» »

ko se bruc v oražnu upre

ko se bruc v oražnu upre

««
«
1 / 7
»»

gendale ::

skratka, v oražnovem domu starejši študenti maltretirajo mlajše

eden od študentov se je odločil upret

fakulteta je to pometla pod preprogo in sedaj je tam vse kot je bilo prej

kakšno je vaše mnenje o tem?

jaz se strinjam z enim od komentatorjev, ki je rekel, da bi morali vse trenutne prebivalce izselit in dat not nove ljudi, ker se drugače te 'tradicije' ne bo prekinilo

bolj podrobne informacije pa se nahajajo na: http://www.medenosrce.net/forum/forum_p...
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Mesar ::

Tole je z vidika "mareta"
1.) Imena, priimke, datume rojstva javno objavit... internet je fajn stvar, naj jih to spremlja en čas.
2.) Storiti kaj za lastno zadovoljstvo, tudi če to pomeni počakat enega po enega in jih prebutat.

Fakulteta oziroma upravitelj ŠD pa bi moral vreči iz ŠD in fakultete študente, ki delajo probleme, če se kdo odloči prevzeti njihovo mesto ob najmanjši priložnost vreči ven še te.
Your turn to burn!

francek1 ::

In to naj bi bili bodoči zdravniki? Bljak!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

guest #44 ::

Men deluje fejk.

Če pa je res potem me je groza, da moram financirat izobrazbo takemu primitivnemu govnu. Primitivci naj kopljejo jarke za 2.5 €/h. Razumni ljudje pa naj študirajo.

toloplus ::

Tole je pa resnično sramota za vodstvo Medicinske fakultete!

Pravzaprav bi se ob tem žalostnem primeru lahko sklepalo kar na sistemsko krizo vodenja znotraj te fakultete. Namreč, če se takšne zadeve (poniževanje in trpinčenje študentov v ODD) vlečejo že dve desetletji, obenem pa fakulteta to še kar dopušča oz. ignorira - in očitno bo ob (sumljivo) milem dekanovem ukrepu tako ostalo tudi v bodoče - se je resno za vprašat glede obstoja etike in vrednot pri (pre)nekaterih vodstvenih delavcih fakultete. Seveda bo v primeru nadaljnjih novinarskih vprašanj najverjetneje najpogostejši izgovor vseh teh odgovornih oseb, da o tem sami nikoli niso bili obveščeni ... Yeah, right.

Vsekakor bi bilo več kot primerno, da bi dekan Šuput javnosti (precej bolj) podrobno pojasnil, čemu je sprejel takšen ukrep, ki kazensko izpostavlja zgolj eno osebo (in še to zgolj v okviru objektivne odgovornosti), vse ostale udeležence, ki so aktivno sodelovali pri zlorabljanju mlajših študentov, pa docela ignorira. No, mogoče je pa res (kot je sugerirano na forumu,ki ga je linkal OP), da je tudi sam g. dekan nekoč bival v ODD, in tako tudi sam deli enake vrednote kot prenekateri izmed "starih bajt"...

Sicer mi je žal, da bodo ob tem primeru na negativni odziv javnosti naleteli tudi prenekateri izredno dobri zdravniki, a po drugi strani je pa tole vendarle priložnost za malce samorefleksije v zdravniškem cehu (no, glede na številne podobne polemike v preteklosti, npr. ob ukrepanju Zdravniške zbornice v primeru Nekrep, je to sicer precej optimističen vidik ...).

Osebno sem bil pred petimi leti priča izredno negativni izkušnji ob obisku specialista v UKC (popolna odsotnost empatije ob travmatičnem dogodku in obenem povsem arogantno obnašanje), ki je čas obiska pacienta obenem izkoristil za prenašanje svojega znanja na tri mlajše kolege, najverjetneje bodoče specialiste. Takrat sem upal, da je tale zdravnik zgolj izjema v pravilu - vsaj kar se tiče sistemskega prenašanja neprimernih/neetičnih norm in vrednot ter neustreznega obnašanja ob stiku z ljudmi -, ampak primer ODD nažalost nakazuje mojo zmoto. Očitno prenekateri zdravniki sociopatsko vedenje (po prisilnem "urjenju" s strani starejših kolegov) oblikujejo tudi v času študija ... Se je kar za zamislit nad stanjem ...

