» »

Problem z keyloggerjom

Problem z keyloggerjom

SimTomek2 ::

Danes sem na gmail prejel sporocilo:

Iz vašega naslova smo zaznali večjo kršitev človekovih pravic, natančneje vdor v zasebnost, v katero ste posegali z nepooblaščenim dostopanjem tujih podatkov z beleženjem pritiskov tipk tj. uporaba takoimenovanih "keyloggerjev". Ker pa so se omenjena dejanja izvedla v javni ustanovi, ki je v lasti države, tj. v tem primeru šola, Vas lahko na tej točki kazensko preganjamo. Pričakujem, da vso zlonamerno programsko opremo NEMUDOMA odstranite in se s tem izognete še večji sitnosti. Vsi vaši podatki, so bili zabeleženi in bodo zjutraj posredovani organom pregona.

V kolikor imate kakršenkoli zagovor ali ugovor, mi lahko odgovorite na naslednjo e-pošto:

Keylogger je bil narejen da pošilja vsako uro , ker nisem bil vec v šoli sem mail zbrisal od doma in me zanima če se vseeno da slediti zbrisanemu mailu.

Zanima me ce je stvar resna oz., če me lahko oglobijo.

Mesar ::

Če si zbrisal mail nisi naredil s tem nič. Od koga si dobil mail, lahko je lažen? Če je mail pravi pa lahko imaš probleme, verjetno bi bilo pametno malo prečistit omenjeni PC z antivirusnimi...

Če se ti ne zdi problematično... keylogger beleži vse kar tipkaš pa še kako drugo funkcijo ima. Torej lahko nekdo dobi vsa tvoja gesla, spremlja tvoje početje, številke kreditnih kartic... vse.

Če s tem delaš iz malomarnosti škodo tretji osebi pa gredo raziskovat zadevo boš zagotovo v preiskavi... po tem ko so te obvestili pa še naprej nisi ukrepal pa te verjetno lahko še oglobijo.
Your turn to burn!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mesar ()

SimTomek2 ::

Gmail je bil zbrisan in keylog nime vec kam poslijati. Kvečjemu me zanima tudi kako dolgo traja postopek. podpisana je bila oseba iz ministrstva za notranje zadeve, pisano je bilo iz urada za preprecevanje spletnega kriminala RS.(Podatkov ne smem posredovati)

Mesar ::

S katerega emaila in na kateri email pa je keylogger pošiljal podatke? In kako to veš? Če je imel vnaprej bazo emailov lahko gre samo na naslednjega, če je uporabljal tvojega lahko uporablja novega, lahko, da ima možnost tudi kakšnega drugega posredovanja podatkov. Pravni postopek pa ne vem... ker v naši državi to zelo varira, najboljše, da jim lepo napišeš, da nisi vedel za to in si zadevo odstranil - verjetno sploh niso šli v postopek proti tebi. Seveda prej res počisti računalnik...
Your turn to burn!

Ziga Dolhar ::

Pomoči pri prikrivanju kaznivih dejanj ne dajemo.
https://dolhar.si/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Email, kje se hranijo kopije,ali se lahko preuredi vsebino emaila

Oddelek: Pomoč in nasveti
374437 (3770) Besna Glista
»

Vohunjenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
708941 (6572) Mesar
»

Vdor v gmail (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7420145 (18902) Joze_K

Bivša punca = ukradena gesla (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16123767 (19318) Gandalfar
»

geslo v gmailu

Oddelek: Pomoč in nasveti
3113280 (12548) tomaz-

Več podobnih tem