» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
36 / 91
»»

Sc0ut ::

LOL @ ravnatelji. Oni pa hočejo kar zvišanje plač.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

dronyx ::

Sc0ut je izjavil:

LOL @ ravnatelji. Oni pa hočejo kar zvišanje plač.

Tudi to ni slabo pogajalsko izhodišče. Če se jim med pogajanji plače ne bodo spremenile bo vlada mislila, da so dosegli dober kompromis. 8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

jrtjtejtt ::

Pšenični je izjavil:

Ključni razlog za vzpon Hitlerja je bila revščina in na nek način tud mirovni sporazum s katerim se je končala 1 svetovna vojna. Z njim so nemce ponižali. Tako je bilo posejano seme 2 svetovne.

ključni razlog za vzpon hitlerja je bila podpora največjih lastnikov kapitala v deželi. kapitalisti so vedeli, da bodo zaslužili z vzponom vojaške industrije, hkrati pa so mislili, da bodo lahko blazneža držali na vrvici. seveda so se močno ušteli (čeprav zaslužili so še vedno, ampak koliko so potem uspeli obdržati pa ne vem).

revna raja je pač napumpana s strani propagande (in seveda dejanskim izboljšanjem materialnega stanja) podpirala ta cirkus. ampak raja podpira itak vsak cirkus če je na tleh. tud drugje so bli reveži, pa ni blo niti približno takih ekscesov.

torej vedi, da hitler ni posledica revne raje, ampak bogatije...in na koncu revna raja pri takih stvareh vedno najbolj naf***

Pšenični ::

http://www.zurnal24.si/kar-20-tisoc-skr...

"V Sloveniji imamo kar 180.462 javnih uslužbencev in ne 160 tisoč, kot se uradno govori. To (nižjo in zato javno všečnejšo) številko dobimo le, če na zaposlene v javnem sektorju pogledamo skozi prizmo plačanih ur dela vključno z nadurami (brez porodniških in dolgotrajnih bolniških dopustov ter podobnega)"

Neverjetno.

oldguy ::

Ljudje ki tako 'navijate' za znižanje plač v javnem sektorju...naj vam povem živ primer,moja punca je pomočnica v kuhinji vrtca Koseze pa za celi mesec dela dobi mizernih 540E torej niti minimalne plače zaradi tistih plačnih nesorazmerij,in zdaj naj bi ji zmanjšali plačo še za 15%?

Zdaj pa še povej, koliko bi moral po tvoje dobit pomočnik kuharja? Jurja? Če morda dodaš še, da dela le cca. 4 ure dnevno (polovični delavnik), potem sem za...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Buggy ::

Danes je bistveno ohraniti in spodbujati proizvodnjo in storitve, gospodarstvo torej. Dr. Mencinger to govori že tri leta. Tam je gospodarska rast, tam so ogrožena in potencialna delovna mesta. Gre za vsako podjetje. Saj je lahko ministrom vseeno za 300 delovnih mest v »neki« papirnici. 300 delovnih mest je vedno še vsaj 200 posredno povezanih delovnih mest. Do mesarja in frizerke. 500 delovnih mest je vsaj 1500 prizadetih prebivalcev. 1500 je ogromna številka za Slovenijo. Merklova vodi državo z 81 milijoni prebivalcev, pa jo je popadla groza, ko je šlo za 8000 delavcev, ki naj bi službo izgubili v Oplu. Slovenskemu premieru bi glede na število prebivalcev moralo postati slabo, ko bi kdo rekel, da izguba dela grozi 190 ljudem. Ni razumel Pahor. Ne razume Janša.

Zato je Merklova reševala Opel. In Oplu gre danes dobro. Vmes ni napisala nobenega tvita.

klik

...torej kdaj bomo videli kaksne poteze na prihodkovni strani ...rezati zna vsak bebo (eni se tega ne), resevati pa malo manj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

"...torej kdaj bomo videli kaksne poteze na prihodkovni strani ...rezati zna vsak bebo (eni se tega ne), resevati pa malo manj."