Aston_11 ::

Nihče jih ne sili biti v Oražnu, je druga plat zgodbe. Da je zastonj, je tretja. Da se je to v Oražnu od vedno dogajalo, je tudi znano. Da bi bil s tega stališča kaj posebnega proti drugim domovom - z nekega stališča je, je študentski delta force proti drugim domovom, v vseh pa se dogajajo taki ali drugačni extremi - s stališča opazavolca.
PO logiki, da so to bodoči zdravniki, so v drugih domovih bodoči.... in vsi delajo in smo delali pizdarije.
Za tega bruca bi bil morda primeren dom za katoliško mladino.
V glavnem razvajen pussy, ki se mi čisto nič ne smili. Ko bo morda kdaj na urgenci, bo tudi rekel, da ima po pravilniku počitek ali karkoli?
Osebno imam raje v študentskem domu tako ali drugače prekaljene borce, zdravnike itd. kot pussije, ki so bili vsa leta kot kup dreka in so taki ostali tudi po tistem, ko so se zaposlili.

Matako ::

Stiki z bodoči medicinci so me osebno napotili na pot zdravega življenja. Populacija je posejana s težkimi kreteni - zato želim minimizirati kasnejše stike z njimi. Govorimo o manjšini.

Debilna je ta scena in neumen je ta folk.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Aston_11 ::

Mah, vsaka populacija je posejana s težkimi kreteni. Ga ni poklica brez kretenov. Tudi če si ne daš modul medicinca v svoj program - so kretenkoti medicinkoti že prevladali.

neo ::

To da se pustite maltretirati starejšim budalam zaradi kao nekih podpisov na brucovske kartice in zato da bi jim ugajali je pa res kretensko. Vsaki ki bi mi prišel naokoli z varianto da me bo vrgel pod tuš bi dobil direcione z leve, potem pa še z desne. Lahko ga pijemo skupaj, lahko se zajebavamo, samo vse ima svoje meje, in tu so meje bile prestopljene. Ampak po drugi strani pa ne vem kako ste lahko taki papki da vas kao stare bajte mečejo pod tuš, pošiljajo večer po burek itd., vi pa slepo sledite njihovim zahtevam, WTF, kje vam je hrbtenica ostala?
Neo's

Sims ::

Zadeve so bolj kompleksne, ko se zdijo. Jasno, tiste kljukce bi morali na "gobec". Zanimivo pa je, da si "matretiran" že od malih nog naprej. Začne se v osnovni šoli, potem v srednji, tu vidimo, da na faksu tudi in nenazadnje, še v službi. Hrbtenica kar trpi :D Je pa lažje nam sedaj pisat, ko smo že starejši od teh fantov, kako se naj uprejo. Pomoje ni problem v posamezniku, ki je matretiran, ampak v sistemu. Ker, če te celi sistem jebe, potem se težko upreš in v tem sistemu funkcioniraš. Lahko le greš drugam. Res ima človek VEDNO izbiro, vendar to konkretno lahko spremeni človeku življenje ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Mehmed ::

Ne stekam problema. En iz istega doma te poslje po hamburger, ga odjebes in je to to.
Kaj sem spregledal?

Daedalus ::

skratka, v oražnovem domu starejši študenti maltretirajo mlajše


Se ne pustiš maltretirat, pa je. Mene so hoteli "brucovati" v študentu... pa sem organizatorju lepo povedal, da če mu je kaj do tega, da mu zobje ostanejo na trenutni lokaciji, naj da mir. Pol se me je pa še celo leto izogibal>:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

Aston_11 je izjavil:

Osebno imam raje v študentskem domu tako ali drugače prekaljene borce, zdravnike itd. kot pussije, ki so bili vsa leta kot kup dreka in so taki ostali tudi po tistem, ko so se zaposlili.


