Forum » Strojna oprema » Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2
Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2
e-marko ::
Super, hvala!
Imam pa še eno vprašanje. Kako naj napravim, oz. kaj vse rabim če hočem uporabiti dve anteni in uporabljati 2 TV sprejemnika + Skystar2 (PC). Kolikor sem sam nekaj risal sem nekako ugotovil, da bi naj bila povezava naslednja: Antena 1 z dvema twin LNB-jema (Astra in Hotbird) in dva switch-a; za receiver 1 (TV1) in receiver 2 (Tv2).
Antena 2 z dvema glavama (Astra + Hotbird) in switch-em za Skystar2 (PC).
Vse skupaj bi torej rabil tri switche, dve twin LNB glavi z dvojnim nosilcem in veliko kabla...???
Morda kakšna preprostejša rešitev? Lahko nekako vrinem še Skystar2 na anteno 1 in uporabim drugo anteno za npr. hispasat ali kaj drugega z Skystar2 kartico???
Najpreprosteje bi bila ena škatla, kamor bi pripeljal vse kable in nato posebej en kabel do vsakega uporabnika (TV1 + TV2 + Skystar2). Motor ne pride v poštev, ker običajno delujeta vsaj ob TV-ja istočasno.
Vidim, da obstajajo tudi preklopniki več na ena... Bi ti prišli v poštev?
Jutri grem po nakupih, pa ne bi rad bil nate.... od prodajalca za stvari, ki jih morda ne rabim, tako da res rabim pomoč.
Kako je z daljincem, oz. preklapljanjem kanalov, če gledam preko Skystar2 preko TV-ja? borisvesolec je zgoraj omenil, da je kupil neko stvar za par jurjev in da dela super. Kakšno stvar?? Kje?
Saj vem, da je dosti vprašanj, samo sem novi v teh vodah (zraku...), vendar bo že bolje...
LP
E-marko
Imam pa še eno vprašanje. Kako naj napravim, oz. kaj vse rabim če hočem uporabiti dve anteni in uporabljati 2 TV sprejemnika + Skystar2 (PC). Kolikor sem sam nekaj risal sem nekako ugotovil, da bi naj bila povezava naslednja: Antena 1 z dvema twin LNB-jema (Astra in Hotbird) in dva switch-a; za receiver 1 (TV1) in receiver 2 (Tv2).
Antena 2 z dvema glavama (Astra + Hotbird) in switch-em za Skystar2 (PC).
Vse skupaj bi torej rabil tri switche, dve twin LNB glavi z dvojnim nosilcem in veliko kabla...???
Morda kakšna preprostejša rešitev? Lahko nekako vrinem še Skystar2 na anteno 1 in uporabim drugo anteno za npr. hispasat ali kaj drugega z Skystar2 kartico???
Najpreprosteje bi bila ena škatla, kamor bi pripeljal vse kable in nato posebej en kabel do vsakega uporabnika (TV1 + TV2 + Skystar2). Motor ne pride v poštev, ker običajno delujeta vsaj ob TV-ja istočasno.
Vidim, da obstajajo tudi preklopniki več na ena... Bi ti prišli v poštev?
Jutri grem po nakupih, pa ne bi rad bil nate.... od prodajalca za stvari, ki jih morda ne rabim, tako da res rabim pomoč.
Kako je z daljincem, oz. preklapljanjem kanalov, če gledam preko Skystar2 preko TV-ja? borisvesolec je zgoraj omenil, da je kupil neko stvar za par jurjev in da dela super. Kakšno stvar?? Kje?
Saj vem, da je dosti vprašanj, samo sem novi v teh vodah (zraku...), vendar bo že bolje...
LP
E-marko
...somebody, somewhere...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: e-marko ()
zupi ::
Če hočeš met na enem krožniku dva satelita in tri uporabnike (2 tv + skystar) rabiš dva quod lnb (lnb ki ima 4 izhode) + nosilec za dva lnb, problem pri temu je, da ti en izhod na lnb ostane neizkoriščen, takih z 3 izhodi pa še nisem zasledil. Problem je pa še da tak lnb z 4 izhodi stane kar nekaj sit. Potem pa rabiš še 3 preklopnike ( za vsak uporabnik svojega), pri tej konfiguraciji pa lahko na preklopnik (naprimer od skystar krtice) priklopiš še drugo anteno ki jo usmeriš na nek tretji satelit (naprimer hisposat).
Sam men ne uspe pripravt do delovanja niti dveh lnb-jev na skystar 2 kartici tako da bi switch preklapljal med njima. A lahko poveste tisti ki mate 2 lnb-ja in progdvb kakšne mate kej nastavitve za diseqc in katero verzijo kartice mate (ali 2.3 ali 2.68)?
lp zupi
Sam men ne uspe pripravt do delovanja niti dveh lnb-jev na skystar 2 kartici tako da bi switch preklapljal med njima. A lahko poveste tisti ki mate 2 lnb-ja in progdvb kakšne mate kej nastavitve za diseqc in katero verzijo kartice mate (ali 2.3 ali 2.68)?
lp zupi
Ingoo ::
Pujsek od kod si? se lahko zmeniva za sat finder pokliči me... mojo številko pa najdeš na strani www.nonisok.tk
LP!
Silikon@ ti je pol uspelo nastelat satelite?!? saj ni noben problem... sem mislil d aj ehispasat bolj odaljen te pa mam kar 70% signal gor:-)))
pujsek_ ni vedno najbolje kupovati v avstriji:-)))) vsaj enkrat se nisem zajebal lahko pa še enkrat pohvalim HH120!!! naštelal sam - pa pred enim mesecom sploh nisem vedel kako vse sukp zgleda!!!
LP!
LP!
Silikon@ ti je pol uspelo nastelat satelite?!? saj ni noben problem... sem mislil d aj ehispasat bolj odaljen te pa mam kar 70% signal gor:-)))
pujsek_ ni vedno najbolje kupovati v avstriji:-)))) vsaj enkrat se nisem zajebal lahko pa še enkrat pohvalim HH120!!! naštelal sam - pa pred enim mesecom sploh nisem vedel kako vse sukp zgleda!!!
LP!
toclarraju ::
A mogoče kdo, ki spremlja Hispasat ve, kakšne imajo kaj plane Španci z bodočim kodiranjem svojih programov? Ali kaj napovedujejo kodiranje 2. generacije?
