Forum » Strojna oprema » Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2
Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2
Keyser Soze ::
Ingoo kdor je z malim zadovoljen, se za veliko lahko pod nosom obriše. Eni ste pa res z vsem zadovoljni.
Hudič je edino ker ni nobene prave konkurence.
Hudič je edino ker ni nobene prave konkurence.
OM, F, G!
Freelancer ::
Js sm tole mal pregledu pa si bom rajs se en LNB nabavu, da bom lahko gledu Astro in Hotbirda. Ker z motorckom si js ne predstavljam kako bi slo. V dnevni sobi imamo se reciever in potem bi se en spomnu gledat en satelit, drugi pa drugega...
nejko2 ::
Ko prebiram tele razprave se tudi meni zdi z SS2 kartico nekam čudno.Tudi pri meni je signal tam okoli 50 pocentov.Mislim ,da to upliva na dekodiranje, ker je le to softversko.Zato bi moral imeti signal okoli 80< in procesor okoli 2Ghz. Prijatelj ima kartico PINNACLE PC TV SAT in procesor P4 2Ghz. Na približno isti lokaciji ima signal okoli 90°°.Pri SS2 kartici nekaj ne štima z originalnimi gonilnik, ker tudi tam je isti signal kot v prog dvb .On z istimi ključi odpre polsat jaz pa ne,ker verjetno ni dosti signala in imam Celeron 1200. Kupil sem motor SM3D12.Upam da bo delovalo,ker imam TWIN LNB.Ali on porabi več štroma kot enojni.
PS. Prevedeno imam v SLO navodila za nameščanje in manipuliranje programa DiSEq 1.2 v 1.5.
Morebiti je še kakšen tak strzčko kot jaz da nezna dobro ang.Lahko mu pošljem.
ursa.oblak@quest.arnes.si
PS. Prevedeno imam v SLO navodila za nameščanje in manipuliranje programa DiSEq 1.2 v 1.5.
Morebiti je še kakšen tak strzčko kot jaz da nezna dobro ang.Lahko mu pošljem.
ursa.oblak@quest.arnes.si
celica ::
Zdravo ...
Jas sem imel z originalnimi gonilniki od SS2 signal na Astro v rangu 60-80% na Hotbirda pa 40-65%.
Sedaj, z temi novimi 4.28 pa imam signale v rangu 25-60% ... pa mi odkodira vse normalno tako kot prej. Procesor pa je celeron 1.7, tako da, tisti prikaz signala na SS2 jemati malce z rezervo ..he he
Jas sem imel z originalnimi gonilniki od SS2 signal na Astro v rangu 60-80% na Hotbirda pa 40-65%.
Sedaj, z temi novimi 4.28 pa imam signale v rangu 25-60% ... pa mi odkodira vse normalno tako kot prej. Procesor pa je celeron 1.7, tako da, tisti prikaz signala na SS2 jemati malce z rezervo ..he he
negre..! gre ..? joj GORI ..!
Silikon ::
Nejko- Se priporočam za navodila -> Silikon@email.si
Mimogrede, mi še vedno ne obrača motorja!!
Zdaj sem pa že tako jezen da si danes sposodim humaxa 5400 irci in še en motor pa da vidim če obrača!
Lp vsem
Mimogrede, mi še vedno ne obrača motorja!!
Zdaj sem pa že tako jezen da si danes sposodim humaxa 5400 irci in še en motor pa da vidim če obrača!
Lp vsem
link_up ::
za vse zelnje sofcam.key-a
www.olmi.cz\SoftCam.Key
prav tako ne razumem kaj bi eni radi povedali s tem, da je ss2 kartica zanic...v primerjavi z ostalimi dobrimi dvb reciverji je za dobrih 80k sit cenejsa in za to ceno dobis se sat internet leech. progdvb je cist ql program...ubistvu najboljsi, kar sm jih sploh vidu na to temo.
torej vsi si raje nabavte humaxe in si pecte kartice...sej le kdo bo pa pomislu, da je ss2 kartica predvsem za HOBI in educational use only...seveda se jo z malo tunninga da pripravit do neverjetnega...tistega, kar humax se sanjat ne more..
www.olmi.cz\SoftCam.Key
prav tako ne razumem kaj bi eni radi povedali s tem, da je ss2 kartica zanic...v primerjavi z ostalimi dobrimi dvb reciverji je za dobrih 80k sit cenejsa in za to ceno dobis se sat internet leech. progdvb je cist ql program...ubistvu najboljsi, kar sm jih sploh vidu na to temo.
torej vsi si raje nabavte humaxe in si pecte kartice...sej le kdo bo pa pomislu, da je ss2 kartica predvsem za HOBI in educational use only...seveda se jo z malo tunninga da pripravit do neverjetnega...tistega, kar humax se sanjat ne more..
Ingoo ::
link_up se strinjam s tabo in SS2 je zakon... sploh če maš zraven dober motor pa kaki program za iskat ključe in pol te ključe vpisuješ pa nima kaj ti ne odkodira:-)) razen tistih 2... ki pa jih še noben ne!!!
