» »

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

Softwersko DEKODIRANJE z SkyStar 2

««
7 / 18
»»

kango ::

Ni duha ne sluha o novem yanksee. Tako še bomo morali na NoZAPP malce počakati ali pa je konec.Zgleda,da je sedaj pravi čas za dopust,ker se v zvezi s tem nič ne dogaja !

lp !

b0r1s ::

@brabex

Za tiste *.hex datoteke rabis en programcek, ki ti pretvori to v s*ftcam.key file - ne vem, katerega imas (obstajajo eni 6in1, 5in1 ali pa 4in1) , programu za pretvarjanje se rece Fun2MD, najdes ga pa tukaj ...in kaj je sploh ta NoZapp program? A to je Free-x tv ali kaj?

Na yankse strani pise, da z verzijo 1.0.6.2 free-x tv dela...trenutno mene ni doma, tako da ne morem probati. Probaj ti, pa mi povej, ce je to to.

Lp, CyberBoy
Opty 170 @2.9GHz|DFI Ultra-D|2x512MB Mushkin RedLine XP4000|x800gto2| hx620w|

mihhec ::

Ok jest sm tole debato prebrau sam men ni jasn tocno za kaj se gre.:8) dobr no sj neki vem to je satelitska televizija prkloplena na racunalnik.Kje se to dobi.dejte mi mal razlozit.k sm cist zmeden?8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihhec ()

brabex ::

Mihhec

Jaz sem SKYSTAR 2 kupil v Mariboru....bolj točno
v Lenartu. Zadeva me je premaknila toliko, da sem
jo šel iskat derekt k prodajalcu pa čeprav sem naredu cca 380km...ker sem pač iz primorske. Ime trgovine ne vem lahko pa pokličeš na (040-893-444 v službi) ali (040-779-147 doma). Težava je le v tem, da je zdaj na dopustu. Pokliči ker lahko da je že prišel. Mimogrede...jaz sem za komplet (to je kartica in seveda krožnik z NLB glavo odštel 20k sit.

Pozdrav! B

Takole: oglejte si stran http://www.montsat.cg.yu tam veliko piše o teh stvareh - svežih.

Za danes dovolj !
lp !

Sandi79 ::

Ok prjatlčki glede free x TV-ja oz NoZAP na HotBirdu (en in isti program! ;( )
pod Yankse-om 1.0.6.2 je deloval do nekaj dni nazaj vendar sem, ko je še deloval mimogrede ((saj ne da bi gledal :P ta pohujšljivi kanal)) opazil reklamo da bo od 16.07 program zakodiran v drugem sistemu. :\ Možno da s kako 2...;(

Če bi pa MaliMihec prebral vsaj pol te teme bi bil razsvetljen, kot Primož Trubar >:D

Lp,

Tako pa smo le dočakali novi Yanksee 1.07.
Nov je tudi hrvatski prevod za Progdvb,ki podpira verzije 4.21 +.

Pa kar tako naprej !

lp !

MRtwister ::

Mene tudi pocasi zacenja tole zanimat :). Sam me bolj zanima ena druga kartica, tale ... kartico se dobi na essediju za 130 evrov(110 brez ive). zanimajo pa me dve stvari, a bi se dalo s kombinacijo z kakim joker camom odkodirati tudi ostale sisteme(seca2, irdeto2, etc) in ali je ta kartica z joker camom sploh kompatibilna(oziroma, ali je moznost, da ne bi bila)?

LP

DJG ::

Pozdravljeni!

Danes sem tudi sam šel po nakupih in sem si kupil dva LNBja, DiSEqC, in katrico Skystar 2.
Jutri zjutraj začnem s pritrjevanjem SAT krožnika in povezovanjem z računalnikom.

Zdaj pa bi prosil nekoga izmed izkušenih lastnikov(Sandi, Kango, kdo drug...), če mi lahko v strnjeni obliki opiše tole "prestrezanje" datotek, ki si jih drugi downloadajo- kateri program, kako ga upravljati...
Poleg tega pa mi še prosim točno opišite kaj in kako moram narediti, da si v ProgDVBju odkodiram programe(načeloma za vse, rabil pa bi najbolj za viacsess na HotBirdu - RVT SLO, HRT...).