Silikon ::
Ingoo:
Seveda je ratalo, s tem da bi brez kompasa in sat finderja čisto zgrešil hispo (ciljal sem na pohorje , namesto proti zahodu), ko sem pa že skoraj obupal pa mi je vseeno ratalo, na hispi pa imam max 55% signala, tako dam mi cca 70% vseh najdenih kanalov dela ok, ostali so pa okoli 8 do 10% moči in mi jih ne odpre!
Ko se bo vreme malo izboljšalo pa še postavim zadnji krožnik na Sirius!
P.s. Taquila rulz!
Seveda je ratalo, s tem da bi brez kompasa in sat finderja čisto zgrešil hispo (ciljal sem na pohorje , namesto proti zahodu), ko sem pa že skoraj obupal pa mi je vseeno ratalo, na hispi pa imam max 55% signala, tako dam mi cca 70% vseh najdenih kanalov dela ok, ostali so pa okoli 8 do 10% moči in mi jih ne odpre!
Ko se bo vreme malo izboljšalo pa še postavim zadnji krožnik na Sirius!
P.s. Taquila rulz!
pujsek_ ::
Ingoo;
To bi blo super ja, mahhh samo jaz sem iz slov. bistrice!!! Tako da bi imel full blize ce bi bil silikon za akcijo... bom ga malo nafehtal... drugac pa se midva cujeva! Ker mi ni za dat 6ksit za to strelo! Sam ce pridem k teb po to me itak provoz pride 6k
Silikon;
se imas zadevo doma "sat. finder?" no kompas bom ze kaksen naso! bi mi posodo zadevo za kak vikend! Bi to slo skozi,
Ce bi slo skozi kaj hodis kaj mim slov bistrice oz. mb! lahk pa tut se pr teb oglasim!
Hammm, kaj bos reko mal vlka razlika mi je ptuj in dolenska ali iz kje je ze ingoo
daj ce si bi dalo kako dogovorit mi napis gsm!
Ingoo;
Hehe, glede austrije... to sem jaz samo malo gledal imam jaz v sloveniji kot sem ti ze pravo enkrat veze! bom dobil komplet "Aluminij taler 110cm, hh120, lnb in konzolo" za 50ksit No vsaj oblubli so mi eni bureki iz lj, sem jim wlan nekaj zadeve rihtal pa so mi dolzni.... :)
To bi blo super ja, mahhh samo jaz sem iz slov. bistrice!!! Tako da bi imel full blize ce bi bil silikon za akcijo... bom ga malo nafehtal... drugac pa se midva cujeva! Ker mi ni za dat 6ksit za to strelo! Sam ce pridem k teb po to me itak provoz pride 6k
Silikon;
se imas zadevo doma "sat. finder?" no kompas bom ze kaksen naso! bi mi posodo zadevo za kak vikend! Bi to slo skozi,
Ce bi slo skozi kaj hodis kaj mim slov bistrice oz. mb! lahk pa tut se pr teb oglasim!
Hammm, kaj bos reko mal vlka razlika mi je ptuj in dolenska ali iz kje je ze ingoo
daj ce si bi dalo kako dogovorit mi napis gsm!
Ingoo;
Hehe, glede austrije... to sem jaz samo malo gledal imam jaz v sloveniji kot sem ti ze pravo enkrat veze! bom dobil komplet "Aluminij taler 110cm, hh120, lnb in konzolo" za 50ksit No vsaj oblubli so mi eni bureki iz lj, sem jim wlan nekaj zadeve rihtal pa so mi dolzni.... :)
borisvesolec;
Kaj si nabavil da ne rabis sedet za monitorjem????
Daj mal razlozi to zadevo, kaj program podpira to ali kaj...
Kaj si nabavil da ne rabis sedet za monitorjem????
Daj mal razlozi to zadevo, kaj program podpira to ali kaj...
pujsek_: sat finder sem si sposodil pri kolegu ki ima rtv servis. Za orientacijo ti lahko povem, da hispo najlažje najdeš zvečer ko je sonce tik pred zahodom in obrneš v to smer, pa anteno full nizko spusti, tako da bo čisto dol proti obzorju! pa lnb na nosilcu obrneš za kakih 30 stopinj v smeri urinega kazalca!
Sicer sem vsak dan v Mb na šihtu, kar se pa postavljanja antene tiče sem čisti laik, tako da sem mel "zegn" da mi je zadevo uspelo porihtat!
mislim no če to ni bil glup postopek:
Na podstrešje sem si zvlekel mašino, na streho pa lcd, naštelal kanal pol pa iskal z satfinderjem kvaliteto signala. Kasneje pa še gledal v setup4pc, da sem malo izboljšal kvaliteto signala pa je to to! Satfinder pa si lahko sposodim max za 1 popoldan, ker ga oni majster dosti rabi!
Lp
Sicer sem vsak dan v Mb na šihtu, kar se pa postavljanja antene tiče sem čisti laik, tako da sem mel "zegn" da mi je zadevo uspelo porihtat!
mislim no če to ni bil glup postopek:
Na podstrešje sem si zvlekel mašino, na streho pa lcd, naštelal kanal pol pa iskal z satfinderjem kvaliteto signala. Kasneje pa še gledal v setup4pc, da sem malo izboljšal kvaliteto signala pa je to to! Satfinder pa si lahko sposodim max za 1 popoldan, ker ga oni majster dosti rabi!
Lp
pujsek_: vidim, da si iz istega kraja kot jaz. Upam, da ti uspe vse poštimati... Če meni ne bo uspelo upam, da te lahko malo zagnjavim, če še kaj ne bom vedel.
LP
E-marko
LP
E-marko
fantje vidim da vsi rabite enega ki bi vam kaj naštimal... tako da ko se bo v kakšnem kraju nabralo 10 kandidatov... si bom vzel en dan fraj pa vsem narihtal satelite ... pobral mastne dnare pa gasa... hahahahaha!!!!!:-))))))))))) kje pa mam cajt
čuj pujsek v četrtek vjutro ob 8.30 na izvozu avtoceste slo. bistriva pri tušu! ti posodim sat finder - ti meni osebno - ko grem nazaj ob 13.00 pa mi ga daš nazaj!!!! ja Ingoo je iz dolenske če verješ... v Slovenskih goricah sem!
ps. nisem mel kompasa... veš kaj mislim da si je fajn sprintat en krogec z narisanimi koti npr. astro in hispo, ki ga daš na štango pol pa vidiš za kolko obrneš anteno... tak majo eni (ta slabši) :-))) motorji to nareto... jaz sem sam nastavil na astro pa našel hispo 1,2,3,!!!! če lahko si kupte HH120... pujsek kaj ti bo taka antena če pa mam jaz 80 cm alumini * 70 cm ker je neka parabola za 5000 SIT pa ne dobim kaj nega:-))
ajde mejte se pujsek ti pa poklič če hočeš dobit sat finder kot sem napisal!
