» »

Počasnost računalnika

Počasnost računalnika

jestit ::

Verjetno kje kakšna podobna tema že obstaja pa vseeno.
Torej zanima me, kako lahko pohitrim svoj računalnik. Že cel dan se ubadam s tem. Uporabil sem vso diagnostiko programa TuneUp, pa vseeno ni bistvenega izboljšanja. Ne želim pa formatirati diska, ker bi imel enostavno preveč dela, da bi nastavil nazaj vse stavi, tako kot so sedaj.
Kaj še lahko storim? Ob zagonu imam že sedaj aktivne samo tiste najpomembnejše stvari in mi še vedno nalaga nenormalno dolgo (+3 min)

Zanima pa me še, s katerimi programi lahko izbrišem vso zgodovino brskanja po spletu in temp file?

stock ::

Formatiranje bi trajalo predogo da bi dal vse tako kot je sedaj.. Heh pa potem bi ti spet vse štekal. Daš tisto kar rabiš xD

Odvisno je tudi o čemu se govori, lahko imaš res preveč šare ali pa tudi računalnik ne sledi več softwaru, torej pomankanje RAMa npr..

Načeloma se da večino zgodovine če ne vse zbrisati že v samih brskalnikih..

popster ::

Kaj še lahko storim? Ob zagonu imam že sedaj aktivne samo tiste najpomembnejše stvari in mi še vedno nalaga nenormalno dolgo (+3 min)

pojdi v msconfig in disableaj programe ki se zazenejo ob zagonu..

Torej zanima me, kako lahko pohitrim svoj računalnik.

lahko instaliras applikacije ki porabijo manj sistemskega pomnilnika, ali celo kak tak linux distro kot je crunchbang, ki je zelo hiter.

jestit ::

Imam 4MB pomnilnika in to ni problem..
CPE imam okoli 3% kadar nič ne delam, pomnilnik pa je nekje na 30%.
Ob zagonu imam prižgane samo tiste ˝nujne˝ programe.

S formatiranjem pa je problem zato, ker imam malo morje programov, ki jih vsake toliko uporabljam in bi težko spet vse naložil gor. Torej formatiranju bi se na vsak način želel izognit.

Kaj še lahko storim oz. kaj je lahko vzrok počasnosti, glede na to, da imam pomnilnika dovolj.

Na čase mi celo zaustavlja kakšne filme v BluRay formatu. Do sedaj so te stvari delale normalno.

Na vsak način pa tudi želim obdržati windowse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jestit ()

popster ::

Na čase mi celo zaustavlja kakšne filme v BluRay formatu.

če ti prej tega ni delalo poglej kaj se dogaja v task managerju

miraldi ::

A lahko kdo še men pomaga. Odkar sem naložil nanovo windowse 7(včeraj) mi procesor(core 2 duo 6750) nenormalno je skoz v loadu tudi ko nič ne počnem in še temperatura je precej višja kot je bila pred tem(54°C) v windowsih v igrah pa 63°C. Kaj bi bilo lahko narobe da mi ga tok obremenjuje? Load mi pa skače od 4%-95%.

ripmork ::

@jestit: kdaj si nazadnje defrag zalaufal?
Zna pohitrit, posebej ob odpiranju file-ov.

Kaj pa antivirusi, ada-aware pa to?
Tune-up in podobni programi so super kar se tiče ohranjanja gladkega in responsive sistema, a le pod pogojem, da je sistem brez virusov in črvov.
Če se tistega namnoži, tu tudi tune-up ne pomaga.

