Forum » Omrežja in internet » Kako izboljšat sprejem signala
Kako izboljšat sprejem signala
demokedes ::
Pozdravljeni,
V domačem omrežju imam določen wifi router. Sedaj pa bi rad internet speljal tudi na drug del hiše. To bi izvedel še z drugim routerjem, ki bi ga dal v repeater mode. Ta postopek poznam in sem ga že izvajal. Težava je v tem, da je vmes kar nekaj sten in ta drugi router ne vidi vedno prvega. Kako bi ojačal signal na drugem routerju?
Gre za asus Wl 500g de luxe. Anteno se lahko odšraufa in da drugo gor. Katero mi svetujete?
lp,
V domačem omrežju imam določen wifi router. Sedaj pa bi rad internet speljal tudi na drug del hiše. To bi izvedel še z drugim routerjem, ki bi ga dal v repeater mode. Ta postopek poznam in sem ga že izvajal. Težava je v tem, da je vmes kar nekaj sten in ta drugi router ne vidi vedno prvega. Kako bi ojačal signal na drugem routerju?
Gre za asus Wl 500g de luxe. Anteno se lahko odšraufa in da drugo gor. Katero mi svetujete?
lp,
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.
Pyr0Beast ::
Kabel
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Hey,
Žal kabel ni opcija.
Žal kabel ni opcija.
kunigunda ::
Poglej najprej ce na obeh ruterjih obstaja kak firmware, da povecas moc oddaje cez sicer dovoljeno.
Seveda razmišljam o drugih anteni. Zaradi tega se pa obračam na vas, da mi svetujete, katero naj izberem. Firmware v uporabi je DD WRT.
toxius ::
Na pamet bom napisal, ampak vseeno... poglej če gre gor DD-WRT, ki omogoča nastavljanje moči signala in povezovanje v bridge, repeater, AP...
Ahm,
Uporabljam tak DD WRT, ki to omogoča. Sam po sebi sem mislil, da je že po defaultu nastavljeno na max. Sem tudi našel naslov (http://www.howtogeek.com/56810/how-to-e..., ki opisuje nastavitve, ki jih omenjate. To bom probal danes takoj, ko pridem do routerja. Pa javim, če tudi to ne bo pomagalo, kakšno anteno mi svetujete?
lp
Uporabljam tak DD WRT, ki to omogoča. Sam po sebi sem mislil, da je že po defaultu nastavljeno na max. Sem tudi našel naslov (http://www.howtogeek.com/56810/how-to-e..., ki opisuje nastavitve, ki jih omenjate. To bom probal danes takoj, ko pridem do routerja. Pa javim, če tudi to ne bo pomagalo, kakšno anteno mi svetujete?
lp
Ne, po defaultu uporablja manj. Daj nekje med 80-90mW. Pa preveri, ali ima tvoj router ze ojacevalec notri, nekateri jih majo, sicer mislm da je po defaultu vklopljen ce obstaja.
francek1 ::
Mislim, da bi dve taki anteni: TP-Link NT TL-ANT2406A 2.4GHz 6dBi rešili problem. Za 20 € jih dobiš tu.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
dope1337 ::
Poznam tudi zastnonjsko rešitev, ki garantirano deluje iz prve roke (recimo, da imate zunaj hiše 1 črtico signala, vam poveča signal na 2-3 črtice).
Stvar se imenuje Windsurfer, povezava do uradne stvari je TUKAJ. Čisto spodnjo sliko prilepite v nek urejevalnik slik (lahko tudi MS Word/OO Writer), printite in sledite navodilom na strani,
ali pa si oglejte TA tutorial.
Stvar je narejena v 5-10 minutah, narejena iz stvari, ki jih najdemo ležati doma. Vglavnem ... se izplača probat. Garantirano ne izboljša dovolj, je pa začetek (pa še zastonj je dejansko).
P.S. Stvar sem sprobal na Linksys WRT54GL, kamor sem pritrdil Windsurferja na obe anteni.
LP, povejte če je vam pomagal
Stvar se imenuje Windsurfer, povezava do uradne stvari je TUKAJ. Čisto spodnjo sliko prilepite v nek urejevalnik slik (lahko tudi MS Word/OO Writer), printite in sledite navodilom na strani,
ali pa si oglejte TA tutorial.
Stvar je narejena v 5-10 minutah, narejena iz stvari, ki jih najdemo ležati doma. Vglavnem ... se izplača probat. Garantirano ne izboljša dovolj, je pa začetek (pa še zastonj je dejansko).
P.S. Stvar sem sprobal na Linksys WRT54GL, kamor sem pritrdil Windsurferja na obe anteni.
LP, povejte če je vam pomagal
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()
Spajky ::
Frupi TetraPak na eno anteno ruterčka in obrnit odprtino proti drugemu ruterčku, pa je
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Ha ha, zdej pa ne vem, a je to fora al res?
Neki bom namreč moral naredit. Upošteval sem namreč tutorial, vendar pri mojem DD WRT-ju praktično ni razlike, če un "power" povečam na 100, probal sem tudi na 150w, vendar ni sprejem nič izboljšan. Probal sem celo anteno dol dat, vendar ni razliko v sprejemu. Lovi enako kot prej.
Še najbolj mi diši opcija z anteno, TP-link, ki ste jo prilimali zgoraj.
Neki bom namreč moral naredit. Upošteval sem namreč tutorial, vendar pri mojem DD WRT-ju praktično ni razlike, če un "power" povečam na 100, probal sem tudi na 150w, vendar ni sprejem nič izboljšan. Probal sem celo anteno dol dat, vendar ni razliko v sprejemu. Lovi enako kot prej.
Še najbolj mi diši opcija z anteno, TP-link, ki ste jo prilimali zgoraj.
amigo_no1 ::
Ha ha, zdej pa ne vem, a je to fora al res?
Spajkyjeve rešitve preverjeno delajo.
Če povečaš moč, povečaš tudi šum.Raje lepo usmeri signal do AP.
Sem ti napisal da daj med 80-90mw, ce das vec, bo slabs, najbolj optimalno je nekje 84,85mW. Pa ruterja tko nekako prestavi ce je moznost,
da bos cimmanj nosilnih sten mel vmes, navadne brez zelezja ne bremzajo toliko kot nosilne.
da bos cimmanj nosilnih sten mel vmes, navadne brez zelezja ne bremzajo toliko kot nosilne.
Aha, ok. Bom naredil to takoj danes. Upam, da bo kaj pomagalo.
lp
lp
BlaY0 ::
Zidane stene niti niso tak problem. Večji problem je leseno pohištvo in vrata. Pa razni elektromotorji (recimo če imaš vmes kuhinjo in je napa prižgana) in podobna navlaka.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Linksys WRT54GL (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6743 (3098) | Senitel |
» | Wireless od sosedaOddelek: Omrežja in internet | 3655 (3212) | mat xxl |
» | Linksys WRT54GL firmwareOddelek: Omrežja in internet | 10532 (9491) | Skyman |
» | wi-fi podaljšanje dometa ?Oddelek: Omrežja in internet | 6982 (6182) | blackbfm |
» | Linksys Router WRT54GL težave s signalom...Oddelek: Omrežja in internet | 2113 (1883) | Tilen |