Prekaljeni borci znajo nabutat druge prekaljene borce. Ce je potrebno se pustiti ponizevati in zlorabljati zato, da postanes prekaljen borec, ki potem spet ponizuje in zlorablja sibkejse od sebe, potem sem vesel, da nisem nikoli spadal med 'prekaljene borce'.

Opravicevanje dejanj s tradicijo je pa tako ali tako butasto pocetje tistih, ki niso nikoli odrasli, ne razumsko in ne kulturno.

b00mer ::

Ja0 dej prosm, da kdaj naletim na enga tacga "frajerja"..

Sims ::

Zanimiv je predvsem odziv vas tukaj. Na psihično matretiranje, bi vračali z fizičnim obračunim. Oni te podjebavajo, vi bi se pa tepli. Je še kakšna druga rešitev?

blue ::

Pošlje ga po hamburger :)
Mene bi samo 1x poslal po hamburger ;)

BigWhale ::

blue je izjavil:

Pošlje ga po hamburger :)
Mene bi samo 1x poslal po hamburger ;)


Kaj bi pa naredil, ko bi te 14 dni zapored budili po petkrat na noc?

MeGreat ::

Sims je izjavil:

Zanimiv je predvsem odziv vas tukaj. Na psihično matretiranje, bi vračali z fizičnim obračunim. Oni te podjebavajo, vi bi se pa tepli. Je še kakšna druga rešitev?


Ne verjamem, da obstaja kakšna druga boljša rešitev. Jokanje po forumih sigurno ni boljša rešitev
Pač sam se moraš zase postaviti in ja včasih je potrebno tudi fizično obračunati, ali pa vsaj pokazati da te ni strah

Monster ::

Časi takih brucovanj so že zdavnaj mimo, razn tam ko eni jako dolgo studirajo ... Greš pa menjaš dom, njim pa zaželiš čim več psov v bajti ...
Ka zaboga...

papak ::

@MeGreat Seveda. Kot sem seznanjen, mam v tej državi določene pravice, in če ne delam pi*darij, pričakujem, da se jih spoštuje, pa se ne rabim nič pretegovat zato. Če ne boljš da ukinemo razne pravilnike pa ustavo pa zakonike. Takele "zaprte družbe" kot je tale domska bratovščina, so pa rakave tvorbe k jih je treba čimprej izkoreninit ker delajo samo škodo. Še v vojski se z ljudi ne delajo norca.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: papak ()

blue ::

> Kaj bi pa naredil, ko bi te 14 dni zapored budili po petkrat na noc?

Sem živel z podobnimi cepci..
Moraš se upret.

Zakleneš se v sobo in uporabiš ear plugs..
Če ne pomaga potem pa eno čez go***

bajsibajsi ::

Fizicno nasilje na psihicno maltretiranje nemara res ni resitev, ampak ko oz. ce odpovedo vsa druga razpolozljiva sredstva, se mi zdi sprejemljiva opcija. Ce bi me npr. neprestano namerno budili sredi noci, bi jih zagotovo nekdo dobil po kepi. Ali pa bi nekaj "starih bajt" moralo poklicati vleko, da jim odpelje avto na servis...

Monster ::

ma fizicno ne bos niso reso, sploh proti kaki stari bajti, ker ne pozabi da v takih domovih ostanejo samo hlapci starim bajtam in bojo takoj za ka bo rekla ... tisto prisparaj za takrat ko se izseliš :) lahko pa poknes par prijav da se droge dilajo v domu pa bote meli fešto s specialci :)
Ka zaboga...

innerspace ::

Webcams for change!
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

ShowDown ::

Če je to zdravstvo prihodnosti me je resnično strah. Ali lahko od takih ljudi pričakuješ človeški odnos do pacientov?

johanblond ::

gendale je izjavil:

skratka, v oražnovem domu starejši študenti maltretirajo mlajše

eden od študentov se je odločil upret

fakulteta je to pometla pod preprogo in sedaj je tam vse kot je bilo prej

kakšno je vaše mnenje o tem?

jaz se strinjam z enim od komentatorjev, ki je rekel, da bi morali vse trenutne prebivalce izselit in dat not nove ljudi, ker se drugače te 'tradicije' ne bo prekinilo

bolj podrobne informacije pa se nahajajo na: http://www.medenosrce.net/forum/forum_p...