Xserces ::

Kup SSD ;) drugace pa ja imas razne programe kot so process exlorer... Ti vse kaže katera stvar ti požera resource...
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

hojnikb ::

poglej će si disk slučajn ne laufa v pio mode.Drgač pa defrag in preglej smart podatke če slučajn ne umira.
#brezpodpisa

miraldi ::

kje pa pogledam če mi disk lavfa v pio mode?

solatko ::

Očisti sistem s tem programom - free verzija - in potem poročaj, če je bolje-

http://www.iobit.com/advancedsystemcare...
Delo krepa človeka

DragonHeart ::

ne stavi tega programa gor ker samo uniči sistem če ga ne nastaviš pravilno.

poleg tega je program kot tak ena velika navlaka ki je po nepotrebnem troši sistemske resource saj je konstantno prižgan....razn če se lotiš vsega tega sam nastavljat. Troši procesorsko moč, ram, po nepotrebnem teče kar precej procesov zaradi programa..useless zadeva.

Rajši očisti sistem s ccleanerjem ki je povsem varen in poženi defrag.


sicer pa je povsem običajno da je procesor malo bolj obremenjen prvih nekaj dni po formatiranju sam se instalirajo posodobitve, če jih nisi sam, prav tako pa dela index in takšne reči...razn če si vse to naredil že sam, potem pa nekaj ni ok.

Zgodovina sprememb…

ST-777 ::

jestit je izjavil:

Imam 4MB pomnilnika in to ni problem..
CPE imam okoli 3% kadar nič ne delam, pomnilnik pa je nekje na 30%.

Imam 4 GB RAM-a in večinoma je zaseden več kot 50 %. Sem namestil program Dataram RAMDisk in se mi zdi, da je sedaj comp hitrejši, je pa bil že prej hiter, ker imam SSD. O tem RAMDisku so zapisali tole:

"RAMDisk is Freeware (up to 4GB disk size). It creates a virtual RAM drive, or block of memory, which your computer treats as if it were a disk drive. By storing files and programs into memory, you can speed up internet load times and disk-to-disk activities, accelerate databases and reduce compile times. Save and load features allow RAMDisk to appear as persistent storage, even through reboots.

What is the benefit? In a word: SPEED!"

DragonHeart ::

ramdisk torej deluje identično kot SuperFetch.

Windows Vista I/O technologies @ Wikipedia

placebo efekt imaš torej, ko si instaliral ta program. Glede na to da imaš ssd, je povsem nemogoče da bi opazil kakšrnokoli razliko v delovanju. sploh. Imaš premalo rama da bi se poznalo.

Zgodovina sprememb…

ST-777 ::

DragonHeart je izjavil:

Glede na to da imaš ssd, je povsem nemogoče da bi opazil kakšrnokoli razliko v delovanju. sploh. Imaš premalo rama da bi se poznalo.
Dataram RAMDisk sem instaliral predvsem zato, da se čim več podatkov, (ki jih rabi comp za delovanje) zapiše v RAM in zato manj na SSD. Celice SSD-ja se pač trošijo, bolje je, da se čim manj.

DragonHeart ::

to pa se povsem strinjam. Moj komentar je šel izključno samo na hitrost...neke opazne razlike človek ne bo zazna. Glede trošenja ssdja pa se strinjam da je bolje da se ga troši čim manj :)

Čeprav se potem vprašam ali ne bi bilo vseeno če bi imel običajen hdd in program dataram RAMDisk ampak to ni debata za to temo.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

DragonHeart - Ena velika navlaka je cccleaner, ki je za w7 in visto, praktično neuporaben. ASC lahko naštimaš tako, da samo vsake toliko pregledaš in urediš sistem, drugače ga imaš pa izklopljenega.
SSD diskov se ne defragmentira. Daj se naučit delat s sistemom, potem pa prični odgovarjat na poste.
ASC pobriše tisto navlako, ki je sama orodja windows-a ne.
Poizkusi in poročaj, kakšna je odzivnost sistema - v nastavitvah imaš po defaultu, da SSD ne defragmentira.
Delo krepa človeka

DragonHeart ::

solatko saj vemo da si star in spregledaš kaj zaradi svoje slepote vendar je bil moj post namenjen njemu. Zdaj pa mi pokaži kje je napisal da ima ssd?

miraldi je izjavil:

A lahko kdo še men pomaga. Odkar sem naložil nanovo windowse 7(včeraj) mi procesor(core 2 duo 6750) nenormalno je skoz v loadu tudi ko nič ne počnem in še temperatura je precej višja kot je bila pred tem(54°C) v windowsih v igrah pa 63°C. Kaj bi bilo lahko narobe da mi ga tok obremenjuje? Load mi pa skače od 4%-95%.