LP!
ps nulaštirienasedemtrišestštiridevetosem
pps. pa ne gnjavte me zdej na to številko:-)))) ker sem se samo hecal da vam pridem naštelat satelite... itak jih ne vem... sem pač mel srečo pri mojem:-)))))
čuj pujsek v četrtek vjutro ob 8.30 na izvozu avtoceste slo. bistriva pri tušu! ti posodim sat finder - ti meni osebno - ko grem nazaj ob 13.00 pa mi ga daš nazaj!!!! ja Ingoo je iz dolenske če verješ... v Slovenskih goricah sem!
ps. nisem mel kompasa... veš kaj mislim da si je fajn sprintat en krogec z narisanimi koti npr. astro in hispo, ki ga daš na štango pol pa vidiš za kolko obrneš anteno... tak majo eni (ta slabši) :-))) motorji to nareto... jaz sem sam nastavil na astro pa našel hispo 1,2,3,!!!! če lahko si kupte HH120... pujsek kaj ti bo taka antena če pa mam jaz 80 cm alumini * 70 cm ker je neka parabola za 5000 SIT pa ne dobim kaj nega:-))
ajde mejte se pujsek ti pa poklič če hočeš dobit sat finder kot sem napisal!
LP!
ps nulaštirienasedemtrišestštiridevetosem
pps. pa ne gnjavte me zdej na to številko:-)))) ker sem se samo hecal da vam pridem naštelat satelite... itak jih ne vem... sem pač mel srečo pri mojem:-)))))
Aha pa še to... folk vlečete kaj iz sky neta? sem kupil disk 120 G, pa pustil včeraj celo noč pa danes cel dan... joj kaj sem vse dobo... največja datoteka je bil en film 120 MEGA... kvaliteta super vsebina bi lahko bla boljša... v tempu pa sem mel bad boyse, pa enih 10 divixov 700 MB, če bi pustil kake 2 dni bi še to potegnilo dol... mislim da je predvsem pomemben signal satelita, pa RAMi... sam mam 256 DDR, če pa ma kdo več pa naj pove kak mu vleče... aja pa dobil sem okrog 4000 slik... od sadama do njegove luknje in zelenjave... pa do raznih avtov... vlakov... no pa vsega tistega sranja ki je gor....
mejte se pa lep pozdrav
ps. če boste na hispi... vam par video V programov vrže v radijske R... takrat pejte na njega pa z desnim kliknite in vpišite tam kjer je 0 spodnjo vrednost v video vpišite pcr
mejte se pa lep pozdrav
ps. če boste na hispi... vam par video V programov vrže v radijske R... takrat pejte na njega pa z desnim kliknite in vpišite tam kjer je 0 spodnjo vrednost v video vpišite pcr
Ingoo; te poklicem jap;
Hamm, s kolegom mava te hude tezave z resiverjem in motorjem ne z skystar!!On ma tistplasticen motor, 85cm talater pa dekodnik...! pa sam 3satlite!
KArto mam sicer jaz doma sam je ne uporabljam nimam se motorja pa teh fint! Zakaj bom nabavo ALu kroznik vec kot meter! Mal me je zajebal gnar, sem si mislo kupit DREAMBOX-seja, pa me je mal avto zajebal!!!zaj! Bo komaj zdaj komaj drug mesec! kroznik pa motor bom pa zdaj nabavo pa bom kr skystar aktivirl!
Za sat finder te poklicem tekom dneva...
Hamm, s kolegom mava te hude tezave z resiverjem in motorjem ne z skystar!!On ma tistplasticen motor, 85cm talater pa dekodnik...! pa sam 3satlite!
KArto mam sicer jaz doma sam je ne uporabljam nimam se motorja pa teh fint! Zakaj bom nabavo ALu kroznik vec kot meter! Mal me je zajebal gnar, sem si mislo kupit DREAMBOX-seja, pa me je mal avto zajebal!!!zaj! Bo komaj zdaj komaj drug mesec! kroznik pa motor bom pa zdaj nabavo pa bom kr skystar aktivirl!
Za sat finder te poklicem tekom dneva...
borisvesolec ::
pujsek-
Ne to ni nobeden program. Nabavil sem set za povezavo med racunalnikom in PC. to je kabel in adapterji. Kabel priključim na moj TV OUT na grafični kartici in na Skart na televiziji. Zadeva je zelo priporočljiva za gledanje filmov, da ne rabim ves čas sedet za monitorjem ampak se lepo vležem na kavč in uzivam ob gledanju kodiranih kanalov seveda če me ne zezajo tako kot sedaj. no to je druga zgodba.
Pujsek to je vse kaj rabiš nič drugega.
Ne to ni nobeden program. Nabavil sem set za povezavo med racunalnikom in PC. to je kabel in adapterji. Kabel priključim na moj TV OUT na grafični kartici in na Skart na televiziji. Zadeva je zelo priporočljiva za gledanje filmov, da ne rabim ves čas sedet za monitorjem ampak se lepo vležem na kavč in uzivam ob gledanju kodiranih kanalov seveda če me ne zezajo tako kot sedaj. no to je druga zgodba.
Pujsek to je vse kaj rabiš nič drugega.
Ahammmm...
Video skart kabl si si kupo hehe, on-no super no to povezavo PC - TV ze mam jaz kake dve leti!
Sem mislo da si kaj bolj revulucionarnega odkril, ker sem te razumel kot da imas pilota za sky star!!! in da prizges pc in tv pa ker surfas med programi!
Video skart kabl si si kupo hehe, on-no super no to povezavo PC - TV ze mam jaz kake dve leti!
Sem mislo da si kaj bolj revulucionarnega odkril, ker sem te razumel kot da imas pilota za sky star!!! in da prizges pc in tv pa ker surfas med programi!
zadeva za remote kontrolo obstaja v obliki plugina girder
link: link
treba pa je še sestaviti ir sprejemnik na comportu, material za sestavo ni dražji kot cc 1.500 SIT
Lp
link: link
treba pa je še sestaviti ir sprejemnik na comportu, material za sestavo ni dražji kot cc 1.500 SIT
Lp
Ingoo;
Halo, pa kaj mas ti kakega sina ali brata al kaj daj mi ti pozvoni na 041253409 pa te nazaj poklicem
Imej jutri polek!
