» »

Počasen prvi dostop do diskov v Workgroupi

Počasen prvi dostop do diskov v Workgroupi

delfinus ::

Imam dva PCja povezana v skupno Workgrupo.
PC1: 192.168.1.2 (Win 7 64bit)
HTPC: 192.168.1.3 (Win 7 32bit)
subnet na obeh 255.255.255.0

S HTPC dostopam do folderjev na PC1, ker imam tu filme in glasbo. Prvi dostop, ko HTPC zbudim je vedno zelo dolg. Traja nekje 30s, da se prikazejo in zlistajo folderji, ki se nahajajo na PC1.
Ugotovil sem le to, da ce izklopim firewall na PC1, je dostop HTPC in zlistanje folderjev, ki se nahajajo na PC1 takojsen.

Precesal, sem ze cel internet in ekperimentiral z mnogimi settingsi za mrezno in security settingsi. Poskusil sem omogociti tudi vse servise v firewallu, da jih spustim cez. Ampak problem ostane. Prvi dostop, ko se HTPC zbudi vedno traja predolgo, ce je firewall omogocen. Drugih tezav razen tega pocasnega prvega dostopa pa ni. Hitrosti so vredu, prenosi v LANu so normalne.

Se kak nasvet, ki bi lahko pomagal, razen, da izkljucim firewall?

Naj omenim se to, ce HTPC dam v spanje in cez 15 minut ponovno pozenem je dostop HTPC do PC1 se vedno hiter, folderji se zlistajo v trenutku. Ko pa HTPC pustim spati cca 20 minut pa se ponovi zgoraj omenjen problem.

tnx, lp, d.
  • spremenil: delfinus ()

Samson ::

Disk verjetno tudi ugasne po dolocenem casu zato najverjetneje tudi prvi zagon dlje casa.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Duhec ::

Mapiraj disk.
Na HTPC pojdi na Start/Računalnik, zgoraj imaš v vrsticah izbiro in klikni Preslikaj omrežni pogon, odpre se ti okno kjer izbiraš neko črko, ki se bo potem pojavila v HTPC raziskovalcu, za lokacijo pri Mapa pa klikni na Prebrskaj, pošnofaj omrežje, najti mora PC1 kjer izbereš disk/mapo/itd..., ki je v skupni rabi. Spodaj naj bo kljukica pri "Vnovična vzpostavitev povezave pri prijavi", sicer je že po defaultu pa vendar.
Še Dokončaj, restart in test, če je kaj hitrejše.
http://blackbird.si/

delfinus ::

Duhec hvala najlepsa, sem se vec kot 1 mesec zafrkaval s tem!
Nikjer na netu ni priporocena slednja receptura. Zdaj na HTPC ne cakam vec 30s na odpiranje posameznih sheranih map, ki se nahajajo na PC1. Sem pa mapiral zgolj samo en folder na PC1 in je bilo dovolj, da sedaj lahko na HTPC dostopam enako hitro do vseh sheranih folderjev, ki se nahajajo v workgroupi. Ostali folderji na PC1 so tudi na cisto drugem disku in zanimivo niso potrebovali mappinga.

Se mi pa zdi, da je ta problem prisel z enim popravkom za Win7 X64, ker vem da na zacetku januarja se nisem imel tega problema.

Je pa hecno, da problema nimam v obratni smeri, ce zelim s PC1 dostopati do sharenih folderjev na HTPC. Tukaj sploh nimam mapiranih omreznih diskov. Na PC1 grem pod Network, izberem HTPC in mi zlista vsebino sheranih folderjev takoj.



lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

GTX970 ::

Zakaj preko mapiranega pogona prej najde hdd ?

delfinus ::

Res je, sedaj je dostop takojsen do vseh sheranih folderjev, prej cakanje in cakanje ob prvem dostopu.
Pa sploh ne kliknem na sheran drive, ki je sedaj viden na HTPC, ampak grem normalno kot prej -> Explorer in izberem Network/PC1/Folder1. Mora biti nekaj povezano z varnostjo, firewallom in kako Win 7 x64 dovolijo listanje po sheranih folderjih. Zgleda da mu mappiran drive pac pomaga premostit te varnostne omejitve.

lp, d.

delfinus ::

Jup, zgleda, da je zgornji fix zgolj to, da mi disk mappira na zacetku ob loginu, ampak tezava se vedno ostane, saj se vedno 30s potrebuje, da folderji na PC1 postanejo vidni na HTPC. Najprej tega nisem opazil, ker nisem sel takoj v Explorer.

Ampak kljub vsemu zgleda, da sem nasel fix in to je onemogociti autodisconnect za diske v mrezi. Mappiranje diska pa sploh ni potrebno. Hvala pa vseeno duhcu zgoraj, ker brez tega hinta zgoraj ne bi nasel tega fixa spodaj.

komanda preko cmd
net config server /autodisconnect:-1
lp, d.

Duhec ::

Hvala za povratni info, čeprav je ta ukaz namenjen mapiranemu pogonu, ki je vmes izgubil povezavo.
http://support.microsoft.com/kb/297684/...
http://blackbird.si/

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Duhec ()

delfinus ::

Hoj,
default nastavitev autodisconnecta mappiranih pogonov je 15 minut. In tocno teh 15 minut mi je bil kljuc do razvozljanja tega problema. Do sharanih map sem lahko dostopal normalno tekoce, ce sem HTPC vklopil nazaj do najvec 15 minut po izklopu. 15 minut in vec pa sem imel spet pocasni dostop pri zagonu. Zgleda pa, da ima autodisconnect nastavitev vpliv tudi na sharing map v Workgroupi in ne samo mappirane drive.

Ni mi pa jasno, kaksno funkcijo ima firewall. Kot sem ze omenil na zacetku, ce sem disejblal firewall na PC1 sem lahko normalno hitro s HTPC (ob zagonu le tega) dostopal do sheranih map na PC1. V glavnem jutri bo sigurna potrditev, ko bom cez noc izklopil oba PC1 in HTPC pa da vidmo, ce dela vse tako kot mora. Zaenkeat je vse OK, saj sem pustil HTPC spat 2 uri + in je bil nato dostop ob zagonu normalno hiter.

lp, d.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: delfinus ()

Duhec ::

Če ne bo se pa poigraj z nastavitvami FW. Mogoče mu je treba povedat naj spusti promet skozi med dvema IPjema... Advanced settings, connection security rules, desno zgoraj New rule, Custom, določiš IP prvega (endpoint1) in drugega (endpoint2) kompa, brez avtentikacije, ...odkljukaš samo Privat mrežo.. nekaj v tem stilu.
http://blackbird.si/

delfinus ::

Potrjeno, fix: net config server /autodisconnect:-1 pomaga.

lp, d.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?

Oddelek: Omrežja in internet
131614 (1060) imagodei
»

Kateri operacijski sistem uporabljate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
697683 (4680) Poldi112
»

Hitrost prenosa znotraj wireless LAN

Oddelek: Omrežja in internet
404809 (4270) amigo_no1
»

Nakup NMT HD predvajalnika wi-fi web multipraktika - Katerega priporočate danes?

Oddelek: Kaj kupiti
91374 (1171) Ninja333
»

Težave z domačim omrežjem

Oddelek: Omrežja in internet
7847 (730) 20sdfj093f

Več podobnih tem