

Najmehkejši tekaški copati (strani: 1 2 )

8317941 (15892) m0LN4r
»

Poškodbe pri teku

275270 (4481) Aquinas
»

Je tek zdrav? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8726919 (24365) ThinkPad
»

tekaški copati - nike+ (strani: 1 2 )