Moj drugi post ki je vključeval ssd pa je bil namenjen ST-777, kjer pa nisem omenil defragmentacije.

očala rabiš.

ASC sem preizkusil in je šrot ki ga ne potrebuješ. Rabiš le ccleaner ki na enkrat pobriše vso navlako ki jo ustvarijo brskalniki. Ostala navlaka je neomembe vredna.

Primer: Če instaliraš visual studio se ti na disku nabere več trapastih datotek kot če temp datotek ne pobrišeš 1 mesec. praktično nihče pa sistema ne defragmentira po takšni inštalaciji...zato pa sčasoma začne vse trokirat, če nimaš SSD....recimo po sveži inštalaciji, ko se avtomatski defrag še ni uspel zagnati.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Ti pa si še mlad in zato neizkušen. Za čiščenje ostankov brovserja, pa ne rabiš cc, w7 in vista to zadovoljivo uredita sama.
V registru pa se nabere navlaka vsega programja, ki ga instaliraš in odstranjuješ, to pa cc ne odstrani.
Če uporabljaš regdefrag, se pa zna zgoditi, da boš obrisal preveč.
Tudi z gonilniki canona, hp in druge periferije, se ti nasirje cel kup navlake, razne iskalne vrstice v brovserjih, fb, msn so leglo navlake, vse to pa dokaj uspešno očisti ravno ASC, če ga pravilno naštimaš in resursov porabi zelo malo, glede na to, kako vpliva na svežino sistema.
Govorim pa seveda za uporabo pri laikih, ki računalnik v glavnem uporabljajo, b.k. jih pa kako sam sistem deluje. Za njih je problem šele takrat, ko ne pridejo dosti hitro v fb, mail, youtube......

Največ sranja pa se naber pri datotekah za povezave s pametnimi telefoni, če uporabljaš programe telefonov.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

DragonHeart ::

ravno jaz za laike govorim, da ne bodo znali nastavit sistema tako kot si ga nastaviva recimo ti in jaz. Ja, mi2 znava nastaviti marsikaj, laik pa bo ali instaliral in pozabil da obstaja (kar je še najboljša opcija) ali pa bo pameten in bo klikal po nastavitvah in pobrisal preveč :D Fora je da večino ne b.k. ampak mislijo da znajo delati z računalnikom ker znajo crackati NFS in Call of Duty ali pa le instalirati Firefox.

no ja. sicer imaš mogoče prav....samo za laike bi morala obstajati verzija kjer se ne bi dalo nastaviti dobesedno ničesar, bi bilo vse avtomatsko. Drugače program povzroči več nelagodja kot zadovoljstva.

Glede navlake iz browserjev...ccleaner zna to lepo očistit. Le desni klik na koš, poženi cccleaner in je vse očiščeno.

Jaz najrajši sistem nastavim tako, da avtomatski defrag nastavim na vsakodnevno pospravljanje diska (zaradi tega ima defrag minimalno dela saj je disk vedno pospravljen in....disk je vedno pospravljen), ccleaner poženem po potrebi, navlako brskalnikov pa čistim ko je to potrebno..torej vsakič ko je vprašljiva varnost.


za tisto da rabiš očala pa ne zameri:D malo smeha mora biti! :D

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Ne rabiš nič spreminjat, pa počisti tisto, kar najbolj zavira, samo enkrat izvedeš deepcare, takoj po instalaciji, potem pa občasno quick care, če imaš program ugasnjen, sicer pa dela sam.

