Forum » Šola » Matematika - problem
Matematika - problem
krOOokO ::
Iračunati moram prostornino in površino pravilne 4. strane piramide, kar seveda znam, edini problem mi je, kako priti do potrebnih podatkov.
Podatki:
stranska višina = 12,5 cm
stranski rob = 15 cm
Potrebujem osnovni rob, ki ga moram izračunati z pomočjo navedenih podatkov in pitagorovega izreka.
Sam sem že nekaj poskušal, vendar verjetno ni pravilno, in bi bil zelo hvaležen, če mi kdo pomaga oz. izračuna, ker to nujno potrebujem do ponedeljka.
Hvala..
Podatki:
stranska višina = 12,5 cm
stranski rob = 15 cm
Potrebujem osnovni rob, ki ga moram izračunati z pomočjo navedenih podatkov in pitagorovega izreka.
Sam sem že nekaj poskušal, vendar verjetno ni pravilno, in bi bil zelo hvaležen, če mi kdo pomaga oz. izračuna, ker to nujno potrebujem do ponedeljka.
Hvala..
- spremenilo: krOOokO ()
joze67 ::
Začneš s pravokotnim trikotnikom - polovico stranice piramide. Ena kateta je 12,5, hipotenuza je 15 => druga kateta je ~8,29 in to je 1/2 osnovnega roba.
Za formule potrebuješ še višino piramide, do katere najlažje prideš s pravokotnim trikotnikom iskana višina (kateta) - polovica osnovne stranice (kateta) - stranska višina (hipotenuza). To je cca 9,37.
Za formule potrebuješ še višino piramide, do katere najlažje prideš s pravokotnim trikotnikom iskana višina (kateta) - polovica osnovne stranice (kateta) - stranska višina (hipotenuza). To je cca 9,37.
DjTonic ::
Tole je že sicer dolgo iz šole, ampak ponovitev ne škodi. Volumen je 857,463 cm^3.
Evo en primer. Pač pride napake, zaradi krajšanja.
Evo en primer. Pač pride napake, zaradi krajšanja.
sherman ::
Priporocam da si pogledas definicije, ne pa takoj puske v koruzo.
Za prvi del izracunas odvod, tam kjer je funkcija odvedljiva (povsod razen v 0). V 0 lahko nastavis karkoli, saj za zvezno porazdelitev, po besedah nekega asistenta, "ena tocka ni nobena".
Ko imas gostoto, oznacimo jo s p, je upanje enostavno integral funkcije x * p(x) po celotnem prostoru.
Ker je tvoja porazdelitvena funkcija zvezna je zadnja verjetnost kar F(1) - F(-1).
Za prvi del izracunas odvod, tam kjer je funkcija odvedljiva (povsod razen v 0). V 0 lahko nastavis karkoli, saj za zvezno porazdelitev, po besedah nekega asistenta, "ena tocka ni nobena".
Ko imas gostoto, oznacimo jo s p, je upanje enostavno integral funkcije x * p(x) po celotnem prostoru.
Ker je tvoja porazdelitvena funkcija zvezna je zadnja verjetnost kar F(1) - F(-1).
2x'=2 ::
Torej gostoto dobim z odvodom, ta odvod monožim z x in to novo funkcijo integriram? in dobim matematično upanje?
sherman ::
Odvoda na celotni domeni _ni_, saj funkcija ni odvedljiva. Je pa skoraj povsod in to je vse kar potrebujes. To sem tudi napisal. Ne vem cesa ne razumes.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matematika - piramida pomočOddelek: Šola | 937 (747) | stb |
» | Enakokrak trikotnikOddelek: Šola | 1479 (1317) | lebdim |
» | Preprosta matematična nalogaOddelek: Šola | 859 (733) | Cizimizi |
» | geometrijska naloga iz matematikeOddelek: Znanost in tehnologija | 2189 (1515) | CaqKa |
» | Fizika:VrvohodecOddelek: Šola | 1916 (1771) | jjohny |