» »

LG 42LE4500 + HDMI tezave

LG 42LE4500 + HDMI tezave

Jux ::

Imam 42LE4500, ki je priklopljen prek HDMI (vmes je se Onkyov 5.1 ojacevalec) na HTPC (ATI 3200 embedded kartica, starejši komp). Furam Win8.

TV + HTPC delata skoraj tako kot bi morala - DTS passtrough recimo dela super, z zvokom in sliko v Windowsih pa imam manjsi problem.

- Slika gre iz HTPCja v native resoluciji (1080p, 50Hz) vendar mi TV sliko prikaze s črnim robom (recimo palec na vsako stran). Na TVju se da nastavit razmerje oz. povečavo - zgornja težava velja ob nastavitvi "izvirno". Sliko lahko sicer povečam, vendar se mi potem zdi, da fonti izgubijo svojo ostrino. A je kakšen trik kako nastavit da bo slika v native resoluciji in to od roba do roba.
- Zvok v windowsih, ki ni enkodiran v DTS, DD ali kaj podobnega, gre na zvočnike v 2.0 obliki. Če grem pogledat nastavitve za Digital Output (pod playback devices v Sound konfiguraciji), vidim da ima digital output max. število kanalov 2 in da je brez podpore za HDCP (oboje bi moralo delat B.P.) Naložil sem tudi zadnje Catalyste, brez uspeha.

Anyone?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Scorpia ::

Zelis dvokanalni zvok, da ti igra na use zvocnike? to bos na reciverju moral nastavljati, ker windowsi prek hdmija ne bojo pretvarjali v 5 kanalni.

glede slike. Gres v catalyst control, my digital flat panels, scaling options. Tukaj lahko nastavis sliko, pa tako resetiraj komp, da ti nastavitve zapomne.
////

Scorpia ::

Pa se en namig. Ce zelis povecat crke orodno vrstico itd, za lazje branje. Gres namizje, desni gumb na miski, personalize, levo dol izberes display, pa imas izbiro za povecavo usega.

Zdaj pa problem pri temu, ce kdo ve resitev. Pri predvajalnikih, ce das na celozaslonsko prikazovanje, se orodna vrstica ne skrije. Probano pri gmplayer in xbmc. Bsplayer teh tezav nima. Ce pa ne nastavim, to povecavo, pa se orodna vrstica lepo skrije.
////

Jux ::

Hvala za pomoč. Ključna težava pri nastavitvi scalinga je bila uporaba preveč novih Catalystov z mojo grafično kartico. Ko sem šaltal na 11.12, so se čudežno naložili vsi gonilniki (tudi za grafiko) v Windows 8 - potem sem dobil tudi nastavitve za Overscan v AMD Vision Engine Control Center.

Po drugi strani pa težava s HDMI outputom ostaja - prepričan sem da bi moral nekje v HDMI driverjih imeti možnost da vklopim 5.1 support - torej da se Windowsi zavedajo da je na HDMI priklopljen 5.1 capable reciever. Po moje bi moralo biti to vidno v nastavitvah outputa (v mixerju), kjer je sedaj jasno vidno da je max. num of channels = 2 in da HDCP ni podprt (I wonder why).
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

ppm-slo ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako priključiti računalnik na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
173806 (1158) francimedo
»

Težave z windows 8

Oddelek: Pomoč in nasveti
293004 (2410) mrsofa
»

Theatron Agrippa DTS 7.1

Oddelek: Zvok in slika
455209 (3524) jRk0
»

Težave s konfiguracijo sistema 5.1

Oddelek: Zvok in slika
71719 (1571) settler
»

audigy + receiver (sp/dif)

Oddelek: Strojna oprema
81099 (1011) gumby

Več podobnih tem