» »

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

««
11 / 18
»»

Freelancer ::

Hmm, jaz imam neko cudno tezavo... Z najnovejsimi driverji imam namrec precej slabsi signal (skoraj za polovico). To se mi je dogajalo ze v Win2k, pa sem potem preprosto nazaj nalozil originalne driverje s technisatovega CDja. Zdej mam pa Win2k3 in tu delajo le tanovi driverji, tastari pa ne. Prej (s starim driverji) sem imel na vecini kanalov okrog 80% signala, zdaj ga imam pa cca. 45%. Mal gnilo je to vse skup. Se komu kaj sanja glede tega?

Shogun ::

@Ingoo; imam staro in lepo obrača motorček! Problem imaš očitno s softwearom. Jaz sem motorček lepo postavil zraven PCja in potem sprobaval programčke, šele 4 programček je obrnil rotor!
lp
Probaj tukaj!

http://www.montsat.cg.yu/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Shogun ()

Silikon ::

Seos vsem!

Zanima me če je možno gledat Free X (obstaja še kak drug dober XXX kanal) tv z Skystar 2, mam vse naštimano, sem pa videl da so z novejšo verzijo Yangseja odstarnili Freext support, a z prejšnjo se je dalo, oz mi lahko kdo pošlje delujoč SoftCamkey?
mail : Silikon@email.si
Lp vsem

To da imaš "slabši" signal je normano , sicer jew kvaliteta enaka, meni se zgodilo isto praktično pa ne vidim nobene razlike,vsi kanali ki jih gledam so normalni brez zatikanja ali kaj podobnega!

Lp

Men se zdi to nekam nelogicno :). A se to pojavlja pri vseh uporabnikih al samo nekaterih?

Ingoo ::

Shogun hvala ti!

problem imam v tem da še nimam rotorja:-)) joj komaj zdaj sem videl da je že 11 stran jaz pa sem še vedno čakal na 10 da mi kdo odgovori:-)))

jutri si nabavim rotor... sam to še mi povej kerega maš?!? je to ta ki je na sliki na prejšnji strani?

LP!

Ve kdo simpl razlago kako nastavit anteno na Hispasat satelit (rad bi gledal Tequila kanale), zaenkrat imam anteno z 2 LNB na astri in hotbirdu ter SkyStar2 DVB kartico, imam pa še eno anteno in lnb na razpolago za 3 satelit. Zanima me samo v katero smer jo naj obrnem (levo ali desno od astre??)

LP !

pujsek_ ::

Torej mi noben ne zna pomagat, kako bi z tem kompletom k sem napisal na prejsnji strani, ujel vec kot tri satelite....;(

Shogun ::

Premakni desno od Astre 30 stopinj W.

Hvala za info ampak bom še malo zatežil, ker sem pravkar kupil rotor, pa še ne vem kako naj vse skupaj instaliram. Je pa zdaj verjetno bolje da mam samo en lnb na krožniku, ali ne? Torej v progdvbju v settings / diseqc nastavim samo 1 lnb, ostalo pa pol v pluginu diseqc1.2 ? ali kako drugače??

Silikon ti si zakon... kaki rotor si kupil ... jaz ga tudi nameravam in mi bojo prišli prav vsi nasveti... torej upava da nama bo kdo pomagal zdaj sva dva:-)) no Shogun je ze na prejšnji strani odlično opisal postopek ampak bo prišla prav še kaka informacija!

LP!

Motor-rotor je hh100, podpira Diseqc 1.2, montiral ga bom najverjetneje ta vikend!

Kolk si dal in kje si dobi hh100??
:\

120 EUR , zrihtal mi ga je kolega v Mb!

-> Ingoo
Mene samo zanimajo nastavitve v Progdvb za diseqc (koliko lnb? ipd) v tem primeru ko je na anteni samo 1 lnb in spodaj rotor ki obrača na satelite!

Lp

celica ::

Zdravo ...

Zelo dobre motorje dobite tudi tukaj:

Polarmount motorji

Sam imam model SM3D12, in sem zelo zadovoljen.

120 evrov za morotcek ...???:D :D :D :D

Za tak denar, dobite na zgornjem naslovu komplet :

1.) parabolično antena premera od 85cm
2.) LNB SC106 (NF=0.6dB)
3.) motor SM2UNI (podpira DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 )
4.) ostali manjši deli (konektorji, vsi potrebni vijaki,...)

