» »

geslo v gmailu

geslo v gmailu

tomaz- ::

Fantje, rabim vaše odgovore.

kakšna je možnost, da nekdo ugotovi moje geslo v Gmailu, če ga jaz nikomur nisem povedal????

logout ::

Če imaš enostavno geslo, se ga hitro ugane. Če "kradeš" wireless za dostop do interneta se tudi vidi marsikaj zanimivega. Če dostopaš do maila na kakšnem javnem računalniku, lahko marsikaj ostane za tabo.

L.p., Kloko

bluefish ::

možno je tudi, če enako geslo uporabljaš za MSN.

tomaz- ::

Nič od tega!!

Vse to mi je jasno, zato pa sprašujem!

kakšno pa je enostavno geslo ????

PARTyZAN ::

kloko: gmail je kriptiran.

bluefish ::

imena, rojstni datumi, kraji, knjige, uporabniška imena,...

tomaz- ::

vidiš, nič od tega, še celo izpeljanka je bila iz črk in številk
Nič takega, da bi lahko nekdo kao ugotovil..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

bluefish ::

pa si prepričan v to, da nekdo uporablja tvoj mail račun?

;-) ::

Hah, men je že drugo geslo ta mesec šlo po gobe, pa ne uporabljam nekih kratkih, enakih itd. Geslo je bilo pošteno!

Gjurisic ::

Ma se zgodi.
Lahko si se sam kaj zmedu?

blaz_ ::

če te skrbi da je kdo drug notr udru, po tanovem tut vidš iz kje itd. na dnu gmaila maš neki tazgale:
Last account activity: 46 minutes ago on this computer. Details
pa klikneš na Details itd...

Lp, Blaž
Ko tehnologija odpove, uporabi macolo.

tomaz- ::

ja, ampak moraš pridet noter, tukej je pa geslo spremenjeno in ga ne vem!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

PolentoZer ::

Kaj pa ono vprašanje ki ga uporabljaš za primer izgube gesla? Možno da imaš tam prelahko vprašanje in če te kdo predobro pozna bi lahko po tisti poti not prišel.

;-) ::

js nimam tega, ker je preko gmaila mail naret na drugo domeno in moreš admina kontaktirat za spremembo gesla... on pa je sedaj v tujini.

geslo sm pa mel za vola ubit pm:S

tomaz- ::

ne, ni blo varnostnega vprašanja, samo obnovitev gesla na moj drugi mail...

Zato me pa zanima, kako je možno, da bi nekdo kar ugotovil geslo.. Skrekat se valjda ne da???
Ker zdej ne morem prit do računa, ker mi valjda moje geslo ne deluje, če pa dam obnovitev, pa ne pride na moj mail, torej je očitno, da je nekdo spremenil nastavitve. Sej na mailu ni nič posebnega, sem ga imel bolj za razne registracije po forumih, ampak vseeno. Kolk je možnosti, da ti password v gmailu nekdo skreka???

Han ::

Nameščen keylogger + trojanec?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

tomaz- ::

ne, računalnik je čist! me bolj zanima, kako hudiča se da skrekat gmail password.. je to možno, oz. kako ...

legice ::

zihr se kakšen najde ki zna skrekat račun,drugače pa res trojanc.Probi ugotivit geslo ga zamenji,in zbriši cookie v brskalniku ali pa ne date remember password.Žel za dobit nazaj račun pa ne vem
lp

tomaz- ::

in kje naj najdem kakšnega, ki bo "skrekal" gmail ??

dolenska ::

taki se ne hvaljo okol kaj znajo ampak se potuhnejo. če bi znal bi ti pomagal. imam en gmail račun kateri ja public. mi kater reče, da naj kakšne mejle pošljem s smešno vsebino pa mu dam kar geslo pa naj gleda....

tomaz- ::

dej povej mi hipotetično, kolk pa je takih ? :)

imagodei ::

Hja, glej, upam, da ne govorim buč, sam tega še nisem počenjal. Verjamem pa, da ima Gmail urejeno takole: če bi (ti ali kdo drug) spreminjal geslo, se ti potrditev pošlje na prejšnji e-mail. Ravno tako, če bi želel zamenjati osnovni e-mail. Skratka, vsako spremembo bi ti praviloma moralo javiti na prejšnji veljavni primary email naslov. Če tega ni bilo, je najverjetneje problem v tem, da si pozabil geslo. Ali pa username.

