Forum » Problemi človeštva » Varčevalni ukrepi vlade
Varčevalni ukrepi vlade
Temo vidijo: vsi

Pšenični ::
"V letih 2010 in 2011 ter do konca letošnjega februarja so na šoli Velika Polana neupravičeno izplačevali razliko med ekonomsko ceno obroka, ki je organiziran na šoli, ter zneskom povračila stroškov za prehrano, določenim z zakonom. Ekonomska cena velikega kosila je bila v obravnavanem obdobju nižja od zakonsko določenega povračila. Slednje je znašalo 3,91 evra, na spletni strani šole pa so zapisali, da je kosilo za otroke od 5. do 9. razreda stalo 2,2 evra, manjše kosilo pa 2 evra. Pri tem pa je treba opozoriti na dejstvo, da so se mnogi učitelji hvalili, da lahko s kosilom iz šole, ki ne dosega niti zakonsko določenega povračila za prehrano, nahranijo celo družino."

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...
Se navezuje na post ki sem ga podal prej. No še enkrat.
Sicer bo verjetno podobnih zadev priplavalo na površje še kar nekaj po moje. Ker se neko obdobje nepreklicno končuje, za JS.
Se navezuje na post ki sem ga podal prej. No še enkrat.
Sicer bo verjetno podobnih zadev priplavalo na površje še kar nekaj po moje. Ker se neko obdobje nepreklicno končuje, za JS.

Okapi ::
A ti za vsak primer nepravilnosti iz javnega sektorja, ki ga boš citiral, citiram tri nepravilnosti (davčne utaje, goljufije, neplačevanje prispevkov ...) iz zasebnega?
O.
O.

Karaya 52 ::
Je pa res, da nisem bil vzgajan v zavistiJe rekel nekdo, ki zavida vsem, ki so se v življenju znašli bolje kot on (in jim privošči nižje plače, padec cen nepremičnin, izgubo službe, izgubo pogodb ...).
O.
Boscarolu, ki ga imas tako rad (

A ti za vsak primer nepravilnosti iz javnega sektorja, ki ga boš citiral, citiram tri nepravilnosti (davčne utaje, goljufije, neplačevanje prispevkov ...) iz zasebnega?
O.
Ne vem zakaj se nisi razburjal npr. zaradi neplačevanja prispevkov, izganjanja delavcev čez mejo (brez plačila) ko je bil gori še (socialno čuteči )Pahor. Tri leta ste se smejali, zdej verjamem, da se ne več.

Invictus ::
O.
Če veš za davčne utaje, oz. kazniva dejanja, in jih ne prijaviš, potem si sokrivec. Samo navajam kazenski (ali kateri že) zakonik.
Naj pa to obelodani kak pravnik.
Zakaj se je neplačevanje prispevkov dovolilo na davčni upravi, ne vem. Se je dalo pa vse zmenit tam, če si imel prave botre.
Ampak tukaj imaš manjši problem. Večino neplačanih prispevkov so imela podjetja v državni lasti. Podjetja v povsem zasebni lasti so imela zelo strog nadzor. Celo tako da so pred rokom za plačilo že dobivali opomine.
Okapi, potegni že glavo iz vladne riti, pa malo poglej okoli ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()

T-h-o-r ::
jezus fucking kristus
kakšne brezplodne debate o znižanjih plač / povišanju davkov
če bi država vsaj 10 % truda, ki ga vlaga v te "reforme", vložila v to, da bi pobrala večino ŽE predvidenih in v zakonih zapisanih davkov, ne bi bili v takšnem sranju, ukrepi pa ne bi rabili biti tako drastični
ampak ne, da bi dejansko začeli pobirati že predvidene davke, to pa že ne
če bi država vsaj 10 % truda, ki ga vlaga v te "reforme", vložila v to, da bi pobrala večino ŽE predvidenih in v zakonih zapisanih davkov, ne bi bili v takšnem sranju, ukrepi pa ne bi rabili biti tako drastični
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jezus fucking kristus
+1000
Recimo zakon da mora direktor razglasiti stečaj, ko podjetje ne more pokriti 80% obveznosti. Ali nekaj v tem stilu ...

davčne blagajne prvo kot prvo, gostilničarji počnejo takšne svinjarije s temi računi, da lahko človek samo bruha
nato pa seveda se strogo lotiti 90 % privatnikov, ki plačujejo minimalne plače, preostalih 500 € pa plačajo na roko, na roko plačanih nadur ipd.
nato pa še privatnikov, ki ti iz prve v obraz rečejo, brez računa bo 100 €, z računom pa 200
nato pa seveda se strogo lotiti 90 % privatnikov, ki plačujejo minimalne plače, preostalih 500 € pa plačajo na roko, na roko plačanih nadur ipd.
nato pa še privatnikov, ki ti iz prve v obraz rečejo, brez računa bo 100 €, z računom pa 200