Halo, pa kaj mas ti kakega sina ali brata al kaj daj mi ti pozvoni na 041253409 pa te nazaj poklicem
Imej jutri polek!
pujsek@ haha... sem bil zunaj pa je nečak dvignil telefon.... no pa saj sva se čula... saj še zaj ne vem mislim da s tvojimkolegom, ker je rekel da ni pujsek:-))) ajde jutri se vidimo pa zrihtajta...
ps. nimam sina .... jaoooo pa saj sem star komaj malo čez 20... pišuka grejo leta skor bom 25!! - ja bo pa treba začet študirat tud o otrocih ne sam o satelitski:-)))))
LP! pa se vidmo!
ps. nimam sina .... jaoooo pa saj sem star komaj malo čez 20... pišuka grejo leta skor bom 25!! - ja bo pa treba začet študirat tud o otrocih ne sam o satelitski:-)))))
LP! pa se vidmo!
Tud jaz sem mislu da je nabavil kak res revolucionaren pripomoček te pa je nabavil samo kabel pa skart:-))) oh to že eni mamo;) v Bigbangu pa je na voljo za 14 jurjov neki pripomoček za prenos slike iz ene sobe v drugo... brezžični... pa piloti se dajo dobit ta 8 jurjov v rač. trgovinah....
no jaz pa rešujem problem tako: kabel za TV-OUT... ležim na pojstli... brezžična miška... pa dalnogled za iskanje kanalov (priporočam teleskop)!!!
hja vem da to ne paše v ta forum ampak vseen... če bi radi mel dober telefon skor zastonj... so pa res sami dobri telefoni... pejte gledat na www.mms-mobile.com pa hitr se vpište pa boste dobli telefon... kdor prej pride prej melje!!!!
meljejo pa vsi:-))
no jaz pa rešujem problem tako: kabel za TV-OUT... ležim na pojstli... brezžična miška... pa dalnogled za iskanje kanalov (priporočam teleskop)!!!
hja vem da to ne paše v ta forum ampak vseen... če bi radi mel dober telefon skor zastonj... so pa res sami dobri telefoni... pejte gledat na www.mms-mobile.com pa hitr se vpište pa boste dobli telefon... kdor prej pride prej melje!!!!
meljejo pa vsi:-))
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ingoo ()
babylon9 ::
Bi bil ze cas da naredimo en posten slovenski forum, na temo pc 2 tv.
koliko interesentov bi bilo ..
koliko interesentov bi bilo ..
Prvi se javlja! Jaz lahko pomagav v tolikor da zrihtam vse potrebne slike... od lege satelitske antene glede na satelit... mislim da bi blo to zanimivo do raznih okenc ki se pojavlajo na ekranih pri rog DVB ju kako mora boit kaj vnešeno obkljukano.... itd... pa oblikovno... mislim da ni potreba po samem forumu ampak po komplet strani o SS2 in motorjih, odkodiranju (ampak ne vem če se to sploh lahko piše... no piše mislim da se delamo pa tak ne tega..:-))) pa sem jaz za to da naredimo nekaj! aha ta stran pa bi vsebovala tudi forum... najnovejše verzije zanimivih datotek...
sem že predlagal to pa ni blo interesentov... je kdo ki obvlada PHP pa ma veselje s SS2????
LP!
ps. stran pa bi se lahko imenovala
www.kakomedzvezde.com :-)))
sem že predlagal to pa ni blo interesentov... je kdo ki obvlada PHP pa ma veselje s SS2????
LP!
ps. stran pa bi se lahko imenovala
www.kakomedzvezde.com :-)))
Zgodovina sprememb…
ingoo, mislim da je tisti mms mobile totalni nateg, če tako gledaš organizator služi mastne dnare, 20x 9.900 = 198.000 SIT, povprečna nabavna cena telefonov na seznamu pa je pod 100.000 SIT, tako da na 1 izdobavljen tel. ostane organizatorju ziher več kot 100 k sit!
Dobil sem tolo ponudbo za cel sistem, pa bi prosil za vaše mnenje.
SKYSTAR 2 kartica
LNB konverter 0,6dB
Satelitska antena 95 cm
Avtomatski motor digipower sg-2100
20m koaksialnega kabla CAVEL
F konektorji 4x
Stenski nosilec
Montaža in elektronska nastavitev sistema
---------------------------------------------------------
80.500 SIT
Kaj pravite, je to veliko? To je predračun firme Špenko. Imate morda še kakšen drugi predlog? Sam nimam veliko pojma, pa bo zato vsak nasvet dobrodošel. Hvala.
SKYSTAR 2 kartica
LNB konverter 0,6dB
Satelitska antena 95 cm
Avtomatski motor digipower sg-2100
20m koaksialnega kabla CAVEL
F konektorji 4x
Stenski nosilec
Montaža in elektronska nastavitev sistema
---------------------------------------------------------
80.500 SIT
Kaj pravite, je to veliko? To je predračun firme Špenko. Imate morda še kakšen drugi predlog? Sam nimam veliko pojma, pa bo zato vsak nasvet dobrodošel. Hvala.
hmm, cena je vredu V PRIMERU DA STANE MOTOR 45.000 SIT!!!,
mislim da te hočejo pošteno nagnit,
cene za material ko sem jih jaz dobil so bile približno take:
SS2 kartica cca 15.000 SIt
90 cm krožnik z nosilcem za steno ter nosilcem za 2 LNB cca 7.000 SIT
30 m kabla= 40 SIT po metru kabla = 1.200 SIT
LNB 0.6 dB cca 6.000 SIT max!
F konktorji - drobiž 4 kom cca 100 SIT
Za motor ne poznam cene ??
montaža cca 10.000 SIT
torej skupaj cena brez motorja cca 40.000 SIT
Taboljši motor stab H120 pa stane cca 120-130 EUR!
Pa vesel božični nakup!
mislim da te hočejo pošteno nagnit,
cene za material ko sem jih jaz dobil so bile približno take:
SS2 kartica cca 15.000 SIt
90 cm krožnik z nosilcem za steno ter nosilcem za 2 LNB cca 7.000 SIT
30 m kabla= 40 SIT po metru kabla = 1.200 SIT
LNB 0.6 dB cca 6.000 SIT max!
F konktorji - drobiž 4 kom cca 100 SIT
Za motor ne poznam cene ??
montaža cca 10.000 SIT
torej skupaj cena brez motorja cca 40.000 SIT
Taboljši motor stab H120 pa stane cca 120-130 EUR!
Pa vesel božični nakup!