Je pa tukaj še en vidik, zakaj se vse skupaj tolerira - gre za iniciacijo v posvečeno skupino, doseže se občutek povezanosti in homogenosti, hkrati se tudi doseže ustrezna hierarhija.

Samo na kratko, danes ga pošlješ po hambrger ob 4. zjutaj ponoči, če 15 let mu pa rečeš da naj podpiše izvid, da je šlo za patološko okvaro srca, ki je zdravnik ni mogel predvideti (kljub temu, da je bilo vidno kar nekaj lukenj narejenih s skalpelom).

b00mer ::

Sims je izjavil:

Zanimiv je predvsem odziv vas tukaj. Na psihično matretiranje, bi vračali z fizičnim obračunim. Oni te podjebavajo, vi bi se pa tepli. Je še kakšna druga rešitev?


Kaj bi pa ti naredil ?
Kakrsna koli druga "resitev", bi ti samo poslabsala situacijo. S tem se bos se dodatno zameril etc..

1 pljesko, bo takoj drugace :)

Steinkauz ::

blue je izjavil:

> Kaj bi pa naredil, ko bi te 14 dni zapored budili po petkrat na noc?

Sem živel z podobnimi cepci..
Moraš se upret.

Zakleneš se v sobo in uporabiš ear plugs..
Če ne pomaga potem pa eno čez go***


Nisi odgovoril, kaj potem ko oni dajo parkrat tebi čez gobec?
Al ste sami shaolinski menihi tle, da tut več folka nalomnte brez problema?
Lahka bit jaki za kompom

St235 ::

Normalno, ker je za povprečnenega bruca popolnoma normalno, da lahko obvlada več starejši študentov z levo nogo.

Evo še navodila kako to izpeljat:

detroit ::

hmm kva je to ste vsi ločeni na cehe tam? Fizično naslije res ne reši marsičesa, sam te sprosti. Čez dva zoba manj boš ti čist srečn
Skero

Sims ::

Prvi korak k spremembah je tale že naredil, javno je zadevo objavil. Poglejte odzive. Torej družba ne tolerira takega početja. In če nimaš odobravanja s strani družbe se na dolgi rok ne moreš it neke "tradicije". Časi se spreminjajo. Internet RULZ :D

Aja, še to. Eden omenja "bejzbol" palico. Ja polomi ti enega. Pa te prijavi, letiš iz doma, dobiš kazen, pa še nalomijo te njegovi kolegi itd ... Amapk, si pa pravi MOŠKI ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

b00mer ::

Steinkauz je izjavil:

blue je izjavil:

> Kaj bi pa naredil, ko bi te 14 dni zapored budili po petkrat na noc?

Sem živel z podobnimi cepci..
Moraš se upret.

Zakleneš se v sobo in uporabiš ear plugs..
Če ne pomaga potem pa eno čez go***


Nisi odgovoril, kaj potem ko oni dajo parkrat tebi čez gobec?
Al ste sami shaolinski menihi tle, da tut več folka nalomnte brez problema?
Lahka bit jaki za kompom


Hahaha :>
Ne rabs kung fuja itd... rabs met samo jajca! In v tem je problem, ker jih vecina nima..

redo ::

BigWhale je izjavil:

blue je izjavil:

Pošlje ga po hamburger :)
Mene bi samo 1x poslal po hamburger ;)


Kaj bi pa naredil, ko bi te 14 dni zapored budili po petkrat na noc?

Policijo bi poklical.

