Forum » Hlajenje in modifikacije » Vodni blok
Vodni blok
tilko ::
Zivjo!
Rad bi sam izdelal vodni blok, pa me zanima za kaksne nasvete, ki naj jih upostevam pri nacrtovanju.
lp, tilko
Rad bi sam izdelal vodni blok, pa me zanima za kaksne nasvete, ki naj jih upostevam pri nacrtovanju.
lp, tilko
Jebiveter ::
Ne priporocam, da se lotis izdelovanja z povrtavanjem (liknja pri luknji) ker je zelo, zelo zajebano! Sam sem se lotu delat tko in se mal zajebal kr nekajkrat. Probaj najt kak drug nacin (prosi morphling1).
Drgac si pa moje renderje lahko pogledas TUKAJ!
Ce ti kaj pomaga za kako idejo. Prebrskaj folderje.
Nasvet: Ne uporabljaj bakra debelejsega od 15mm. Se raje 12mm. Jest sm zajebu in ker niso meli 15 niti 12 sm mogu vzet 20mm (se mi je mudilo) in pol ugotovu, da to sploh ni primerno. Torej najvec 15mm.
SRECNO!
Drgac si pa moje renderje lahko pogledas TUKAJ!
Ce ti kaj pomaga za kako idejo. Prebrskaj folderje.
Nasvet: Ne uporabljaj bakra debelejsega od 15mm. Se raje 12mm. Jest sm zajebu in ker niso meli 15 niti 12 sm mogu vzet 20mm (se mi je mudilo) in pol ugotovu, da to sploh ni primerno. Torej najvec 15mm.
SRECNO!
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
l-note ::
Ej Jebiveter, s katerim progijem si naredu tele slikce?
Pa še to, a je zajeban z njim delat?
Hvala
Pa še to, a je zajeban z njim delat?
Hvala
morphling1 ::
tilko, povej kakšno orodje imaš na voljo ?
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Jebiveter ::
l-note: slikce so narejene z Rhinoceros 1.1.
V bistvu sploh ni tezko. Podobno kot vsak CAD program, le da imas 4 perspektive. Najlaze se take stvari dela z Boolean-funkcijami (zdruzi, odvzami, presek,...).
Je pa ql, ker hitro vidis, kar si narisal in se da skotirat dobro, si potem sprintas nacrt in delas po tem.
Zadnje case si prizadevam dobiti 2.0 verzijo...
V bistvu sploh ni tezko. Podobno kot vsak CAD program, le da imas 4 perspektive. Najlaze se take stvari dela z Boolean-funkcijami (zdruzi, odvzami, presek,...).
Je pa ql, ker hitro vidis, kar si narisal in se da skotirat dobro, si potem sprintas nacrt in delas po tem.
Zadnje case si prizadevam dobiti 2.0 verzijo...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
l-note ::
Tnx za pojasnilo, ampak sm že sam kmal ugotovu po enmu screenshotu za kater program gre. Namreč na eni sliki se je videl še zgornji rob programa in s tem tudi njegovo ime.
Trenutno sm uspel pridobiti Rhinocerosa 3.0, kar naj bi bila tudi najnovejša verzija in se že malo učim v njem. Res so me fascinirale slike na njihovi strani, k so jih eni "profiji" nardil. Prebral sem pa tud, da veliko ljudi rendra slike v kakšnih drugih progijih, se prav da v Rhinotu nardijo samo 3D model nečesa. A je to mogoče zato, ker rhino nima ravno najbolšga render "dela"??
Trenutno sm uspel pridobiti Rhinocerosa 3.0, kar naj bi bila tudi najnovejša verzija in se že malo učim v njem. Res so me fascinirale slike na njihovi strani, k so jih eni "profiji" nardil. Prebral sem pa tud, da veliko ljudi rendra slike v kakšnih drugih progijih, se prav da v Rhinotu nardijo samo 3D model nečesa. A je to mogoče zato, ker rhino nima ravno najbolšga render "dela"??
Zoidberg ::
seveda rhino je za modelirat 3dstudio max pa za rendrat
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zoidberg ()
Airskull ::
najbolš render za maxa je brazil, probite dobit beta verzijo k je zastonj
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.
Keyser Soze ::
Če imaš rezkalnik, ni težko narediti bloka, pa tud povrtavanje ni tako težko, če imaš vrtalnik na stojalu. Vpneš v primež, in samo lepo pomikaš ročico gor in dol.
"Peš" oz. z ročnim vrtalnikom je pa malo težje.
Drugače pa, kje dobite baker takšne debeline? Po možnosti elektrolitski.
"Peš" oz. z ročnim vrtalnikom je pa malo težje.
Drugače pa, kje dobite baker takšne debeline? Po možnosti elektrolitski.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RENDER?!?!Oddelek: Strojna oprema | 1604 (1384) | HyperGL |
» | Oblike Vodnih BlokovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2181 (1614) | frenk |
» | Da ne boste mislili da spim... moj novi blok (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9966 (7717) | Vesoljc |
» | B&M vodni bloki (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7588 (5229) | Smorny |
» | 3d studio max (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 6282 (5119) | bastadu |