Forum » Problemi človeštva » Varčevalni ukrepi vlade
Varčevalni ukrepi vlade
Temo vidijo: vsi

dronyx ::
@BlueRunner: Prosim podatek, koliko državna srebrnina v vrednosti 8 MRD EUR prispeva prihodkov v proračun od dividend? In prosim še podatek, koliko država vsako leto nameni za ta podjetja v obliki dokapitalizacij, garancij za posojila ...S stališča proračuna mene posamezne postavke niti ne zanimajo, zanima me samo neto "izplen".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Ob vsaki zamenjavi ministra se naredi statistika, kdo je bil na novo zaposlen in koliko jih je zapustilo službo. Janša je govoril, da je na kulturnem ministrstvu št. zaposlenih od leta 1991 naraslo za 4,5X, čeprav po javno dostopnih podatkih na državnem portalu RS piše, da jih je bilo na začetku leta 1991 tam zaposlenih 125, februarja leta 2012 pa 207.
Če se že dela resna bilanca zadnjih 20 let bi bilo potrebno kar se kadrovskega področja tiče narediti natančne grafikone, kako se je po letih gibalo število zaposlenih (obračunski interval mesec). Po možnosti če se da še v obliki animacije. Zelo zaželen pa bi bil seveda tudi spremni komentar, kaj naj bi bili vzroki za spremembe števila zaposlenih (predsedovanje EU, prevzem evra, zahteve EU, profesionalna vojska, dvig kriminala...bla, bla, bla). Jaz poznam konkretno primer, ko so odobrili zaposlitev točno določenega kadra, ki ga je primanjkovalo, dejansko so pa zaposlili birokrate - vse po politični liniji in znance. Tako je število zaposlenih samo v letu naraslo za 80% (vlada 2004-2008)!
Jaz osebno vedno zagovarjam inženirski pristop, torej analiza na podlagi konkretnih in natančnih podatkov, ne pa manipulacija.
Zgodovina sprememb…

jrtjtejtt ::
BlueRunner je izjavil:
NLB, Telekom, Železnice ... po spominu je to ene par državnih podjetij, ki ustvarjajo minus.
Dokler podjetje lastnikom izplačuje dividende, toliko časa boš težko rekel, da podjetje "ustvarja minus".
Razen seveda, če imaš zelo čudne pojme o tem, kaj je zate minus.
Še ob donostnost nekaterih se je težko argumentirano zatakniti, ker jih primerjati s podjetji drugje v regiji ni ravno merodajno, ker imajo različne države različne težave. Primerjava znotraj države pa je spet problem, ker so to tipično največja podjetja v panogi in potem primerjaš slone z liluputanci.
za NLB je čisti poslovni izid za 2009 in 2010 pod vodo. za telekom je v letu 2009 bil nad vodo, 2010 pa globoko pod vodo. SŽ je imel 2010 se mi zdi okoli -10 milijonov čiste zgube.
če so izplačevali dividende ne vem, ampak glede na to, da ni dobička, potem tud dividend verjetno ni. dvomim, da bi talali iz kakih rezerv, če jih sploh majo.

BlueRunner ::
za NLB je čisti poslovni izid za 2009 in 2010 pod vodo. za telekom je v letu 2009 bil nad vodo, 2010 pa globoko pod vodo. SŽ je imel 2010 se mi zdi okoli -10 milijonov čiste zgube.
če so izplačevali dividende ne vem, ampak glede na to, da ni dobička, potem tud dividend verjetno ni. dvomim, da bi talali iz kakih rezerv, če jih sploh majo.
Exactly. Ce ni bilancnega dobicka, potem tudi dividend ne more biti, ker ni za njih od kje za vzeti. Za NLB in SZ nimam pripomb. Vleci notri Telekom kot izgubasa, pa je le nekoliko preuranjeno (dobesedna navedba je bila "NLB, Telekom, Železnice ... po spominu je to ene par državnih podjetij, ki ustvarjajo minus."). Bo potrebno pocakati na porocilo za l. 2011, preden bo to mozno reci.
Izplacane dividende lastnikom so bile pri TS okroglo, 83 mio (za l. 2008), 39 mio (za l. 2009) in 19 mio (za l. 2010).
@onyx: pojma nimam, ker niti ne vem kaj vse je trenutno "drzavna srebrnina". Obregnil sem se ob konkretno navedbo v kateri je konkretna napaka. Ce se nasteva podjetja, ki ustvarjajo izgubo, naj se jih vsaj navaja pravilno.

BlueRunner je izjavil:
Exactly. Ce ni bilancnega dobicka, potem tudi dividend ne more biti, ker ni za njih od kje za vzeti. Za NLB in SZ nimam pripomb. Vleci notri Telekom kot izgubasa, pa je le nekoliko preuranjeno (dobesedna navedba je bila "NLB, Telekom, Železnice ... po spominu je to ene par državnih podjetij, ki ustvarjajo minus."). Bo potrebno pocakati na porocilo za l. 2011, preden bo to mozno reci.
Izplacane dividende lastnikom so bile pri TS okroglo, 83 mio (za l. 2008), 39 mio (za l. 2009) in 19 mio (za l. 2010).
@onyx: pojma nimam, ker niti ne vem kaj vse je trenutno "drzavna srebrnina". Obregnil sem se ob konkretno navedbo v kateri je konkretna napaka. Ce se nasteva podjetja, ki ustvarjajo izgubo, naj se jih vsaj navaja pravilno.
tud telekom ni biser. zaradi sfaljenih naložb vodstva so imeli v 2010 za 296M EUR slabitev. od tu tudi poslovni izid -235 mio evrov.
in vse to v imenu nacionalnega interesa X.x
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jrtjtejtt ()