Gregor P ::

Torej, če oni zganjajo fizično nasilje nad teboj, kaj pravite že, da potem ti ne smeš?!?:|

Ta skupina kretenov, je skupina mentalnih revežev, če pravite, da so to medicinci, so verjetno takšni postali zaradi nesmiselnega učenja, ki jim je uničil um in jih zatrl kot osebe:D Izživljanje nad mlajšimi, pa je očitno njihov edini ventil, stik z življenjem, žalostno:(. V skupini se počutijo močne, ker se drug drugega podpirajo k temu nasilnemu dejanju. Zatorej kot vedno že stoletja pred nami, to verigo drži skupaj verjetno samo en šibek člen, to je vodja skupine; ostali revčki pa so naslikani poleg. Za vsako malenkost se v prvi vrsti torej ukrepa zoper njega>:D Najprej z rednimi prijavami pristojnim inštitucijam (do vrha):D
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

toloplus ::

Hmm ... nisem vedel, da je na Slo-tech prijavljenih toliko Rambotov, ki bi se bili pripravljeni upret s silo (in jih tudi potolčti) kar 20 sovrstnikom na en mah ;)

Mislim, da bi bilo bistveno bolje, če bi se vsi skupaj za spremembo poskušali vživet v kožo nekega "zelenega"" 19-letnika, ki najverjetneje prihaja iz finančno ne najbolj dobro stoječe družine (drugače najverjetneje ne bi dobil mesta v ODD) in se je morebiti napotil na študij medicine v LJ, ker ga veseli delo z ljudmi. Potem pa ga v študentskem domu sreča 'stare bajte', ki v skladu s tradicijo ODD vzamejo bruce pod nadzor in jih na različne načine poskušajo "utrdit v prave moške".

S tem povezano fizično in psihično trpinčenje in poniževanje a la prisiljeno pitje alkohola do nezavesti, vstavljanje predmetov v intimne dele človeškega telesa, izpostavljanje intimnih delov človeškega telesa pred sovrstniki, vdiranje v študentske sobe in samovoljno premeščanje stanovalcev, prisiljeno nočno tuširanje z ledeno mrzlo vodo in nato onemogočen odhod izpod tuša vse do jutra ... pa sej tega noben priseben človek ne more zagovarjat. A se očitno vseeno dogaja ...

In mnogi izmed teh žrtev so pripravljeni prenašati tole nasilje izključno iz razloga, ker si zaradi slabe gmotne situacije ne morejo privoščit drugega bivališča. Seveda pa ni treba biti Einstein, da ugotoviš, da večletna izpostavljenost nasilju tudi pri psihično zrelih osebah povzroči trajno škodo in vrednostne spremembe glede dojemanja spornih dejanj, kaj šele pri nezrelih osebah.

Na forumu Medenosrce so se o ekscesih v ODD z imenom in priimkov izpostavili že trije ljudje, eni pa še kar ne verjamejo ...

Nedavno sta Žerdin in Markeš v Delovem videokomentarju ugotavljala, da slovenska družba postaja vse bolj neobčutljiva, celo malevolentna ob stiskah drugih, t.j. v smislu "kar se me direktno ne tiče, me trenutno tudi ne zanima". A žal pri zdravstvu takšen pogled vsekakor ni primeren, kajti slej ko prej bo vsakdo izmed nas potreboval kakšno asistenco od posvečenih v medicinskih vrstah. Vprašanje, ki se ob tem poraja: Ali si resnično želimo biti v rokah ljudi, ki se jim trpinčenje in šikaniranje ne zdi nikakršen problem oz. ga celo zagovarjajo kot ustrezno metodo "utrditve v prave moške"? Smo Slovenci resnično postali tako neobčutljivi?

gzibret ::

Sicer nisem več glih študent, ampak bom pokomentiral.

Poznam človeka, ki je tam živel, in je odstopil (šel živet drugam). Govoril je, kakšne svinjarije so se dogajale. Bile so takšne, da nismo mogli verjet. Po eni strani smešne, po drugi pa je zadeva bila popolni teror. Recimo...

Nagnali so jih pod tuš, kjer so morali hoditi v krogu, stare bajte pa so na njih metal jajca, mleko in moko, ker so oni kao nek mikser in delajo maso za palačinke; pa spati so morali s flašo pod glavo in pokriti s cajtengi na hodniku, pisati spise, se učiti brezvezne stvari ipd... Morali so hoditi po čike in v trgovino, po bureke sredi noči, delati brezvezne naloge (recimo smešno oblečeni zjutraj na trolo ipd...), vse to je še nekako šlo. Pa tudi to je požrl, ko so morali nagi stati mirno na hodniku, stare gajbe pa so jih žgečkale za jajca, in jim vtikali predmete v rit.

