» »

Win 7

Win 7

programercek ::

Živjo,

nameravam kupiti prenosnik v tujini ker je dosti ceneje kot tukaj. Ima licenčni Win 7 v ang.
Ali je mogoče tisto serijsko številko uporabiti, če namestim gor win 7 slo?

Janac ::

da

SmeskoSnezak ::

Odvisno, kera verzija win 7ke je gor. Šele pro, ultimate in enterprise imajo možnost menjave celotnega jezika. Je namreč razlika med MUI in LIP. Več si lahko prebereš med odgovori tukaj.
@ Pusti soncu v srce... @

DragonHeart ::

na vsako verzijo je možno namestiti nov jezik...le postopek je pri nekaterih verzijah rahlo kompliciran.

Sicer pa programercek govori o namestitvi windows 7 SLO...za tisto bi serijska številka praviloma morala delovati.
Za točne informacije pa prosim pokliči direktno na microsoft...ti bodo še najlepše razložili kako in kaj. Ko sem jaz potreboval informacijo glede nakupa windowsov in officev so bili izjemno prijazni in so mi razložili vse kar me je zanimalo.

Zgodovina sprememb…

Lonsarg ::

Do zdaj se je to vedno dalo ja, dvomim da so kaj spremenili.

SmeskoSnezak ::

LIP se da komot vsepovsod inštalirat, @DragonHeart. MUI pa ravno ne ;-)
Sta pa MUI kot LIP prostodostopna, da. Seveda pa je to možno šele od Viste dalje. Vama vse piše gori v onem linku :-P
@ Pusti soncu v srce... @

francek1 ::

programercek je izjavil:

Živjo,

nameravam kupiti prenosnik v tujini ker je dosti ceneje kot tukaj. Ima licenčni Win 7 v ang.
Ali je mogoče tisto serijsko številko uporabiti, če namestim gor win 7 slo?

Odgovor na vprašanje je ne. Je pa možno angleško verzijo posloveniti.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

listje123 ::

Živjo, doma imam prenosnik ki mi že lep čas leži in me zanima če je možno gor namestit katero verzijo od windows 7.
Sistemske zashteve:
cpu: intel 1.6hgz
ram:512mb
Grafična 32mb

Hvala

lp

solatko ::

tajki - Windows 95, 98, milenium in fajn oskubljeno verzijo xp, vse ostalo bo delalo prpočasi, da bi bilo še znosno.
Raje vprašaj za kakšno linux distribucijo.
Delo krepa človeka

Linux že imam gor in dela čist normalno

Potem uporabljaj linux še naprej. Windows bo delal slabše in bolj počasi.
Delo krepa človeka

Windows XP bo tekel ravno tako kot kak Ubuntu, dvomim da imaš trenutno kako starejšo bolj varčno verzijo linuxa gor. Namreč ko je izšel Windows XP so najbolši računalniki imeli samo 256MB rama in je stvar delala.

Medtem ko Windows 7 nujno rabi 1GB rama da bo delal, pa še to počasi, pomoje bi te preveč motilo.
Vem iz prve roke, ker imamo Windows 7 na 1GB ramu in 1.8 AMD Athlon XP proceosorju namenjen za mojo mat za finančne stvari, pa se raje usede pred moj računalnik, ker se žeprižiga 2 minuti+.

S pa da dobiti za 50-80€ rabljen računalnik na katerem dela katerikoli operacijski popolno tekoče.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Hm kako pa bi recimo na linuxsu instaliral gonilnike ta usb web kamero,ker programski jezik linux ne zaznava?

Če ni noben napisal gonilnikov za linux za to napravo, potem ne bo delalo. Včasih se najde kak gonilnik kje, ki je zadosti podoben da dela, sam to če maš lih srečo, lahko vpišeš v google tvoj model kamere,če je kirmu ratal na linuxu usposobt, mogoče dobiš kak postopek, če ti google ne bo dal rešitve je pa najbrž ni.

Azgard - Windows xp sp3 bo na tem računalniku več stal kot delal. Zagon sistema kakšno minuto in pol, do dve, pogovarjanje po Skype-u, s kamero in mikrofonom ne bo teklo, internetne strani s flashom, bodo delale na obroke, flash player komaj zadovoljivo v majhni resoluciji.
Zadovoljivo bo delal xp, sp1, kar je na teh mašinah tudi delalo zadovoljivo, za vse ostalo, rabiš najmanj 1GB pomnilnika.

Če pa si mazohist, potem pa tudi w7 sp1 dela gor zadovoljivo.
Delo krepa človeka

Flash bo imel probleme, kot marsikaj drugega, ampak to je več ali manj neodvisno od operacijskega sistema, ki ga gor naložiš. Zagon bo res do 2 minuti, ampak tudi zagon Ubuntuja na taki mašini je praktično isto dolg.

Xp Sp1 ni bil tako veliko manj potraten kot ti misliš, razlika je opazna, to je vse. Fora je samo, da v tistih časih iz katerih ta komp izhaja smo bili navajani na več minut prižiganja, ter na občasno štekanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Azgard - Do sp2 je xp na 256 MB RAM-u delal tekoče, šele z uvajanjem raznih skype, boljših iskalnikov, flasha in podobnih cvetk, je potreba po RAM-u narasla na 1GB za zadovoljivo odziven sistem.
Za razliko od xp, w7 ne takem računalniku z 1 GB RAM-a, deluje odlično in ni nikakršnih zatikanj, zaradi tega, ker se poraba rama sproti ureja, pri xp-ju pač ne. Razni optimizerji malo izboljšajo situacijo, vendar je vse skupaj še vedno bedno.

Če reskira nekaj € za povečanje rama na vsaj 1GB, bi mu svetoval w7, na 512 MB pa ne bo šlo.
Delo krepa človeka

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win7, kako namestim Language pack ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5329383 (18626) GTX970
»

Kateri OS za prenosnik AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60??? (strani: 1 2 )

8012005 (10440) T_F_7
»

Konec osnovne podpore za Visto in Office 2007 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11433433 (30149) Half-Saint
»

Windows 7 beta hitrejša od Viste, XP (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
26927413 (14887) koyotee
»

Kateri OS uporabljate in zakaj ? (strani: 1 2 )

797329 (5243) opeter

Več podobnih tem