» »

Zakaj brezposelni ne stavkajo?

Zakaj brezposelni ne stavkajo?

Temo vidijo: vsi

Mufasa ::

Zanima me, ali nam res ne gre še tako slabo, da brezposelni ne štrajkajo. Poglejmo karakteristike zakaj so brezposelni idealni za štrajk.

- brezposelni niso breme podjetja
- brezposelnost strmo narašča v 20-35let stari populaciji, po možnosti z srednjo šolo, fakulteto, tako da imajo ~100 pik
- brezposelni bi po logiki morali biti preklemano jezni na javni sektor ki jim z svojo glomaznostjo, napuhom in že skoraj pregovornim "brez kave ni javne uprave" načinom dela, odžira delovna mesta v gospodarstvu, ki zato plačuje previsoke davke in posledično zaposljuje manj ljudi...kvaliteto njihovega dela pa lahko vedno občutimo ko se odpravimo na občino/k zdravniku/na faks
- brezposelni bi po logiki morali biti jezni na sindikaliste ki z minimalno plačo odžirajo delovna mesta tistim, ki bi bili pripravljeni delati za isto keša kot študenti (manj ko 720bruto) da dosežejo željeni nivo izkušenj in se bolje pozicionirajo kot iskalci z izkušnjami
- brezposelnih, ki ne želijo delati je zgodovinsko gledano ~5%. Se pravi da je brezposelnih, ki bi lahko štrajkali v Sloveniji vsaj 60.000 pri trenutni številki.

Trdim da bi lahko obstoječa vlada z mehkimi prijemi, preko PR-a, mobilizirala stavko brezposelnih ki bi bila protiutež stavki javnega sektorja in mafijskih Semoliča&co.

Trdim da bi bila javnost na njihovi strani.

Trdim da se to mora zgoditi, sicer smo doomed to fail oz pademo v nemilost Bruslja čez leto dve, do takrat pa lahko pademo na nivo naše južne ali kakšne še južnejše sosede.

Mr.B ::

Mufasa s svojimi fustracijami, bi opravičil javna dela, ki bi tako morala biti obvezna zaradi spodbude iskanja službe...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mufasa> Trdim da bi lahko obstoječa vlada z mehkimi prijemi, preko PR-a, mobilizirala stavko brezposelnih ki bi bila protiutež stavki javnega sektorja in mafijskih Semoliča&co.

Party like it's 33!

Matako ::

Zemlja kliče: stavka je orodje pritiska na delodajalca. Hipotetični in potencialni ne štejejo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Mufasa ::

Mr.B je izjavil:

Mufasa s svojimi fustracijami, bi opravičil javna dela, ki bi tako morala biti obvezna zaradi spodbude iskanja službe...

Kje pa, to lahko razmišlja samo nekdo ki posredno dela v/za javno upravo

...že samo ukinitev minimalne plače in pa seveda najbolj bistveno, Šušteršičevi ukrepi bi instantno zmanjšalo brezposelnost.

Brezposelni bi tako morali biti v tej bitki na strani vlade.

Ziga Dolhar ::

Brezposelni lahko "demonstrirajo". Ne morejo pa "stavkati", kot je Matako pravilno opozoril.
https://dolhar.si/

lonz ::

Stavkajo tako da zavrnejo podporo?
...arrrrrr, shiver me timbers...

lonz, odlično sem za. Samo še ostale moraš prepričati s svojim Sarkazmom....

amigo_no1 ::

Na Hrvašekem resorni minister predlaga za mlade brezposelne brez delovnih izkušenj 2 leti dela za 0E (včeraj videl na tv), edino od države bi dobili okoli 1600 kun (220E), hkrati bi jim tekla pokojninska doba.

http://danas.net.hr/hrvatska/mrsic-pred...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/prvo...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/josi...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Tilen ::

amigo_no1 je izjavil:

Na Hrvašekem resorni minister predlaga za mlade brezposelne brez delovnih izkušenj 2 leti dela za 0E (včeraj videl na tv), edino od države bi dobili okoli 1600 kun (220E), hkrati bi jim tekla pokojninska doba.