Ni razvidno, da bi mi prišli do tega.

Ne vem, ni mi jasno, kako to, da se tud sedaj ko je postalo jasno tud najbolj naivnim, da bo JS brez realnega lačen, kako da bi zdej kar pozabili, da ste 3 leta vsi prisegali na "tržno delovanje". Na zakonitosti trga.

Ah, seveda, sedaj ste ugotovili, kaj to pomeni.

Zgodovina sprememb…

thramos ::

Bom še enkrat vprašal:

Če žena doma preveč zapravlja tvoj denar, ali najprej udariš po mizi in ji prerežeš kreditne kartice, ali začneš iskati dodatno, bolje plačano službo?

BlaiseM ::

Oboje.

Minister Senko Pličanič se na pogajanjih (med drugim) zavzema za znižanje svoje plače za 1000 €, medtem ko se sindikalisti (med drugim) borijo tudi za to, da se ministru plača ne zniža za 1000 €. To je po moje zelo huda dilema in verjamem, da je minister s srcem in denarnico kljub vsemu na strani sindikatov.

Moj predlog je, da se ministrom plača nič ne zniža, ker se bodo le tako lahko neobremenjeno borili s sindikati in ne bodo pri tem v konfliktu interesov s samim seboj!

thramos je izjavil:

Bom še enkrat vprašal:

Če žena doma preveč zapravlja tvoj denar, ali najprej udariš po mizi in ji prerežeš kreditne kartice, ali začneš iskati dodatno, bolje plačano službo?

seveda prerežeš kreditno kartico...potem pa žena dvigne ceno kosila za 15%, pa čiščenja in pranja itd...

oldguy ::

...torej kdaj bomo videli kaksne poteze na prihodkovni strani ...rezati zna vsak bebo (eni se tega ne), resevati pa malo manj.

Kakšni prihodki? Bi rekel da je rezat v JS, ki tega nikakor ni navajen, precej težje in bolj politično škodljivo kot pa dvignit davke pa mirna Bosna.

V času, ko je BDP v treh letih padel z 41 miljard na 35 miljard, to ne gre. Da vam takele osnove še kar ne gredo v glavo....moraš bit res težak ignorant.

seveda prerežeš kreditno kartico...potem pa žena dvigne ceno kosila za 15%, pa čiščenja in pranja itd...

Ja, kaj pa ko tvoje plače ni več? Ali samo ti ješ blato ali oba?

thramos je izjavil:

Problem nastane, če žena doma s tem denarja kupuje hrano tudi zate in plačuje varnostno službo, da vam sosedovi vandali ne demolirajo hiše in zažgejo avta.

V takem primeru pa vprašanje, če bi ji kar razrezal kreditne kartice. >:D

Mimogrede, danes sem na poti v službo videl v celi ulici sredi Ljubljane prevrnjene smetnjake. Kot kaže vandali že trenirajo za svojih pet minut.

Zgodovina sprememb…

Ja, res je. Mirno bi se pogovoril z njo, če bi lahko znižala svoje stroške za npr. 10 %.

thramos je izjavil:

Ja, res je. Mirno bi se pogovoril z njo, če bi lahko znižala svoje stroške za npr. 10 %.

Ja, samo ona pa potem vzame ven predporočno pogodbo kjer črno na belem piše, kaj vse si ji obljubljal. :)

Matako ::

Kaj pol onyx, greš štrajkat?
/\/\.K.

Matako je izjavil:

Kaj pol onyx, greš štrajkat?

Si nor? Kot sem že večkrat povedal, jaz priznavam delodajalcu pravico, da počne z mojo plačo kar hoče. :D

Razložiš ji (no, saj to ji je že jasno), da se bosta ob nadaljevanju njenega razsipništva in zapravljanja, oba znašla na cesti.

detroit ::

Onyx not blaming you or anything, ampak iz firbca. Od kdaj do kdaj delaš am pm, koliko časa si na forumih ipd, kakšna je zarada.