če pa imaš še TV OUT in gledaš to na TV pa je itak super... ni treba menjavat raztnih kartic in jih programirat.... skratka nimam več komentarjev in zadje kar je je to da je karta super!!!
pujsek_ tako je rotor sem sam naštelal na astro... ca 75 % signal, pol pa ga obračal malo levo desno.... joj ta disecq 1.2 ki ga mam jaz ne izračuna avtomatsko ostalih satelitov, tak da jih morem iskat ročno - saj veš sedim za računalnikom pa pravim rotorju pejt za 2 s w... pa še za 2... pa še za 2... in ko najdem signal... pa se zajebavam še s tem ker satelit je.... ne vem al mam kaj narobe inštalirano al tak je? na E mi gre lepo npr. če rečem naj gre za 7,2 st vzhodno gre... če pa rečem zahodno pa nula... mislim da mam problem v softweru! drugače pa mam na HB signal okol 55%, pa par nezanimivih satelitov sem najdu... morem pa zračunat ali pogruntat kako naj jih najdem še več... drugače pa sat finder lepo piska!!! mislim da bo šou tud sirius pa hispasat lepo... sam najt ga treba!
ps. vse skup sem se zajebaval 1-2 uri tak da ko bom mel kaj več časa bo več uspeha!!!!
LP!
če pa imaš še TV OUT in gledaš to na TV pa je itak super... ni treba menjavat raztnih kartic in jih programirat.... skratka nimam več komentarjev in zadje kar je je to da je karta super!!!
pujsek_ tako je rotor sem sam naštelal na astro... ca 75 % signal, pol pa ga obračal malo levo desno.... joj ta disecq 1.2 ki ga mam jaz ne izračuna avtomatsko ostalih satelitov, tak da jih morem iskat ročno - saj veš sedim za računalnikom pa pravim rotorju pejt za 2 s w... pa še za 2... pa še za 2... in ko najdem signal... pa se zajebavam še s tem ker satelit je.... ne vem al mam kaj narobe inštalirano al tak je? na E mi gre lepo npr. če rečem naj gre za 7,2 st vzhodno gre... če pa rečem zahodno pa nula... mislim da mam problem v softweru! drugače pa mam na HB signal okol 55%, pa par nezanimivih satelitov sem najdu... morem pa zračunat ali pogruntat kako naj jih najdem še več... drugače pa sat finder lepo piska!!! mislim da bo šou tud sirius pa hispasat lepo... sam najt ga treba!
ps. vse skup sem se zajebaval 1-2 uri tak da ko bom mel kaj več časa bo več uspeha!!!!
LP!
aha pujsek pa še to .... nebi bil problem če bi mel anteno in motor pravokotno na akvator zdaj pa mam vse skupaj obrnjeno proti astri ki je na 19,2 na moji lokaciji pa je GŠ 15,8 to se pravi da sem najprej naštimal vzhodno 3,4 (19,2 - 15,8) poiskal ASTRO.... (prvič sem se zmotil s sat-finderom in našel nek drugi vzhodnejši satelit:-)))) in zaj ko rečem rotorju naj gre na pozicijo 1 - ki je HB gre on na tovarnoiško nastavljeno 13E... ki pa glede na mojo lokacijo ni HB ... v bistvu bi moj rotor mogel it na 13 - 15,8 = 2,8 W!!!! No to z HB sem zrihtal in ga shranil pod 2,8 W in tako morem zdaj nardit še z ostalimi... ampak v mojem softweru ni rekalkulacijske tipke, ki bi ti zračunala vrednost vseh ostalih satelitov glede na to kje sem našel astro! če ma kdo kaj takega mi naj pošlje!!!
LP!
LP!
Hja Link-up, kako pa potem razlagaš dejstvo, da mi kartica ob določenoh trenutkih lovi samo Astro, ob redkih priložnostih pa tudi Hotbirda oz. včasih tudi samo HotBIrda? A je odvisno od tega kakšen dan ima kartica?
Imam pa dual LNB na anteni. Na TVju je na reciverju vseskozi prisotna tako Astra kot Hotbird.
Imam pa dual LNB na anteni. Na TVju je na reciverju vseskozi prisotna tako Astra kot Hotbird.
OM, F, G!
Zdravo ...
Kako kartica lovi dolocene satelite, je veckrat odvisno od pregretja kartice, disecq stikal, motorjev ...
Imam dve paraboli, na vsaki po dva LNB-ja, disecq stikali pa sta razlicni, eno cisto no-name dela odlicno, MTI-jevo pa strika in strika, vcasih dela samo A, vcasih pa samo B ...
Torej, kartica pokaze kar ji ostali hardware omogoci ..
Keyser Soze: Ce pa ti receiver dela na oba LNB-ja vredu, pa je edini znak, da nekaj okrog preklapljanja na PC-ju nimas vredu nastavljeno.
Lp.
Kako kartica lovi dolocene satelite, je veckrat odvisno od pregretja kartice, disecq stikal, motorjev ...
Imam dve paraboli, na vsaki po dva LNB-ja, disecq stikali pa sta razlicni, eno cisto no-name dela odlicno, MTI-jevo pa strika in strika, vcasih dela samo A, vcasih pa samo B ...
Torej, kartica pokaze kar ji ostali hardware omogoci ..
Keyser Soze: Ce pa ti receiver dela na oba LNB-ja vredu, pa je edini znak, da nekaj okrog preklapljanja na PC-ju nimas vredu nastavljeno.