Tile so pa idealni za v EU. Se bojim, da nas bodo prehiteli po levi in po desni.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

MadMicka ::

Mufasa, ti lahko brez problema delaš za manj kot za minimalno plačo. Lahko delaš po pogodbi o delu, lahko odpreš podjetje, pa delaš za kolikor hočeš.

Če si pripravljen delati za bruto 300 EUR mesečno za 174 ur, te vzamem, pa še kolege pripelji :D

Invictus ::

amigo_no1 je izjavil:

Evo, bo prvi v EU uvedli sužnjelastniški odnos. Mislim da jih bodo pospešeno sprejeli v EU.

Še ena manipulacija folka z izjavo da jim bodo tekla "leta" ...

Evo poslovne priložnosti, če bodo to sprejeli. Fabrike na Hrvaškem ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

amigo_no1 ::

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Invictus ::

amigo_no1 je izjavil:

V UK je to že praksa:
http://www.guardian.co.uk/society/2011/...
http://www.dailymail.co.uk/news/article...

Ne čisto. Tam so dobivali podporo. Tako da so bili plačani. In a way ...

Ne bi je pa zavod smel tja poslat kot brezplačno delovno silo. To je pa zelo narobe.

Ampak Evropa se bo morala sprijaznit z zmanjšanjem standarda. Azijci nas bodo povozili, če Evropa ne bo zopet začela sama proizvajat izdelkov.

Prodajanje storitev se bodo naučili tudi Azijci. Potem pa Evropi ne ostane ničveč. Razen javnih služb.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Invictus> Ampak Evropa se bo morala sprijaznit z zmanjšanjem standarda.

Ni videt, glede na to da se standard še kar dviguje, predvsem na račun tega da tudi ključne panoge gospodarstva še vedno rastejo.

Invictus> Prodajanje storitev se bodo naučili tudi Azijci. Potem pa Evropi ne ostane ničveč. Razen javnih služb.

Kdorkoli zaspi na lovorikah si itak zasluži, da ga povozijo, je pa ena glavnih zablod, da je rast azijskih gospodarstev grožnja za zahod - velik del bogastva zahoda bo v naslednjih 30 letih praktično izviral iz financiranja azijskega vzpona (tj. Indije, Rusije, Kitajske).

Mipe ::

Tem 30 azijskim letom bodo pa sledila afriška leta.

Karaya 52 ::

MadMicka je izjavil:

Mufasa, ti lahko brez problema delaš za manj kot za minimalno plačo. Lahko delaš po pogodbi o delu, lahko odpreš podjetje, pa delaš za kolikor hočeš.

Če si pripravljen delati za bruto 300 EUR mesečno za 174 ur, te vzamem, pa še kolege pripelji :D

Mici, kako lahko dobim pogodbo za nedolocen cas, torej za poln deloven cas in grem pod 734€? Za odgovor se ze v naprej zahvaljujem.

lexios ::

Ni videt, glede na to da se standard še kar dviguje, predvsem na račun tega da tudi ključne panoge gospodarstva še vedno rastejo.

Tvoj? Al ostali EU oz. Sloveniji, s kopico 140k brezposelnih na čelu?

PS: Zakaj je S-T stran že nekaj časa bolj neodzivna? Ima še kdo ta problem?

Mipe> Tem 30 azijskim letom bodo pa sledila afriška leta.

Ja hvala bogu.

lexios> Tvoj? Al ostali EU oz. Sloveniji, s kopico 140k brezposelnih na čelu?

Povprečen.

lexios> PS: Zakaj je S-T stran že nekaj časa bolj neodzivna? Ima še kdo ta problem?

Ja, mnogi.

Zero0ne ::

jype je izjavil:

Mufasa> Trdim da bi lahko obstoječa vlada z mehkimi prijemi, preko PR-a, mobilizirala stavko brezposelnih ki bi bila protiutež stavki javnega sektorja in mafijskih Semoliča&co.