Glej zrihtam ti lahko robo; sam ti ne morem dat racuna
-ss2 karta
-kroznik 85cm z nosilcem za lnb
-0,6dB lnb
-4x F konektor
-motor najboljsi motor HH100 (HH120) doplacilo 5ksit
- kabla kolk pac rabis primer 20m
- no pa se konzola za motor
-------------------------------------------
Material nekje 55... ksit;
------------------------------------------------------------------------
Ce das se pa kakih 50EU se ti pa s kolegom zmontirava...
-ss2 karta
-kroznik 85cm z nosilcem za lnb
-0,6dB lnb
-4x F konektor
-motor najboljsi motor HH100 (HH120) doplacilo 5ksit
- kabla kolk pac rabis primer 20m
- no pa se konzola za motor
-------------------------------------------
Material nekje 55... ksit;
------------------------------------------------------------------------
Ce das se pa kakih 50EU se ti pa s kolegom zmontirava...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsek_ ()
Sem klical na to firmo Špenko, pa mi nočejo povedat koliko stane posamezna stvar!? Pač nam pr njih nabavu. Pozna kdo kakšno kul štrcuna in monterja na območju Ljubljane?
Pujsek, račun bi pa mel, zarad garancije pa tega,...
Pujsek, račun bi pa mel, zarad garancije pa tega,...
Hehe...
Ja ce pa hoces racun od materiala in se racun za nastavitve potem pa je 85ksit super cena!! In dvomim da ti bo kera firma cenej naredla!
Samo za 85ksit ce bi jaz imel na razpolago za digitalno satelitsko si nebi kaj takega vtepo v glavo!!! 10ksit daj polek pa si kupi reciver HUMAX 5400 pa 1ksit decod karta z taler in lnb, pa mas pilota zram pa vse in se ne rabis nic z PC-jem obadat!
Pri nas je kar pretirana cena glede teh zadev, cenej dobis lahko le od tipov ki se s tem okvarjajo in uvazajo zadeve s tujine, tu pa ne mores pricakovat racuna!
Naprimer z racunom v sloveniji kolk sem zdaj zadnji teden gledat te pride naprimer karta najceneje s trgovine 17ksit!Potem ce hoces dober motor HH100 oz. HH120 z racunom hm ce ga bos sploh v keri trgovini dobo minimalna cena je 25 oz. 30ksit!
Tako, da se ne cudim ce so ti 85ksit dali ceno, no motor so ti res mal uzgali ker vec kot 16ksit ni vreden !
Kar se pa tice glede garancije hehe pa po moje ne more nic kr tak crknt no kartica imam tako ali tako leto garancije tu ko jih jaz dobim!
Druga pa samo od sebe nebo crknlo; razen ce ti strela oseka, ali pa ce motor preobremenis, tako da ga skuris! Teh zadev pa garancija ne pokriva!
Zato pa mam rajsi 25ksit v zepi kot pa garancijo! Za 25ksit ze mam lahko jaz polovico nove robe ce se kaj prevec spilam
Ja ce pa hoces racun od materiala in se racun za nastavitve potem pa je 85ksit super cena!! In dvomim da ti bo kera firma cenej naredla!
Samo za 85ksit ce bi jaz imel na razpolago za digitalno satelitsko si nebi kaj takega vtepo v glavo!!! 10ksit daj polek pa si kupi reciver HUMAX 5400 pa 1ksit decod karta z taler in lnb, pa mas pilota zram pa vse in se ne rabis nic z PC-jem obadat!
Pri nas je kar pretirana cena glede teh zadev, cenej dobis lahko le od tipov ki se s tem okvarjajo in uvazajo zadeve s tujine, tu pa ne mores pricakovat racuna!
Naprimer z racunom v sloveniji kolk sem zdaj zadnji teden gledat te pride naprimer karta najceneje s trgovine 17ksit!Potem ce hoces dober motor HH100 oz. HH120 z racunom hm ce ga bos sploh v keri trgovini dobo minimalna cena je 25 oz. 30ksit!
Tako, da se ne cudim ce so ti 85ksit dali ceno, no motor so ti res mal uzgali ker vec kot 16ksit ni vreden !
Kar se pa tice glede garancije hehe pa po moje ne more nic kr tak crknt no kartica imam tako ali tako leto garancije tu ko jih jaz dobim!
Druga pa samo od sebe nebo crknlo; razen ce ti strela oseka, ali pa ce motor preobremenis, tako da ga skuris! Teh zadev pa garancija ne pokriva!
Zato pa mam rajsi 25ksit v zepi kot pa garancijo! Za 25ksit ze mam lahko jaz polovico nove robe ce se kaj prevec spilam
Jah, sej vem da je tko. :)
Kakšen krožnik pa bi mi priporočili? Meni je prioriteta hispasat.
Kakšen krožnik pa bi mi priporočili? Meni je prioriteta hispasat.
nejko2 ::
JA zelo dobra zamisel o samostojnem forumu na to tematiko.Samo morali bi dati možnost za vse uporabnike DVB kartic.Lahko bi nastal zelo kvaliteten forum,čeprav tudi tale ni slab.
Nevem zakaj toliko opevate motor HH100 in HH120.Sam sem nabavil SATCONTROLOV motor pa čisto zadostuje kartici katera je predzadnja verzija.MOTOR SE VRTI OD ENE LEGE DO DRUGE BREZ DA BI SE USTAVLJAL ALI ZATIKAL.Nevem lahko imajo drugi motorji kakšne druge prednosti.Za razliko do cene HH motorja dobiš že krožnik in LNB.To je moje mnenje, zato pa je forum da malo izmenjamo mnenja.
Nevem zakaj toliko opevate motor HH100 in HH120.Sam sem nabavil SATCONTROLOV motor pa čisto zadostuje kartici katera je predzadnja verzija.MOTOR SE VRTI OD ENE LEGE DO DRUGE BREZ DA BI SE USTAVLJAL ALI ZATIKAL.Nevem lahko imajo drugi motorji kakšne druge prednosti.Za razliko do cene HH motorja dobiš že krožnik in LNB.To je moje mnenje, zato pa je forum da malo izmenjamo mnenja.
Težko da dobiš še krožnik pa LNB ker sem sam dal za HH120 22 jurjov - pa račun in garancija!!! Kdo pa pravi da motor HH120 kaj šteka? ga pač opevam ker sem zadovoljen z njim in mi ga je fajn priporočit tudi naprej drugim, ki jih zanimajo te stvari...
karta pride 12 jurjov (nova verzija)
motor 22 jurjev (HH120)
štanga pocinkana 4 jurje 3m
kabel 1 jur 40m
konektorji 0,2 jurja
LNB 2 jurja
krožnik 5jurjov (80 cm parabola)
pišuka če nem jaz sp odprl!:-)
pujsek se lahko pohvali da je danes uspešno naštimal par satelitov... z mojim satfinderjem!!!!