:P :P he he he..jas bi se vprasal ce je to prijatelj. Prijatli ponavadi ne sluzijo na drugih prijatlih.
Torej, preglejte malce zgornji link, predvsem so ugodni pod komplet.
Za tajne policaje in podobne..., ne prodajam omenjenih stvari, ne reklamiram nikogar, dal sem samo povezavo do ugodnega ponudnika teh stvari, da se se nekdo ne bo opekel pri priajeljih ..hi hi:D :D
negre..! gre ..? joj GORI ..!

Silikon;
to je res mal drago...
Pogej na spodnjem linku se mi zdi k sem jih klica,in da pride 26ksit; HH120!... No ne vem točno mogoč je mislo HH100 nekaj mi je zabluzu šefe!!

Klik
120EU je pa skozaj 29ksit! ;((

celica;
ja veš tisti ko vejo kaj kopujejo jih ne zanimajo take zadeve za 40ksit komplet! pa rotor za 10ksit!

Za kakega dreambox-sa ali pa humax-sa, pa če hočeš met dober motor mors nabavit hh100!

a lahko da kdo gor slike od hh100, hh 120

ps. rotor fte maximal DiSEqC 1.2 DiMo 120 lahko dobim v Mb za 23 jurjov z montažo pa za 30 jurjov... je to vredu rotor?

rad bi kupil sat finder!!! pa si sam naštelal rotor in anteno! ga makdo oz. ve kje ga (najbolj poceni) dobiti?

Kje v avstiji je najboljša tgovina s satelitsko opremo v smeri Graz?

LP!

Silikon mislim da moreš met en programček za obračanje satelita... ne vem kaj moreš met nastavljeno v prog DVB - rotor za 13000 so mi prodali tak da ga bom drugi teden kupil - pa daj malo mi svetujte kerega? je res bolš dat 23 jurjov za DiMo 120 kot pa 13 za tistega plastičnega????

LP!

hej!

že vem kam bom šel po rotor... odločil sem se za HH100 šel pa bom kar tja kjer jih delajo to je v nedelišče pri čakovcu mogoče že kar jutri!

a ve kdo kje se jih še da dobit?

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Predator ()

Eto dobil sem slike rotorjev:

HH100 zgleda tako

Protokol DiSEqC 1.2
Promjer antene (max.) 100 cm
Težina antene (max.) 12 kg
Dužina ručice za držanje antene 125 mm
Brzina okretanja 1,8°/s na 18V / 1,2°/s na 13V
Napajanje 13/18 V
Potrošnja pri "Stand-by" modu 30 mA
Potrošnja u radu 190 mA
Startna (max.) potrošnja pri okretanju 350 mA
Temperatura rada -40°C do +80°C
Max. relativna vlažnost 100%
Broj programibilnih pozicija 49 satelita
Unaprijed programiranih pozicija (tvorničkih) 26 satelita
Vrsta konektora F konektor
Spajanje satelitski coax kabel
Istok-Zapad granice mehanički određene rotorom
Fino podešavanje Auto namještanje / ručno 0,1° impulsno
Nagib 55° max
Težina 3 kg

HH120 :

Protokol DiSEqC 1.2
Promjer antene (max.) 120 cm
Težina antene (max.) 17 kg
Dužina ručice za držanje antene 180 mm
Brzina okretanja 1,1°/s na 18V / 0,8°/s na 13V
Napajanje 13/18 V
Potrošnja pri "Stand-by" modu 30 mA
Potrošnja u radu 190 mA
Startna (max.) potrošnja pri okretanju 350 mA
Temperatura rada -40°C do +80°C
Max. relativna vlažnost 100%
Broj programibilnih pozicija 49 satelita
Unaprijed programiranih pozicija (tvorničkih) 26 satelita
Vrsta konektora F konektor
Spajanje satelitski coax kabel
Istok-Zapad granice mehanički određene rotorom
Fino podešavanje Auto namještanje / ručno 0,1° impulsno
Nagib 55° max
Težina 3,2 kg
Download uputstva

Razlika v ceni pa je približno 3 jurje!!

KAJ se bolj splača? oz. kaj bolje deluje s SS2????