Tole bi resnično prav prišlo tudi komu drugemu, torej lepo prosim, če se malce razpišete.

Hvala,
DJG

Aljo1 ::

mislim da je že to vse opisano v postu.
Kako je z prestreganjem, načeloma za zastonj ni!!
Obstajajo programi, vendar žal odkodirajo 0,5% podatkov, kake 50k slikce
Obstaja pa Bichslaper, ki pa dela na principu, da si odpreš svoj račun od EON -ponudniku satelitskega interneta (na pamet: 100EVR letno) potem daš vse to njim in oni ti dajo programček, ki ve odkodirat pakete, v katerih so MP3, najnovejši filmi, igre,....

A potem ne morem uporabljati DL:'(

Kako pa lahko uporabim te ključe(imam Yanksee), da si odkodiram programe v ProgDVBju? V izp-u je nekaj programčkov(dos) in dva DLLja ter reg file. Kam naj s tem?

Sem iskal tale guide za dekodiranje digitalnih programov v ProhDVBju, pa nisem nič našel.
OK, downloadal sem si Yanksee(link nekaj postov višje) in sicer je .zip datoteka, v njej pa različne datoteke. Zdaj pa ne vem, kako bi lahko le-te uporabil. A mi prosim nekdo to opiše. Lepo prosim!

P.S.: Tisti prvi url naslov za ključe pa ne dela.

Jaz sem Yanksee odpakirat tako: pot C:\ProgDVB.
Na ta način mi je ZIP sam ustvaril mapo MDYankse in zmetalo not vse file. Šele potem sem jih v raziskovalcu skopiral prav v osnovno mapo ProgDVB. Pazi na dve stvari: Omogočeno moraš imet na računalniku da naj kaže tudi skrite datoteke in da takoj ko si skopiral filete v ProgDVB
odstraniš Yanksee.dll. To velja če imaš WIN9x. Potem rabiš še Softcam.key in še tega skopiraj v osnovno mapo ProgDVB. Vse naj bo zadnja verzija.
To je v glavnem vse. Poženeš ProgDVB in bi se moralo kaj videt :\ Tako so mene učili :D prav
tukaj. Zato se čutim dolžan še jaz prenesti naprej.

Pozdrav vsem skupaj.
B.

Ali ima kdo link do najnovejšega softcam.key-a, tako da bi lahko odkodiral PREMIERE in UPC Direct.
Če pa ne bo linka pa mail, če mi lahko kdo prosim pošlje en novejši key, ki ga sam uporablja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DJG ()

Končno se mi je le stvar malo premaknila. Problem je bil v ključu, i ga ni nikjer za dobiti. Nekdo pa mi je poslal po mailu svojo različico in sedaj mi delajo RTV SLO, HRT, ORF, PREMIERE(vsi kanali!).
Ali ima kdo odkodirano MTV Networks in pa UPC Direct?
Aja, pa še to me zanima - zakaj je toliko govora o Free x TV?

@brabex
Zakaj pa je potrebno pod win9x zbrisat yankse.dll file:\ Ta dll ti da samo v progDVB pod plugins moznost, da odpres ta yankse program in tam potem lahko vidis, v cem je slika kodirana in katere kljuce uporablja itd..ne vem, zakaj bi clovek sel to brisat? Vidi se, ce je sistem kodiran s kaksno seca2 ali pa kaj podobnega, kar se ni razbito in potem kar hitro vidis, zakaj stvar ne dela. Prav tako lahko precje hitro vidis, ce so kljuci problem (prestari oz. nepravilni).

Sicer pa vidim, da imate nekja problemov z iskanjem kljucev...na tej strani so vsak dan datoteke, ki so vredne downloadanja:D (pri downloadanju softcam kljucev morate biti previdni, da niso datoteke vecje od 10K!!, ker vse kar je vec, je zraven polno virusov, trojanev in ostale nesnage...

@DJG
Ne vem tocno, ampak mislim, da je UPC direct kodiran v TPS Crypt , kar pomeni, da bi moralo delat z novim yankse-jem brez problema...sam nisem doma, tako da ne morem pogledat, v katerem sistemu je kodirano in ce dela ter katere kljuce zadeva uporablja za to.