Party like it's 33!

Godwin v 3. postu. gg no re
uname -o

jusv ::

Brezposelnim se fučka za tole stavko javnega sektorja. Večina jih itak dela na črno in vleče socialo!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Arto ::

Mufasa je izjavil:

- brezposelni bi po logiki morali biti preklemano jezni na javni sektor ki jim z svojo glomaznostjo, napuhom in že skoraj pregovornim "brez kave ni javne uprave" načinom dela, odžira delovna mesta v gospodarstvu

A se lahko prosim že enkrat nehate delat, da javni sektor == javna uprava?

jusv, če bi vpeljali javna dela, bi pa isti sindikati štrajkali iz humanitarnih razlogov.

DragonHeart ::

zakaj učitelji štrajkajo?

zakaj ne gredo študenti štrajkat, ko jim nameravajo ukiniti brezplačno šolanje do 2. bolonske stopnje?!?

Kje so zdaj tisti bolni in zahrbtni študentski servisi, ki so prejšnje leto organizirali proteste?!? naj naredijo kaj koristnega za študente in pomagajo preprečiti da bi šolanje postalo plačljivo...

Lepo so študentski servisi pomagali zajebati (se opravičujem izrazu) študente. Namesto da bi študenti imeli malo delo, bodo imeli plačljiv magisterij, denarja za štipendije pa ni več.

Zgodovina sprememb…

o tem kako so študenti zdaj v riti sem začel novo temo, saj ta debata ne sodi v to temo.
Varčevanje in visoko šolstvo

vseeno učitelji nimajo kaj stavkati, bi se morali študenti malo zbuditi, saj bodo oni največ izgubili če se dejansko zniža proračun visokega šolstva.

dejansko zniža proračun visokega šolstva
Sej res profesor ne bo z opremo kupljeno na državne stroške, uporabil v lastnem inštitutu, kjer si izplačuje plačo, itd....
Pač najprej naj pri sebi počistijo, ali pa si, kot rečeš zaradi svojega znanja itd priskrbijo finančna sredstva..... Lažje jamrat, ter kriviti

povsem res. vendar če profesor kupi manj opreme, je to bistveno slabše kot če začnejo univerze propadati in študenti niti ne bodo mogli študirati. ne razumem zakaj študenti ne stavkajo..

brezposelni pa itak nimajo kaj stavkati, saj ne bodo bistveno prizadeti.

Poldi112 ::

Učitelji primarno stavkajo, ker se z ukrepi zmanjšuje kakovost študija. Študenti pa ne morejo stavkati, ker imajo enak "problem" odsotnosti delodajalca, kot brezposelni.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

DragonHeart , falil si , in to big time. No zaradi tega je pa denarja zmanjkalo...

a je problem iti na ulico in prikazati željo da se študij pusti tak kot je? Pač podpreti učitelje...

največ bodo izgubili študenti, če se skrči proračun šolstva, pa vendar ni nobenega glasu od njih. Večina dijakov in študentov je bila celo vesela ko so bili takrat v sredo lahko doma ker je bila stavka....ki se je niso udeležili.

Za policiste mi je jasno da jih narod ne podpira, saj je naš narod rahlo primitiven in ne spoštuje policije..samo za šolstvo pa mi res ni jasno zakaj se nihče ne oglasi.

Zgodovina sprememb…

DragonHeart sistem, ki ga ti podpiraš pod pretvezo
največ bodo izgubili študenti, če se skrči proračun šolstva
, je pripeljal do stanja kakršen je. Imaš pa eno stvar res opravičeno za bati, ker način dela, da profesor privatno služi z opremo, ki jo je kupila država, in to preko lastnega inštituta kasira hmmm, no to spada pod kategorijo gospodarskega kriminala, no ampak tebe skrbijo bogi študenje...., ker bi študentje ostali brez profesorjev...

JanK ::

DragonHeart je izjavil:

zakaj ne gredo študenti štrajkat, ko jim nameravajo ukiniti brezplačno šolanje do 2. bolonske stopnje?!?

