» »

Črka pogona USB ključa

Črka pogona USB ključa

dronyx ::

Pod Windows XP dobi USB ključ privzeto črko pogona F:

Problem nastane če je uporabnik samo User in nima pravice uporabe disk administratorja in če je pogon F: že uporabljen, kot je primer v omrežjih z mapiranimi omrežnimi diski, ker potem uporabnik USB diska ne more uporabljati.

Ali morda kdo pozna način, kako se da v XP nastaviti, da bi bil recimo USB disk vedno B: (ali katera druga neuporabljena črka) ?

XaNti ::

Greš na nadzorno ploščo potem na Adiminostratorska orodja pol computer manegment potem pa na disk manegment pa ko najdeš usb nastaviš pač negovo črko. Nekako takle zgleda tole zdele nimam doma usb... sam upam da vidš kaj mislim.
*AMD 64 3700+@2508~11x228*DFI LaN Party Ultra-D*Club3D6800GT@410/1100*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*

Duhec ::

Kot je že napisal XaNti. USB ključu naj administrator v disk managementu (upravljanje diskov) določi neko X črko, ki še ni zasedena z npr. mrežnim/mapiranim diskom. Tako bo USB ključu vedno dodeljena ta X črka, ki se ne tepe z npr. mrežnim pogonom, ker v tem primeru XPji dajo prednost omrežnemu pogonu, USB ključa pa enostano v raziskovalcu sploh ne pokaže, čeprav je v disk managementu viden.
Tudi Userju, ki nima prav veliko pravic se ob vklopu USB ključa dodeli točno tista X črka, ki jo je admin 'vsilil' za ta USB ključ.

baron21 ::

Živijo! Če verjamete ali ne problem je v ključu in ne v xp. Pri nas v firmi je na vsakem rač. vidnih več omrežnih pogonov, odvisno od uporabnika. Ko vtakneš usb ključ v računalnik mu samostojno dodeli prvo prosto črko pogona in zadeva deluje, vendar samo z ključi nekaterih proizvajalcev, ostali ob priklopu zahtevajo geslo oz. admin. pravice. Sam uporabljam CF kartico in čitalec Trans flash in še nikoli se mi zgodila zavrnitev ali zahteva po geslu.Brez težav lahko prenašam karkoli v obe smeri na vsaki mašini. Edina težavica je pri ustvarjanju bližnjice na namizju, ker ne kaže vedno na pravi pogon. Srečno!
baron21

Klenobo ::

Kolikor imam jaz izkušenj, do so fižični pogoni ponavadi se označujejo do črke F in potem naprej so mrežni pogoni in ostali. Zato je zmeraj dobro, da mrežne pogone mapirano naprej od črke G i nse izognjemu tem težavam, ki so zgoraj navedeni. Sem pa tudi opazil, da pri mapiranju mrežnih diskov pri WinXP OS, da ti že sami predlagajo na črko od zadnjega dela abecede in potem tudi tako nadaljujejo, če jih imamo več.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Daedalus ::

Jap. Mrežne diske je najboljše mapirat s črkami s konca abecede. Je najmanj težav z raznimi USB ključi, dodajanjem diskov, ipd...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB ključ ne dela

Oddelek: Pomoč in nasveti
114564 (3279) denci
»

Windows XP ne prikaže USB ključka

Oddelek: Operacijski sistemi
61077 (978) primozsu
»

Windowsi ne prepoznajo flasha

Oddelek: Pomoč in nasveti
111023 (878) solatko
»

USB ključ Kingston: upravitelj naprav da, vse drugo ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
81906 (1746) iNDigo_Child
»

Usb disk problem!

Oddelek: Pomoč in nasveti
101703 (1357) nokia6310

Več podobnih tem