Nasvet o defragmentaciji je bil namenjen vsem na ravno tebi, drugače pa niti nisem zamerljiv človek, dokler mi ne stopiš na nogo (mislim dobesedno), z besedami se me ne da užalit. Tudi glede oči imaš kar prav, sem v letih, ko nihče ne vidi več prav dobro, razen kakšno brhko mladenko, takrat je pa vrat v nevarnosti.

En nasvet tebi - pri visti in w7 je defrag avtomatski in samo uničuješ disk, če poleg sistema še ti to počneš.
Kar se tiče varnosti, imam poleg MSE - še zadosti prostora na disku, za obnovitvene točke in ti povem, da sem do sedaj rešil z RP še čisto vsako prekletstvo, ki je prišlo nad mašino (ne samo mojo).

Edini pogoj je, da uporabnik vsaj približno ve, kdaj je fasal nebodigatreba.
Delo krepa človeka

DragonHeart ::

glede obnovitvenih točk se strinjam. Pred inštalacijo sumljivega programa je pač nujno treba narest obnovitveno točko in je stvar ok:)

Sam defraga ne poganjam, imam pa windows defrag nastavljen da avtomatsko defragmentira sistem vsak dan ob določeni uri. S tem je disk vedno pospravljen, defrag pa ima minimalno dela saj nima kaj pospravljati v bistvu.

Situacijo bom imel takšno dokler ne kupim 128 gb ssd, potem pa bo defragmentacija za vselej pozabljena.

Glede ASC pa sem imel negativno izkušnjo, saj sem ga instaliral in je bil tako pameten da mi je po defaultu pobrisal vsa gesla, ukinil nekaj servisov ki sem jih sicer uporabljal .... zato sem zadevo odstranil in se je ne dotaknem več. Zato pravim da je treba pogledati nastavitve preden se zadevo vklopi. Jaz še z nobenim programom nisem imel izkušnje da bi nek bil program tako trapast da bi po defaultu brisal gesla..:D Zato niti nisem pogledal če je tam kljukica...Po uporabi pa so bila gesla po brskalnikih izbrisana:D epic:D

Na srečo sem sicer imam backup gesel narejen tako da sem datoteko enostavno skopiral nazaj.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

DragonHeart - Slaba izkušnja iz lastne nepazljivosti - po defaultu, ti pusti gesla in ostalo čisto primiru (tudi piškotke), ti si odkljukal čiščenje brovserja v celoti in po možnosi IE in FF, tako da si dejansko izgubil vse podatke. Po defaultu, ti odstrani samo nekaj postavk.
Vedno imej narejeno kopijo mape profile in je čisto vseeno, kaj ti pobriše, copy-paste in je rešeno.
In verjemi, ta program je odličen, tudi če ga pustiš na defaultu, ko pa kaj spreminjaš, je dobro da veš kaj delaš.
Po defaultu tudi koš pusti pri miru, moraš posebej obkljukat.
Tudi brisanje v brovserju ti pobriše gesla, če tako nastaviš.

Drugače pa ne obupavaj tako hitro, ena slaba izkušnja, se mi zgodi skoraj pri vsakem orodju, ki ga testiram in se na njem učim, a vseeno poizkušam vsako kolikor toliko uporabno orodje dobro preizkusit, saj nikoli ne veš, kdaj te potegne iz kakšnega dreka. Je pa pri novih stvareh potrebno biti pazljiv in ne klikati avtomatsko next, next, yes, no. Vačsih si je potrebn vzeti čas in pogledati kaj piše.
Delo krepa človeka

DragonHeart ::

nisem kljukal ničesar. instaliral sem in uporabil...in izbrisal ta šrot:D

varnostne kopije dokumentov pa imam vedno narejene. To je bistvo vsega.

Zakaj nisem vztrajal na ASC kot ti to svetuješ tako kot da ga prodajaš...zato ker ga računalnik ne potrebuje.