čestitam!
LP!
karta pride 12 jurjov (nova verzija)
motor 22 jurjev (HH120)
štanga pocinkana 4 jurje 3m
kabel 1 jur 40m
konektorji 0,2 jurja
LNB 2 jurja
krožnik 5jurjov (80 cm parabola)
pišuka če nem jaz sp odprl!:-)
pujsek se lahko pohvali da je danes uspešno naštimal par satelitov... z mojim satfinderjem!!!!
čestitam!
LP!
Silikon@ pohvalil bi tistega ki si je zmislil na ta način obogateti... najbogatejši ljudje so itak iz mrežnega marketinga... saj je pošten način, lahko bi dal na vsakih 10 ali 15 ne pa na 20!!!! ampak jaz mislim da bom dobil telefon... ker jih bo 1500 kot ti praviš sigurno "nategnil";-)))
LP!
ps. kaj pa misliš koga nategujejo ljudje ki so na vrhu v vseh firmah - uboge delavce? ( Jankovač a = i & companija! pol pa poroke pa razne frke ! grrrrrrrrrrrrrrrrrr
LP!
ps. kaj pa misliš koga nategujejo ljudje ki so na vrhu v vseh firmah - uboge delavce? ( Jankovač a = i & companija! pol pa poroke pa razne frke ! grrrrrrrrrrrrrrrrrr
Zgodovina sprememb…
Ingo je nabavil vse to tako!
karta intelsat 16jurjov zdaj bi jo v čakovcu za 14 (NOVO VERZIJO)
krožnik intelsat 5 jurjov zaj bi isto!
kabel intelsat
motor čakovec 100 evrov
LNB v mediamarktu - slučajno sem šel mimo pa ga videl za 10 evrov (to je blo prvo kar sem kupil... pa nisem vedel kaj si naj začnem samo z LNBjem pa sem kupil še vse ostalo:-)))
štango 3,5 m v merkator železnini 4 jurje (draga ampak pocinkana!!)
konektore intelsat drobiž
moreš vedet da pri karti dobiš nekaj malega še nazaj merverstajera (pride 400 kun), pri motoru pa sem ga že vzel stran!
mislim da maš pri karti še 10% popust na gotovino... pri motoru je tudi to že vzeto stran tak da te na koncu pride 100 evrov (motor), če se odločiš za HH100 (10 evrov manj)
LP!
če rabiš kaj od tega bom šel kmalu po vračilo davka (mehrver.....stajer) pa ti lahko kaj prinesem...;)
karta intelsat 16jurjov zdaj bi jo v čakovcu za 14 (NOVO VERZIJO)
krožnik intelsat 5 jurjov zaj bi isto!
kabel intelsat
motor čakovec 100 evrov
LNB v mediamarktu - slučajno sem šel mimo pa ga videl za 10 evrov (to je blo prvo kar sem kupil... pa nisem vedel kaj si naj začnem samo z LNBjem pa sem kupil še vse ostalo:-)))
štango 3,5 m v merkator železnini 4 jurje (draga ampak pocinkana!!)
konektore intelsat drobiž
moreš vedet da pri karti dobiš nekaj malega še nazaj merverstajera (pride 400 kun), pri motoru pa sem ga že vzel stran!
mislim da maš pri karti še 10% popust na gotovino... pri motoru je tudi to že vzeto stran tak da te na koncu pride 100 evrov (motor), če se odločiš za HH100 (10 evrov manj)
LP!
če rabiš kaj od tega bom šel kmalu po vračilo davka (mehrver.....stajer) pa ti lahko kaj prinesem...;)
klikni tukaj pa se prepričaj kakšne cene so v čakovcu... zaj sem zračunal da je SS2 nekje 12 jurjov motor pa 20!!!!!!
poglej!
pa cene brez davka glej ker ga itak dobiš nazaj!!!
410 kun je karta motor pa 792!!!! pa še minus 10 % na gotovino!!!!!
poglej!
pa cene brez davka glej ker ga itak dobiš nazaj!!!
410 kun je karta motor pa 792!!!! pa še minus 10 % na gotovino!!!!!
Ful ti hvala za info Ingoo, car si!
Ej, a davka pa ne moreš pr nas dvigniti?
Ej, a davka pa ne moreš pr nas dvigniti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: toclarraju ()
Malenkost! ne davka nemreš pri nas dvignit... jebemti hvate... če ti povem kak sem jaz čakal na meji boš tak mislil da sem pelal traktor prek ne pa motor za satelitsko! šef carine je šel na kosilo pa je njegova kurčeva tajnica al kaj je vrag babji delal tam rekla naj pridem čez 1 uro nazaj ko se bo šef najedel.. ker mi ona ne more dat štempla... motor sem mogel pokazat trem različnim carinikom, 5 krat pokazat račun, dat številko registracije naslov da so vnesli v se v računalnik! to nires pa je ! !!!! ti pravim kot da bi pelal prek traktor... v avstriji te niše nič ne pita ko pelaš TV al pa še kaj večjega prek na hrvatiji pa je to živo sraje... res pa je bla sobota 11:50 ali ipak!!!
pri nas pa ga ne moreš dvignit.... to je tak kot je blo včasih v avstriji ko ni blo TAX FREE ja ko si mogel it v isto trgovino nazaj! ampak tud v tem primeru se ti splača it že za to ker dobiš 10% na gotovino!!!
če pa boš šel še nazaj pa itak!
LP!
gremo spaaaaaaaaaaaaat so rekli ZMELKOOW;)
pri nas pa ga ne moreš dvignit.... to je tak kot je blo včasih v avstriji ko ni blo TAX FREE ja ko si mogel it v isto trgovino nazaj! ampak tud v tem primeru se ti splača it že za to ker dobiš 10% na gotovino!!!
če pa boš šel še nazaj pa itak!
LP!
gremo spaaaaaaaaaaaaat so rekli ZMELKOOW;)
Ingoo: Upam, da si se naspal! Daj prosim poglej ZS, ker grem jutri po nakupih in ne bi rad se nas.... Hvala.
LP
E-marko
LP
E-marko
hani ::
Sem to temo že dvakrat prebral, pa nisem našel rešitve za moje. probleme.
Imam skysat2, 3XLNB: na Hotbird, Astro in Sirius, procesor 1.3, 512MB ram, Geforce 2 64mb.
Vse je preverjeno in dobro nastavljeno.
