Forum » Zvok in slika » Ocenjevanje fotografij ter nasveti
Ocenjevanje fotografij ter nasveti
Temo vidijo: vsi
s1m0n ::
Saj smo v času digitalne fotografije :)
Slikaš, če ni dobro, slikaš ponovno :) Nič ni narobe, če uspeha ni v prvi fotografiji.
Slikaš, če ni dobro, slikaš ponovno :) Nič ni narobe, če uspeha ni v prvi fotografiji.
Tilen88 ::
Unknown_001 ::
Verjetno boš na vrhove kakei smrek lahko delal fokus. Če bo luna dobro sijala bo kar v redu za videt. Vrhovi zato, ker se bodo najbolje videli (špička) ko bo slika ostra.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
BigWhale ::
Od časa do časa kakšno fotko uvrstim na DPRjeve izzive, in oni dan se je ena presentljivo dobro uvrstila, na 6 mesto.
Uporabljas kak avtomatski sprozilec za tele fotke al sam uzivas zunaj in pritiskas sprozilec? :) Jaz sem si naredil en avtomatski sprozilec ampak ga v resnici se nisem nikoli uporabil. Pa MagicLantern ima moznost prozenja ob spremembi osvetlitve in bojda dela kar solidno.
Okapi ::
Od časa do časa kakšno fotko uvrstim na DPRjeve izzive, in oni dan se je ena presentljivo dobro uvrstila, na 6 mesto.
Uporabljas kak avtomatski sprozilec za tele fotke al sam uzivas zunaj in pritiskas sprozilec? :) Jaz sem si naredil en avtomatski sprozilec ampak ga v resnici se nisem nikoli uporabil. Pa MagicLantern ima moznost prozenja ob spremembi osvetlitve in bojda dela kar solidno.
Olympus ima način slikanja, ki je kot nalašč za take reči, in ki se mu reče Live Composite. Slika "rafalno", en posnetek za drugim, in jih vse nalaga na eno samo fotko, na kateri na novo zabeleži samo tisto, kar se je od prejšnjega posnetka spremenilo. Pri takšni nočni fotki, ki je lahko sestavljena iz tisoč posnetkov, in traja lahko tudi eno uro ali več, je osnova prvi posnetek (zato se vidi, da je noč - če bi imel eno uro osvetlitve, bi bilo vse prežgano, tudi ponoči), nato se pa samo bliski nalagajo. Na zaslonu sproti vidiš, kakšna fotka nastaja in ko se ti zdi, da je bliskov dovolj, prekineš fotografiranje.
To je zelo uporabno tudi za "barvanje s svetlobo", ki so ga prej omenjali, ko s svetilko osvetljuješ nek predmet.
BigWhale ::
Saj! Tocno se je vidl, po pikslih, da tega nis sam naredu. To sploh ni vec fotografija, kr neki! *rukne stamprle fikserja in gre nazaj v temnico*
;)
;)
no comment ::
Saj! Tocno se je vidl, po pikslih, da tega nis sam naredu. To sploh ni vec fotografija, kr neki! *rukne stamprle fikserja in gre nazaj v temnico*
;)
Dvomim, da bi se darkerji kaj pretirano zmrdovali nad takimi slikami. Mislili bi, da je pač nekdo vzel film s slabo reciprociteto (oz. vzel kr enega, ker taki brez hude recipročne napake so zelo redki). Rezultat je namreč isti. Normalno se vidijo se samo zelo svetle stvari (strele), ostala okolica, ki je bistveno temnejša, pa ne, tudi če je čas posnetka dolg uro ali več...
A ni poanta digitalne, da v določenih pogojih olajša delo :)
Če ti aparat nudi drugačen pristop do dobrega/istega rezultata, ki je še po vrh lažje izvedljiv zakaj pa ne?
Če ti aparat nudi drugačen pristop do dobrega/istega rezultata, ki je še po vrh lažje izvedljiv zakaj pa ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Jaz sem samo komentiral, da pojasnim zakaj na BWjevo "bodico" ne bo nobenega odziva. Namreč, zvezniki (analogci) se nad brezvezniki (digitalci) zmrdujejo samo kadar rezultat digitalnega trika v temnici ne morejo ali pa zelo težko replicirajo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
Mene samo zanima če ima kdo kakšno pripombo na moje slike?
Bi se dalo kaj izboljšati?
Begabt
Begabt
jype ::
Unknown_001 je izjavil:
Bi se dalo kaj izboljšati?Seveda, lahko bi šel v Amsterdam bicikle slikat.
