» »

Počasen login

Počasen login

Grizzly ::

Približno leto in pol je, odkar sem nazadnje formatiral in postavil Win 7, začelo pa se mi je dogajat, da prijava traja dolgo - cca 30 sekund (še nekaj mesecev nazaj pa max 10 sekund). Drugi problem je pa zvok, ko se prijavim in se pokaže namizje - namesto zvoka ostane tišina, drugače pa dela normano. Šele ko kliknem na Show Desktop (desni spodnji kot), zaigra zvok, ki bi moral že ob prijavi.
Računalnik je drugače zmogljiv in ima dovolj RAMA. Particija z Win 7 pa je velika 64 GB in je trenutno 70% zasedena - pred kratkim defragmentirana.

Kaj pravite, kaj je vzrok tako dolgemu prijavljanju in zakaj zvok ne predvaja takoj ko se prijavi?

Malajlo ::

Je mašina v domeni? Poskusi se prijaviti z izklopljeno WiFi in brez kabla v mrežni. Če se prijavi normalno, potem preveri DNS, ki ga dobiš/imaš nastavljenga.

Grizzly ::

Preveril sem vse kombinacije in nastavitve omrežja ne vpivajo na to. Bolj verjetno se mi zdi, da je računalnik zaposlen z nečim drugim in ne more tako hitro naložiti namizja in ikon. Še kakšna ideja? Kaj naj preverim?

SLO_Matej ::

krho ::

Koliko omrežnih pogonov imaš mapiranih?. Polkna čakajo na odzvi teh pogonov. Sam imam mapirane 3 pogone iz VMWirtualcev in gledam črnino skoraj 2minuti.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Grizzly ::

krho je izjavil:

Koliko omrežnih pogonov imaš mapiranih?. Polkna čakajo na odzvi teh pogonov. Sam imam mapirane 3 pogone iz VMWirtualcev in gledam črnino skoraj 2minuti.

To bi pa lahko bilo - uporabljam 2 omrežna pogona (FTP) in imam tako nastavljeno, da mi pokaže pogone ob vsaki prijavi. Bom odstranil ta dva pogona in napišem pol ugotovitve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grizzly ()

Grizzly ::

Ne, tudi omrežni pogoni niso krivi. Računalnik je zaposlen z nečim drugim, saj mi ves čas (odkar ugasne bootscreen in prikaže login) sveti indikator za disk. Čudno pa je, če se kasneje enkrat odjavim in spet prijavim, mi login traja le nekaj sekund.

mitjau ::

zaženi "msconfig" in poglej pod "startup" zavihek kaj vse se ti zažene na začetku....

za začetek poizkusi odstraniti kljukico pri kakšni aplikaciji, ki si jo namestil v zadnjih nekaj mesecih.:)

Grizzly ::

Tudi msconfig sem probal, odstranil sem vse kljukice pod services in startup, brez katerih računalo še normalno dela. Kljub temu login traja enako dolgo. Opazil sem edino to, da avasta ne morem onemogočit... tudi če kljukico odstranim, se ob restartu spet pojavi.
A bi lahko bil sploh kriv antivirus? Uporabljam pa najnovejšo različico avasta. Načeloma ga lahko tudi odinstaliram ampak kaj če tudi to ni krivo? Kaj potem še ostane?

SLO_Matej ::

Grizzly je izjavil:

A bi lahko bil sploh kriv antivirus? Uporabljam pa najnovejšo različico avasta. Načeloma ga lahko tudi odinstaliram ampak kaj če tudi to ni krivo? Kaj potem še ostane?

Potem ostane, da ga spet ponovno namestiš (če ne tega, pa katerega drugega). Ne moreš vedeti, dokler ne preizkusiš. :)

amigo_no1 ::

V safe modu tudi štrajka ?
Izštekaj mrežni kabel in testiraj.

krho
Sam imam mapirane 3 pogone iz VMWirtualcev in gledam črnino skoraj 2minuti.

Zelo spominja na dhcp issue, ko os melje okoli 2 minuti da router da določi lokalne ipje za posamezen pc (če nimaš statičnih).

18zimoni ::

Meni je tudi nagajala zadnja verzija avasta.Res da je računalnik malo starejši,ampak po odstranitvi programa je spet vse delovalo tako kot mora.Imel pa je podobne simptome kot jih sam opisuješ.

Grizzly ::

Ne, tudi avast ni kriv. Sem ga zbrisal, računalnik resetiral in probal nekaj stvari, vendar login ni nič hitrejši. Moje ugotovitve pa so sledeče:

- boot screen traja nekako normalno, kot bi pričakoval glede na konfiguracijo in stanje računalnika, vendar mi ob koncu boot-a začne lučka za disk divje utripat (zdi se, da kar gori brez prestanka)
- pojavi se login screen, vendar lučka še kar naprej utripa (po 30 sekundah, zgleda da je disk še zaposlen)
- če se prijavim takoj (ko se pokaže login screen), bo login trajal vsaj 20 ali 25 sekund (lučka za disk med tem časom hitro utripa)
- če pa malo počakam, ko se prikaže login screen (recimo 20 sekund počakam, nato potrdim prijavo), bo login trajal okoli 5 sekund
- ne glede na to, kdaj se prijavim, bo lučka za disk še nekaj časa utripala, ko se prikaže namizje

- če se kdaj kasneje odjavim in ponovno prijavim: lučka za disk občasno posveti (ne utripa tako hitro), prijava pa traja le okoli 5 sekund

Jasno je, da je sistem zaposlen z nalaganjem nečesa. Vse nepotrebne storitve sem že probal onemogočit, zdaj sem tudi avast zbrisal. Particija je velika 64GB, zasedenega pa je 41GB. Je možno, da je particija že tako polna (da računalnik rabi čas), ali je še naprej treba iskati krivca?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen prvi dostop do diskov v Workgroupi

Oddelek: Omrežja in internet
10886 (594) delfinus
»

USB ključ ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
114559 (3274) denci
»

Win XP - težave s povezovanjem v internet

Oddelek: Operacijski sistemi
8774 (614) slowie
»

USB ključ Kingston: upravitelj naprav da, vse drugo ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
81904 (1744) iNDigo_Child
»

Črka pogona USB ključa

Oddelek: Pomoč in nasveti
51880 (1763) Daedalus

Več podobnih tem