Kje so zdaj tisti bolni in zahrbtni študentski servisi, ki so prejšnje leto organizirali proteste?!? naj naredijo kaj koristnega za študente in pomagajo preprečiti da bi šolanje postalo plačljivo...

Lepo so študentski servisi pomagali zajebati (se opravičujem izrazu) študente. Namesto da bi študenti imeli malo delo, bodo imeli plačljiv magisterij, denarja za štipendije pa ni več.

Katja Soba je v SDS. To vse pove.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Mr.B je izjavil:

DragonHeart sistem, ki ga ti podpiraš pod pretvezo
največ bodo izgubili študenti, če se skrči proračun šolstva
, je pripeljal do stanja kakršen je.

kak sistem pa podpiram?

Če pogledaš link, ki sem ga prilimal do drug teme, me moti naša miselnost. prejšnje leto so vsi jokal kako bodo izgubili študentsko delo, zdaj pa nihče ne joče ko bodo izgubili univerze?!? wtf?!?

pač to nekako spada pod to...zakaj brezposelni ne stavkajo. Zakaj stavkajo le sindikati, ostalim pa ni mar za nič. Ja, definitivno se _MORA_ začeti varčevati. O tem ni dvoma. Samo naj rajši ukinejo kakšno primorsko univerzo recimo ali kakšne neuporabne višje šole, pa bodo privarčevali. ne morjo pa imet enakega števila visokih šol z nižjim proračunom. But nobody cares.

Zgodovina sprememb…

Limit-sky ::

JanK je izjavil:

DragonHeart je izjavil:

Katja Soba je v SDS. To vse pove.

Ja, Mitja Meršol pa v PS. Your point?
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Zero0ne> Godwin v 3. postu. gg no re

Že v prvem.

Ziga Dolhar ::

JanK: sem nameraval to omeniti, pa sem prej opazil, da gospa "pač" ni več predsednica ŠOS, ane ... :))
https://dolhar.si/

Ramon dekers ::

Poldi112 je izjavil:

Učitelji primarno stavkajo, ker se z ukrepi zmanjšuje kakovost študija. Študenti pa ne morejo stavkati, ker imajo enak "problem" odsotnosti delodajalca, kot brezposelni.

kakšna kvaliteta? Profesorjem bi morali bistveno, bistveno zmanjšati plače, sploh glede na to da dobi profesor za 24 ur dela na teden DOBI 1300 - 1400€. To je prvo. Potem pa dalje.

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

brezposelnine stavkajo ker si to nemorejo privoščit!
Your turn to burn!

zgoraj je napaka, 1400 za osnovnošolskega profesorje, za tiste na fakultetah še bistveno več za manj ur.

Smurf ::

Ramon dekers je izjavil:

zgoraj je napaka, 1400 za osnovnošolskega profesorje, za tiste na fakultetah še bistveno več za manj ur.

Aha in profesorji na faksih vse kar morajo delati je par tistih ur predavanja a ne =].

ne, nekateri živijo za akademske vode, sploh na kakšnem pravnem faksu imaš štručkote ki si zaslužijo dobro plačo, pišejo članke, knjige hkrati pa predavajo kot je treba. In ne to ni literatura "dajmo nekaj ven samo da bo" temveč gre za strokovna dela kjer bralec potrebuje že določene osnove. Takšnih je zelo, zelo malo.

Govorim za 90% če ne celo 99% vseh ostalih.

Smurf ::

Ramon dekers je izjavil:

ne, nekateri živijo za akademske vode, sploh na kakšnem pravnem faksu imaš štručkote ki si zaslužijo dobro plačo, pišejo članke, knjige hkrati pa predavajo kot je treba. In ne to ni literatura "dajmo nekaj ven samo da bo" temveč gre za strokovna dela kjer bralec potrebuje že določene osnove. Takšnih je zelo, zelo malo.

Govorim za 90% če ne celo 99% vseh ostalih.