Sicer me pa nekaj zanima...uporabljam skystar1 kartico od Technotrenda in se mi pri ORF1 vsake toliko casa pojavi par kvadratkov v sliki, kot da bi bil signal presvoh, ampak je skoz med 88-92%. To se mi dogaja samo pri ORF1 (mogoce tudi 2, ampak tega sploh ne gledam). Pa me zanima, ce je se kdo drug od vas to opazil in ce kateri ve kaksno resitev za to. Rad bi odstranil to, ker je zadeva popolnoma neuporabna..noja, za gledat je se uredo - pac potrpim tisti cas, ampak za snemat pa je popolnoma neuporabno, ce imam svakih 5 min popaceno sliko...ce ima kdo kaksen pameten odgovor, bi bil hvalezen.

Lp, CyberBoy

Pri gledanju TVja v Prog DVBju lahko izbiram zvočni zapis, pa me zanima ali deluje 5.1 DD pri vseh streamih(German, English, French...) ali samo pri tistih ki imajo AC3 stream?

Tisti, ki imate 5.1 kartice - katero mi priporočate? -Izbiram med Genius Sound Maker Live 5.1 in Fortissimo 7.1(saj vem, 7.1 bom rabil šele čez par let:)).

Sem gruntal v čem bi bil softcam.key nevaren:\ ?
Če odprem ključ ki je večji od 10Kb je pač v njem samo več ključev. Dodatnega zapisa v njem nisem
našel. CyberBoy mi lahko izdaš skrivnost8-)

B.

Bom opisal en zanimiv pojav. Če naložim channels.tree iz (znane in dobre strani) esaee.com se mi resnično vidijo programi kot je treba...če pa naložim DVB kanale iz strani TELSTAR
revija za satelitsko....se pa ne vidi kaj dosti...par programov ki jih lahko na prste prešteješ:(
A si gdo zna razložit v čem je hec?

@brabex

Govorim iz lastnih izkusenj in izkljucno za tisto stran (www.esaee.com/uploads). Sem si enkrat dol potegnil softcam datoteko, ki je bila zipana! in je bila velika 17k in v njej je bil virus...da se ne menim o datotekah, ki so velike po 60k in v opisu pise, da so to novi kljuci! Me res zanima, koliko vrstic v notepadu mores napisat, da prides na velikost fajla 60k.

Me pa tudi zanima, kje ti vleces dol kljuce, ki so v datotekah, ki so vecje od 10k? Ker tiste file, ki jih jaz downloadam so ponavadi veliki 4-5k, pa so v njih vsi kljuci za astro in hotbird (za astro delajo vsi, za hotbird pa ne vem, ker nimam antene tja obrnjene),
tako da ne vem, kaj bi lahko bilo v datoteki, ki je velika 10 ali pa vec kilobytov...a vec kljucev? Kako naj bo vec kljucev?? A tisti kljuci, ki so ze zapisani in delajo, naj bodo se enkrat, dvakrat, trikrat zapisani? Ja, takrat bi bilo res vec kljucev:\

Sicer pa ne vem, kaj te moti pri tem, ko sem zapisal eno majhno svarilo, da ni treba downloadat vsakega sranja s tiste strani, ker je v tisti datoteki lahko se kaj drugega, ne samo s*ftcam.key file..

na esaee-u je vsaka 10 stvar čista to pomeni da ne vsebuje kakih sex dial-up programčkov. Važna je pa itak samo softcam.key datoteka in nič drugega in v njej itak ne more biti virusa.

Drgač je pa zdravo, da imate instaliran kak pop-up stopper zaradi poplave teh nag screenov in sex-dialer-jev zadnjič se koo nisem bil za računalom se mi je nek kurčev dialer pognal avtomatsko in povezal nekam v tujino opazil sem šele po petih minutah povezave. ;(
Takem folku ki to počne bi zavil vrat kot kuri.;((

Sandi79 se popolnoma strinjam glede dialerjev.
Jaz bi samo še dokončal tvoje delo. V isti koš pa postavljam izdelovalce pop up oken in ostale navlake na internetu.

B.