Lp.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: celica ()
JA kaj ti pa poleg DiseqCja v meniju ProgDVBja ostane za nastavit. Setup4PC - Nobena kombinacija ne pomaga. Ne simple A ali simple B, ne AA in BB ali AA in BA ipd.
Mislim, da bom prodal ta šrot od Italjanov pa probal dobit Technisatovo v2.6. Tam nej ne bi bilo problemov.
Mislim, da bom prodal ta šrot od Italjanov pa probal dobit Technisatovo v2.6. Tam nej ne bi bilo problemov.
OM, F, G!
lenkosmrk ::
Živijo
montiral sem iskrin nosilec za dva LNBja
-upam da ma kdo podobnega]
vendar dvomim da sem vredu namontiral , ker je signal z dodatnega LNBja zelo slab in mislim, da je krivo da je za cca 1 cm višje- vodoravno od drugega ki je bil že prej gor in je v centru.. a ima kdo s tem iskrinim nosilcem kake iskušnje in če je tudi pri njem dodatni LNB višje od tistega v centru.. mogoče bo moral nosilec "podrinit" pod originalnega in bi bila potem oba na enaki višini?...to sem tudi hotel, a sem videl da ne paše saj je nosilec za malenkost preširok...bi ga bilo priporočljivo mal pobrusit da bi šel "pod njega"? ker zgleda da je nosilec narejen tako da naleže na originalni nosilec...hm vaše izkušnje zaželene
LP. Lenko
montiral sem iskrin nosilec za dva LNBja
-upam da ma kdo podobnega]
vendar dvomim da sem vredu namontiral , ker je signal z dodatnega LNBja zelo slab in mislim, da je krivo da je za cca 1 cm višje- vodoravno od drugega ki je bil že prej gor in je v centru.. a ima kdo s tem iskrinim nosilcem kake iskušnje in če je tudi pri njem dodatni LNB višje od tistega v centru.. mogoče bo moral nosilec "podrinit" pod originalnega in bi bila potem oba na enaki višini?...to sem tudi hotel, a sem videl da ne paše saj je nosilec za malenkost preširok...bi ga bilo priporočljivo mal pobrusit da bi šel "pod njega"? ker zgleda da je nosilec narejen tako da naleže na originalni nosilec...hm vaše izkušnje zaželene
LP. Lenko
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Zdravo ...
Hmmm .. sam imam nosilec za dva LNB-ja, in sta ta oba v isti ravnini. Kupil sem ga pri Pinosat v MB.
Hmmm .. sam imam nosilec za dva LNB-ja, in sta ta oba v isti ravnini. Kupil sem ga pri Pinosat v MB.
lenkosmrk ::
a je tvoj enak kot ta na sliki? se pravi iskrin?
če je , kako si ga pritrdil na že obstoječi nosilec?
ker jaz sem iz originalnega šrauf ven potegnil.. dal tega dodatnega nanj in zašraufal ker je tak najbolj pasalo.. sem hotel
originalega dol vzet , dat tega gor in pol na njega originalnega pa je dodatni preširok za malenkost.. ..
ker je sedaj dodatni nad originalnega položen mislim da je lih zato višje..
upam da še ma kdo takega iskrinega kot je na sliki in da mi bo lahko povedal kako je zmonitiral
lp.Lenko
če je , kako si ga pritrdil na že obstoječi nosilec?
ker jaz sem iz originalnega šrauf ven potegnil.. dal tega dodatnega nanj in zašraufal ker je tak najbolj pasalo.. sem hotel
originalega dol vzet , dat tega gor in pol na njega originalnega pa je dodatni preširok za malenkost.. ..
ker je sedaj dodatni nad originalnega položen mislim da je lih zato višje..
upam da še ma kdo takega iskrinega kot je na sliki in da mi bo lahko povedal kako je zmonitiral
lp.Lenko
zupi ::
Jes sem glih včer zmontiru še en lnb, tko da zej lovim astro in hotbird.
Glede montaže: lnb-ja sta približno v isti ravnini, nosilec za dodatni lnb je pa kr en za 800 sit in lepo paše na iskrino anteno.
Mam pa zej en problem, nikakor mi switch (DiSEqc 1.0 2x1 switch, firme DIGIALITY) noče prestavljat med satelitoma, ko v progdvb prestaviš drug program. Vedno mi lovi samo en satelit, sprobal sem pa že vse možne kombinacije nastavitev, tako v progdvb kot v setup4pc. V kartico je pa pihal 8x8cm ventilator, tko da se ni mogla glih pregrevat. Ene dvakrat mi je pa clo ratal zamenjat satelit oz. lnb, sam ne vem kako:), tko da je pol sam še drug lnb delal skoz. A se komu sanja ka bi lohk blo še narobe?
lp Zupi
Glede montaže: lnb-ja sta približno v isti ravnini, nosilec za dodatni lnb je pa kr en za 800 sit in lepo paše na iskrino anteno.