Unknown_001 je izjavil:
Bi se dalo kaj izboljšati?Seveda, lahko bi šel v Amsterdam bicikle slikat.
Simpatičen sarkazem :)
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Mene samo zanima če ima kdo kakšno pripombo na moje slike?
Prva ima probleme z WB, drugo bi malo izrezal, da bi se znebil trave spodaj desno. Pri prvih dveh je meni moteče tudi ozadje. Ravno toliko motion blura, da me ozadje moti. Če bi izbral hitrejši ali počasnejši čas, bi bilo verjetno bolje. Seveda, počasnejši čas pomeni, da bi moral tudi panning biti dober.
Se pravi, malo počasneje in bolj natančno sledit vozilu. Želel sem zajet učinek gibanja tako da je megledno ozadje namerno. Imam pa tudi slike kjer je bila hitrost zaslonke cca 1/1000 ampak tam je slika popolnoma mrzla (freeze). So pa to čisto neobdelane slike tako da se verjetno da tudi kaj popraviti. Edino kar sem jih obrezal.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Poanta panninga je prav zamegljeno (razmazano) ozadje/okolica.
S tem stoječa slika pove, da avto "šiba" in slika ni tako mrtva (stoječa na mestu).
Osebno pri panningu redko kdaj grem preko 1/200
S tem stoječa slika pove, da avto "šiba" in slika ni tako mrtva (stoječa na mestu).
Poanta panninga je prav zamegljeno (razmazano) ozadje/okolica.
No točno to sem hotel doseči. Saj imam zagotovo kakšno bolj posrečeno. Kako je pa to izpadlo pri Škodi 130RS ?
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
No točno to sem hotel doseči. Saj imam zagotovo kakšno bolj posrečeno. Kako je pa to izpadlo pri Škodi 130RS ?
Boljše, ker si očitno bil malo bližje ceste.
Pri rumenem (se opravičujem ker nimam pojma o plehu in moram z barvami) za kak uspešen panning itak ni možnosti, ker se avto giblje premalo horizontalno. Tu bi se lahko bolj skoncentriral na dirkača ali pa bi bil malo bolj "umetniški"...
Modrega z dalšim objektivom (ali cropom) in recimo vsaj 1/125s (če pošasneje ne gre) lahko narediš veliko bolj atraktivnega/dinamičnega...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
Ja z lokacijo fotkanja je bil križ, ker so varnostne trakove zelo umaknili od ceste. Vačalimanj sem slikal med 80-135 mm pa še vedno je bil kader prevelik, tako da sem te slike moral kar konkretno obrezati :/
Begabt
Begabt
Zanimiva perspektiva.
Tistih frontalnih slik smo verjetno vsi siti ker so vse iste.
Pohvalno.
Tistih frontalnih slik smo verjetno vsi siti ker so vse iste.
Pohvalno.
Begabt
Begabt
Ta je pa simpatična :)
Zakaj pa sredinsko kadriranje?
Bi se dalo nižje stisnit fotko?
Zakaj pa sredinsko kadriranje?
Bi se dalo nižje stisnit fotko?
Begabt
Begabt
Okapi ::
Problem s takšnimi zelo specifičnimi fotkami je, vsaj če te tematika malo bolj zanima, da si videl že veliko boljših fotografij. In potem je njihov namen bolj ali manj samo spomin na potovanje. No, ali pa kot trening, da boš mogoče nekoč kakšno res dobro naredil.
https://www.google.si/search?q=puffin&c...
https://www.google.si/search?q=puffin&c...
dottor ::
Če imaš dovolj megapik lahko tudi v obdelavi cropaš pa ne boš zgubil neke hude kvalitete.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi
Ali bolj romantično.
Jeza Zevsova, preklala je nebesni svod! Ojoj prejoj, le hrabrost junaška naj bo na veke s teboj.
"Oda fotografu"
Jeza Zevsova, preklala je nebesni svod! Ojoj prejoj, le hrabrost junaška naj bo na veke s teboj.
"Oda fotografu"
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Danes sem proval malo HDR na D7100 in je nastalo tole:
Cropano v LRju drugače pa D7100 + 35 1.8 DX @ f/1.8 1/60s ISO2000
Men je dobra (y) Jst sm ravno tko sprobaval HDR danes, pa na gradu Socerb nad obalo,.. sam morm še slike jutri na PC dat
Sem lih iz enega shootinga iz Izole se vozu domov pa vsakič si rečem da bom stisnu kakšno pa pol se nikoli ne ustavim in dejansko nardim... je pa stativ must have kar pa nisem imel.
koyotee ::
Danes sem proval malo HDR na D7100 in je nastalo tole:
ISO je čist previsok.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Sem lih iz enega shootinga iz Izole se vozu domov pa vsakič si rečem da bom stisnu kakšno pa pol se nikoli ne ustavim in dejansko nardim... je pa stativ must have kar pa nisem imel.