Ne jemlji tega kot napad sam firbcam, mam tudi sam take dni ko lahko gledam v luft pol dneva, ker nekdo drug ni opravil nečesa drugega.
Sicer zadnje čase delam cca 9-10h/dan (večinoma samo za to da se izognem delu doma ki mi ne paše preveč in imam petke mal krajše;), tako da se še mal pohvalim ne samo grajam.
Skero

pa še en p.s. a sm jst res edini ki se mu zdi zniževanje plač v JS bolj jalovo početje? Izbris polovice občin in njihovih priseskov bi prineslo več po moje, predvsem pa več efekta. Trenutna brezposelnost bi seveda padla, ampak kdor hoče oz. je sposoben oz. vsaj voljan se učiti če že ne sposoben, lahko dobi "pravo" delo.
Skero

BALAST ::

Izbris polovice občin in njihovih priseskov bi prineslo več po moje, predvsem pa več efekta

Prišli bi tudi do tega da se ne splača imet vrtcev, osnovnih šol kjer je manj kot 50 otrok v njih. Starši bi jih potlej morali voziti več 20km daleč v "centralizirano upravno enoto", da ne govorim kako bi razne trgovske-obrtne cone imele samo občine z več 50.000 prebivalci, ostale vasi pa nič od tega.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Jaz imam včasih odprtih tudi več oddaljenih povezav na računalnike, kjer rešujem kakšne probleme ali kaj nameščam na daljavo, pa kljub temu lahko komu repliciram tule na forumu. ;)

dronyx je izjavil:

Jaz imam včasih odprtih tudi več oddaljenih povezav na računalnike, kjer rešujem kakšne probleme ali kaj nameščam na daljavo, pa kljub temu lahko komu repliciram tule na forumu. ;)

Hej, morda pa si se le že prilagodil "novemu plačilnemu razredu".

BALAST ::

Kdor je zagnan v JS dela pol privat, pol za šefa.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

krneki0001 ::

noraguta je izjavil:

ali pa več računaj strankam. Aja si z nlb , no pol pa državi. nebivedu kolk boste letos nucal?

Nimam pojma. Nisem iz managmenta. Jst samo programiram, me podatki o denarju ne zanima. Smo pa skoraj vse zunanje ven pometal, tako da so stroški občutno nižji.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

amigo_no1 ::

BALAST je izjavil:

Izbris polovice občin in njihovih priseskov bi prineslo več po moje, predvsem pa več efekta

Prišli bi tudi do tega da se ne splača imet vrtcev, osnovnih šol kjer je manj kot 50 otrok v njih. Starši bi jih potlej morali voziti več 20km daleč v "centralizirano upravno enoto", da ne govorim kako bi razne trgovske-obrtne cone imele samo občine z več 50.000 prebivalci, ostale vasi pa nič od tega.

Za občine se strinjam (včeraj slišal da gredo v Avstriji v to, so ugotovili da jih preveč stane), za ostalo si potegnil nekje iz zraka: vrtci (imajo tudi razne enote, ne samo 1 centralno enoto), isto za oš, trgovske-obrtne cone.

Zgodovina sprememb…

Timurlenk ::

tako, vlada je prišla k pameti in 10 %, s tem da tistim, ki zaslužijo malo (ne vem meje) bodo še manj znižali, kot irci

po prejšnjem scenariju (15 % za vse) bi enih 50-50 % zaposlenih v JU zaslužilo manj kot zakonsko določeno minimalno plačo

Timurlenk je izjavil:

tako, vlada je prišla k pameti in 10 %, s tem da tistim, ki zaslužijo malo (ne vem meje) bodo še manj znižali, kot irci

po prejšnjem scenariju (15 % za vse) bi enih 50-50 % zaposlenih v JU zaslužilo manj kot zakonsko določeno minimalno plačo

Nič ne bo pomagalo. Štrukelj bo stavkal. To se je odločil že januarja in štrajkal bo tudi makar, če jim Jajo za 15% dvigne plačo.

Če sindikati _res_ hočejo pogajanja in barantanje, morajo najti drugega pogajalca, ker Štrukelj-boy to pač ni.