Če program deluje bedno če klikaš le next next next finish, je z njim nekaj narobe.


aja..poleg tega...ali ti prodajaš ta program slučajno, k ga tako vztrajno tržiš? dejansko ga zagovarjaš bolje kot katerikoli prodajalec v Big Bangu opisuje katerikoli izdelek:D lol:D
Glede na to da si serviser bom počasi začel sumiti da strankam takole svetuješ ta program kot ga svetuješ nam..samo ker so stranke nesposobne, jim moraš ti instalirat ta program, kar je pač treba plačati.:D

Samo tak vtis imam pač.

Zgodovina sprememb…

solatko ::

Ne prodajam programov, se pa precej ukvarjam s HW in SW, že cca 30+ let, od Spectrumov in Commodorjev 64 naprej, do industrijskih računalnikov za CNC.
Če potegneš ASC iz IO strani, imaš po defaultu, pri odstranjevanju privacy sweep brez kljukice cookies, saved form information, saved passwords in compact databases, pri vseh brovserjih, ki jih imaš nameščene, ko pa stisneš okence pri ikoni, pa postanejo aktivne vse in to si naredil. Zato pravim, da karkoli novega nastavljaš, moraš pogledat, kaj ti bo naredilo.
Pri ASC dejansko lahko samo klikaš next in yes, pa ti ne bo naredil škode.

Pa še to, hvalim free verzijo tega programa, ki zastonj nudi dejansko vsa orodja, ki jih rabiš.
Ta program vsem strankam namestim zastonj in, če slučajno ne bi bile zadovoljne (se še ni zgodilo), ga tudi zastonj odstranim.
Pri vseh programih se klika next, yes, back in no ter na koncu finish, samo vseeno moraš pogledat, ali je res yes ali no. Ker ljudje ne gledajo, imaš potem brovserja pri strankah samo nekaj cm, ostalo pa so razni iskalni linki v 15+ vrstah.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

Xserces ::

ST-777 je izjavil:

DragonHeart je izjavil:

Glede na to da imaš ssd, je povsem nemogoče da bi opazil kakšrnokoli razliko v delovanju. sploh. Imaš premalo rama da bi se poznalo.
Dataram RAMDisk sem instaliral predvsem zato, da se čim več podatkov, (ki jih rabi comp za delovanje) zapiše v RAM in zato manj na SSD. Celice SSD-ja se pač trošijo, bolje je, da se čim manj.


na SSD piše šele takrat ko rama zmanka... ti moras na RAM DISK dat tiste stvari ki jih bos uporablu... windowsov s tem nemores pohitrit... razne cache programov in podobno
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Xserces ()

ncc2000 ::

ma ker sta tolk zabluzila, sem instaliral asc, in sedaj ga tudi deinštaliral..

ko poženeš asc, da naredi svoje, ima zatem ccleaner še kar nekaj dela,
obratno pa nič..

torej?

solatko ::

Odvisno kaj hočeš, saj če vse pokljukaš, tudi cc ne bo imel kaj delat, po defaultu, stvari, ki ne zasedajo dosti prostora, predvsem pa ne vplivajo na odzivnost, ne odstranjuje.
Sicer je pa na vsakem sistemu tako, da si izberi eno orodje za posamezna opravila, en AV, en optimizer, en urejevalec registra....., nikakor pa več različnih programov za enako opravilo.
S cc-jem je problem, ker laiki z njim ne znajo delat in včasih pobriše še celo preveč, je pa bil to eden boljših programov za XP.
Delo krepa človeka

DragonHeart ::

eh ccleaner nič preveč ne pobriše. Za laike je odličen ker laik ne bo šel nastavljat ASC kot si ti zamišljaš. Ccleaner pa laik samo požene in je to to.

asc je mogoče za malo bolj izkušene da ga znajo nastaviti, za laike pa ASC nikakor ni primeren. sploh.

ranke se ti niso pritoževale ker niti ne vedo kaj to je. Nekaj je instalirano..nekaj dela samo verjetno niti ne vedo da ga imajo. Ampak dokler ne vedo da ga imajo je ok. Problem je če začnejo šarit po njem saj jim bo 100% uničil sistem.