Kar se tiče ostalega, namreč če je do vdora res prišlo. Lej, praviš, da je tvoj PC čist in da gor ni keyloggerja. Po mojem je to najlažji način, da nekomu prebereš username/password. Poanta trojancev/keyloggerjev je ravno v tem, da jih ne najdeš zlahka. Če je kdo spisal low-profile aplikacijo posebej zate, je Norton, Nod, avast in ostali gotovo ne zaznajo. Skratka - vztrajaš pri tem, da ti je nekdo vdrl v google account, nočeš pa priznati, da si najlažji point-of-entry ravno ti?

Na svetu verjetno ni veliko ljudi, ki bi znali vdreti v gmail. V Sloveniji jih najbrž ni niti 5. In še ti, ki bi znali, ne bi vdirali tja v tvoj račun zaradi lastnega veselja. Ako si kak diplomat, ki ima na google mailu kakšne pomembne podatke o aferi Patria, potem bi morda bil lahko tarča takšnega specialista (oz. skupine hekerjev), ki bi to delo opravili za mastne denarce. But on the other hand, bi bil najlažji point-of-entry še vedno ti.

Kaj torej hočeš od nas - da ti naštevamo načine, na katere bi hekerji lahko vdrli v tvoj račun, ti pa jih boš enega za drugim zavračal?

Še vedno je najverjetneši scenarij ta, da si si narobe zapomnil geslo. Ali pa si med tipkanjem imel prižgan caps-lock, zdaj ga pa nimaš.
- Hoc est qui sumus -

tomaz- ::

No, vidiš, to je odgovor, ki sem ga čakal, da potrdim svojo domnevo.

No, zdaj ti bom pa povedal, zakaj se točno gre:
Moja kolegica ima gmail. Pred časom je dobila SMS od ene punce, da jo tip vara z njo. Poslala ji je kar nekaj SMS-ov, v katerih je napisala stvari, ki bi jih lahko vedla samo moja prjatlca in njen tip. Za nameček ji je pa še "spizdla" gmail račun. To je bil kao zadnji dokaz, da je vse res.. Gmail račun je pa res ustvaril ta tip od moje prijatlce, seveda zanjo, že pred časom. Seveda sta za geslo vedla samo onadva. Lepo ji je napisala, da je zvedla geslo od tipa, medtem, ko je bil rahlo srečen z njo, če razumeš, hehe... Ampak moja prjatlca tega še vedno ne verjame, ker nima nevemkakšnih dokazov in vztraja na tezi, ki jo je on natvezil. Češ, da on nič ne ve o tej punci, da se to nekdo zmišljuje in da je račun ziher skrekala!!
Nism pa hotel takoj napisat tega, ker sem hotel, da še nekdo od vas potrdi domnevo, da je pač tip res sam povedal geslo...

hecno, a ne, taka mala Santa Barbara

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

imagodei ::

Ja, jasno - če nekomu poveš geslo, potem je seveda najlažje ravno to, da v gmail vstopa on oz. še kdo, ki je kasneje izvedel geslo. Ampak, da se razumeva: to ne izključuje keyloggerjev. Še vedno je možno, da bi po naključju ravno takrat, ko je tvoja kolegica začela dobivat maile, nekdo tretji na njen PC namestil trojanca/keylogger in bi ji na ta način pobral username in password.

Je pa treba vedno malo zdrave pameti, ane... Glede na opisano situacijo, lahko tvoja kolegica svojega fanta gladko postavi pred dejstvo in zahteva, da ji odgovori po resnici. Itak, da je možno, da bi hkrati nekdo šaril po njenem računalniku IN še da bi se neka druga ženska hvalila, da pozna geslo od njenega gmail accounta. Je pa skrajno neverjetno. Kolikokrat so pa že tebi vdrli na računalnik/gmail? In če so ti že, kolikokrat dva človeka hkrati?

Ni ravno preveč verjetno, ne?
- Hoc est qui sumus -

blackbfm ::

Smeh. Ja sej res sploh ni čudno da folk skos joka v bistvu pa nič ne poskrbijo za varnost. Recimo pri meni je tko da vem za vse vsa gesla, zame pa noben nč. Do zdej mi še ni noben vdoru (upam):D

tomaz- ::

Imagodei:

Saj ravno to je naredila, fanta je postavila pred dejstvo, ker se je tudi njej zdelo skrajno neverjetno, da bi kar tako nekdo vdrl oz. skrekal račun. Poleg tega ji je ta punca ( ki je ne poznamo) jasno in glasno iz njenega maila poslala sporočilo, da ji je pač tip povedal za geslo in ga je zdej ona spremenila, tako da ima dostop samo ona...