Kar se tiče ključev in softcam.key si lahko s programom downloader 2.3.zip sami sproti downloadate ključe in sicer na naslednji način :
program najdete na Vnesite tukaj pod softcam editory in ga instalirate.Ko ga zaženete si izberite jezik srpski.Potem skini fajl in ključi bodo poiskani.Greste na snimi fajl kao in shranite to datoteko kot npr:05.08.03.reg. Nato to datoteko preimenujete v Softcam.key in skopirate v željeni program ( Progdvb). To zadevo uporabljam že nekaj časa in nimam pripomb.

lp !

Najprej vprašanje: Ali tudi vam zadnja dva dni ne delujejo Premiere kanali čisto OK? Meni so najprej krepnili 1-7, potem pa še sport, itd. Sem pa namestil današnje kjuče, p ne pomaga.
edit: Zanemarite moje težave zgoraj - ponovna namestitev yanksee je rešila problem.

Potem pa še linki:
Patch za Elecard encoder(izginejo tisti kvadratki):
http://www.esaee.com/uploads/dlindex.ph...

Novi Softcam.key:
http://www.esaee.com/uploads/dlindex.ph...

Ali bi bil kdo tako dober, da bi mi z en dan posodil svoje kode za DL s filegraberjem? Samo toliko, da vidim, kako to deluje in ali se mi izplača vzeti naročnino pri EONu.

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DJG ()

DJG
za filegraberja ne rabiš nobene kode.
drugače pa pomisli če hočeš dati 150€ za 1Gb na mesec za eno leto ?
to je tako malo, da se skoraj ne izplača. Kar se tiče hitrosti prenosa je seveda odlična. Vendar preveč $ za premalo GB.

Freelancer ::

PREMIERE SCI-FI
Zukunft ist jetzt: SCI FI kommt!
Am 1. September startet der neue Kanal SCI FI seine Zukunftsmission in PREMIERE PLUS. In Spielfilmen, Serien und Animes begegnen Sie nicht nur Aliens und Androiden, Cyborgs und Computern, Robotern und Raumschiffen, sondern auch Supermännern, übersinnlichen Phänomenen und gezeichneten Helden aus Japan.

Lassen Sie sich von SCI FI in andere Welten entführen. Erleben Sie Space Operas der 30er-Jahre, wie z.B. "Flash Gordon", Kult-Serien wie "Andromeda" und "Stargate", Weltraumabenteuer wie "Apollo 13" und apokalyptische Visionen ŕ la "12 Monkeys", "The Astronaut’s Wife", "Total Recall", "The 6th Day" und "Terminator 2".

Testen Sie SCI FI im September
Übrigens: SCI FI ist ab 1. September Bestandteil von PREMIERE PLUS oder für 3,00 Euro einzeln buchbar. Wenn Sie nicht PREMIERE PLUS abonniert haben und von Anfang an dabei sein wollen, können Sie SCI FI ab 1. September abonnieren. Oder testen Sie SCI FI im September - einfach einschalten und abheben.

Je komu ratalo odkodirat tequillo 1-14? Jaz mam crno sliko, se sam nevem zakaj...

Zgodovina sprememb…

Zadnjič sem gledal Premiere Sport 2, pa je en možakar nekaj pripovedoval, glede menjave kartic in s tem onemogočanje gledanje premiere "na črno". Mogoče kaj več informacij?

P.S. Zakaj se mi, ko recimo snemam film v progDVB-ju, slika zatika(včasih pa je slika bp, je pa zvok, kot bi predvajal na slow motion). Imam Celeron 1.7GHz. Kaj mi storiti?

Navij procesor, ker mu ne znese. Men se je isto dogajal.

Meni je delal recimo premiere DIRECT na Duronu 700MHz, tak da mogoče procesor ni kriv.
Zatika se ti mogoče če imaš vklopljen AC3

@Freelancer: Na koliko GHz pa bi potem delalo b.p.?
A je možno, da ima tudi disk kaj pri tem? Trenutno namreč nimam svojega diska notri. Bom poskusil potem, ko dobim svoj disk in bo 1.7GHz, 256Mb DDR 333MHz, RAID ATA133, tako da bo veliko hitrejši prenos podatkov.

@APJ: Vedno snemam z angleškim zvokom, ki ni AC3. -A ima kateri program AC3 original zvok(angleški) v filmih?

lp,
DJG

Kje se ti to dogaja tocno? Kateri kanali? Jaz sem mislil, da si rekel, da se ti to dogaja samo na premieru. Mudilo se mi je nekam, ko sem tvoj post bral in ker je blo govora o premieru, sem nekak mislil, da si rekel premiere.
Ce se ti to dogaja povsod in samo ko snemas, potem to ni procesor.