RedDrake ::
... nato pa še privatnikov, ki ti iz prve v obraz rečejo, brez računa bo 100 €, z računom pa 200 ...
Poleg sluzbe imam odprt se s.p. predvsem za programiranje in upravljanje spletnih portalov, ampak popravim pa tudi kak racunalnik, in seveda odvedem davek za vsak bozji racun.
In ves kaj mi skoraj vsak rece, ko mu porinem v roke racun za 20-30 EUR?
"A se vam ne zdi neumno placevat davek od tega?"
Dokler bo cca 80% (moje izkusnje, cca vsak 5. jemlje racun kot samoumeven) ljudi mislilo da je placevanje davkov glupo, toliko casa se ne bo spremenilo nic.
Ti lahko uvedes zakone za kar koli, imas na terenu dvakrat vec inspektorjev kot sedaj, ampak redki bodo utajevalca prijavili, ker "davek placat tej barabinski drzavi je pa res neumno ...".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

francek1 ::
...in še prav imajo.Dokler bo država z denarjem tako razmetavala.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Ljudje si pljuvamo v svojo skledo. Ko smo bili v Jugoslaviji, je šla res večina davkov v Beograd. Zdaj imamo pa svojo državo, pa jo še vedno goljufamo. Ampak na koncu boi treba zapitek plačat. Zlepa ali zgrda.
In dokler bodo ljudje kot francek1, toliko časa bo tako. Sicer je pa res da javni sektor ravno tako ne spoštuje zakonov in je najslabši in najbolj nereden plačnik.
In dokler bodo ljudje kot francek1, toliko časa bo tako. Sicer je pa res da javni sektor ravno tako ne spoštuje zakonov in je najslabši in najbolj nereden plačnik.

Če veš za davčne utaje, oz. kazniva dejanja, in jih ne prijaviš, potem si sokrivec.Daj ne bluzi in se raje nauči brati. Napisal sem "citiram", ne "ovadim" ali "razkrijem". Je dovolj tega v novicah, da mi ni treba odkrivati novih.
O.

Mr.B ::
T-H-O-R
ŽE predvidenih in v zakonih zapisanih davkov, ne bi bili v takšnem sranju, ukrepi pa ne bi rabili biti tako drastičniHm zanimiva zadeva,sej si a nisi zaposlen in financiran iz davkoplačevalskega denarja. Ja zakaj pa ne poberete več ? Pa ja da ne boš rekel da bo potrebno delati, pa si premalo plačan. Inšpektor dela cca 4 ure, potem pa se zaključi zgodba....
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

To da se javni sektor pritožuje nad premalo pobranimi davki, je ironija sama po sebi. A zdaj naj se pa zasebni sektor ukvarja še z storitvami države?
Itak da bodo zasebniki poskušali vedno plačati najmanj davka. Naloga dacarjev pa je, da ga poberejo čim več kar jim pripada po zakonu.
Če so dacarji nesposobni, je to dobro za lastnike. Ker več zaslužijo.
Itak da bodo zasebniki poskušali vedno plačati najmanj davka. Naloga dacarjev pa je, da ga poberejo čim več kar jim pripada po zakonu.

Vajenc ::
Od leta 2008 do danes se je javna poraba povečala za tri milijarde. V tem času se je število delovnih mest v gospodarstvu zmanjšalo za 70 tisoč mest, število javnih uslužbencev pa se je povečalo za devet tisoč.
Letna poraba javnega denarja je nekje 10 milijard, dobra miljadra gre za plače JS (ki s svojo plačo in ostalimi izdatki ravno tako prispeva v proračunsko malho), nekaj za socialo ostalo pa za pomoč zasebnemu sektorju. Javna poraba se meri na letni ravni kar pomeni, da se je glede na navedbe povečala nekje za 250mio na leto. Kar nekaj javnih uslužbencev se je povečalo prav leta 2008, ko je moral Janša povečati obseg javnih uslužbencev zaradi predsedovanja Slovenije v EU. V gospodarstvu se je št. delovnih mest po navedenem od takrat zmanjšalo za 70k in jasno, da jih je nekaj teh pristalo tudi v tistih 10k povečanih delovnih mestih v JS.
Mimogrede vam povem, da od kar nekaj ljudi z univerzitetno izobrazbo (ekvivalent telbančevem magistru), ki jih poznam iz JS, nima noben več kot 1200€ plače skupaj z malco in prevozom vred, imajo pa "stari prdci" skoraj še enkrat več zaradi nepravičnih plačnih razredov. O kakšni božičnici ali 13 plači ni bilo nikoli govora.
600€ dovolj za plačo učitelja? S kakšnim šamponom pa vam glavo perejo?!
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vajenc ()

Vajenc, na srečo so nekateri na temo zdravstva zalo tiho. Hm jih malo slaba vest peče, ker so mislili da bodo lahko tako delali še naprej...

... nato pa še privatnikov, ki ti iz prve v obraz rečejo, brez računa bo 100 €, z računom pa 200 ...
Poleg sluzbe imam odprt se s.p. predvsem za programiranje in upravljanje spletnih portalov, ampak popravim pa tudi kak racunalnik, in seveda odvedem davek za vsak bozji racun.
In ves kaj mi skoraj vsak rece, ko mu porinem v roke racun za 20-30 EUR?
"A se vam ne zdi neumno placevat davek od tega?"
Dokler bo cca 80% (moje izkusnje, cca vsak 5. jemlje racun kot samoumeven) ljudi mislilo da je placevanje davkov glupo, toliko casa se ne bo spremenilo nic.
Ti lahko uvedes zakone za kar koli, imas na terenu dvakrat vec inspektorjev kot sedaj, ampak redki bodo utajevalca prijavili, ker "davek placat tej barabinski drzavi je pa res neumno ...".
dokler bodo pač vsi tako razmišljali, nam ni pomoči
pa ne samo na, niti grkom in tako dalje
seveda, problem je pri ljudeh, ker smo pač čisti balkanci, kar se tega tiče, zato pa bi bile potrebne precej ostrejše metode nadzora nad neplačniki davkov
Inšpektor dela cca 4 ure, potem pa se zaključi zgodba
haha, dobbro si me nasmejal
zdaj pa lahko greš biti bedak nekam drugam
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()