Po drugi strani pa morava definirat kaj je laik? Tak ko ne ve niti kaj točno windowsi sploh so ali tak ki o računalnikih ve manj kot mi ki se s tem ukvarjamo? Za prve je namreč res ok da imajo ASC na sistemi saj ga ne bodo šli nastavljati, drugi pa bodo pametni saj mislijo da vse vedo ker imajo firefox na sistemu namesto ie... Slednjim jaz vsekakor ne bi priporočal inštalacijo ASC.


ncc2000 če vsake toliko poženeš ccleaner je to povsem dovolj da bo sistem deloval kot mora.

Zgodovina sprememb…

ST-777 ::

DragonHeart je izjavil:

za laike bi morala obstajati verzija kjer se ne bi dalo nastaviti dobesedno ničesar, bi bilo vse avtomatsko.
Uporabljam SystemSuite 12 Professional, ki je en od teh programov, je pa plačljiv. Meni se zdi zelo enostaven za uporabo. Na testu so zapisali: "We found using SystemSuite to be very easy and quick. We enjoyed using the features in SystemSuite, but we would like to see a little more explanation as to what each tool does."

Bolj obširen test drugih programov pa je tukaj: (PC System Utilities Software Review) http://pc-system-utilities-software-rev...

solatko ::

DragonHeart - Laiki so praktično vsi normalni uporabniki računalniške opreme, znajo morda kak gonilnik instalirat, drugače pa samo uporabljajo poznane programe - FF, IE, office, kakšen Vlc, VMP...., čim gre pa kaj narobe, pa kličejo.
To je tudi smisel uporabe računalnika, da sam uporabnik čim manj packa po programju.
Pritožujejo se ne zato, ker tudi po dve in več leti ne rabijo nikakršnega posega v sistem, razen vsakoletnega čiščenja prahu, če se slučajno začne PC pregrevat ali postane glasen. Po navadi jih ne briga kaj in kako skrbi za delovanje sistema.
Tudi večina uporabnikov avtomobilov in druge tehnologije so večinoma laiki, saj jih niti slučajno ne zanima kako deluje notranje izgorevanje, ventili...., zacvilijo, ko gre kaj narobe ali posveti kakšna lučka.
Imeli smo tudi stranke, ki so se s tem programom igrale in si pobrisale kakšno stvar, zato pa imaš RP, mu po telefonu poveš, kaj in kako naj uštima in čez deset minut pokliče nazaj - hvala urejeno, sistem je tak, kot je bil.
Sistem ne moreš uničit z nobenim optimizerjem, saj noben ne more zbrisat RP in bistvenih datotek sistema. Lahko pa sesuje zagon sistema, kar pa RP poštima v dobrih 5-ih minutah.
Seveda imaš tudi laike, ki bi radi postali poznavalci in te se največ naučijo na svojih napakah, sploh če imajo za seboj nekoga, ki zna to potem poštimat nazaj. Tudi mi smo se morali naučiti in včasih je bilo to učenje kar drago.

ST-777 - Pri w7 in Visti je malo neresno strankam predlagat, da nabavijo plačljive optimizerje sistema, da bi sistem delal bolje, saj gre prav lepo tudi brez. Bi bilo fajn, če bi testerji naredili tako lestvico tudi za free programje, saj teste za plačljive, večinoma naročajo proizvajalci in to tudi dobro plačajo.
Za XP je bil nekaj časa super System mechanik, potem pa je ratal vedno bolj kičast, požrešen in vsakokrat dražji.
Med free optimizerji spada ASC sigurno med prve tri, tako po uporabnosti, kot po prijaznosti do uporabnika.
Komur pač ni všeč, vzame drugega, zame je trenutno ta no1.
Delo krepa človeka

DragonHeart ::