Zgodovina sprememb…

Zdravo ...

pujsek_ To ze mogoce, za dreambox-sa ali pa humax-sa, ki je sposoben obracat na taksnem motorju. Tukaj pa je povecini govora za SS2 kartice, ki pomojem 350mA porabe HH100 motorja pri obracanju antene, in napajanju LNB-ja nebo dolgo delala. :D

Tak motor kot je ta:

pa ima zacetno porabo (ta je najvecja, saj morji potegnejo najvec, ravno ko zacnejo gibanje) skromnih 150mA, to je pa kar polovicna poraba napram HH100.
Sicer pa, vsake oci imajo svojega malarja, opozarjam pa tiste z SS2 karticami, naj se pred nabavo kakrsnega koli motorja za anteno, pozanimajo o njegovi porabi, saj lahko hitro prekomerno obremenis kartico.
Glede na LNB, ki povprecno porabijo od 100 do 150mA + motorcek 350mA, pridemo do skupne porabe 450-500mA, ki ga SS2 kartica 100% nebo dolgo prenasala, da negovorimo, ce bo sploh premaknila taksen sistem.

p.p.: pravkat pogledal tehnicne specifikacije na technisat, o SS2 kartici.:
Maximum LNB curent : 350mA
:P :P

Zgodovina sprememb…

UPS! ZAJEBAL SEM! pa kaj mi nisi tega prej pisal... zaj ko sem pa nabavil HH120 pa mi praviš da ma prevelko porabo!

kaj zdej priklopim al raje ne?

ps. danes sem bil pri KERMANU v Čakovcu... glej zemljevid zgoraj in kupil HH120 - zelo lep motor ampak žal predober za SS2 - če se najde kak kandidat ga prodajam, če ne pa mi naj kdo svetuje kaj naj naredim najbolj poceni da bo delalo pa da ne skurim kartice!

a ma kdo ta motor in kartico pa mu dela OK?

LP!

EH zdej bom pa še nekaj povedal... na satelitskem forumu.com mi pravijo neka slobodno priključim i nemaš ništa iskuriti:-))) jaz bom tak tudi naredil... in ne vem zakaj bi verjel tistim številkam... mogoče pa le niso prave in ma HH120 mal manjšo porabo... mogoče je tist ki je delal nalepko mislil da more bit vsega čim več pa je tak napisal:-))))

je*eš ga če bom pa skuril bom pa šel po novo .... zima je pa moramo nekaj kurit da nam bo toplo .. ... če tak gledam je kurilno olje tud vedno dražje:-))))))

nič fantje v teh dneh bom začel montirat satelisko pa rotor... te pa gasa:-))

lahko bi naredli eno stran sam o satelitski v slovenščini ... pa kaj ni nobenih majstrov? jaz naredim stran v html... naj se najde še en stručko za php da bo forum fajn laufal pa bo! ajde lep pozdrav!

ps. .na strani pa bi malo prikazali slikovno kako se nastavi rotor kaj je to pozicioner, lnb, motor...... itd... marsikdo tega ne ve... jaz tud nisem prejšnji teden nič vedel

LP!

Zdravo ...

Ne se sedaj kar ustrasit. SS2 kartica ima LNB izhod zasciten proti kratkemu stiku.
Kaj to pomeni ? 8-) :'(
Na kratko in enostavno. Ce ji obremenitev odide preko deklariranih 350mA porabe bo smatrala kratek stik, ter prekinila napajanje. Lahko upas ...?8-O
Torej, v najslabsem primeru skuril nebos nic, vendar se zgodilo tudi nebo nic :D :D :D .

Lahko pa upate, da ima SS2 kartica mogoce vecjo moc na izhodu..;) , lahko upate, da ima HH100 ali kak drug motor res majnso porabo kot pa je napisano ;) , lahko pa tudi upate, da ste rojeni pod srecno zvezdo, ignorirate vsaka navodila, vendar se potem jezi samo sam nase, ne na koga drugega. ;(( hi hi...

Nevem no. Kupujete recimo avto, verjetno se informirate o vsem mogocem, kupujete belo tehniko :D, se verjetno tudi informirate o moci recimo mikrovalovke, kupujete avdio-video tehniko, se tudi pozanimate za vse mogoce, kaj zmore, itd itd ... Tukaj pa bi vsi na vrat na nos ..he he
Tehnicni podatki za za vse stvari so napisane, da se jih drzimo ;) , ponavadi no ..