Jaz ne poznam niti enega, ki bi delal samo 8 ur na dan (in poznam jih dobro kar nekaj, predvsem iz tehnicni fakultet). V bistvu jih je vsaj ene polovica deloholikov, ki delajo od jutra do vecera, vkljucno z vikendi.

Ramon dekers> Govorim za 90% če ne celo 99% vseh ostalih.

Vsekakor pojma nimaš, o čem govoriš.

Kolikšna pa je vaša plača?

Z vsemi dodatki dobim 1.343 evrov. In tako, kot želi država, se ne odpovem niti centu. Najprej naj vlada odpravi vse kapitalne krivice, ki jih je v 20 letih tranzicije zagrešila. Mislite, da bodo trije gradbeni baroni kdaj šli v zapor? Tudi videli ga ne bodo, sem prepričan. Povejte mi, kateri bankir je že odgovarjal za posojila, ki jih je po prijateljski poti dajal za menedžerske odkupe. Naprej novi prenosni računalniki za poslance. Poglejte mojega, star je osem let in ga še vedno uporabljam. Prepričan sem, da tri četrtine poslancev ne zna narediti tabele v Excelu. Zato ne dam svojega centa. Ne vem, ali se kdo zaveda, ampak mi smo zelo blizu socialni revoluciji.

itak preleganje odgovornosti da je potrebno pobrati zmajem ki ležijo na zakladu.

Koliko ur na teden povprečno preživite v razredu?

Na teden moram oddelati od 23 do 24 ur.

Šolskih ur?

Ja, seveda. Ampak poglejte, ravnokar smo imeli polurni rekreacijski odmor. Jaz v tem času skupaj s kolegom 150 otrok, ki so na hodniku, peljem v telovadnico, namesto da se prerivajo na hodniku, pa mi tega ni treba storiti.

vir:http://www.zurnal24.si/placo-krvavo-zas...

Zaposlenega v ZS zaboli ko prebere takšne neumnosti o tem tudi govorim.

Ramon dekers> Zaposlenega v ZS zaboli ko prebere takšne neumnosti o tem tudi govorim.

Sorry, jaz sem zaposlen v ZS in me boli kvečjemu to, da učitelj dobi enako plačo, ne glede na to kako dober ali slab je.

Sorry, jaz sem zaposlen v ZS in me boli kvečjemu to, da učitelj dobi enako plačo, ne glede na to kako dober ali slab je.

človek daj vsaj preberi, da o tem govorim. Moje osebno mišljenje je da je lenih vsaj 90% če ne celo več. In potem se bunijo ko jim hočejo postaviti norme.

Ramon dekers> Moje osebno mišljenje je da je lenih vsaj 90% če ne celo več.

Jaz pa vem, da je lenih največ 15%.

opeter ::

jype je izjavil:

Rabili bi kakšen grafikon, da se to potrdi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Matako ::

jype je izjavil:

Jaz ocenjujem da je 50-50. Pošteno in realno, pusti grafikone, na te se samo statistično onanira tukaj.

Pomislite, mogoče imamo spet težavo s terminologijo v zvezi z "javni" (slovensko: od vseh in nobenega).

Večkrat se s tem v zvezi tarna zakaj so bili z vladnimi ukrepi vzeti na piko državni uslužbenci. Kdo pa? Za razliko od nekega delavca v X podjetju je vlada namreč njihov "šef".
Samo.. je res? Jih lahko odpusti ali zniža plačo brez štrukeljad? Očitno ne.

Se pravi so liki de facto sami svoji šefi - in se pozna pri "poslovanju". :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gre nam bolje, samo še 107.000 brezposelnih (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
58492046 (66262) Mavrik
»

Stavka v Amazonu Nemčija za višje plače (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7831954 (28944) M-XXXX
»

Malo delo - referendum (strani: 1 2 3 427 28 29 30 )

Oddelek: Problemi človeštva
1466208674 (180038) Mipe
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531143094 (134392) poweroff

Več podobnih tem