Samo razloži to genijem.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

thramos je izjavil:

jaz sem hotel poudarit, da tudi žena (čeprav formalno ne izstavlja računa) opravlja storitve. takisto JU. in ker za obisk dohtarja ne dobiš računa, še ne pomeni, da ni opravil storitve in prispeval v ta BDP, ki ga tako radi poudarjate.

in rezanje 15% pomeni tudi 15% upad potrošnje...sedaj pa računajte, kaj to pomeni za vaš BDP in za "realni" sektor

sicer pa je vseskupaj zgrešeno. jaz podpiram šparanje v JS, ampak ne v segmentu plač, ker to ni problem. ampak nekateri nočete razumet tega.

BALAST je izjavil:

Glede vrtcev, mislim da je št privat vrtcev v trendu rasti, tako da ne bi blo problema. Osnovne šole kjer je manj kot 50 otrok je hmmm itak bullshit....Smo se vsi z avtobusi vozili v šole, nismo mel pred nosom. Če se bo mulac moral peljat z avtobusom 20min pa tud ne bo konec sveta. Še bolj varno kot 10min peš po cestah brez pločnikov.
Glede con se mi zdi da je temu tako že sedaj, če misliš btcje ipd
Skero

-valvoline- ::

jrtjtejtt je izjavil:

thramos je izjavil:

jaz sem hotel poudarit, da tudi žena (čeprav formalno ne izstavlja računa) opravlja storitve. takisto JU. in ker za obisk dohtarja ne dobiš računa, še ne pomeni, da ni opravil storitve in prispeval v ta BDP, ki ga tako radi poudarjate.

in rezanje 15% pomeni tudi 15% upad potrošnje...sedaj pa računajte, kaj to pomeni za vaš BDP in za "realni" sektor

sicer pa je vseskupaj zgrešeno. jaz podpiram šparanje v JS, ampak ne v segmentu plač, ker to ni problem. ampak nekateri nočete razumet tega.

Morda v 1% primerih. Drgač pa ne.Pomenilo bo pač da bodo državni paraziti manj denarja pršparal na trrju vsak mesec,al pa na dopust ne bodo šli na havaje,temveč nekje v domačih krajih in z tem pospešil razvoj Slo turizma.
;((

Jaz bi se problema plač malo drugače lotil,vse kar je čez 2000e neto obdavčit z 100%,torej max plača v javnem sektorju naj bo 2kE,enako naj velja za paradržavne monopoliste.Plač pod 800e naj pustijo pr miru,med 800 in 2000e progresivno rezat 10-30%.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Če žena doma preveč zapravlja tvoj denar, ali najprej udariš po mizi in ji prerežeš kreditne kartice,
In kaj če preveč zapravlja za tvoje zrezke?

Ker namreč, to varčevanje, kot si ga ti predstavljaš, je videti tako, da ko ti začne zmanjkovati denarja za zrezke, jih začneš mesarju manj plačevati. Naj še on sodeluje pri reševanju tvoje krize.;((

O.

Imamo dve pomembni skupini JS-parazitov (izg. jes-paraziti). Pomembnih za to debato, seveda - sicer vprašanje, koliko jih je.

- Slabo plačani, ki opravljajo bolj ali manj pomembna dela. Ali so se zaposlili kot mešalci megle ali miškofuki ni pomembno. Pogoji so bili pač taki. Enostavno so le "pobrali denar na cesti" in nihče jim ne more nič očitati. Končno niso oni razpisali delovnih mest!

- Popolnoma dovolj plačani, ki trdijo, da so bolj socialno ogroženi , kot so v resnici (oziroma sploh niso) in v ta argument vlečejo celo prvo skupino. Tukaj gre za ljudi, ki v osnovi __lažejo__, zavajajo in izkoriščajo nesrečo drugih za lastno ohranjanje privilegijev.