V tem foromu je napisano skoraj od A do Ž o SS2 kartici. Enim uspe, drugim ne, tako to pac je....

LP.

HOJ!

No mikrovalovko sem zadel na HIPovi srečki in še zdaj ne vem kako "se greje", mislim da razni testi varnosti avta ne doprinesejo k temu da bi jaz zaradi tega kupil tisti avto ki se je na testu najbolje izkazal... če je pa lahko grd ko:-) pa še ne mislim se zaletavat ker bilo kak se zabiješ in s kakim avtom ... naje*eš... če bi tak razmišljal si ga sploh nebi kupil... no ja zato pa sem mel katro! pa je blo vse OK!

ja mogoče pa mam res srečo... rotor se mi že obrača... s sosedom ki je električar sva zmerla porabo in ta je pri 18V prižganem ProgDVBju in kvlitetni sliki na astri ( rotor je bil v sobi LNB pa zunaj na astro), vezano je bilo tako kot mora biti, znašala 179 mA... kar pomeni da tiste številke so pač številke...

vem da nisem mel antene še gor in je obračal brez nje ampak to gre tak pomalem da tudi če je gor antena mislim da more delat.. je pa vidna razlika med 12V ali pa 18V... kaj naj raje uporabljam da ne skurim (prehitro) :-))) kartice?

morda se boste vprašali kako sva zmerla... nimam pojma vem pa da je dal masi skupaj, za izhodom SS2 (maso od kabla iz SS2 in maso iz kabla od rotora... nanj pa je bil prikloplen še LNB), pol pa s tisti dve palčki dal na sredinsko žico eno iz SS2 in drugo iz rotora... in pokazalo je 179, o direktni povezvi SS2 - LNB je bla poraba 100 mA!!!

ps. celica saj maš prav treba se je informirat o vsem mogočem... ampak če je želja prevelika pač tvegaš in ne verjameš vsemu kar piše...

sicer pa mi je ta sosed rekel da ni šans da bi skuril SS2!!!! le kak? šansa je v tem da rotor nebi obračal kar je logično če bi imel premalo mAjev...

mi lahko objasniš kako se lahko zadeva skuri?

LP!

Ingoo oj ...

Saj noben ne trdi, da jo bos skuro. Ampak, tudi avto, ce ga vleces nekaj casa na polni moci, bo slej kot prej izpustil tiste konje iz stale ...heheheh:))
Pravis, da ti samo motorcek ze sedaj vlece 170mA pa se ga sploh nisi obremenil, pocakaj, da ga bos obremenil, pa izmeri potem koliko potegne, ampak skupno, motorcek in LNB, bos videl da bo poraba mA krepko poskocla. Pa saj ni vazno, glavno da ti dela.

Pravis da gre tako po malem, saj mora it, da lahko sledi stopinje. Ti motorcki pa imajo najvecjo porabo pri zagonu, ko se zacne premikat, ko je zadeva enkrat v gibanju:P se poraba malenkost zmajnsa, v mirovanju pa ne porabijo veliko.
Tezave lahko nastopijo, ce je enatena postavljena na kaksnem prepihu, oziroma ce si na lokaciji kjer veliko piha veter. Takrat pa motorcek postane požrešen.

Ce se ti je za "igrat", dajta s sosedom se enkrat izmerit, le da tokrat med obratovanjem poskusi z roko zastopat motorcek :D :D , bos videl kam bo poskocla skala na mA metru ..

Dobro, dovolj o tem, smo ze malce off-topic .. porocaj kako se bo kaj obnasalo kasneje ko bo vse zmontirano OK ...8-)

celica;
pa kaj te hvalis toti plisnov iskrin motor, zdaj ga mamo pa hudis sam tri satelite lovi...Zadeva bi naj pokrivala 60W 60E, sam to je nazalost sam teorija!
glede moci pa je itak cist v krizi, daj mu gor kaki zelezen taler kog 100cm!! bos videl kako ga bos se pol hvalil...

ingoo;
ti motorji so super sam kolk mas taler? vec kot 100cm!! Kolk si dal zanj!
Zadeva je res malce pozresna in robusna je pa, ce hoces pravo zadevo super! sam nanj ne smes montirat Fe talerja poizkusi z aluminijastim!