To, da so jim zlivali vroč rum v goltanec (vsakega so stehtali in mu določili količino, da je bila intoksikacija za vse enaka, in tarčni promili v krvi niso bili nastavljeni prav nežno) pa mu je bilo preveč in je odšel.

V glavnem, tam se dogaja maltretiranje na polno. Mladi bruci pa to vse požrejo v upanju na lepšo prihodnost za časa trajanja študija in zaradi smešno nizke cene študenta in velikosti sob, kar je tudi motiv, da so tiho (predvsem tisti, ki nimajo denarja za kaj drugega, in bi jim zguba doma predstavljala tudi zgubo študija). Pač počakajo in stisnejo zobe, potem pa se zadnji 2 leti na enak način znesejo nad novo generacijo, in krog je sklenjen.

Je pa žalostno, da te takšen revček potem zdravi. In ko pride na kliniko, izvaja oblast dalje s tem, da maltretira medicinske sestre in paciente. K sreči predstavljajo oražnovci le majhen del vseh zdravnikov. Vendar moje mnenje... bog nas varuj vojne, kuge, lahkote in oražnovcev!!!
Vse je za neki dobr!

Sims ::

Naslednji korak, je seveda anonimno objavit na forumu imena in priimke teh tipov, ki so tam ... In zganjat paniko. In ja, kaj policije res nobeden ne upa poklicati? Al pride policaj in je od njih kolega, pa ti še pendrek v rit porine za nagrado. Ne razumem, da bi dobili pol toliko prijav, kot tukaj pišete kaj se dogaja, pa ja ni vrag da nebi nekako ukrepali? Ne pogovarjamo se o nekih najstnikih. Tu so v igri polnoletne osebe in odgovarjajo za svoja dejanja ... Ali je sistem v kurcu?(to zadnje je retorično vprašanje)

VelikiTun ::

Res je. Tudi meni ni jasno, zakaj se bruci najprej pritožujejo fakultetnemu osebju in upajo na magično rešitev problema. Par zaporednih klicev na policijo, kaka ovadba, pa bi bil hitro mir.

Sims ::

Zanimivo bi bilo videti, če bi šel v evropark in začel metati jajce in moko v ljudi. Kaj bi se poleg kake batine še zgodilo?

Moje mnenje je, da vso vodstvo drži štango tem ljudem. In s tem podpira dejanja. In tu je potrebno začeti!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Daedalus ::

S tem povezano fizično in psihično trpinčenje in poniževanje a la prisiljeno pitje alkohola do nezavesti, vstavljanje predmetov v intimne dele človeškega telesa, izpostavljanje intimnih delov človeškega telesa pred sovrstniki, vdiranje v študentske sobe in samovoljno premeščanje stanovalcev, prisiljeno nočno tuširanje z ledeno mrzlo vodo in nato onemogočen odhod izpod tuša vse do jutra ... pa sej tega noben priseben človek ne more zagovarjat. A se očitno vseeno dogaja ...


Ja, ne moreš zagovarjati tega. Prenašati pa vse to... zakaj že? Kolovodjo parkrat na gobec, če ne gre drugače, pa bo hitro mir. S tem, da večinoma to sploh ni potrebno. Samo jasno pokažeš, da ti ne bojo srali po glavi, pa je mir. Če pa to ne zadostuje - osebno mam rajši pretep, ko pa da pustim nekomu, da se nad mano izživlja. Ker tisto se nikol ne zaključi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

mikic007 ::

Zanimivo, kaj vse clovek ne slisi. Sem bil v studentu in bilo je fino. Mogoce ne za vsakega, meni je bilo verjetno cist ok, ker sem prisel kasneje (nisem se vec smatral za bruca, niti prvo leto ne, pa tudi visina s kilazo je odtehtala). Ko je bilo brucovanje (proti temu fina sala, za lep spomin), sem pac rekel ne, tam me ne bo, po nekaj groznjah so odnehali. Ampak meni je bilo lazje, ker ne gre za zaprto skupino ljudi, niti ne za nek privilegij, kot je pri Oraznu. Tam bi moral precej vec vlozit v lasten mir. Ampak bi.