To da se javni sektor pritožuje nad premalo pobranimi davki, je ironija sama po sebi. A zdaj naj se pa zasebni sektor ukvarja še z storitvami države?
morda še tega niste slišali, pa vas razsvetlim
dacarji, policija in druge službe ne morejo delati brez sredstev
2000 € plače za inšpektorje, ki jim potem vsak pizdek, ki ima 5 minut časa grozi in tudi njihovim družinam? da jih njihovi nadrejeni vzpodbujajo, naj raje zamižijo na vse možne oči, ker nekdo "še višje gor" ne bo vesel, če bi neka zadeva šla naprej?
500 inšpektorjev za celotno držav? you've gotta be kidding
thank you very much
očitno ste pač tudi na tem forumu mnenja, da neplačevanje davkov ni noben problem in da se z njim ni potrebn soočiti
Zgodovina sprememb…

T-h-o-r , potem pa predlagaj, da vsi, za katere smatraš nimajo kaj početi v JU in Js, postanejo inšpektorji, ter pomočniki le teh...... Aja spet bo potrebno delati, ali pa še kaj drugega

to sem že zdavnaj predlagal
p.s.
se popravljam
Število inšpektorjev je zadovoljivo, imamo jih 116
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dn...
teh 116 je vseh inšpektorjev, za vsa področja, , podjetij pa koliko? več deset tisoč?
tista številka 500 me je zmedla, 500 je število zgolj tistih, ki se ukvarjajo s finančnimi mahinacijami v Republiki Avstriji
500 samo za 1 področje
slovenija pa 116 za vsa področja
haha
pa tudi zdaj prihajajo predlogi glede tega, kaj bi se storilo s cariniki ... še noben politik ni predlagal, da bi vsi cariniki, ki jih kmalu več ne bomo potrebovali, postali inšpektorji, ne ne
spet se jim obetajo službe za pisarniškimi mizami
500 pa je
p.s.
se popravljam
Število inšpektorjev je zadovoljivo, imamo jih 116
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dn...
teh 116 je vseh inšpektorjev, za vsa področja, , podjetij pa koliko? več deset tisoč?
tista številka 500 me je zmedla, 500 je število zgolj tistih, ki se ukvarjajo s finančnimi mahinacijami v Republiki Avstriji
500 samo za 1 področje
slovenija pa 116 za vsa področja
haha
pa tudi zdaj prihajajo predlogi glede tega, kaj bi se storilo s cariniki ... še noben politik ni predlagal, da bi vsi cariniki, ki jih kmalu več ne bomo potrebovali, postali inšpektorji, ne ne
spet se jim obetajo službe za pisarniškimi mizami
500 pa je
Zgodovina sprememb…

trololo2 ::
očitno ste pač tudi na tem forumu mnenja, da neplačevanje davkov ni noben problem in da se z njim ni potrebn soočiti
To je zdaj en tvoj slamnati mož, tega ni tu trdil nihče. Je pa implementacija pa tudi neto efekt vprašljiv.
Verjamem pa da je za nekatere šok, ko zdaj spoznavajo da je mogoče za uravnoteženje proračuna klestiti tudi odhodke.

ja neto efekt preko 500 milijonov utajenih davkov je vprašljiv

Matako ::
Kot da je kdo še pobral _vse_ davke, kjerkoli na svetu. Na to lahko pozabiš. Se pravi ne 500 ampak... koliko? 400, 300, 200? Mislim, daje ocena kogar koli od tukaj tako dobra, kot tvoja.
In drugače.. kako se kaj pripravljate na Parazitokalipso 18.? Jaz že kopičim hrano in sanitetni material.
In drugače.. kako se kaj pripravljate na Parazitokalipso 18.? Jaz že kopičim hrano in sanitetni material.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

