» »

digitalni satelitski sprejemnik

digitalni satelitski sprejemnik

green heart ::

Ali je možno digitalni satelitski sprejemnik na tv priklopiti še kako drugače kot preko scart kabla? Mogoče hdmi al pa kej podobnega? Problem je, ker je na tv-ju zmanjkalo scart priključkov :)

king67 ::

Če ima sprejemnik HDMI izhod, potem da, morda ima kompozitni izhod (rumeni cinch), komponentni (3 cinchi),... Odvisno, kaj pač imata sprejemnik in TV. Obstaja pa tudi scart razdelilec.

lp,
king67

Pithlit ::

A prek RF pa kar naenkrat ni mogoče al kako?

Tehnični forum pa folk kar zmrzne če ni scart-a.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit ::

 shema

shema


Slikca, na hitro. Izbereš eno ali drugo povezavo. Ne pa obeh. Torej ali naprave vežeš eno za drugo prek scart kablov, ali pa prek koaksialnih. Meni gre scart na živce, recimo... pa imam lepo vezano anteno na sat, sat na vhs, vhs na dvd, in pol na TV. KISS varianta.
Life is as complicated as we make it...

misek ::

Pithlit, verjetno je pa tudi kvaliteta slike in zvoka vezavi primerna.

Pithlit ::

Ker?

Razlika (v kvaliteti) je le med analogno in digitalno povezavo. Scart, RF, s-video, analogni kompozitni signal (tisti rumeni chinch, pa še dva za stereo zvok) so vsi ista pašta. Če vežeš prek HDMI/digitalni kompozitni imaš pa mogoče šanso da bo zadeva malenkost boljša (glede na to FTA ponudbo ki jo imamo... močno dvomim da bo karkoli boljše).

Prednost RF povezave je da imaš vsako komponento na svojem kanalu in le sprogramiraš tv kanalnik. Pa se ti ni treba jajcat pol z unimi AV kanali (kamor se scart vsede).
Life is as complicated as we make it...

green heart ::

Pri meni je situacija sledeča.. imam tv, ki ima samo en scart vhod, ki ga zapolni dvb-t digitalni sprejemnik. Poleg tega imam še analogni satelitski sprejemnik, ki je na tv priključen z antenskim kablom. Digitalni sprejemnik in programe preko njega mi najde preko AV, satelitskega pa na enem "navadnem" tv programu. Problem je nastal, ker je satelit ASTRA prenehal z oddajanjem analognega signala..edina rešitev je digitalni satelitski sprejemnik, za katerega vem, da se ga na tv lahko poveže s scart kablom, mene pa zanimajo še druge rešitve.

Pithlit je v tem primeru tvoja opcija brez scart-a še možna?

lebang1 ::

Jah,
če imaš eno zelo staro televizijo ki nima drugega kot en scart vhod, potem nimaš ravno dosti izbire...
Lahko si omisliš scart razdelilec in to je to...
Kakšne priključke ima pa sat. sprejemnik (povej model).

lp

Alexius Heristalski ::

Če ima digitalni sat. sprejemnik RF izhod, potem ga lahko priklopiš na antenski vhod, če ne, pa ne. Čisto odvisno od modela. Oz. če ga nima, imaš dve možnosti: vezavo na videorekorder (spet, če ga imaš) ali nakup RF modulatorja (googlaj).
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Pithlit ::

green heart je izjavil:

Pithlit je v tem primeru tvoja opcija brez scart-a še možna?

Po mojem ja. poslikaj zadnjo stran obeh sprejemnikov pa nalimaj slikce. Osebno še nisem videla komponente brez antenskih vhodov in izhodov. Načeloma je simpl. analogni sprejemnik imaš zrihatn. Tisti kabel ki gre iz njega v TV... izklopi iz TV in ga priklopi na digitalni sat sprejemnik. Pol pa rabiš še en koaksialni kabel da povežeš digitalnega s TV (tako kot je sedaj povezan analogni). Pol pa sam kanale poiščeš na TV-ju.

Obstaja majhna možnost da sta oba sprejemnika nastavljena na isti kanal. V tem primeru boš pač moral kanal na enem od sprejemnikov spremeniti (moj vhs ima za to en knof na zadnji strani, sat sprejemnik pa preprosto nastavim v meniju).
Life is as complicated as we make it...

green heart ::


Zgoraj: analogni sat. sprejemnik
Spodaj: digitalni sat. sprejemnik
TV: 1x scart in antenski vhod

Alexius Heristalski ::

Iz slike vidim, da digitalni sprejemnik nima RF izhoda.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Pithlit ::

Digitalnega lahko z analognim povežeš prek scart-a. Analognega pa tako kot prej na TV prek koaksialnega.

Domnevam da je na sliki vidno vse kar je pomembnega.