Kar ni lepo, milo rečeno!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Zakaj mesar? Žena je v tem kontekstu veliko boljša primerjava, ker z mesarjem si ne deliš postelje ... kar bi lahko rekli za JU. ;)

Pa vseeno, marsikateri "mesar", katerega edini kupec si, bo, ko mu boš razložil, da za tvoje zrezke ni več toliko denarja in jih boš prisiljen prenehati kupovati ter bosta posledično oba ostala brez vsega, znižal ceno.

+1. Ne vem če ste opazili, ampak odkar je kriza, se da predvsem pri obrtnikih in dražjih stvareh kar naenkrat precej več barantati. 15% dol za dober dan ni več noben tabu. In ja tudi mesar bo za kak "dil" - on sploh, ker meso enostavno moraš prodati, ker ima kratek rok trajanja. Bolje prodati za četrt cene.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Ja, ampak se baranta, ne pa postavi ultimat.

O.

-valvoline- ::

Okapi je izjavil:

O.

Jah,lahko pa pride zvecer pa mesa ukrade,če je res kriza.

BlaiseM ::

Matako je izjavil:

Imamo dve pomembni skupini JS-parazitov (izg. jes-paraziti). Pomembnih za to debato, seveda - sicer vprašanje, koliko jih je.

- Slabo plačani, ki opravljajo bolj ali manj pomembna dela. Ali so se zaposlili kot mešalci megle ali miškofuki ni pomembno. Pogoji so bili pač taki. Enostavno so le "pobrali denar na cesti" in nihče jim ne more nič očitati. Končno niso oni razpisali delovnih mest!

- Popolnoma dovolj plačani, ki trdijo, da so bolj socialno ogroženi , kot so v resnici (oziroma sploh niso) in v ta argument vlečejo celo prvo skupino. Tukaj gre za ljudi, ki v osnovi __lažejo__, zavajajo in izkoriščajo nesrečo drugih za lastno ohranjanje privilegijev.

Kar ni lepo, milo rečeno!

In kako objektivno/numericno razlociti med obema skupinama?

Okapi je izjavil:

O.

Kaj pa se dogaja zadnje dni?

Timurlenk ::

Matako je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

Nič ne bo pomagalo. Štrukelj bo stavkal. To se je odločil že januarja in štrajkal bo tudi makar, če jim Jajo za 15% dvigne plačo.

Če sindikati _res_ hočejo pogajanja in barantanje, morajo najti drugega pogajalca, ker Štrukelj-boy to pač ni.

Samo razloži to genijem.

štrukelj the man

BlaiseM je izjavil:

In kako objektivno/numericno razlociti med obema skupinama?

Po mojem se ne da. Praktično je neizvedljivo. Zato pa pravim, da sta ti dve skupini pomembni le za debato. Zunaj tega? Pozabi.
/\/\.K.

Okapi je izjavil:

Ker namreč, to varčevanje, kot si ga ti predstavljaš, je videti tako, da ko ti začne zmanjkovati denarja za zrezke, jih začneš mesarju manj plačevati. Naj še on sodeluje pri reševanju tvoje krize.;((

O.

V praksi bo pa izgledal tako, da se zrezki zato ne bodo nič pocenili, bodo pa tudi mesarje precej manj plačevali in ukinjali regrese. Kot sem dejal ni nobene logike, da bi lahko takšne ukrepe omejili samo na javni sektor, saj nenazadnje velja enoten trg dela. Samo takrat, ko vam bo privatnik zmanjšal plačo za 20%, vzel regres, božičnico in 13. plačo, pa čeprav bo firma delala z milijonskimi dobički, pa prosim ne hodit jokat sem na forum. Jaz sem vas opozoril! :))

Zgodovina sprememb…

Mimogrede, bodo jes-paraziti izkoristili poslovno priložnost in za štrajk na stojnicah prodajali duhovite majice in kape.. ali bodo spet računali, da jim to časti t.i. država?