mikic007 ::
Drzava je kot drzava uspesna toliko, kolikor je uspesna pri pobiranju davkov. To je glavni pokazatelj urejene in uspesne drzave. Kot smo ze ugotovili za vecino podrocij, se tudi pri tem ne moremo ravno pohvaliti.
Sem pa zadnjic durs malo pohvalil, kako so mi pomagali urediti vse potrebno. So bili zelo usluzni, po zatrdilih sem vse uredil in na naso davkarijo ze pozabil, ko mi pride pred kaksnim tednom domov posta pred izterjavo za 260€ iz dursa. Do te nisem prejel niti ene same poste (imam samo eno bivalisce prijavljeno v Sloveniji), pa kar naenkrat tole. Za 2 leti nazaj navajajo priblizno 70 postavk, ki da so bile premalo placane (od nekaj centov do najvec 2,5€ na postavko, skupaj okoli 220€), ceprav sem placal po njihovih podatkih.
Kaksnih 10x sem jih pred enimk letom vprasal, ce je vse ok in poravnano in celo v mejlu so mi zatrdili da je in da sem lahko brez skrbi, potem pa tole.
Tako da moja izkusnja z dursom je, da zadev nima urejenih in tepe predvsem tiste, ki smo posteni. V casu spja sem naredil za par € prometa brez davka, samo prijateljem, ki jim itak nisem racunal kot je treba.
In mi je cisto jasno, da take drzave ljudje ne morejo resno jemati in raje dajo cim manj, saj jim bodo prej ko slej nekje vzeli se vec, hkrati pa se porablja za absurdne stvari zneske, ki jih vecina lahko le sanja. In JS tukaj ne pomaga, ceprav je vsakemu jasno, da je vecina na nezavidljivih placah ter delajo odgovorno in posteno. Tezko je, ce strlijo ven v nebo vpijoci primeri in JS bo moral spucati tudi v lastnih vrstah, ce zeli pridobiti kredibilnost.
Sem pa zadnjic durs malo pohvalil, kako so mi pomagali urediti vse potrebno. So bili zelo usluzni, po zatrdilih sem vse uredil in na naso davkarijo ze pozabil, ko mi pride pred kaksnim tednom domov posta pred izterjavo za 260€ iz dursa. Do te nisem prejel niti ene same poste (imam samo eno bivalisce prijavljeno v Sloveniji), pa kar naenkrat tole. Za 2 leti nazaj navajajo priblizno 70 postavk, ki da so bile premalo placane (od nekaj centov do najvec 2,5€ na postavko, skupaj okoli 220€), ceprav sem placal po njihovih podatkih.
Kaksnih 10x sem jih pred enimk letom vprasal, ce je vse ok in poravnano in celo v mejlu so mi zatrdili da je in da sem lahko brez skrbi, potem pa tole.
Tako da moja izkusnja z dursom je, da zadev nima urejenih in tepe predvsem tiste, ki smo posteni. V casu spja sem naredil za par € prometa brez davka, samo prijateljem, ki jim itak nisem racunal kot je treba.
In mi je cisto jasno, da take drzave ljudje ne morejo resno jemati in raje dajo cim manj, saj jim bodo prej ko slej nekje vzeli se vec, hkrati pa se porablja za absurdne stvari zneske, ki jih vecina lahko le sanja. In JS tukaj ne pomaga, ceprav je vsakemu jasno, da je vecina na nezavidljivih placah ter delajo odgovorno in posteno. Tezko je, ce strlijo ven v nebo vpijoci primeri in JS bo moral spucati tudi v lastnih vrstah, ce zeli pridobiti kredibilnost.

Zakaj, Mercator bo odprt. Stavka ne bo vlivala na vsakodnevno zivljenje, kar je logicno, glede na to, da nihce pravzaprav ne pogresa parazitof. Se spomnite belgijske drame? Kako se nebi, vec kot leto dni brez vlade pa drzava se vedno stoji. Vam povem, od tega dogodka dalje se vsi sprasujemo kaksna je dejanska vloga vlad v drzavah. Nekaj podobnega bo z javnoupravnim soncnim mrkom. Luna bo zakrila sonce, senca bo trgala preko zemeljske oble, zvezde bodo padale na Zemljoi in morja sveta se bodo spremenila v jezera razbeljenega zeleza. In prikazalo se bo znamenje posasti, s sestimi vratovi in na teh glave slovenskih sindikalistov z Strukljevo v sredini! Brr...

Matako ::
Jaz sem si bolj predstavljal nekaj v stilu zombijskih filmov. Le da bodo tu tavali okrog sindikalisti in namesto možganov hoteli.. denaaaar.
/\/\.K.

Vajenc ::
Sej en majcken je treba razumet, da je kriza in ljudje zato razmišljamo kritično, ampak vsakemu odraslemu bi moralo biti jasno, da ni uspešne države brez velikega in kvalitetnega JS, ki servisira državo in državljane. V Nemčiji npr. trenutno zvišujejo plače JS (ki je večji v vsakem pogledu), na Norveškem uspešnim podjetnikom na pamet ne pride, da bi zatajili davke, ker so ponosni in zadovoljni na svoj velik JS ...
Zdej, če je naš JS dejansko prevelik je bolj smiselno odpustiti višek, predvsem ljudi, ki so izpolnili pogoje za penzjon, profesionalne športnike in tiste, ki so že več let v bolniški ali pa so zaposleni po 4 ure. Sociala bi morala ostati oz. bi jo morali ves čas izboljševati, ne pa ukinjat in s tem še povečevat socialne razlike. Ostali proračunski manjko se z malo več truda lahko reši tudi kako drugače (davki, državna podjetja, javna naročila ...).
Zdej, če je naš JS dejansko prevelik je bolj smiselno odpustiti višek, predvsem ljudi, ki so izpolnili pogoje za penzjon, profesionalne športnike in tiste, ki so že več let v bolniški ali pa so zaposleni po 4 ure. Sociala bi morala ostati oz. bi jo morali ves čas izboljševati, ne pa ukinjat in s tem še povečevat socialne razlike. Ostali proračunski manjko se z malo več truda lahko reši tudi kako drugače (davki, državna podjetja, javna naročila ...).
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