Motor je 3x bolj natancen od drugih disekov, ima debelejso konzolo, je robusen, ima pa slabo lasnost da je pocasnejsi in pozresen!!
Zato bom jaz raje hh100 kupil!! in AL taler gibertini 105cm! kolk hoces met za hh120?:)

Kar se tice glede porabe pa ni nobene panike, lnb ko se zacne motor vrtet se po mojih teorijah itak sklopi... tako da to ni nobena obremenitev za resiver oz. karto!

Čuj pujsek motor HH100 ima isto porabo kot HH120 zato pa je bolj hiter in manj močen... ima tudi krajšo štango za anteno... ne vem cena je samo 3 jurje večja pa sem se odločil za 120-ko

antneo mam 80cm in je neka oblika parabole... ni šanse da bi dal gor večjo ker mam zdaj 85 % signal na astri... morda drugič... ampak je že to zadosti za SS2

vsi ki imate SS2 si na njo naredite hladilnik in ventilator... za vasak slučaj!

zamotor sem dal 115 eurov, dobim pa še ca. 4500 SIT nazaj mehrversteier....

pujsek_ ne prodajam ga več... lahko pa ti ga zrihtam za teh 115 eurov, ko bom šel po ta denar ker ga ne dobiš v tax free! oh.. je*emti na carini sem čakal 1 uro da so mi dali štempl!!!!

:-)))

LP!

joj celica motor je bil v teku pa LNB tudi OK se bova obesla gor pa zmerla kak bo pol!!!

Aham, sa astro mas res dober signal, sam če bos pa dal vecji taler gor pa bo ti se druge satelite boljse vleko, kolk satelitov ti najde?

:\

Ingoo:
Obstaja portal v sovenšćini za satelitske zadeve, tako da ti ni treba naredit novega >:D
Samo debatni furum kotiček še je treba dodat...

http://www.sibila.si/telstar/index.html povezava " Tukaj"

Z administratorji hompaga se bi mogli dobovorit! Za dodaten jezicek na portali!! :\

Ingoo:

No super me veseli da ti zadeva dela, ampak mi prosim malo opiši kako imaš kaj nastavitve v ProgDVB-ju za DIseqc in ali obračaš motor z kakim pluginom ali kar direkt z progDVB?
Meni namreč motorja ne obrača, kljub temu da imam novejši tip SS2 kartice??
Preden sem se loto montirat na streho sem raje poizkuso direkt zraven pc-ja na cca 2m dolgem kablu, pa se nič ni zgodlo. Poizkusil sem z 2 različnima pluginoma za ProgDVB- onega ko je na homepage od progdvb (Kvadiseqc1.2 ver 0.6) in še enega ko je zraven WatchTV Pro, ko je baje posebej napisan za HH100 motor.

Lp

silikon;
kak pa imas taler na motorju??

Ingoo;
Sem jih malo vpr za satelitski forum!! Pa so administratorji rekli da je zadeva ze kar precej dolgo v teku in verjeli ali ne, bodo ta mesec dali testno verzijo foruma gor!!
In vpisali bodo tudi svoje ljudi, da bodo lahk tut kako rekli, ce se člani nebodo mogli kaj sami zmenit :D :D :D

link_up ::

ss2 poganja hh120...preverjeno pri meni doma!! nic se ne skuri...rotor deluje ze z 150mA...preverjeno na dreamboxu.

uglavnem... ucas motorji so uporabni sele, ko je na njih nasraufan usaj 120cm kroznik. tako se lakho iz slovenije lovi priblizno 20-30 satelitov. za tistih dodatnih 18 pa je treba se vecji talar, ker imajo beam usmerjen ali prevec zahodno ali vzhodno....

glede telstarja pa tko... stran je popolnoma neuporabna... osredotocajo se na revijo, kar je razumljivo. ce bodo kdaj postavl forum bo to velik korak, do sedaj jih absolutno prekasa satelitskiforum.com

ps. poglejte se te strani
www.sat-industry.net
www.sat-update.com
www.sat-city.com
www.montsat.cg.yu

pujsek:
ko sem testiral (v sobi zraven pc-ja- brez krožnika) sem mel kabel samo na rec vhodu, kasneje pa sem priklopil še en lnb, pa ni hotelo nič sukat v progdvbju. Ampak mislim da nisem pravilno konfiguriral Progdvbja

Sicer pa imam na strehi 100 cm krožnikz 2. glavama.

link_up;
Torej kaj bi nabavo polek dreambox-seja? Kje se ga najbolj splača kupit!? HH120 in Aluminij taler 105cm to po moje potem more bit ok!! ker aluminijast taler 120cm je kar 60EU drazji od 105cm!
Kolk satelitov ti lovi... in to me zanima, kaj je ves software zanj v linux ali je kaj bolj grafično opicanjenega za win?:D

Glede foruma, za slovenski forum smo se pogovarjali... in mislim da ga bodo res zrihtali!:\ No kolk mi je povedal!