Problem pa imam z ProgDVB-jem. Zaženem program in včasih lahko gledam programe, največkrat pa ne. Včasih vidim programe z enega satelit, včasih z dveh in redko s treh. Ko dam scanChannels mi včasih pokaže % da najde programe, večkrat pa tudi ne. To je za pop*****. Ko pa že vidim sliko, se večkrat pojavi Bluescreen, ali pa se PC brez razloga resetira.
Mislil sem si, da je to takrat, ko je PC dalj časa prižgan in se kartica segreje in... Vendar pa se to dogaja v različnih situacijah.
Ali mogoče imam kakšne nastavitve narobe, ali so krivi XP-ji, ali moram inštalirat kakšne kodeke, ali moram inštalirat kakšen detotanor?
Še ena zadeva: ko snemam v mpg2, je posnetek ozek.
Že v naprej se vam lepo zahvlajujem.
Imam skysat2, 3XLNB: na Hotbird, Astro in Sirius, procesor 1.3, 512MB ram, Geforce 2 64mb.
Vse je preverjeno in dobro nastavljeno.
Problem pa imam z ProgDVB-jem. Zaženem program in včasih lahko gledam programe, največkrat pa ne. Včasih vidim programe z enega satelit, včasih z dveh in redko s treh. Ko dam scanChannels mi včasih pokaže % da najde programe, večkrat pa tudi ne. To je za pop*****. Ko pa že vidim sliko, se večkrat pojavi Bluescreen, ali pa se PC brez razloga resetira.
Mislil sem si, da je to takrat, ko je PC dalj časa prižgan in se kartica segreje in... Vendar pa se to dogaja v različnih situacijah.
Ali mogoče imam kakšne nastavitve narobe, ali so krivi XP-ji, ali moram inštalirat kakšne kodeke, ali moram inštalirat kakšen detotanor?
Še ena zadeva: ko snemam v mpg2, je posnetek ozek.
Že v naprej se vam lepo zahvlajujem.
borisvesolec ::
Lep pozdrav vsi skupaj!!
Ima mogoče kdo od vas WatchTVPro program in mu dela preko SS2.Pravijo da je to najboljši program za gledanje tv in podpira dolby. Samo najdit je treba neke merit ali marit filtre.
Če mogoče ima kdo te filtre mi jih prosim naj pošlje na bpust@volja.net
Hvala !!!
Ima mogoče kdo od vas WatchTVPro program in mu dela preko SS2.Pravijo da je to najboljši program za gledanje tv in podpira dolby. Samo najdit je treba neke merit ali marit filtre.
Če mogoče ima kdo te filtre mi jih prosim naj pošlje na bpust@volja.net
Hvala !!!
Pozdrav!
Sedaj sem tudi jaz naštimal tole zadevščino! Imam pa seveda (nOOb, ja!) vprašanja...
1. Trenutno imam samo Astro, pa me zanima ali se sploh da kaj pametnega ujeti?
Ok, imam razne Mtv-je in polno raznih kanalov. Uporabljam ProgDVB in yankse (MDYankse 1-06.2-TT). Sicer mi ni čisto jasno, če sem prav vse inštaliral? Yankse sem razpakiral v ProgDVB (pazil na dll!) in dal zraven SotfCam.key z datumom 21.12.2003.
2. Zanima me ali se te ključe dobi vedno nove ali je potrebno vsakič kaj dodajati v ta SoftCam.key? Od kje jih je najbolje potegniti? Jaz sem uporabil: http://www.esaee.com/
3.Zelo me moti, da ne dobim nobenega pametnega programa, predvsem Discovery (ja, animal fan :)), pa tudi npr. angleški Eurosport (dobim nemškega, ki mu ne morem spremeniti jezika).
3.1. Je sploh kaj zanimivega na astri (in se da seveda odkodirati)??? Lahko odkodiram samo nekaj programov, pri ful dostih pa mi piše v tistem okencu od yankse-a, da ni pravi ključ, ali pa da sploh ni ključa...
Saj naj bi bili kodirni sistemi: TPS CRYPT, VIACCESS, SECA, IREDETO, NAGRAVISION, CONAX razbiti, ali pač ne???
Ali mi lahko kdo pošlje najnovejši SoftCam key (evilone@email.si) ali pa kakšen nasvet kako dalje (ja, sem prebral celo temo).
4. Ali lahko Yankse uporabim tudi z DVBViewer-jem?
5. Alternativa za Skystar? Še kaj drugega kot DVB Workshop?
Hvala!
LP
E-marko
Sedaj sem tudi jaz naštimal tole zadevščino! Imam pa seveda (nOOb, ja!) vprašanja...
1. Trenutno imam samo Astro, pa me zanima ali se sploh da kaj pametnega ujeti?
Ok, imam razne Mtv-je in polno raznih kanalov. Uporabljam ProgDVB in yankse (MDYankse 1-06.2-TT). Sicer mi ni čisto jasno, če sem prav vse inštaliral? Yankse sem razpakiral v ProgDVB (pazil na dll!) in dal zraven SotfCam.key z datumom 21.12.2003.
2. Zanima me ali se te ključe dobi vedno nove ali je potrebno vsakič kaj dodajati v ta SoftCam.key? Od kje jih je najbolje potegniti? Jaz sem uporabil: http://www.esaee.com/
3.Zelo me moti, da ne dobim nobenega pametnega programa, predvsem Discovery (ja, animal fan :)), pa tudi npr. angleški Eurosport (dobim nemškega, ki mu ne morem spremeniti jezika).
3.1. Je sploh kaj zanimivega na astri (in se da seveda odkodirati)??? Lahko odkodiram samo nekaj programov, pri ful dostih pa mi piše v tistem okencu od yankse-a, da ni pravi ključ, ali pa da sploh ni ključa...
Saj naj bi bili kodirni sistemi: TPS CRYPT, VIACCESS, SECA, IREDETO, NAGRAVISION, CONAX razbiti, ali pač ne???
Ali mi lahko kdo pošlje najnovejši SoftCam key (evilone@email.si) ali pa kakšen nasvet kako dalje (ja, sem prebral celo temo).
4. Ali lahko Yankse uporabim tudi z DVBViewer-jem?
5. Alternativa za Skystar? Še kaj drugega kot DVB Workshop?
Hvala!