Mam pa zej en problem, nikakor mi switch (DiSEqc 1.0 2x1 switch, firme DIGIALITY) noče prestavljat med satelitoma, ko v progdvb prestaviš drug program. Vedno mi lovi samo en satelit, sprobal sem pa že vse možne kombinacije nastavitev, tako v progdvb kot v setup4pc. V kartico je pa pihal 8x8cm ventilator, tko da se ni mogla glih pregrevat. Ene dvakrat mi je pa clo ratal zamenjat satelit oz. lnb, sam ne vem kako:), tko da je pol sam še drug lnb delal skoz. A se komu sanja ka bi lohk blo še narobe?
lp Zupi
intrepid ::
ko smo ravno pri hlajenju. mogoce kdo ve ce se da kje pri nas dobit tale ventilator - http://www.usa-x.org/1shop/product_info.php?products_id=40
Realman ::
Nejko2: A mi lahko poves s katerim programom laufa tvoj prijatelj Pinacle PC TV Sat .Ker imam jaz isto kartico, pa mi je zaenkrat se ni uspelo usposobit.Pred kakim letom sem iskal softwer pa ga nisem nasel.
HM koliko smisla ima hlajenje ohišja od tunerja ne vem(zalman NB32J). Ko sem med delovanjem probal temperaturo je bila zanemarjliva.
Hlajenje čipa B2C2 je pomoje že boljše. ŠE najbol pa se greje tisti čip z nalepljenim črnim hladilnikom.
ČE bi mordal odprl tuner pa direktno hladil z enim ventilatorjem ter tunelom. To bi pa šlo pomoje.
Zupi - dobrodošel v klubu. Tako je in tako bo bilo. KArtica preprosto ni kos preklapljanju med dvema LNBjema. Oz. ne zmore napajati obeh.
Verjetno nimaš original Technisatove kartice?
Hlajenje čipa B2C2 je pomoje že boljše. ŠE najbol pa se greje tisti čip z nalepljenim črnim hladilnikom.
ČE bi mordal odprl tuner pa direktno hladil z enim ventilatorjem ter tunelom. To bi pa šlo pomoje.
Zupi - dobrodošel v klubu. Tako je in tako bo bilo. KArtica preprosto ni kos preklapljanju med dvema LNBjema. Oz. ne zmore napajati obeh.
Verjetno nimaš original Technisatove kartice?
OM, F, G!
Kartica je iz european online paketa, gor je pa technisatova nalepka, verzija je pa 2.30, saj tko piše na spodnji strani.
Sam če folk z njo krmili in napaja motor, bi tud 2 lnb-ja mogla delat. Kot sm bral v tem postu enim delata 2 lnb-ja brez problema. Je mogoče rešitev switch z zunanjim napajanjem?
lp
Sam če folk z njo krmili in napaja motor, bi tud 2 lnb-ja mogla delat. Kot sm bral v tem postu enim delata 2 lnb-ja brez problema. Je mogoče rešitev switch z zunanjim napajanjem?
lp
Imaš isto verzijo kot jaz. In iste probleme kot jaz.
S Technisatovo 2.68 verzijo ni teh problemov.
Če slučajno kdo kupi mojo za 12 tisoč mu jo z veseljem prodam. Netsystem 2.3 SkyStar 2.
S Technisatovo 2.68 verzijo ni teh problemov.
Če slučajno kdo kupi mojo za 12 tisoč mu jo z veseljem prodam. Netsystem 2.3 SkyStar 2.
OM, F, G!
nejko2 ::
ZA RANNA
Uporablja od nedavno PROGDVB.Prej pa WINSTB
Dodatek za PROGDVB si snemi iz MONTSATA,KER to lufa šele nekaj časa.
Leppozdrav
Uporablja od nedavno PROGDVB.Prej pa WINSTB
Dodatek za PROGDVB si snemi iz MONTSATA,KER to lufa šele nekaj časa.
Leppozdrav
borisvesolec ::
Lep pozdrav!!!
Potrebujem prosim nekaj informacij, ce mi lahko kdo od vas pomaga?
Ali moram imet se dodatno hlajenje tega cipa na SS2 kartici?
Koliko stane LNB,nosilec za drudi LNB in disac preklopnik ker imam tudi reciver pri TV "baje ga potrebujem"
Kje naj to poceni nabavim
Hvala
Potrebujem prosim nekaj informacij, ce mi lahko kdo od vas pomaga?
Ali moram imet se dodatno hlajenje tega cipa na SS2 kartici?
Koliko stane LNB,nosilec za drudi LNB in disac preklopnik ker imam tudi reciver pri TV "baje ga potrebujem"
Hvala
Freelancer ::
> Ali moram imet se dodatno hlajenje tega cipa na SS2 kartici?
Nevem... Pomoje je odvisno od verzije kartice. Nekateri majo probleme, drugi ne. Js moje nic ne hladim dodatno, pa dela cist lepo. Poleti v najhujsi vrocini sem mel v kisti 40°C, kartico sem mel pa nad soundblasterjem, ki se ful greje. Ni bilo nobenih problemov, ceprav je blo vroce ko hudic
Nevem... Pomoje je odvisno od verzije kartice. Nekateri majo probleme, drugi ne. Js moje nic ne hladim dodatno, pa dela cist lepo. Poleti v najhujsi vrocini sem mel v kisti 40°C, kartico sem mel pa nad soundblasterjem, ki se ful greje. Ni bilo nobenih problemov, ceprav je blo vroce ko hudic
borisvesolec ni ti potrebno hlediti čipa na kartici... jaz sem pač samo slišal da je to priporočljivo, ker zagotovo ne more škodit, lahko pa kaj prepreči... in če maš 10 min časa, pa kaki hladilnik pa par ventilatorov lahko privoščiš tvoji kišti malo boljši in bolj svež zrak in pretok le tega... jaz sem pač pokazal kako se da to naredit, če pa boš ti to naredil pa se odloči sam! Pri meni je blo poleti tudi vroče ko v peklu pa mi je vse delalo OK! zdaj ko sem nabavil rotor pa sem se pozanimal še malo o hlajenju kartice... no hledilnik na tuner sem dal ... zaradi lepšega:-))) haha... ja kam bi ga pa dal na oni mali čip?!? hehehe
LP!