Zgodovina sprememb…

Večinoma snemam iz premiere, pa še kak videospot iz MTV, pa je tako, da včasih je vse OK(pri videospoti, ki je kratek), drugič se mi slika zatirka, tretjič pa je zvok posnet nekaj oktav nižje(tako kot bi zavijala plošča oz. poslušanje v slow motion, čeprav je zvok sinhroniziran).
Tudi ko pa ne snemam pa mi(vedno in povsod) slika trzne, ko gre film proti koncu(ko se začnejo pojavljati Screen Credits). Zakaj?

P.S. Sem poskušal naviti procesor, pa mi laufa 2.04GHz in DDR 360MHz, vendar mi je enkrat vmes izklopilo in vklopilo disk, tako da bom raje počakal na svojega.

krneki ::

Mene zanima, če že kdo gleda Sci-Fi v nemškem Premiere paketu? Zanima me če je avdio samo nemški al je slučajno še kšna angleščina ali pa mogoče kšni podnapisi, ker če je use sinhroniziran v nemščino pol bl sux tole.

Sci-Fi je le v nemščini, drugače pa je nemščina v filmih bolj razumljiva, se glas ne pomeša tako z okolico, no pa saj je vseeno.

Tomy_MMX ::

Kaj mi kdo napiše podatke za sci-fi v Prog DVB, al pa prilepi slikco z lastnostmi tega kanala?
Ker ga nemrem nikak najt!

lp

Opala, kam gre cas. September je ze, cist sm pozabu na tale Sci-Fi:). Let's see... Na netu js nism uspel nc najdt. Sem prescaniral se enkrat frekvence in je najdu ene nove kanale. Eden izmed njih sem skor zih je premiere in pomoje je prav Sci-Fi. Mam pa samo crno sliko, mogoce bi mogu nove kljuce dobit. Anyway ksni podatki bi bli dobrodosli, ja...

Zgodovina sprememb…

program za avtoupdate kljuca iz neta

LINK

pa slika za SCI FI z frekvencami

LINK SLIKE

če pa kdo rabi skystar kartico in ostali sat opremo pa mi naj piše: paljazNO@SPAMemail.si

Carsko! Dankešen! :D

BigMan ::

SciFi je tam, kjer je prej bil STUDIO UNIVERSAL.

Ja!!! Matr js dodam nov kanal pa to, pol mi je pa kr izginil. Gledam WTF je zdej to, pol pa ugotovim, da je Sci-Fi pod universal. Heh :D
Drugac se pa ful nebi branil ce bi bla zravn se ksna anglescina. Sej res ne vem, kaj je tko tezko se en audio stream zravn dat? Ce majo to lahko francozi, nevem zakaj nemci nebi mogl met... Oh well...
APJ, kje se drugac dobi frekvence kanalov? Ful mi gre na jetra, ko morm iskat google in sat strani po dolgem in pocez za frekvence dolocenih kanalov... in upat, da ne dobim ksnih starih podatkov :\

Zgodovina sprememb…

krneki ::

Jaz ponavadi na KingOfSat

Keyser Soze ::

Mene pa zanima ena stvar.

Kako ločiš od katerega proizvajalca je kartica?

Moja (SS2) ima embalažo od netsystems medtem ko je na kartici, oz. točneje na tunerju, ki je od Samsunga, nalepka od TechniSata?

P.S.: Kje na netu, bi dobil kakšen tutorial, kjer bi si razjasnil pojme povezane s to kartico? Ker ta tema postaja že rahlo neberljiva zaradi svoje obsežnosti ter zaradi mnogo premnožične uporabe kratic in slenga, ki ljudem, ki smo komaj začeli spoznavati principe delovanja satelitske, še dodatno otežuje razumevanje.

Mislim, da bi bilo dobro, če bi dali na forum ali pa v to temo na začetek en sticky, v katerem bi sproti updajtali katere driverje, predvajalnike, plugine ipd. potrebujemo za normalno delovanje oz. gledanje SAT TV.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

Tomy_MMX ::

Hmm.. kaj je kdo opazo kake težave z SkyStar2PC kartico in ProgDVB-jem pri uporabi z Pentiumum z HT tehnologijo?