Par idej za majice:
- Stripovska trakulja, ki reče "če boste vi manj požrli, bom tudi jaz!".
- Stilizirani joški ali steklenička z napisom "vsi smo bili nekoč paraziti".
- Napis "rad imam Štruklje z Jajčki"

Skratka, denar je.. samo kaj ko ni ambicije. Tega manjka jesovcem. Oni samo čakajo, čakajo, da keš pade.... a keša nema!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Sims ::

- Napis "rad imam Štruklje z Jajčki" hahahahahahhahaha :D

Kaj pa se dogaja zadnje dni?

... a dogovora še ni
Mesar se mora sam odločiti, kako resno misliš z nižjo ceno. Mogoče pa blefiraš in boš vseeno napraskal za meso in raje šparal pri cigaretih in benzu. Seveda pa tudi tvega, da bo ostal brez posla.

V konkretnem primeru je poleg tega tudi tako, da se namesto tebe o ceni mesa z mesarjem pogaja nekdo drug. Mogoče pa boš ugotovil, da ni ravno spreten pogajalec in boš angažiral koga drugega.

O.

Mimogrede, baje je nov predlog v varčevalni mrzlici ta, da si firme, kjer je država vsaj 25% lastnik, ne bodo smele izplačati višji regres, kot je minimalna plača, dokler BDP ne raste 2,5%. To pomeni še 100.000 stavkajočih več in kar prestavljam si bes delavcev Krke (SOD ima 15% delež, KAD pa čez 10%, kar je skupaj nad 25%). To mi deluje kot politični samomor oziroma še en strel direktno v glavo. :))

Zgodovina sprememb…

Pozabljaš da je štrajk prekleto nevarna igra - če ne uspe nasprotna stran pobere vse in ima dejansko proste roke, reprize pa so tipično težko izvedljive. Ničkolikokrat videno drugje - takorekoč ravnokar.

In Štrukelj-boy tako kot je slab pogajalec, je tudi slab stavkovodja. Semo-boy... uspehi so posejani bolj naredko v njegovi dolgi, dolgi karieri.

Kdor gre v bitko s takimi generali naj pač računa na posledice ...

Skratka - štrajk niti pod razno ni slaba varianta za Jaja. Upam, da se njegovi nasprotniki tega zavedajo, samo nekaj mi pravi, da se ne.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Buggy ::

haha...preberite, kaj si nasi sosedje mislijo o nasi trenutni situaciji in pleskotu :D. Vcasih je nepristranski in odmaknjen pogled dosti bolj realisticen od tistega, ki skozi rumeno-belckasto prizmo farba ovce.

No ja.. še boljši so imo komentarji.

"Da bi ste pisali o podjeli ratnog plijena ne trebate ići preko granice."

+1 ;)
/\/\.K.

-valvoline- je izjavil:

jrtjtejtt je izjavil:

thramos je izjavil:

Morda v 1% primerih. Drgač pa ne.Pomenilo bo pač da bodo državni paraziti manj denarja pršparal na trrju vsak mesec,al pa na dopust ne bodo šli na havaje,temveč nekje v domačih krajih in z tem pospešil razvoj Slo turizma.
;((

Jaz bi se problema plač malo drugače lotil,vse kar je čez 2000e neto obdavčit z 100%,torej max plača v javnem sektorju naj bo 2kE,enako naj velja za paradržavne monopoliste.Plač pod 800e naj pustijo pr miru,med 800 in 2000e progresivno rezat 10-30%.

pršparal na TRR??? kaj za boga milega ma človek šparat pri 1000+€ plače. nekaj konkretno šparat lahko začneš pri 1500+, pa še tist ni nevemkaj.

na havaje...s prstom po zemljevidu, razen če so v Istri kak kraj preimenoval v Havaje (in seveda je hrvaška cenej od naše obale, pa grčija tud al pa bolgarija). Kvečjemu nižja plača pomeni še odliv za naš turizem.

Po eni strani zagovarjate hard kapitalizem, potem pa vsipate z uravnilovko in 100% davkom. Kirurg pa 2000k EUR plače...laugh. Uglavnem sami nepremišljeni posti...krneki
««
36 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26751918 (46038) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531145482 (136780) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784951 (80535) lexios

Več podobnih tem