ps. kake signale mate kaj na satelitih??? jaz astran 80-90 % , HB 75% SIRIUS 70% ... ostale pa še lovim
LP!
ps. kake signale mate kaj na satelitih??? jaz astran 80-90 % , HB 75% SIRIUS 70% ... ostale pa še lovim
babylon9 ::
koncno satelitska dela. Problem je bil v enem razdelilcu za 2 tv pa sm tist zamenju
usmeru pa astra dela kot sus. Sam se za hotbird moram nastimat ko bo mal toplejs.
Aja se to, kaj se da odkodirat kej pametnega na astri.
usmeru pa astra dela kot sus. Sam se za hotbird moram nastimat ko bo mal toplejs.
Aja se to, kaj se da odkodirat kej pametnega na astri.
babylon9 na astri se da odkodirat kaki cartoon network pa national geographic, HB animal planet, sirius pa ti lahko pričara užitke ob gledanju reality
TV, par angleških(jezikovno) kanalov s filmi... pa še kaj se najde...
LP!
TV, par angleških(jezikovno) kanalov s filmi... pa še kaj se najde...
LP!
Zupi ojla ...
(DiSEqc 1.0 2x1 switch, firme DIGIALITY) ta switch tudi meni ni hotel preklapljati med dvema LNB-jema.
Potem pa sem nabavil tole:
pa je zadeva resena. Izgleda da DIGIALITY ni to kar prodajajo ..hi hi
(DiSEqc 1.0 2x1 switch, firme DIGIALITY) ta switch tudi meni ni hotel preklapljati med dvema LNB-jema.
Potem pa sem nabavil tole:
pa je zadeva resena. Izgleda da DIGIALITY ni to kar prodajajo ..hi hi
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Predator ()
Hvala za informacijo. Bo treba nov switch kupt, tale od digiality je pa res vrjetn kr en lev:)
lp
lp
Go-ahead ::
Še vedno se trudim z uporabo skynet-a za download, vendar do mojega HD pride le malo celih datotek.
Opazil sem pa, da v času manjše obremenitve satelita (jutranje ure) sprejemam cele datoteke, hitrost prenosa je manjša.
V nekem forumu sem zasledil, da naj bi za te težave vzrok tičall v pregrevanju SS2 kartice. Če jo kdo to v praksi dokazal naj mi to potrdi, da ne bom brez veze vgrajeval hladilnika.
Mogoče pa je problem v prepočasnem zapisovanju podatkov na HD v času.
Prog DVB pa odlično laufa na dveh LNB-jih.
Opazil sem pa, da v času manjše obremenitve satelita (jutranje ure) sprejemam cele datoteke, hitrost prenosa je manjša.
V nekem forumu sem zasledil, da naj bi za te težave vzrok tičall v pregrevanju SS2 kartice. Če jo kdo to v praksi dokazal naj mi to potrdi, da ne bom brez veze vgrajeval hladilnika.
Mogoče pa je problem v prepočasnem zapisovanju podatkov na HD v času.
Prog DVB pa odlično laufa na dveh LNB-jih.
Go-Ahead:
Mislim da ni problem v pregrevanju, ker meni dela enako kot tebi. Večer ko štartam DL je skoraj vse korumptirano, zjutraj pa se res vse črte lepo bele, po mojem rabi nekaj časa da začne lepo prebirati stream in luščiti prave pakete.
Konfiguracija ki jo uporabljam pa je sledeča : AMX xp 2600, 512 Mb rama, 80 Gb 7200 RPM disk 8 mb, ter 120 Gb 7200 disk. naloženi Winxp
Največja delujoča datoteka do sedaj pa je bil zip v velikosti cca 250 Mb
Poizkusil sem tudi z hlajenjem kartice pa ni pokazalo nobenih boljših rezultatov!
Lp
Kako naj nastavim tretju krožnik za sprejem Sirius satelita? imam 1 parabolo 90cm z 2 glavama (astra in hotbird), na razpolago pa imam še 1 krožnik (70 Cm) z 1 LNB. Vse skupaj pa priklopljeno na skystar 2, imam pa že tudi diseq 2.0 switch! Zanima me samo približna usmeritev krožnika (baje nekje med hotbirdom in astro, le malo nižje ?!? oz če je kdo pripravljen posodit Satfinder) :)
Mislim da ni problem v pregrevanju, ker meni dela enako kot tebi. Večer ko štartam DL je skoraj vse korumptirano, zjutraj pa se res vse črte lepo bele, po mojem rabi nekaj časa da začne lepo prebirati stream in luščiti prave pakete.