BlueRunner ::
Zakaj, Mercator bo odprt. Stavka ne bo vlivala na vsakodnevno zivljenje, kar je logicno, glede na to, da nihce pravzaprav ne pogresa parazitof.
Ali ni letost tisto leto, ko veliko državljanom potečejo potni listi in/ali osebne izkaznice?
Se spomnite belgijske drame? Kako se nebi, vec kot leto dni brez vlade pa drzava se vedno stoji. Vam povem, od tega dogodka dalje se vsi sprasujemo kaksna je dejanska vloga vlad v drzavah.
Nekateri smo odgovor na to vprašanje našli že leta nazaj. Tudi brez predmeta "državljanska vzgoja". Ne vem, zakaj si nekateri to vprašanje postavljajo šele sedaj.
Belgija je imela kar nekaj težav, ker država vsake toliko potrebuje nekoga, ki bo s pooblastilom državljanov (neposrednim ali posrednim) sprejel odločitev, ki presega kakšno navadno uradniško odločitev.
Zanimivo pa je, da je Belgija ravno v tistem času "brezvladja" beležila večjo gospodarsko rast, kot pa sosede. Ekonomisti so to pripisali ravno temu, da ni imela vlade, ki bi "konsolidirala javne finance". Hmm... kakšna je pa potem ta lekcija?
Nekaj podobnega bo z javnoupravnim soncnim mrkom. Luna bo zakrila sonce, senca bo trgala preko zemeljske oble, zvezde bodo padale na Zemljoi in morja sveta se bodo spremenila v jezera razbeljenega zeleza. In prikazalo se bo znamenje posasti, s sestimi vratovi in na teh glave slovenskih sindikalistov z Strukljevo v sredini! Brr...
Živeli pa videli, kaj bo.
..., na Norveškem uspešnim podjetnikom na pamet ne pride, da bi zatajili davke, ker so ponosni in zadovoljni na svoj velik JS ...
Norveško pusti pri miru, ker je to edina država v EU, ki lahko kadarkoli pokaže osle evru preprosto zato, ker ima nafto in zemeljski plin. Velik del profitov, ki izvirajo iz teh dveh virov pa plasira ravno v socialno državo.
Tako, da ko bo v Sloveniji na enak način izkoriščano kakšen takšen omembe vreden vir "deviz", takrat se lahko začnemo spogledovati z Norvežani. Dokler pa tega ni, pa je potrebno poiskati nam ekonomsko bližje zglede.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BlueRunner ()

http://www.rtvslo.si/gospodarstvo/v-tov...
"Tovarna nogavic Polzela bo zaradi racionalizacije odpustila sto delavcev. 16 jih je odpoved delovnega razmerja že prejelo. Tovarno je močno prizadel upad prodaje na vseh trgih."
Tone tud Polzela.....ojej.
Verjetno bo potreben še en rebalans proračuna letos.
In še kaj.
http://www.pozareport.si/?Id=politika&V...
"Komaj verjetno. Aprila naj bi stavkali tudi agenti Sove, šefi še molčijo!"
"Tovarna nogavic Polzela bo zaradi racionalizacije odpustila sto delavcev. 16 jih je odpoved delovnega razmerja že prejelo. Tovarno je močno prizadel upad prodaje na vseh trgih."
Tone tud Polzela.....ojej.
Verjetno bo potreben še en rebalans proračuna letos.
In še kaj.
http://www.pozareport.si/?Id=politika&V...
"Komaj verjetno. Aprila naj bi stavkali tudi agenti Sove, šefi še molčijo!"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

para! ::
V normalnem svetu bi bila to v splošnem dobra novica - podjetje je racionaliziralo poslovne procese, se pravi je nivo optimizacije višji in podjetje je zdaj boljše kot prej. Če zdaj dvignejo prodajo zaradi nižjih cen, so spet na konju.
lp
Death before dishonor!

V normalnem svetu bi bila to v splošnem dobra novica - podjetje je racionaliziralo poslovne procese, se pravi je nivo optimizacije višji in podjetje je zdaj boljše kot prej. Če zdaj dvignejo prodajo zaradi nižjih cen, so spet na konju.
lp
Grejo v višji cenovni razred. Koliko sem prebral. Mislim si tud svoje, če nimajo tujega lastnika, kdo bo ostal v firmi, tisti z vezami" ali sposobni.
O kvaliteti managementa v firmi tud pove dost, da se šele po treh letih krize "lotevajo prenove delovnih procesov". Zniževanje stroškov in ostalega.
To pomeni, da jim sedaj teče voda v grlo in bojo verjetno propadli.
Zgodovina sprememb…

para! ::
dokler bodo pač vsi tako razmišljali, nam ni pomoči
pa ne samo na, niti grkom in tako dalje
Veš kako je, marsikomu se zdi, da je v državi, ki razsipava z denarjem na vse strani tako, da je za nekatere praktično vse zastonj in subvencionirano (študentarija, plačajo jim štipendije + hrano, da se šolajo _zastonj_), da se v imenu države z davkoplačevalskim denarjem podpira stvari, ki se marsikoga ne tičejo (kar vsi bomo plačevali mamicam 1 leto porodniške :)), da kreditiramo banko, s katero nekomitenti sicer nimamo veze, da se v vseh teh letih ni niti pomislilo na OPTIMIZACIJO javnega sektorja (če je gospodarska rast, ne pomeni, da se mora povečat JU), da se z denarjem iz davkov plačuje verske skupnosti, ... rahlo boleče z veseljem in ponosom plačevati davke.
Država se je očitno znašla, vsem je dala nekaj in bili so tiho, ne vem zakaj se ne bi znašli tudi posamezni državljani!
lp
Death before dishonor!