Kako pa je s temi rotorji in dual glavami? Tam sem malo gledal navodila od sat control in tisto zgleda, da je narejeno za enojno glavo...

Zgodovina sprememb…

Silikon:

lahko da maš plugin za diseqc ampak si prebral read me?!? poglej datoteke moraš skopirat (aha še prej pa si ga potegni dol na monsatu SS2DiSEqC 1.4 - nekaj takega) v mapo ProgDVB, pol pa moreš v system32 zamenjat SkyNET datoteko tisto ki je že not s to ki je v diseqc 1.4 ki si ga potegnil iz monsata. in restartaš mašin tako kot ti piše doli (omogoči/ne omogoči)

SKYNET.SYS
----------
- Save old SkyNET.sys from windows\system32\drivers directory
- Copy new SkyNET.sys to windows\system32\drivers directory
- Restart PC or in My Computer-> Hardware->Device Manager->Network Adapters->B2C2 ... Disable and Enable driver

pol bi zadeva mogla delat!

ampak pazi jaz sem šele čez čas ugotovil da zadeva dela, ker sem pričakoval da bo kaj obrnilo konkretno te pa je tktktkktktktktk... gre po mikrometrih:-))

pujsek_ danes sem postavil štango 6cm na vaservago... višina 2,5 m 1m v zemljo tak da bom komaj jutri dal gor motor pa ti povem kok satelitov dobim! sem nabavil tudi satelite finder tak da komaj čakam da si to sam nastavim... če mi uspe dam vse slike gor pa vam povem link...

pujsek HH120 sem kupil na hrvaškem za 115 evrov ne vem če bi ga kje dobil ceneje...

za sat finder pa sem dal 5 jurčkov:-))))):D :D

mam SS2 pa mi obrača rotor!!!!! DELUJE!

Kje si bi lahk jaz sposodil sat. feander ;(( :(

No jaz sem pa klicel ene može v ljubljano, ko imajo neko trgovino ali kaj! Sami majstri na kupo!! Pa mi bo tip za 200EU zrihtal nemski HH100, Alu taler 110cm, lnb , in nosilec!!

Zadeva je bojda taksna pri motorjih HHxx;
-Hrvaski motorji imajo hrvasko ohisje in madrazsko parabolo
-Nemski motorji pa imajo nemsko ohišje pa italiansko parabolo

No jaz pojma nimam v cem je finta ampak je rekel, da so najprej imeli hrvasko zadevo zdaj pa se sam hh100 & 120 iz nemcije ovazajo...

pujsek zakaj nebi kupil HH120? HH100 je za antene do 100 cm! HH120 do 120 cm!!!! ni velike razlike v ceni!

no ja če pogledam to niti ni tako ugodno za 85 evrov dobiš povsod krožnik pa LNB!!

Ne vem v čem je finta med hrvaško in nemško verzijo ampak mislim da je ni ker na mojem tudi piše made in italy!!! jaz sem itak mislil da te motore delajo na Hrvaškem zato pa sem ga šel kupit direkt na firmo pol pa sem videl da je le ta nemška:-)) kerman - nisem pomislil da bi to lahko zvenelo nemško!

sicer pa so ti HHxx na Hrvaškem STABovi.... je pa to res pravi strooj!

ps. mislim da je blo že zadost rečenega o rotorjih oz. motorjih tak da se lahko vrnemo k naslovu in sicer kako je kaj z odkodiranjem na drugih satelitih?

kako je na vseh ostalih satelitih s sky netom?

LP

intrepid ::

celica: v enem od prejsnjih postov si omenil da imas Sat-Controlov motor SM3D12. Ker jaz tudi premislujem o tem motorju me zanimajo tvoje izkusnje, ce si imel kaj tezav ali dela vse normalno ?