Druga varianta pa je za probat (ne garantiram absolutno ničesar): digitalni sprejemnik povežeš na analognega prek 'LNB loop through'. Brez scart. Torej, LNB iz stene v digitalnega, iz digitalnega pa pol na analognega. Analogni pa na TV prek koaksialnega. Po mojem bi moralo delat... sam, again, ne garantiram nič.
Life is as complicated as we make it...

krebs11 ::

Zgornji sprejemnik poveži preko skarta-desni, kjer piše tv v spodnjega v vcr-levi, iz spodnjega skarta tv-desni pa v tv in imaš samo en skart in imaš povezana oba dekoderja. Če gledaš zgornjega gre slika preko spodnjega, če gledaš pa spodnjega gre pa slika direkt na tv.
In zakaj hočeš imeti oba sprejemnika? Analogno ne oddajajo več, digitalno imaš pa na astri-19,2° in hotbirdu 13° vse kar želiš. Če pa želiš gledati DVB-T in DVB-S2 pa kupi combo sprejemnik in imaš na enem oboje, pa še nekaj HD programov lahko gledaš:Servus HD, ARTE HD, ZDF HD, ARD HD,...
Še povezava: http://www.edision.si/index.php?option=...
Jaz imam Argus Piccollo HD DVB-C,ARGUS mini-T HD DVB-T in Progressiv HD DVB-S2.
LNB in je povezava iz LNB v sprejemnik LNB loop pa je izhod na drugi sprejemnik, seveda satelitski, povežeš LNB loop iz prvega v drugega LNB in in lahko preko enega LNB-ja gledaš satelitsko na dveh sprejemnikih.
LP

green heart ::

krebs11 je izjavil:


In zakaj hočeš imeti oba sprejemnika?


Sej ne rabim obeh sprejemnikov. Rad bi samo spodnjega (digitalnega) povezal s TV, ampak ne preko SCART-a ker ima TV samo en SCART vhod, ta pa je že zapolnjen z dvb-t digitalnim sprejemnikom. In sedaj iščem rešitev.

Je možna kakšna povezava preko dvb-t sprejemnika?

green heart ::

Uspelo mi je :)!

Sat. kabel iz stene v digitalni sat. sprejemnik, digitalni sat. sprejemnik s SCART kablom na analogni sat. sprejemnik (TV -> DECODER (na fotki zgoraj)), analogni sat. sprejemnik pa z antenskim kablom na TV. Še iskanje ustreznega kanala na TV in dela!

Hvala vsem za predloge in pomoč!

krebs11 ::

Koliko izhodov za skart pa ima DVB-T? Če ima dva, TV in VCR potem priklopiš tam kjer je tv skart na tv, iz satelitskega(digit.) pa vključiš skart v tv izhod na sprejemniko in v dvb-t sprejemnik tja, kjer je vcr in ti bosta oba delala na en skart. če ima pa dvb-t samo en izhod, pa skart priključiš iz dvb-t v satelitski dekoder v vcr in skart iz tv izhod v televizijo.
Še slika
 shema

shema

Pithlit ::

Mater ste eni sitni s tem scart-om. Človek je rešil. Čestitaj mu in je zadeva rešena.

Scart v _nobenem_ pogledu ni superioren koaksialcu (oz. RF).

Bravo green heart. Zdaj pa pridno zapravljat cajt z gledanjem.
Life is as complicated as we make it...

green heart ::

krebs11 je izjavil:

če ima pa dvb-t samo en izhod, pa skart priključiš iz dvb-t v satelitski dekoder v vcr in skart iz tv izhod v televizijo.

Ja, dvb-t ima samo en SCART izhod in tvoja opcija tudi deluje, ampak samo v primeru da, ko gledaš tv preko dvb-t, ugasneš satelitski sprejemnik in obratno, ko gledaš satelitske programe, ugasneš dvb-t sprejemnik (vsaj pri meni drugače ni delalo).

Vse lepo in prav, ampak naš foter si pogosto da posnet kak film npr. na POP TV (na USB ključ preko dvb-t sprejemnika), istočasno pa gleda šport na Sport1 ali Eurosport, kar pomeni da morata bit prižgana oba sprejemnika istočasno (logično - če ugasneš dvb-t, ne snema več). In to s povezavo, ki sem jo napisal zgoraj čisto lepo deluje (je pač en sprejemnik viška in služi zgolj za povezavo:)).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TV

Oddelek: Zvok in slika
247646 (5573) Senitel
»

Kupil bi Satelitsko. (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5015114 (13574) mumbo
»

digitalni sprejemnik

Oddelek: Zvok in slika
328982 (6527) 6151
»

združitev dvb-t in kabelske

Oddelek: Zvok in slika
195922 (4689) Daniel
»

Digitalna tv, dvd snemalnik

Oddelek: Zvok in slika
73012 (2905) pero1

Več podobnih tem