noraguta ::
Davke lahko pobiraš uspešno šele ko funkcionira država. In ker naša sodišča ne delujejo so mnogi prisiljeni v šverc poslovanje zaradi neizterjanih zapadlih obveznosti ali pa stečaj. siva ekonomija ima pač dva lica. Ampak če se kdo vtakne v sodišča tam precej zakričijo da gre za vtikanje v neodvisnost sodišč ko bi bilo potrebno celo bando leno razgnat.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Slovenska sodišča delujejo v skladu z zakonodajo. Ko v skladu s taisto zakonodajo izpeljejo izvršbo, pa se potem še mesec dni piše kako je to grdo in nepošteno.
Kdo pa sprejema predloge v zakone, pa se tudi ve. In to niti ni vsakokratna vlada, ampak različne frakcije bivše zveze komunistov, ki se v Državnem zboru za svoj profit in zabavo narodu prerekajo okoli pik in vejic, v besedilih, ki jih pripravljajo različni neregistrirani lobisti.
Kdo pa sprejema predloge v zakone, pa se tudi ve. In to niti ni vsakokratna vlada, ampak različne frakcije bivše zveze komunistov, ki se v Državnem zboru za svoj profit in zabavo narodu prerekajo okoli pik in vejic, v besedilih, ki jih pripravljajo različni neregistrirani lobisti.

ob tem da si ti že plačal davke na nikoli dobljeni denar. tolk je javna uprava pač vredna, za en kurc je. zato pa tudi gospodarstvo ne more funkcionirat. pa to vam povedo tudi tuji investitorji.
http://industrija.finance.si/348409/Slo...
http://industrija.finance.si/348409/Slo...

luli ::
BlueRunner je izjavil:
Slovenska sodišča delujejo v skladu z zakonodajo. Ko v skladu s taisto zakonodajo izpeljejo izvršbo, pa se potem še mesec dni piše kako je to grdo in nepošteno.
Seveda!
Pridi sem pa to povej dvema, kjer se sodba vlece ze cez 20 let. Ali pa do onim, ki jim je EU sodisce odmerilo odskodnino zaradi predolgih postopkov.
Ali pa tozilcu, ki je spise zalagal, pa najnovejsi primer!
Tistemu, ki je prejemal podkupnine, da je lahko v igralnicah poplacal dolg. Sodisce je dalo pogojno in ga oprostilo stroskov sojenja.

Samo racionalizacija javnega sektorja je lahko podlaga, da bo Janez Novak v prihodnosti imel vec ekonomske svobode, torej da bo lahko razpolagal z vecjim delezem place, ki jo je pridelal z lastnim delom, pridnostjo. Mi je popolnoma jasno, da socialistom to ni vsec, velika ekonomska svoboda in socializem pac ne gresta skupaj. Cas bo oddelal svoje, ko dovolj veliki masi Slovencev emitiramo Tea Party ideje bodo stvari zgledale drugace. 2/3 Americanov nasprotujeta fasistoidni Obamacare, kmalu bo padla na sodiscu, Slovenci se bodo pa cudili in razumeli malo ali nic. Kot pravim, cas bo oddelal svoje, samo na ekonomsko razgledanem individumu se lahko na dolgi rok gradi uspesna civilizacija. Me ne preseneca, da je med ameriskimi veleposestniki zrasel zmagovalni mindset.

BlueRunner je izjavil:
Seveda!
Pridi sem pa to povej dvema, kjer se sodba vlece ze cez 20 let. Ali pa do onim, ki jim je EU sodisce odmerilo odskodnino zaradi predolgih postopkov.
Ali pa tozilcu, ki je spise zalagal, pa najnovejsi primer!
Tistemu, ki je prejemal podkupnine, da je lahko v igralnicah poplacal dolg. Sodisce je dalo pogojno in ga oprostilo stroskov sojenja.
Nisi ravno jasen v temu, kar želiš povedati. Meniš, da problem ni na sodiščih, ali meniš, da problem ni v zakonodaji?
Sicer pa tako: ko ti prometni policist naloži 300€, je on kriv, da je to 300€, ali pa je morda nekdo drug predpisal, da to mora biti 300€? Koga boš garbal? Tistega, ki dela po zakonu, za kar je konec koncev plačan, ali tiste, ki tebi nevšečne zakone dejansko sprejemajo?

Sicer pa tako: ko ti prometni policist naloži 300€, je on kriv, da je to 300€Slaba primerjava, da pa se debatirati, na kakšnem nivoju so policisti, ki izvajajo take zakone, oziroma ostali inkasanti...

