Forum » Strojna oprema » Glasnost HD IBM
Glasnost HD IBM
Dr.S ::
Imam problem z glasnostjo PC. Najprej sem mislil da je problem v hladilniku procesorja - firma_VOLCANO. Pa ugotavljam da je problem v trdem disku IBM (60Gbit).
Ima še kdo probleme - so ti diski res tako glasni ali je z mojim kaj narobe?
KATERE KOMPONENTE V GLAVNEM VPLIVAJO NA GLASNOST PC?
Ima še kdo probleme - so ti diski res tako glasni ali je z mojim kaj narobe?
KATERE KOMPONENTE V GLAVNEM VPLIVAJO NA GLASNOST PC?
kuglvinkl ::
Najprej so to prepihovalniki. Daj si gor kakšno Delto... Glede diskov, prej sem imel IBMa 20 Gb, dokler ni šel škampom žvižgat in ga nisem slišal, četudi sem imel izklopljene in + out vent.. Cpu hladi Volc 6 (firma je Thermaltake.com), na NB je fensi krep Abitov kuler (v kratkem leti dol in pridejo gor Zalmanova rebra).
Zadnjič (če koga zanima, naj pogleda med mojimi temami) se postal nik, kako se utiša Maxtorja. Za IBM vem, da obstaja orodje, da ga stišaš (poglej specifikacije za svoj disk in tam boš zagodoto našel tudi link za download tega programa), seveda pa to vpliva na hitrost. Sam nisem nikoli uporabljal tega, ker kot rečeno, ga nisem slišal. Tko, da me Maxtor morda celo malo moti, čeprav je daleč od glasnosti.
Imaš 7200 RPM model diska?
Če te zanima bolj podrobno o tišanju celotnega sistema, poglej si kakšno stran, ki se s tem ukvarja: http://www.silentpcreview.com.
Zadnjič (če koga zanima, naj pogleda med mojimi temami) se postal nik, kako se utiša Maxtorja. Za IBM vem, da obstaja orodje, da ga stišaš (poglej specifikacije za svoj disk in tam boš zagodoto našel tudi link za download tega programa), seveda pa to vpliva na hitrost. Sam nisem nikoli uporabljal tega, ker kot rečeno, ga nisem slišal. Tko, da me Maxtor morda celo malo moti, čeprav je daleč od glasnosti.
Imaš 7200 RPM model diska?
Če te zanima bolj podrobno o tišanju celotnega sistema, poglej si kakšno stran, ki se s tem ukvarja: http://www.silentpcreview.com.
Your focus determines your reallity
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | od katere firme kupiti diks? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5091 (3813) | jastreb |
» | 160gb sata disk: WD, Maxtor ali Seagate? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5058 (3630) | Jaffa |
» | SEAGATE 120 SATAOddelek: Strojna oprema | 1488 (1147) | Stayerc |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10574 (7759) | Keyser Soze |