Konfiguracija ki jo uporabljam pa je sledeča : AMX xp 2600, 512 Mb rama, 80 Gb 7200 RPM disk 8 mb, ter 120 Gb 7200 disk. naloženi Winxp
Največja delujoča datoteka do sedaj pa je bil zip v velikosti cca 250 Mb
Poizkusil sem tudi z hlajenjem kartice pa ni pokazalo nobenih boljših rezultatov!
Lp
Kako naj nastavim tretju krožnik za sprejem Sirius satelita? imam 1 parabolo 90cm z 2 glavama (astra in hotbird), na razpolago pa imam še 1 krožnik (70 Cm) z 1 LNB. Vse skupaj pa priklopljeno na skystar 2, imam pa že tudi diseq 2.0 switch! Zanima me samo približna usmeritev krožnika (baje nekje med hotbirdom in astro, le malo nižje ?!? oz če je kdo pripravljen posodit Satfinder) :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Silikon ()
babylon9 ::
Mene pa zanima kako vi odkodirate program z yankse na prodvb na astri npr. Animal Channel.
in koliko moci rabes, procesor za odkodiranje,
in koliksna je minimalna velikost antene
ce hoces lovit satelit Sirius.
Silikon s katerga konca Slovenije si?
in koliko moci rabes, procesor za odkodiranje,
in koliksna je minimalna velikost antene
ce hoces lovit satelit Sirius.
Silikon s katerga konca Slovenije si?
e-spy ::
Mene
pa zanima s katrerim programom bi lahko kljuce iskall res da jih je 6.5*10^+18 ..:) ampak vseno bi probal.Ali lahko kdo opise postopek...
Kateri kljuc dela z cartoon networkom.?..
Ali se je ze kdo igral za multicast modulom za progdvb in probal vse kar progdvb sprejema bordcastat na mrezo in potem z vlc klienotm na drugi stran (na drugem racunalniku) poslusat ta udp(multicast stream).. meni je ratalo samo je grozno stekalo.. zdej ne vem ali je problem v Celeronu 450 ali je modul zanic..
Ali lahko to proba se kdo z mocnejso masino..
pa zanima s katrerim programom bi lahko kljuce iskall res da jih je 6.5*10^+18 ..:) ampak vseno bi probal.Ali lahko kdo opise postopek...
Kateri kljuc dela z cartoon networkom.?..
Ali se je ze kdo igral za multicast modulom za progdvb in probal vse kar progdvb sprejema bordcastat na mrezo in potem z vlc klienotm na drugi stran (na drugem racunalniku) poslusat ta udp(multicast stream).. meni je ratalo samo je grozno stekalo.. zdej ne vem ali je problem v Celeronu 450 ali je modul zanic..
Ali lahko to proba se kdo z mocnejso masino..
--
by e-spy
LP
Eno vprasanje za vas??????????????
Zravena SKY neta sem ze jaz ubupal nekaj moramo najdit kaj je bolse od tega
je tak al ni tak
Eno vprasanje za vas??????????????
Zravena SKY neta sem ze jaz ubupal nekaj moramo najdit kaj je bolse od tega
je tak al ni tak
A ma kdo Technisatovo kartico, pa da je 2.68 verzija? Pa kje jo je dobil?
Al pa če kdo ve kje bi se v Lj dal dobit to kartico. Cena ni takšna velika ovira. No ja več kot 20 tisoč sigurno ne bi dal.
Al pa če kdo ve kje bi se v Lj dal dobit to kartico. Cena ni takšna velika ovira. No ja več kot 20 tisoč sigurno ne bi dal.
OM, F, G!
Silikon povej od kod si pa ti jaz pridem naštelat... sirius je 5E kar pomeni da je za 14,2 stopinji bolj v desno od astre ali za 9 stopinj bolj v desno od HB... torej če imaš anteno obrnjeno na astro greš z njo samo za 14,2 st bolj desno mislim pa da boš brez sat finderja težko našel kaj!
pujsek_ in vsi ostali ki jih zanima kake uspehe mam z iskanjem satelitov z motorjem SS120 in SS2 lahko vam rečem da sem zelo zadovoljen
imam krožnik 80 cm!! in do zdaj sem našel ca. 15 (uporabnih)satelitov samo v W strani! ravnokar sem poiskal hispasat in ga z lahkoto našel signal pa mam 70% kako sem vse skupaj naredil? najprej sem si izračunal razliko med našo geografsko širino in astro, ki je 3,4 stopinje, nastavil motor na to vrednost in ga natančno s sat finderjem nastavil na astro... pol sem šel na HB še tam zmeril signal s sat finderjem in ga malo izboljšal... potem pa sem samo iskal satelite in nič več šraufal po anteni! Kdo se želi odločit za motor mu zelo priporočam HH120! SS2 ga komot obrača... je natančen... dobim pa vse satelite, ki so na spisku in to z anteno 80 cm!
pujsek_ in vsi ostali ki jih zanima kake uspehe mam z iskanjem satelitov z motorjem SS120 in SS2 lahko vam rečem da sem zelo zadovoljen
imam krožnik 80 cm!! in do zdaj sem našel ca. 15 (uporabnih)satelitov samo v W strani! ravnokar sem poiskal hispasat in ga z lahkoto našel signal pa mam 70% kako sem vse skupaj naredil? najprej sem si izračunal razliko med našo geografsko širino in astro, ki je 3,4 stopinje, nastavil motor na to vrednost in ga natančno s sat finderjem nastavil na astro... pol sem šel na HB še tam zmeril signal s sat finderjem in ga malo izboljšal... potem pa sem samo iskal satelite in nič več šraufal po anteni! Kdo se želi odločit za motor mu zelo priporočam HH120! SS2 ga komot obrača... je natančen... dobim pa vse satelite, ki so na spisku in to z anteno 80 cm!