Niti ne. Policist in sodnika morata oba ravnati v skladu z zakonom. Oba imata težave, če je zakon nejasen, kontradiktoren ali odprt za različne interpretacije. Oba jih dobita po buči, če koga obravnavata v nasprotju z zakonom. Oba sta največkrat tarča gneva primerkov "javnosti", ki niso niti toliko, da bi razmilili, kaj stoji za nekim sklepom. Oboji so vedno "odveč", "prepočasni" in "nesposobni", kadar njihove odločitve državljanu niso po volji. Seveda tudi v obratni smeri, so oboji vedno "nepogrešljivi", "nezmotljivi" in "učinkoviti", ko je njihova odločitev državljanu všečna.
Pri nobenem ne bi smelo biti ravno preveč mrdanja levo ali desno. Problem je v temu, da je zakonodajni okvir takšen, da se lahko samo za glavo primeš in tisti, ki ga predpisujejo se vedno znova izkazujejo kot odlični prodajalci, vendar pa žal predvsem prodajajo meglo.
Razlika je na koncu samo v temu, da so za enega zakoni bolj natančno popisani in predpisani, za drugega pa so malo tu, malo tam, mešani na žaru in v odvisnosti od večerne oddaje 24krulj popravljeni v bolj ali manj imbecilno smer.
Pri nobenem ne bi smelo biti ravno preveč mrdanja levo ali desno. Problem je v temu, da je zakonodajni okvir takšen, da se lahko samo za glavo primeš in tisti, ki ga predpisujejo se vedno znova izkazujejo kot odlični prodajalci, vendar pa žal predvsem prodajajo meglo.
Razlika je na koncu samo v temu, da so za enega zakoni bolj natančno popisani in predpisani, za drugega pa so malo tu, malo tam, mešani na žaru in v odvisnosti od večerne oddaje 24krulj popravljeni v bolj ali manj imbecilno smer.

V bistvu bi nekdo moral reči, da je to moralno sporno ter strokovno nima nikakršne vrednosti preprečevanja ali poučevanja k boljšimi razmerami na cestah. Če strokovno niso sposobni reči ničesar v tej smeri, kar bi strokovni javnosti za te zadeve poimenovali zdrava pamet, postanejo take osebe isto srenje. Torej delujejo po principa minimalnega odpora, zato si zaslužijo temu primerno plačilo.
Ne me napačno razumeti, toda potrebno je delovati v smeri preprečevanja, in ne na način inkasantva, kaj šele hujšega se na koncu izgovarjati, saj je po zakonu vse zakonito...
Ne me napačno razumeti, toda potrebno je delovati v smeri preprečevanja, in ne na način inkasantva, kaj šele hujšega se na koncu izgovarjati, saj je po zakonu vse zakonito...

Niti ne. Policist in sodnika morata oba ravnati v skladu z zakonom. Oba imata težave, če je zakon nejasen, kontradiktoren ali odprt za različne interpretacije. Oba jih dobita po buči, če koga obravnavata v nasprotju z zakonom. Oba sta največkrat tarča gneva primerkov "javnosti", ki niso niti toliko, da bi razmilili, kaj stoji za nekim sklepom. Oboji so vedno "odveč", "prepočasni" in "nesposobni", kadar njihove odločitve državljanu niso po volji. Seveda tudi v obratni smeri, so oboji vedno "nepogrešljivi", "nezmotljivi" in "učinkoviti", ko je njihova odločitev državljanu všečna.sodni zaostanki pač sodjo v organizacijo sodišča ker kadrovsko so precej premočni. zakonodaja pa spet ni do te mere različna od primerljivih držav. če pa gre za tehnične zadeve imajo pa svoj ceh in ministerstvo. Ampak jim očitno ni v interesu delat. torej jih je treba razhajkat odzunaj.
Podobno bi bilo potrebno storit tudi z vsakim prekrškovnim organom kateri ne more po treh mesecih izdat plačilnega naloga ampak jih pošiljajo z letnim ali več zamikom. to niso stvari za katere bi bilo potrebna nevem kakšna jaka zakonodaja.

Iz vidika naloženih nalog nima policist nikakršnega razloga, da nalog, ki so določene z zakonom, samovoljno ne bi opravljal. Ravno tako jih tudi ne sme opravljati na nezakonit način.
Če ti njihovo delo ni všečno, potem se dela na spremembi zakonov, ki njegovo delo in ravnanje predpisujejo. To je vse. Bentenje in mahanje z roko proti nebu dokazano ne pomaga.