Cez neke stvari ne mores iti, ker te pohabi, psihicno seveda. In tam moras pretehtati, kaj ti vec pomeni. Orazen je luksuz, ki se mu lahko vsak odpove, ne zivijo vsi medicinci tam in imas veliko domov, kjer je res fino biti student.

Torej, lahko se jim postavis po robu, lahko pa gres. Jaz bi naredil v tem vrstnem redu, ne bi pa jamral na forumu (ceprav je dobro, da se pove, namrec mora biti ljudem jasno, v kaj se spuscajo, ce gredo tja).

Sc0ut ::

Poleg tega če boš krepko pretepen šel na policijo in povedal kdo kdaj in kje bo verjetno policija takoj intervenirala in bodo dobile "stare bajte" oražnovo police stajl:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

jype ::

BigWhale> Kaj bi pa naredil, ko bi te 14 dni zapored budili po petkrat na noc?

Kakšno neumno vprašanje.

http://www.thinkgeek.com/gadgets/electr...

mikic007 ::

Aja, prizadeti si naj ogledajo film Ondskan (Evil). Nekaj idej in kako zdilat situacijo ;-)

amigo_no1 ::

Vodstvo MF in ŠD jih nedvoumno podpira (kdo je držal vrečo in kdo je not dajal), kajti drugače si težko razlagam da taka dejanja kar trajajo in se ponavljajo vsako generacijo.

Eno je krst novincev s koruzo in petjem himne in podobne neškodljivi običaji, tole kar se dogaja spada pod sistematično fizično in psihično zlorabo.

Kako to rešiti:
vse tovrstne prebivalce ŠD po hitrem postopku postaviti na cesto, za 10 let prepovedati študirati (ker so očitno nedozoreli), pretepsti & sleči do golega, jih namazati v katran in perje -> naj taki par ur maširajo pred ŠD vsak s transparentom "sem idiot in si ne zaslužim biti zdravnik".

Bo hitro red.

Zgodovina sprememb…

toloplus ::

Problem je v tem, da se dejansko noben izmed brucev ne upa javno izpostavit, saj vedo, da jim v tem preti socialna stigma in prisilna izolacija s strani ostalih bivajočih v ODD ... kot se je tudi izkazalo v primeru študenta, ki je zgodbo objavil na forumu Medenosrce (po objavi so mu sobivajoči odrekli celo uporabo stranišča...). Ob zavedanju takšnih posledic bi tudi prenekateri "forumski Rambo" dvakrat premislil o prijavi ...

Če se človek zaveda, da mu je v primeru prijave edina opcija preselitev, obenem pa si slednje zaradi finančnih stroškov ne more privoščit, potem bo mnogokdo raje zamižal na obe oči in prenašal maltretiranje do konca kot pa se izpostavil in zahteval sankcije za mučitelje.

Seveda pa neaktivnost brucev nikakor ne more biti izgovor za lastnika ODD, t.j. Medicinsko fakulteto, da ne ukrepa in vzpostavi primernega reda v domu. Njihov ukrep, s katerim so iz doma izselili zgolj predsednika doma (pa še tega zgolj zato, ker ni vrnil ključev in je samovoljno odrejal preselitve sostanovalcev; po določeni varianti pa bi se omenjena oseba lahko oktobra celo znova vselila v ODD...), ostalim pa niso napretili nikakršnih sankcij veliko pove o (ne)dojemanju resnosti problema s strani vodstva fakultete. Očitno se odgovornost za sporna dejanja enostavno poskuša zameglit...