Seveda imaš tudi laike, ki bi radi postali poznavalci in te se največ naučijo na svojih napakah, sploh če imajo za seboj nekoga, ki zna to potem poštimat nazaj. Tudi mi smo se morali naučiti in včasih je bilo to učenje kar drago.

recimo serviserja kot si ti, ki sistem potem nazaj popravi..proti plačilu.

technolog ::

To je ena od hib windowsev, da se lahko kar vsak program doda v startup, tudi tisti, ki načeloma nimajo kaj delat ob startupu - razni playerji, brskalniki, pisarniški programi... Linux ima to vsaj generalno lepše rešeno - skoraj noben program a priori ne zahteva nalaganja ob zagonu, z izjemo kakega network managerja za wifi recimo. Za take program je potrebna ročna intervencija, ki je ne zmore kar vsak uporabnik.

+ "Čiščenje" registra je eden izmed nategov stoletja. Iskanje po njem se vrši v O(log n) času, in ti hitrostno nič ne pomaga, če pobrišeš recimo 20% vnosov, ker ne boš nič pridobil. Je pa možnost, da boš pobrisal kaj, česar ne bi smel.

Zgodovina sprememb…

Bananovec ::

https://www.soluto.com/
Če imaš nameščen W7, je prava stvar zate. Razpolovi čas nalaganja, razen če je problem hardwarske narave.

Namesto zahvale, mi lahko nakažeš par cekinov na TRR.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

solatko ::

DragonHeart - Lahko tebi, ko si se že rodil pameten, nekateri smo se morali tudi kaj naučit.
Reševanje problemov po tel. liniji, dam zastonj, drugače moraš pa za pridobitev znanj tudi kaj prispevat, če si ne znaš pomagat z googlom.
Nevednost je bila vedno draga, če bi vsi vse vedel in znal, bi bili vsi brez dela.

Večina posegov v SW je brez veze, za nekoga, ki to zna in ve kaj čemu služi. Spada pa tudi čiščenje registra med redna dela, pri urejanju HW. Elegantno se to naredi z obnovitvijo sistema. Ko počistiš iz programja vso naloženo nesnago, je sistem precej bolj odziven. Pri vsakodnevnih opravilih se niti ne pozna, se pa pozna pri zagonu sistema, ko je ta dobro urejen.
To početje pa ne pade samo od sebe, moraš kdaj tudi kaj zahebat (najbolje sebi), da potem stvari potekajo v redu.

Ko boš s statiko scvrl MB ti bo jasno, da se moraš pred posegom razelektrit ali pa nosit gumjaste rokavice.
Ko ti ne bo deloval RAM, ki si ga vložil in ti bodo reklamacijo zavrnili, ker je prišlo do nedovoljenega stika z elektriko, se boš navadil, da priključki iz napajalnika nimajo kaj početi na MB, ko menjaš RAM ali procesor.

Ko boš enovrstični konektor obrnil narobe in ti bo scvrlo čitalc kartic, boš drugič previdnejši in boš najprej pogledal v katero smer so obrnjeni priklopi (da ne boš to počel avtomatsko gnd je na desni strani ali obrnjen proti procesorju (včasi je na kakšni plošči obrnjen kot firewire priklop.

Lahko bi ti našteval še cel kup malenkosti, sploh iz področja prenosnikov, pa se mi ne da, saj je na googlu veliko materiala, sam poiskat je potrebno.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Starejši PC, čudno, počasno delovanje.

Oddelek: Strojna oprema
261600 (1208) billy
»

Prenosnik - ob mirovanju ne zatemni ekrana

Oddelek: Pomoč in nasveti
414962 (4568) win64
»

Nod32 ali Microsoft security essentials

Oddelek: Programska oprema
101906 (1702) SkyEye90
»

Inštalacija Windows 7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5610327 (9447) RuskiSnajper
»

Pohitritev računalnik

Oddelek: Programska oprema
343100 (2429) Gray_Warden

Več podobnih tem