Ampak fant pa veselo taji in ji govori, da to ni res, da je to skrekano..
Saj veš, njegova beseda proti njenim dejanjem. Jaz že vem, kaj bi bilo zame dovolj, da bi verjel situaciji, kolegica si pač malo zatiska oči...

blackbfm ::

Sicer takole tehnično gledano ni problem ponaredit maila, se pravi da si sam izmisliš s kje je poslano:D

tomaz- ::

ne razumem te zdajle glih..?

imagodei ::

E-mail headerje je možno ponarediti. Gre za del e-maila, kjer je v rahlo kriptični obliki zapisano, preko katerih serverjev je potoval e-mail med pošiljateljem in prejemnikom, pa še cel kup drugih informacij. Ta del e-maila je običajno skrit, vsak malo boljši client program (thunderbird, outlook, eudora...) ti pa omogoča, da pogledaš detajle posameznega sporočila. V teh headerjih je zapisano tudi, kdo je pošiljatelj, kdo naslovnik, Zadeva sporočila - te stvari ti pokaže email client kot glavo (ja, header) sporočila, skrije ti pa cel kup zadev, ki jih za normalno uporabo niti ne potrebuješ. Če pa znaš email headerje ponaredit in poslati email preko neustrezno zavarovanega in odprtega email strežnika, potem lahko preprosto spremeniš pošiljatelja sporočila.

Spodaj imaš en primer email headerjev. Kar hoče blackclw povedat je, da bi nekdo z zmernim poznavanjem delovanja emaila ponaredil te headerje in se pretvarjal, da je poslal sporočilo iz gmail accounta. V situaciji, ki jo opisuješ ti, je še vedno najbolj verjetno, da fant vara svojo punco.

---PRIMER---
Received: from download.grisoft.cz (download.grisoft.cz [212.67.74.214])
by mail.totalputz.com (8.12.11/8.12.11) with ESMTP id i49H4AsK011650
for <shagdevil@totalputz.com>; Sun, 9 May 2004 13:04:13 -0400
Received: from biz.grisoft.cz (ms.grisoft.cz [193.85.188.248])
by download.grisoft.cz with ESMTP id ADABE1D22E0
for <shagdevil@totalputz.com>; Sun, 9 May 2004 19:04:08 +0200 (CEST)
From: AVG Anti-Virus Distribution WebCenter <confirm@grisoft.com>
To: shagdevil@totalputz.com
Subject: License code for AVG Free Edition (Grisoft No. 99c9999)
Message-Id: <20040509170408.ADABE1D22E0@download.grisoft.cz>
Date: Sun, 9 May 2004 19:04:08 +0200 (CEST)
- Hoc est qui sumus -

tomaz- ::

To razumem, ampak smo zgrešili dejstvo. Dejstvo ostaja, da prijateljica sploh več ne more v svoj mail, ker je spremenjeno geslo, ni poanta v tem, da bi nekdo ponaredil account in komu kaj poslal. Ta bejba je moji prijateljici iz njenega lastnega accounta poslala mail , da ga je "zaplenila" in ji lepo razložila, kdo ji je povedal geslo...

imagodei ::

No, saj. IOW, blackclw pač ni podal pravega odgovora. Je bil pač samo miseln eksperiment.

Dejstvo ostaja - v gmail se ne da kar tako vdreti. Najlažje je "vdreti" z geslom, ki ga ALI izveš od lastnika, ALI pa (nelegalno) pridobiš s trojancem/keyloggerjem.
- Hoc est qui sumus -

tomaz- ::

Veš, kako hecno izgleda, ko na domač mail naslov dobiš pošto iz tvojega gmail accounta, v katerem piše, da ti ga je ena bejba zaplenla, hkrati pa ti še pove, kako in zakaj.. Ja, malo pa vseen izbuljiš oči. In potem se zapodiš geslo, ki pa seveda več ne prime. Prav tako ne ponastavitev gesla...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Možnosti vdora v g-mail račun

Oddelek: Pomoč in nasveti
81658 (1192) Avenger
»

Vdor v gmail (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7420177 (18934) Joze_K
»

gmail vdor

Oddelek: Pomoč in nasveti
223274 (2532) Mesar
»

Vdor v gmail?

Oddelek: Pomoč in nasveti
378351 (7725) ttommy
»

hotmail password crack (not a joke)

Oddelek: Informacijska varnost
224179 (2838) bluefish

Več podobnih tem