» »

Televizija (mogoče tudi internet) preko satelita

Televizija (mogoče tudi internet) preko satelita

demokedes ::

Pozdravljeni,
Pred časom sva kupila stanovanje na Brezovici pri Lj. Vse super, vendar pa je problem z internetom in TV. Problem je, da v objektu ni ne kabelske ne optike. Sosedje imajo TV in internet speljan preko telefonske kabla, meni pa se zdi ta opcija kar draga.
Nekaj sem slišal, da se da televizijo in internet prejemati tudi preko satelita. Predvsem mi je pomembna televizija.
Lastovka mislim, da ne gre. Sicer imava direkten pogled proti Krimu, vendar so pred najino hišo drevesa, zaradi katerih sprejem naj ne bi bil dober. Ali to pomeni,da tudi s satelitsko ne bo šlo?
Ideja o satelitski me je navdušila, ko sem v Obiju pred časom videl res poceni satelitske sprejemnike? Pol sem pa gledal še na Bolhi in te zadeve so res poceni.
Glede TV programov pa res nisva zahtevna, želiva si zgolj slovenske kanale, seveda če bo še kak dodaten toliko bolje.
Če tematika vsebuje tudi kakšne nedovoljeno uporabo satelitske opreme,me prosim usmerite na forum, kjer je ta tematika opisana. Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem.
Zahvaljujem se vam za odgovore, ter vam še naprej želim lep dan.

Nagi Bator ::

Nekaj si pomesal. Satelitski sprejem TV programa je preko satelita
in nima veze s tem, ce ti vidis Krim ali pa kak drug oddajnik.
Verjetno si mislil na DVB-T?
Sicer pa IPTV preko telefonskega kabla, ce imas OK parico ne predstavlja nikakrsnega problema.
Pa se precej poceni je, samo ponudbo je treba pregledat.

Se strinjam, da satelitski sprejem nima veze z dosegom Krima. to sem samo omenil, ker mi je o tem govoril tehnik na Telemachu. Mislim, da vezano na ponudbo Lastovke. Kar pa se IPTV-ja tiče: sem pregledal ponudbo. Mislim, da ni paketa nižjega od slabih 50€ mesečno, kar pa je upoštevaje dejstvo da gledava samo nekaj slovneskih programov veliko, sploh če t preračunam na letno raven, kar nanese slabo slovensko mesečno plačo.

Senitel ::

Če nisi našel cenejše ponudbe za IPTV od 50€, potem nisi kaj prida preverjal.
Kaj sploh hočeš od TV-ja? Za nekaj slovenskih kanalov imaš DVB-T, sobna antena in to je to.

Hm ja, glede na prebrano (res ne gledam nemških kanalov, samo slovenske), bo za naju najbolje kar navadna bodisi sobna antena, bodisi antena na strehi in pa en DVB-T. Ali obstjajo kakšni bolj zmogljivi pretvornikih, na katere bi lahko priklopil USB disk, ki bi mi omogočal tudi snemanje?

Frenckie ::

Kateri televizor imaš. Če ga šele kupuješ, potem ima že vgrajen DVB-T sprejemnik. Če pa imaš starejšega, pa je potrebno dokupiti zunanji DVB-T sprejemnik.
Malo razišči po internetu kaj ponujajo naše trgovine (tudi internetne). Večinoma so z USB priključkom, samo dobro prečitaj kaj ta USB nudi.
Z DVB-T sprejemnikom boš lahko spremljal 7 - 8 slovenskih programov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

slovenski tv programi v Avstriji (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
517233 (5614) diler515
»

DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
26958228 (34940) Alexius Heristalski
»

Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14611937 (8397) AngelOfDeath
»

TV Tunerji - Kako naj se odločim?

Oddelek: Zvok in slika
303491 (2924) zzan
»

Kaj je DVB-T TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
497446 (5273) Tody

Več podobnih tem