LP
E-marko
link_up ::
no, da najprej zacnem z dobro novico :) kljuci za 1W so public :)...torej to pomeni, da lahko poleg hispe gledamo se odlicen skandinavski paket canaldigital na 1 zahodno. paket je kodiran v conaxu, za uspesno gledanje pa potrebujete novi softcam.
slaba novica pa se je srecno spremenila v dobro :) torej...digital+ in cabo na hispi sta oba vkljucila mecm, ki ga ze nekaj casa uporablja polsat na hotbirdu. Vse xin1 kartice so odpovedale in paket je mozno spremljati le se z zmoglivejsimi karticami (titanium, penta) in seveda z naso ss2 kartico in emu podprtimi dekoderji (dream,dbox,...).
ta korak pomeni, da konec hispe se ni tako zelo blizu, se pa nezadrzno bliza. uzivajte dokler se da :)
smem se poreci da je ideja o odprtju nasega slovenskega foruma na to temo super odlicna :) naj kdo, ki ima cas in forum nameni malo prostora se digitalni televiziji :)
pa se to: 1x mislim, da sem ze poskusal motivirati ljudi za iskanje satelitov. Stvar nikakor ni tako zapletena, da je nebi znal resit clovek z osnovnim znanjem smeri neba in kotomera. elevacija v sloveniji je v povprecju 35 stopinj, sateliti pa so nato le se levo in desno in mogoce stopinjo ali dve nizje ali vise. torej nastavitev antene vzame, brez kaksnih izkusenj, pol ure. je pa res, da ni lepsega, kot imeti v rokah satfinder in vrteti...:)
no pa lep pozdrav
slaba novica pa se je srecno spremenila v dobro :) torej...digital+ in cabo na hispi sta oba vkljucila mecm, ki ga ze nekaj casa uporablja polsat na hotbirdu. Vse xin1 kartice so odpovedale in paket je mozno spremljati le se z zmoglivejsimi karticami (titanium, penta) in seveda z naso ss2 kartico in emu podprtimi dekoderji (dream,dbox,...).
ta korak pomeni, da konec hispe se ni tako zelo blizu, se pa nezadrzno bliza. uzivajte dokler se da :)
smem se poreci da je ideja o odprtju nasega slovenskega foruma na to temo super odlicna :) naj kdo, ki ima cas in forum nameni malo prostora se digitalni televiziji :)
pa se to: 1x mislim, da sem ze poskusal motivirati ljudi za iskanje satelitov. Stvar nikakor ni tako zapletena, da je nebi znal resit clovek z osnovnim znanjem smeri neba in kotomera. elevacija v sloveniji je v povprecju 35 stopinj, sateliti pa so nato le se levo in desno in mogoce stopinjo ali dve nizje ali vise. torej nastavitev antene vzame, brez kaksnih izkusenj, pol ure. je pa res, da ni lepsega, kot imeti v rokah satfinder in vrteti...:)
no pa lep pozdrav
Link:
A ti že lahko gledaš programe tekila na Hispi? Koliko spremljam forume po tujini, še zaenkrat ni ključv oziroma Yanksa da bi zadevo odprl, ali pa se mogoče(upam da se) motim ??
A ti že lahko gledaš programe tekila na Hispi? Koliko spremljam forume po tujini, še zaenkrat ni ključv oziroma Yanksa da bi zadevo odprl, ali pa se mogoče(upam da se) motim ??
link_up ::
@silikon
amm ves, da tega pa res ne vem. moja ss2 kartica ima malo anteno, vecjo z rotorjem si lasti dreambox :) kaksne tri dni nazaj je izsel gbox1.0 za dreambox,dbox...mislm, da je tudi z humaxom5400 ze mogoce, ce imas matrix cam al neki tazga....za ss2 mislm da se ni nic izdanega...vsekakor pa bo verjetno zelo hitro...prioritete so namrec bile za next generation receiverje.
dont worry... :) ss2 sigurno ne izostane...je pa res, da xin1 karticam zelo slabo kaze
amm ves, da tega pa res ne vem. moja ss2 kartica ima malo anteno, vecjo z rotorjem si lasti dreambox :) kaksne tri dni nazaj je izsel gbox1.0 za dreambox,dbox...mislm, da je tudi z humaxom5400 ze mogoce, ce imas matrix cam al neki tazga....za ss2 mislm da se ni nic izdanega...vsekakor pa bo verjetno zelo hitro...prioritete so namrec bile za next generation receiverje.
dont worry... :) ss2 sigurno ne izostane...je pa res, da xin1 karticam zelo slabo kaze
Naj še eden malo vrže oči na moj post malo više in mi prosim razjasni neke stvari?
Hvala.
LP
E-marko
Hvala.
LP
E-marko
jeggy ::
@borisvesolec: če imaš v mislih marfi filter pojdi na ta naslov:
http://www.cait.com.pl/dvb.php?sect=eng
BTW: WatchTV PRO ne deluje s skystar2 karticami.
Za dolby digital pa lahko uporabiš ProgDVB ali MyTheatre + AC3 filter.
http://www.cait.com.pl/dvb.php?sect=eng
BTW: WatchTV PRO ne deluje s skystar2 karticami.
Za dolby digital pa lahko uporabiš ProgDVB ali MyTheatre + AC3 filter.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jeggy ()
CaqKa ::
a ima kdo kakšno stran kjer piše kako se humaxa 5400z odklene? torej da sploh ne rabim teh kodirnih kartic?
pa če mi lahko kdo razloži kaj je to CAM. tak čisto po domače. :)
lp
pa če mi lahko kdo razloži kaj je to CAM. tak čisto po domače. :)
lp
Ingoo; ali pa Silikon;
daj mi poslji kaj ti uporabljas vse... bos
Keri ProgDVB, Softcam.key, ker program za hh120!
Vceraj sem dobil zdaj ves materia, ves kaki taler je parabola Girertini 105cm kaj si ti nor!!! komaj ga neses, se dobro da je iz aluminija!!!
daj mi poslji ajt, lahk tudi na mail uhl_pujs@yahoo.com
daj mi poslji kaj ti uporabljas vse... bos
Keri ProgDVB, Softcam.key, ker program za hh120!
Vceraj sem dobil zdaj ves materia, ves kaki taler je parabola Girertini 105cm kaj si ti nor!!! komaj ga neses, se dobro da je iz aluminija!!!
daj mi poslji ajt, lahk tudi na mail uhl_pujs@yahoo.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVB-S2Oddelek: Kaj kupiti | 3194 (1748) | mumbo |
» | Total TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14125 (12223) | fulgur |
» | satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16016 (14348) | BlackHole |
» | Kako s SkyStar 2 odkodirat programe (npr. premiere)???Oddelek: Strojna oprema | 1677 (1513) | Freelancer |
» | kartica za Digitalno satelitskoOddelek: Kaj kupiti | 4679 (4055) | ts |