Forum » Programiranje » [java] urejanje arrayev
[java] urejanje arrayev
i33a ::
Pozdravljeni, rad bi sprogramiral en programček, pa se mi je malo zataknilo...
Imam 2 arraya ki imata enako št. elementov. Pomembno je to, da če sta to arraya x[] in y[] potem sta vrednosti x[0] in y[0] povezani in je pomembno da imata enak indeks.
Zdaj bi rad glede na x[] array uredil seznam po velikosti. To sem storil z algoritmom bubble sort.
Zdaj bi rad, da se še elementi v drugem arrayu zamenjajo enako kot v prvem.
npr. če je x[0] po razvrščanju dobil index 5, potem mora tudi(bivši) y[0] dobiti index 5...
Pozna kdo kakšno enostavno rešitev?
Imam 2 arraya ki imata enako št. elementov. Pomembno je to, da če sta to arraya x[] in y[] potem sta vrednosti x[0] in y[0] povezani in je pomembno da imata enak indeks.
Zdaj bi rad glede na x[] array uredil seznam po velikosti. To sem storil z algoritmom bubble sort.
Zdaj bi rad, da se še elementi v drugem arrayu zamenjajo enako kot v prvem.
npr. če je x[0] po razvrščanju dobil index 5, potem mora tudi(bivši) y[0] dobiti index 5...
Pozna kdo kakšno enostavno rešitev?
infiniteLoop ::
Ce ti ni glih cilj trenirati algoritmov in spisati svojega sorta uporabi. Arrays.sort.
None of us is as dumb as all of us.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Digitalna evolucija (strani: 1 2 3 4 … 26 27 28 29 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 75518 (25687) | pietro |
» | Naprednješa knjiga o programiranju (koncepti, ...)Oddelek: Programiranje | 6100 (5271) | noraguta |
» | [Python] učenjeOddelek: Programiranje | 2668 (1965) | Isotropic |
» | It means business (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 28282 (14281) | Thomas |
» | [java] opcijsko oknoOddelek: Programiranje | 2073 (1854) | infiniteLoop |