Ker meni se, ko je vkloplena ta možnost v BIOS-u, slika zelo zatika, oziroma stvar sploh pravilno ne deluje!

Če pa izklopim pa dela čist lepo!!

za vse plugine, noveitete, programe, driverje, v glavnem vse za sat DVB katrice mejte na oki to stran.

LINK

za vse plugine, novitete, programe, driverje, v glavnem vse za sat DVB katrice preglejte stran, ki nam je kar se jezika tiče zelo razumljiva

Link

Opozorilo!!!!

Na netu se je pojavil nek program z imenom
Elecard MPEG2 player. Čim dlje od njega, če
hočete še kaj videt. Jaz kot eden od mnogih
poskusnih zajčkov sem nasedel.

Še eno vprašanje imam. V XP mi driverje za
skystar 2 noče sprejet. Še manj pa nove...to je
verzija 4.28. Te zadnje niti v WIN98. Imam namreč postavljene dvojne WIN. Ima kdo kakšno idejo?:\

brabex: nebivedu. Vem samo, da mi tazadni driverji (.28 ce se ne motim) niso najbolj vsec. Ko sem jih nalozil, je bil moj signal na vseh programih za cca. 20% slabsi! Js uporabljam kr tiste, ki sem jih dobil na CDju zraven kartice, ker nimam nobenih problemov... don't fix it if it ain't broken :)
Glede elecarda... za player nevem, ampak codec je ql, samo logo-remover rabis.

>Mislim, da bi bilo dobro, če bi dali na forum ali pa v to temo na >začetek en sticky, v katerem bi sproti updajtali katere driverje, >predvajalnike, plugine ipd. potrebujemo za normalno delovanje oz. >gledanje SAT TV.

Ja nebi bilo slabo en sticky naredit. Ker se ze pojavljajo kr eni X posti glede skystara, kjer folk sprasuje stvari, ki so tu not odgovorjene.
Mogoce bi blo najbols v to temo na zacetek vrinit en post, al pa kar editirat prvega in notr nabit vse linke, pripomocke, driverje... Lahko pa tudi nov topic, kakorkoli ze - admini, obracam se na vas, give us a sticky, da vas nebomo obtozevali, da samo poste brisete :))

Sateliti ki jih lahko gledamo v Evropi:
lygnsat
astra frekvence
astra 19.2 °E (1B-H,2C)
hotbird frekvence
hotbird 13°E (1-5)

kartica skystar 2
homepage
driver 4.2.8

nastavitev antene LINK 1
LINK 2

transponderji
LINK

program za gledanje PROGDVB
www.progdvb.com

plug-in za dekodiranje kanalov:
yankse

razni plug-ini, avto updati za ključe,... preglej pod download
happysat

eden od upload centrov (pazi na *.exe datoteke 50kB dilerji)
esaee

stran v hrvaščini, novice, linki,...

črnogorska stran na to temo

kupite pa lahko tu :)

paljaz@email.si

Linkov je še zelo dosti, mislim pa da so ti čisto dovolj.

mihec87 ::

Jest mam pa uprasanje a je ta kartica k je bla na testu v swpower,za kej. mislim a je kvalitetna pa ce se jo splaca kupit glede na to da bi zaenkrat rad samo gledal kanale cim vec kanalov.Pa kaj dobis poleg nje sam kartico al taler tut pa te stvari.

Seveda se jo splača kupit, DVD kvaliteta slike in 5.1 zvok,....

Mene pa zanime, če ima kdo kakke nove novice, kaj bo storil PREMIRE 1 oktobra? Pravijo da bo prešel na nov kodirni sistem.
««
7 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVB-S2

Oddelek: Kaj kupiti
193129 (1683) mumbo
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5114016 (12114) fulgur
»

satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
7215907 (14239) BlackHole
»

Kako s SkyStar 2 odkodirat programe (npr. premiere)???

Oddelek: Strojna oprema
61664 (1500) Freelancer
»

kartica za Digitalno satelitsko

Oddelek: Kaj kupiti
224654 (4030) ts

Več podobnih tem