Ingoo: Sem iz okolice Ptuja, oz Zavrč-a, verjetno veš kje je to, če si hodil v Čakovec po anteno!
Sicer pa mislim da bom z malo znanja in z kompasom zadevo uspel sam rešit, mogoče celo danes dobim sat finder pa bomo videli če bo kaj boljše. Sicer sem še naročil eno 90 Cm anteno, tako da bo sedaj konfiguracija sledeča: 80 cm za Astro in HB, 70 CM za sirius, 90 cm za Hispasat!
Uf komaj čakam da bo to vse na strehi!
Lp
Sicer pa mislim da bom z malo znanja in z kompasom zadevo uspel sam rešit, mogoče celo danes dobim sat finder pa bomo videli če bo kaj boljše. Sicer sem še naročil eno 90 Cm anteno, tako da bo sedaj konfiguracija sledeča: 80 cm za Astro in HB, 70 CM za sirius, 90 cm za Hispasat!
Uf komaj čakam da bo to vse na strehi!
Lp
Silikon si naštimal anteno? al pa dobil sat finder?
Ja v Čakovec sem šel skozi lendavo:-)) vem kje je zavrč sem iz Cerkvenjaka!
ajde mej se! jaz mam 80 cm pa vse lepo dobim!
LP!
Ja v Čakovec sem šel skozi lendavo:-)) vem kje je zavrč sem iz Cerkvenjaka!
ajde mej se! jaz mam 80 cm pa vse lepo dobim!
LP!
toclarraju ::
Ingoo kje si nabavil SS120 in SS2 in za koliko cekina?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: toclarraju ()
LP Fantje in dekleta imam neki novi program skoraj isti kot SKY net imenuj se DSR33 ce se ne motim sem ga dowloadov iz
http://sth-projekte.subzone.de
ali pa nekje na
www.dvbforum.de
stvarca deluje malo bolje kot sam skynet ampak je tudi dosti bet fileov
Imate ze povezan Racunalnik z televizijo. super stvarca ne rabim vec sedet pri monitorju. Samo en set sem nabavil ta 4Ksit in stvarca deluje kot nora.
http://sth-projekte.subzone.de
ali pa nekje na
www.dvbforum.de
stvarca deluje malo bolje kot sam skynet ampak je tudi dosti bet fileov
Imate ze povezan Racunalnik z televizijo. super stvarca ne rabim vec sedet pri monitorju. Samo en set sem nabavil ta 4Ksit in stvarca deluje kot nora.
SS2 sem nabavil v intelsatu za 16 jurčkov, HH120 pa v čakovcu za 100 evrov...
borisvesolc kaj maš to od DSR33 - se splača potegnit dol?
kak maš povezano TV? kje pa šaltaš kanale? jaz mam prek tv-outa na grafični pa špila OK! fajn slika je!
LP!
borisvesolc kaj maš to od DSR33 - se splača potegnit dol?
kak maš povezano TV? kje pa šaltaš kanale? jaz mam prek tv-outa na grafični pa špila OK! fajn slika je!
LP!
celica:
Včer sm dubu to stikalo k je na sliki, sam men ne dela. A lahko poveš tvoje nastavitve v progdvb, k jes sm vse sprobov in ne dela :). Katero verzijo progdvb pa uporabljaš?
lp zupi
Včer sm dubu to stikalo k je na sliki, sam men ne dela. A lahko poveš tvoje nastavitve v progdvb, k jes sm vse sprobov in ne dela :). Katero verzijo progdvb pa uporabljaš?
lp zupi
e-marko ::
Pozdravljeni!
Ok, sedaj sem prebral vso to zadevšno (mah, koliko strani!) in ziher grem kupit to skystar 2 kartico. Zanima pa me naslednje: opazil sem da naj bi bila najboljša oz. zadnji model ver. 2.68, ki tudi obrača motor brez problemov? Al obstaja kakšna z daljincem (mogoče ravno ta zadnja verzija?). Če hočem torej gledati programe z astre in hotbirda rabim anteno z dvema lnb glavama na enem nosilcu ali pa dve anteni posebej? Imam eno anteno z dvojnim LNB (za dva TV-ja), torej dokupim še nosilec in en LNB za hotbirda? Raje bi imel namreč samo eno anteno, če je možno. Torej rabim še preklopnik. Kakšen?
Aja, pa še to: kako je z proizvajalci teh kartic? Ali ni samo eden? -->Technisat? Ker sem opazil, da je nekaj govora o različnih proizvajalcih. Kupil bom v MB pri Proel-u. Na kaj moram paziti? Prodajalca sem vprašal (po telefonu) kako je z zaklepom nekaterih kartic (nekaj sem zasledil tu naforumu o EOL in problemih...), pa mi je začel o tem da se da gledati kodirane programe... , nisva se očitno dobro razumela.