Upati je zgolj, da bo vsaj javnost in mediji pritisnila na pristojne v MF, da pojasnijo svojo dosedanjo neaktivnost in neodgovorno ravnanje v primeru ODD ...

jype ::

Najt se bo moral nekdo, ki bo šel do konca.

toloplus> saj vedo, da jim v tem preti socialna stigma in prisilna izolacija s strani ostalih bivajočih v ODD

Če ni hujšga...

toloplus> po objavi so mu sobivajoči odrekli celo uporabo stranišča...

Pač opraviš potrebo na kak inovativen način.

toloplus> Upati je zgolj, da bo vsaj javnost in mediji pritisnila na pristojne v MF, da pojasnijo svojo dosedanjo neaktivnost in neodgovorno ravnanje v primeru ODD ...

Upati je, da se bo našel študent višjega letnika, ki bo brucom povedal, da jim tega ni treba prenašat in da naj enostavno rečejo "ne" in je zgodba zaključena.

b00mer ::

gzibret je izjavil:

Sicer nisem več glih študent, ampak bom pokomentiral.

Poznam človeka, ki je tam živel, in je odstopil (šel živet drugam). Govoril je, kakšne svinjarije so se dogajale. Bile so takšne, da nismo mogli verjet. Po eni strani smešne, po drugi pa je zadeva bila popolni teror. Recimo...

Nagnali so jih pod tuš, kjer so morali hoditi v krogu, stare bajte pa so na njih metal jajca, mleko in moko, ker so oni kao nek mikser in delajo maso za palačinke; pa spati so morali s flašo pod glavo in pokriti s cajtengi na hodniku, pisati spise, se učiti brezvezne stvari ipd... Morali so hoditi po čike in v trgovino, po bureke sredi noči, delati brezvezne naloge (recimo smešno oblečeni zjutraj na trolo ipd...), vse to je še nekako šlo. Pa tudi to je požrl, ko so morali nagi stati mirno na hodniku, stare gajbe pa so jih žgečkale za jajca, in jim vtikali predmete v rit.

To, da so jim zlivali vroč rum v goltanec (vsakega so stehtali in mu določili količino, da je bila intoksikacija za vse enaka, in tarčni promili v krvi niso bili nastavljeni prav nežno) pa mu je bilo preveč in je odšel.

V glavnem, tam se dogaja maltretiranje na polno. Mladi bruci pa to vse požrejo v upanju na lepšo prihodnost za časa trajanja študija in zaradi smešno nizke cene študenta in velikosti sob, kar je tudi motiv, da so tiho (predvsem tisti, ki nimajo denarja za kaj drugega, in bi jim zguba doma predstavljala tudi zgubo študija). Pač počakajo in stisnejo zobe, potem pa se zadnji 2 leti na enak način znesejo nad novo generacijo, in krog je sklenjen.

Je pa žalostno, da te takšen revček potem zdravi. In ko pride na kliniko, izvaja oblast dalje s tem, da maltretira medicinske sestre in paciente. K sreči predstavljajo oražnovci le majhen del vseh zdravnikov. Vendar moje mnenje... bog nas varuj vojne, kuge, lahkote in oražnovcev!!!


Ne morm verjet...Kaj pa vsi ostali studenti visjih letnikov!? Kaj so samo gledal, ni noben nic posredoval.
WTF folk !

Rias Gremory ::

Jah, očitno je kretenov v tej državi vedno več.

Tole je lepo zrelo za kakšno prijavo ustreznim inštitucijam, če pa one ne bodo poskrbele za njih, pa dajte vi po svoje.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

GoodSatanist ::

Education is (getting increasingly) overrated.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.
««
«
1 / 7
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

študentski dom lj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
12144684 (22416) Marat
»

Študentski dom v rožni ali mestnem logu, ki je vstopil v 21. stoletje

Oddelek: Šola
487562 (6057) Meizu
»

A še koga moti, da je študij za diplomirance plačljiv? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10822495 (9858) AndrejO

Študent medicine spregovori o ustrahovanju s strani univerze (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
536584 (5392) zee
»

Študentski domovi izselitev

Oddelek: Loža
4011099 (10101) nuclear

Več podobnih tem