sodni zaostanki pač sodjo v organizacijo sodišča ker kadrovsko so precej premočni. zakonodaja pa spet ni do te mere različna od primerljivih držav. če pa gre za tehnične zadeve imajo pa svoj ceh in ministerstvo. Ampak jim očitno ni v interesu delat. torej jih je treba razhajkat odzunaj.
Ne strinjam se. Če pogledaš npr. tole zgodbo (sicer spisano enostransko in z nekaj zanimivimi slovenizmi), ugotoviš dve stvari:
Od l. 2002 do l.2007 je trajalo, da se je prvič razpisalo glavno obravnavo.
Od l. 2007 do konca l. 2011, kjer se popis konča, sem naštel, da se je glavno obravnavo prestavilo skupno 22x. Dvaindvajsetkrat. Od tga je bila samo enkrat prestavljena zaradi bolezni sodnice v primeru. Vse ostalo so bila zavlačevanja, pravilno, kot se spodobi po ps. Ali je sodnica kriva, da je zakon takšen, da se lahko z zavlačevanji doseže zastaranje (v tem primeru kzenskega postopka z zasebnim tožnikom).
Kar se tiče pa 5 let čakanja od 2002 do 2007, pa je odgovor v strateškem dokumentu projekta Lukenda. Dobesedno navedeno iz njega:
Glavni ukrepi za zagotovitev večje učinkovitosti sodstva in odpravo sodnih zaostankov, kot
so določeni v Programu reform za izvajanje Lizbonske strategije v Sloveniji in v Okviru
gospodarskih in socialnih reform za povečanje blaginje v Sloveniji, so:
(i) zagotovitev prostorskih pogojev v skladu s strategijo prostorskega razvoja
pravosodnega sistema,
(ii) dodatna zagotovitev in organiziranje človeških virov oziroma strokovnega osebja
za določen čas, do 31.12.2010, ko načrtujemo odpravo sodnih zaostankov,
(iii) stimulativno nagrajevanje sodnega osebja za odpravljanje sodnih zaostankov.
Dva od treh izpostavljenih glavnih ukrepov se nanašata na problema, ki ju pravosodje ni bilo sposobno rešiti - prostori in organizacijske težave. Tretji se nanaša na to, da sodniki pač niso bili pripravljeni tolči zastonj nadur.
Prostorov si ne zagotavljajo sodniki sami, temveč je to naloga vlade oziroma MP. Enako velja tudi za organizacijo dela in sodišč, ki je predpisana z zakonom in podzakonskimi akti, ki jih pripravljajo v MP, ne pa sodniki sami.
Torej imamo štiri od štirih zadev, ki jih vse lahko rešuje izključno MP, pa so součinkovale, da je prihajalo do nerazumnih zamud pri postopkih (organizacija, ki jo pripravlja MP, prostori, ki se jih zagotavlja preko MP, plače, ki se jih rešuje z MP in MJU ter procesna zakonodaja, ki jo pripravlja MP + MNZ.
Od projekta za odpravo zaostankov naprej se je stanje vsako leto izboljševalo. Izboljševalo tukaj pomeni, da se je recimo od l. 2005 do l. 2009 število novih zadev povečalo za 22%, število zaostankov pa istočasno zmanjšalo za 26%. Torej težko rečeš, da se ni nič premaknilo ali pa da komu ni bilo v interesu, da se kaj ne bi premaknilo. Sodišča so dobila več primerov, in rešila še toliko več, da so pri temu tudi začela zmanjševati zaostanke.
Mimogrede... večina zadev, ki so priletele na sodišča, je bilo zemljiška knjiga (kar je drugod povečini urejeno preko notariatov ali njim sorodnih podaljškov pravosodja - del razloga za tolikšno številčnost) ter izvršilne zadeve (kar se veže na notorično sposobnost veliko ljudi, da ne plačujejo računov in se potem tudi z izdatno pomočjo zakona še leta uspešno izogibajo izvršbam - ko pa po kakšnem pade, je pa takoj spet vse narobe). Oboje pa se, kolikor vem, rešuje prioritetno tudi z informatizacijo. Eizvršba je že takšen primer.
Tako.
MP vemo kdo ima čez in koga je potrebno tam brcati. Ceh že desetletje opozarja kje so težave in daje predloge za izboljšave. Kaj torej še?

MP vemo kdo ima čez in koga je potrebno tam brcati. Ceh že desetletje opozarja kje so težave in daje predloge za izboljšave. Kaj torej še?
ceh opozarja , vsaka vlada naredi bistvene izboljšave, mastno vodimo po številu sodnikov na prebivalca, na koncu so pa zaostanki še vedno metzualemski. (o prostorski stiski, pa openofficu raje niti nebi)
Glede izvržilnih zadev in zemljiške knjige pa tako nevem, kako država leta 2011 stvari nima pošlihtanih. Brez tega ne more gospodarstvo delovat. Nihče pri zdravi pameti nebošel investirat v kak resen projekt če neve kdaj bo lahko gradil in dokončal zadevo in če ne deluje plačilna disciplina.
In ja sodiščem je ratal zjebat taupanje v te temlejne stvari katere se preprosto imenujejo lastniška pravica, ampak pri nas se itak ne ve več kaj je v javnem in kaj je v zasebnem interesu. In to je en velik lonce godlje po katerem meša Javna Uprava.

In to je en velik lonce godlje po katerem meša Javna Uprava.Res je, ampak z znižanjem plač vsem po vrsti tega ne bomo niti za dlako izboljšali, ampak samo še poslabšali.
O.

Kot smo že ugotovili n-tič, ne bodo vsem, samo tistim gospodom, gosi, gospodične v klimatiziranih pisarnah in foteljih. Torej tiste, ki bi umrli od dolgčasa, če bi jim omejili Internet.

Kot smo že ugotovili n-tič, ne bodo vsem, samo tistim gospodom, gosi, gospodične v klimatiziranih pisarnah in foteljih. Torej tiste, ki bi umrli od dolgčasa, če bi jim omejili Internet.
V bran se jim je danes postavil še Carigrajski drugorazredni.....
Češ, da ti ukrepi so preveč za siromake...., seveda bi on DDV gor za 6%, pa "da vse ostane kot je".
Seveda bi povišan DDV najprej usekal po revežih, ki že itak nimajo.
In to zagovarja levica, ker so JS predvsem njeni. Zdaj postaja šele jasno, kakšno leglo je to.
Tud če vse drugo crkne, sam da je za njih.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 51887 (46007) | dstr17_ |
» | Stavka (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 145457 (136755) | poweroff |
» | Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 84942 (80526) | lexios |