Jst sm pa dost u Kopru in si isto rečem XD
Ena iz Vipavskega konca.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tilen88 ()
koyotee: Se strinjam da je ISO previsok ampak jebiga, če nimaš stativa sabo se moreš znajdet, sploh če imaš HDR upaljen za test, ki nardi 2-3 slike v eni.
Tilen88: vozim se vsaj 1x tedensko čez bolnico v večernih urah, nekaj krat celo z opremo v avtu pa grem žal vedno le mimo. Sem želel slikat z tiste sprehajalne poti nad glavno cesto, pa sem med parkiranjem našel boljšo lokacijo.
Tilen88: vozim se vsaj 1x tedensko čez bolnico v večernih urah, nekaj krat celo z opremo v avtu pa grem žal vedno le mimo. Sem želel slikat z tiste sprehajalne poti nad glavno cesto, pa sem med parkiranjem našel boljšo lokacijo.
koyotee: Se strinjam da je ISO previsok ampak jebiga, če nimaš stativa sabo se moreš znajdet, sploh če imaš HDR upaljen za test, ki nardi 2-3 slike v eni.
Obala ma veliko dobrih lokacij ^^
Se strinjam. Sploh malo po istri it pa najdeš cel kup zanimivih lokacij.
Tihožitje
Slikaj zvečer / zjutraj, ko je sonce nizko in dobro direktno osvetli okolico z nežno toplo svetlobo. Tudi nebo bo zanimivejše zaradi gradienta osvetlitve.
Slika nič posebnega, je pa zanimiv kot.
Slikaj zvečer / zjutraj, ko je sonce nizko in dobro direktno osvetli okolico z nežno toplo svetlobo. Tudi nebo bo zanimivejše zaradi gradienta osvetlitve.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Tilen88 ()
Unknown_001 je izjavil:
Tihožitje
Slika nič posebnega, je pa zanimiv kot.
Sem ponesreči predlagal izbris, se opravičujem XD
Ja se zavedam, da zjutraj/zvečer itak nisem šel slikarit sem imel slučajno opremo v avtu. Sem opravil en pohod iz Ospa na Grad Socerb,.. zanimiva turca vendar popolnama neurejena pot :D
Well prvo, kar sem moral tudi sam premostiti je končati z izgovori. Nato pa naslednjič narediti bolje in pokazati tisto, na kar smo ponosni.
Mimogredoč:
Zaenkrat hvala vsem za brutalno iskrene kritike, čeprav jih sprva nisem sprejel najbolje.
Mimogredoč:
Zaenkrat hvala vsem za brutalno iskrene kritike, čeprav jih sprva nisem sprejel najbolje.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
Zato jaz slike rad pošiljam poklicnim fotografom ki jim je to kruh da mi ocenijo, ker lajkanje na FBju in komentarji tipa: "lepe slike" mi ne pomagajo nič... kritiki ti znajo povedat kaj si zajebal, kako bi lahko naredu bolje in znajo pohvalit če je res treba.
Pro_moted ::
Izlet po Prekmurju, Bukovniško jezero. Lepo je biti na takih krajih sam in ko nebo igra na takšne barve, pa čeprav sem moral ob 3 zjutraj krenit z avtom. No sam nisem bil, en je že trnek namakal na nasprotni strani, ribiči so res vztrajni.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX
Zato jaz slike rad pošiljam poklicnim fotografom ki jim je to kruh da mi ocenijo, ker lajkanje na FBju in komentarji tipa: "lepe slike" mi ne pomagajo nič... kritiki ti znajo povedat kaj si zajebal, kako bi lahko naredu bolje in znajo pohvalit če je res treba.
Zakaj bi pa moral sliko imeti po njihovih pravilih? Ni potrebno se držati popolnoma nobenih pravil pri umetniškem ustvarjanju fotografij! Kritiko lahko dobiš od vsakega drugačno ker ne vidi vsak stvari enako. Kam bi pa prišli, če bi vse fotografije bile po pravilih enega :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvečer ne zamudite Luninega mrka (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16032 (10615) | Duhec |
» | Predlogi za smartphone z najboljso kamero (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16432 (14429) | next3steps |
» | Foto - Aprilska norostOddelek: Zvok in slika | 4290 (1916) | Super Sonic |
⊘ | kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 28503 (25345) | bluefish |