Torej še kakšen nasvet preden grem po nakupih?
Hvala!
LP
E-marko
Ok, sedaj sem prebral vso to zadevšno (mah, koliko strani!) in ziher grem kupit to skystar 2 kartico. Zanima pa me naslednje: opazil sem da naj bi bila najboljša oz. zadnji model ver. 2.68, ki tudi obrača motor brez problemov? Al obstaja kakšna z daljincem (mogoče ravno ta zadnja verzija?). Če hočem torej gledati programe z astre in hotbirda rabim anteno z dvema lnb glavama na enem nosilcu ali pa dve anteni posebej? Imam eno anteno z dvojnim LNB (za dva TV-ja), torej dokupim še nosilec in en LNB za hotbirda? Raje bi imel namreč samo eno anteno, če je možno. Torej rabim še preklopnik. Kakšen?
Aja, pa še to: kako je z proizvajalci teh kartic? Ali ni samo eden? -->Technisat? Ker sem opazil, da je nekaj govora o različnih proizvajalcih. Kupil bom v MB pri Proel-u. Na kaj moram paziti? Prodajalca sem vprašal (po telefonu) kako je z zaklepom nekaterih kartic (nekaj sem zasledil tu naforumu o EOL in problemih...), pa mi je začel o tem da se da gledati kodirane programe... , nisva se očitno dobro razumela.
Torej še kakšen nasvet preden grem po nakupih?
Hvala!
LP
E-marko
...somebody, somewhere...
pujsek_ ::
Ingoo; ves kolk pridejo ti motorji v Graz-u v Media Makrktu! hh120 = 160EU z ddv in hh100 = 140EU....
To je dupla cena kot v hrvatiji...
Pizdarija, kje si naj tu na stajerskem sposodim sat finder za kaki dan!??? CE,MB???
ja kdo tu gor k ga ma?
To je dupla cena kot v hrvatiji...
Pizdarija, kje si naj tu na stajerskem sposodim sat finder za kaki dan!??? CE,MB???
ja kdo tu gor k ga ma?
Hallo!!
Liveinet903 program isti kot SKYNET sdamo nekaj bolsega za enkrat se mi ne dela ampak na nemskem forumu dosti pise glede tega programa download side www.subzone.de
Probajte splaca se sporocite ali je bolsi kot SKY net
Hvala!!
Liveinet903 program isti kot SKYNET sdamo nekaj bolsega za enkrat se mi ne dela ampak na nemskem forumu dosti pise glede tega programa download side www.subzone.de
Probajte splaca se sporocite ali je bolsi kot SKY net
Hvala!!
e-marko ::
Kaj pa meni lahko kdo kaj pomaga? Ali pa je vse OK, kar sem zgoraj napisal...
Predvsem me zanima tisto glede verzije kartice, proizvajalca in daljinca...
Pliiiiis??
LP
E-marko
Predvsem me zanima tisto glede verzije kartice, proizvajalca in daljinca...
Pliiiiis??
LP
E-marko
...somebody, somewhere...
e-marko!
ni važno od katerega proizvajalca nabaviš zadevo, važno je da je Skystar 2 kartica z b2c2 čipom, in potem boš lahko z ustreznim SW -> ProgDVB ali Mytheatre ter raznimi dodatki/plugini kot so yangcee snitch,fenir, ... gledal tudi kanale ki so drugače zaklenjeni!
Kar se pa št. satelitov tiče, sem trenutno na Astri, hotBirdu in Hispasatu, v bližnji prihodnosti pa se jim bo šridružil še Sirius! Tako da kanalov ne zmanjka! Trenutno pa je res Hispasat še edini dober satelit z dobrimi kanali!
Za št lnb pa lahko uporabiš takole kot imam jaz
1 antena 80 cm z dvema LNB glavama, ter 1 90 CM antena z 1 glavo, vse skupaj pa preklaplja emp-centauri preklopnik 4 na 1!
Lp vsem!
ni važno od katerega proizvajalca nabaviš zadevo, važno je da je Skystar 2 kartica z b2c2 čipom, in potem boš lahko z ustreznim SW -> ProgDVB ali Mytheatre ter raznimi dodatki/plugini kot so yangcee snitch,fenir, ... gledal tudi kanale ki so drugače zaklenjeni!
Kar se pa št. satelitov tiče, sem trenutno na Astri, hotBirdu in Hispasatu, v bližnji prihodnosti pa se jim bo šridružil še Sirius! Tako da kanalov ne zmanjka! Trenutno pa je res Hispasat še edini dober satelit z dobrimi kanali!
Za št lnb pa lahko uporabiš takole kot imam jaz
1 antena 80 cm z dvema LNB glavama, ter 1 90 CM antena z 1 glavo, vse skupaj pa preklaplja emp-centauri preklopnik 4 na 1!
Lp vsem!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Silikon ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DVB-S2Oddelek: Kaj kupiti | 3194 (1748) | mumbo |
» | Total TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 14125 (12223) | fulgur |
» | satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 16015 (14347) | BlackHole |
» | Kako s SkyStar 2 odkodirat programe (npr. premiere)???Oddelek: Strojna oprema | 1677 (1513) | Freelancer |
» | kartica za Digitalno satelitskoOddelek: Kaj kupiti | 4678 (4054) | ts |