Aljo1 ::

.

interpid: Zdravo. Ma, jas sem zadovoljen. Imam ga ze kaksno leto, pa mi se ni delal tezav.
Malo sem se zafrakaval takrat pri montazi, ampak je sedaj porihtano tudi to. Pri teh polar-mount motorjih treba pazit, da je nosilni drog res minimalno zamaknjen in dobro fiksiran treba se je potrudit, da je res navpicno na "vaservago" :D . Gor imam 110cm kroznik.

Ga obraca tudi SS2 kartica brez problema. Se pa opazi razlika pri hitrosti obracanja, odvisno od transponderja, ali je Vertikalen ali Horizontalen (napajanje LNB-ja).

intrepid ::

Odlicno. Hvala za odgovor.

nejko2 ::

FANTJE BRAVO
LE TAKO NAPREJ

babylon9 ::

Oj,

Mene pa zanima kaksno vrednost moras imet na sat-finderju
Jaz imam vrednost 8 ko zavrtim cist na desno. Sem priključu
med skystar kartico 1m kabla tega na sat-finder in pol
a ta dolg kabel. Je zanic kartica ker mam signal out of lock
al kej drugega.

Vsaka pomoc je dobrodosla.

Keyser Soze ::

Jaz pa kratko malo sovražim to sranje in si bom garant kupil en dobr reciver takoj ko bo denar.

A je sploh možno gledat Astro in HotBirda ob istem času. Ta DiseqC pri SkyStaru je totalno v klincu.
Je Astra, ni HotBirda, Je HotBird ne lovi Astre.

MiniDiseqC, 1.0 nič ne dela na katerikoli kombinaciji. In to sranje od SS2.

P.S.: A mi lahko kdo, ki smatra da mu kartica lovi veliko kodiranih programov pošlje svoj Softcam.key na email. No ja lahko tudi vsi.:\
OM, F, G!

Ja mouz ce pa hočes gledat tako, potem pa ti rabis tut dreambox-seja pa dva talerjana enga samo 120cm taler pa 4. stacionarne LNB-je! Drugega pa motor pa kroznik 100cm pa en lnb, pa se druge satelite!!! :\ :D

Ce pa te zanima samo astra pa hotbrt pol pa taler 110cm pa dva lnb-ja!:8)

Keyser Soze ::

Mah ne rabim sto krožnikov. Je stacionarni krožnik(le kako bi izgledalo gledanje z motorjem na treh TVjih???) pa dual LNB. Na TVju sta oba satelita, tako astra kot hotbird.

Na tej kripl kartici je pa en podn. Driverji, bljek, ProgDVB, bljek.

A sploh obstaja kakšen drug program DVB ki nima toliko problemov??

P.S.: Najboljš, da dobim eno knjigo o programiranju pa jo preštudiram in napišem ene takšne driverje, kot se spodobi. Sej tisti, ki jih zdaj pišejo tako ali tako ne vedo kaj delajo.

A ima slučajno kdo kakšen Softcam.key? Al vsi gledate samo FTA programe???:'(
OM, F, G!

Keyser komaj čakam da boš sprogramiral.. da bo delalo kar si boš zamislil in ne kar boš narihtal!:D :D :D :D Ne vem pa zakaj tak udarjaš po ProgDVB ju men se zdi čist OK!

ja seveda da gledamo samo FTA kanale . .. a ni tko fantje?!?

no če ma pa kdo kakšen fajn softcam.key pa ga lahk tud men pošlje na sok_noni@email.si

predvsem bi rabil kaki softcam ki bi prišel prav tudi na HB in ne samo na astri...

danes mi je uspelo namontirat motor... ŠPILA!!! SS2 + HH120 - zakon!!!

babilo: sat - finder mora pokazat največjo vrednost pa piska in ko je na min (gumbek zavit čisto v levo) pa piska takrat je signal dober tud za gledat TV! .. . najprej pa gumbek zavij desno pol pa postopoma obračaj krožnik v tisto smer kjer bolj piska:-))

lepo se mejte!
««
11 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-S2

Oddelek: Kaj kupiti
193184 (1738) mumbo
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5114106 (12204) fulgur
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215994 (14326) BlackHole
»

Kako s SkyStar 2 odkodirat programe (npr. premiere)???

Oddelek: Strojna oprema
61675 (1511) Freelancer
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224672 (4048) ts

Več podobnih tem