JanK ::
Aha, Dremelj and co.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Vajenc ::
Obregnil sem se ob konkretno navedbo v kateri je konkretna napaka. Ce se nasteva podjetja, ki ustvarjajo izgubo, naj se jih vsaj navaja pravilno.
Telekom je imel leta 2010 več kot 200mio izgubo, morda je bilo lansko leto bolj uspešno, še posebej ker so se hčerkice Mobitel in Siol priključile k Telekomu.
Če je Telekom za l.2010 vseeno izplačal dividende pa je to še en dokaz več, da bi država z bolj gospodarnim ravnanjem lahko prihranila drugje kot na zniževanju standarda svojih zaposlenih.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

Naše firme v večinski državni lasti vidijo Balkan kot neke ovce, ki se jih da enostavno ostriči, so se pa vse po vrsti do sedaj grdo opekle oziroma je veliko vprašanje, kdo tu koga dejansko striže. Pri Telekomu pa je baje dobro kasirala tudi bivša zunanja ministrica ZDA M.A., ki jim je pametno svetovala na Kosovu. 
To vse bi morali že 5 let nazaj prodati, pa ne bi imeli teh težav. Telekom recimo Nemcem (DT).

To vse bi morali že 5 let nazaj prodati, pa ne bi imeli teh težav. Telekom recimo Nemcem (DT).
Zgodovina sprememb…

BlueRunner ::
tud telekom ni biser. zaradi sfaljenih naložb vodstva so imeli v 2010 za 296M EUR slabitev. od tu tudi poslovni izid -235 mio evrov.
in vse to v imenu nacionalnega interesa X.x
Se strinjam, da ni biser. Ampak dobicek so pa se vedno ustvarili.
Ne vem pa kaj tocno ima slabo delo uprave z "nacionalnim interesom". Prej bi rekel, da je to eklatanten primer skodovanja nacionalnem interesu.
Obregnil sem se ob konkretno navedbo v kateri je konkretna napaka. Ce se nasteva podjetja, ki ustvarjajo izgubo, naj se jih vsaj navaja pravilno.
Telekom je imel leta 2010 več kot 200mio izgubo, morda je bilo lansko leto bolj uspešno, še posebej ker so se hčerkice Mobitel in Siol priključile k Telekomu.
Po nerevidiranem izkazu je bilo slabse. Sicer pa je na koncu 2010 ostalo dovolj denarja za izplacilo dividend. Ergo, je bil dobicek.
SiOL je bil, mimogrede, pridruzen ze tam nekje l. 2007. Torej si nekih 5 let after the fact.
Če je Telekom za l.2010 vseeno izplačal dividende pa je to še en dokaz več, da bi država z bolj gospodarnim ravnanjem lahko prihranila drugje kot na zniževanju standarda svojih zaposlenih.
Sicer ne vem kako in zakaj je en dogodek dokaz za nek drug nepovezan dogodek, ampak z zakljuckom, da se bi dalo marsikje optimizirati poslovanje drzave, se pa se vedno strinjam.

Vajenc ::
Sicer ne vem kako in zakaj je en dogodek dokaz za nek drug nepovezan dogodek, ampak z zakljuckom, da se bi dalo marsikje optimizirati poslovanje drzave, se pa se vedno strinjam.
Ti očitno marsikej ne veš. Med drugim ne razumeš, da, če imaš negativen dobiček iz poslovanja to ne pomeni, da podjetje nima nič denarja, le za izplačilo dobička se ga ne daje, če je izguba?!
SiOL je bil, mimogrede, pridruzen ze tam nekje l. 2007. Torej si nekih 5 let after the fact.
Imaš prav, se oproščam pri tej veliki malenkosti.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen

noraguta ::
BlueRunner je izjavil:
IIRC je telekom mel izgubo zaradi padca vrednosti investicij, ampak dobro vseeno je padel v minus , 2011 je krepko pozitivno, če sem prav ujel.
Mene hudo moti da se te državna podjetja dokapitalizirajo ako je treba iz državne vreče kar pa povzroča neenak položaj na trgu. sploh mi ni jasno zakaj se niso druge banke pobunile pri dokapitalizaciji nlb. razen če regulatorni organi ne delajo po svoje.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()

@Telbanc, oprosti, ampak kakor trenutno kažejo pogajanja se zna zgoditi, da se junija plače v javnem sektorju dejansko povečajo za 5 - 10% zaradi odprave plačnih nesorazmerji, plus enkratno izplačilo zamudnih obresti za čas, ko nesorazmerja niso bila odpravljena. Jaz sem mislil, da bom moral zaradi varčevanja letos že tretjič zapovrstjo na počitnice v Maroko, ampak sedaj pa se navdušujem za 2 - 3 tedne Kube. Kaj meniš?

Vidim da je šok popoln. Kot po tekmi Slovenija (vlada) Italija (javni sektor), ko zmagajo Italijani z 6:0, od tega pa naši dajo polovico avtogolov kar v lastno mrežo in se jim proti koncu tekme sploh ne ljubi več letat za žogo.
Borovničani sicer niso znani kot preveč brihtni ljudje, so pa toliko bolj prisrčni in prav v veseljem mi je z njimi kdaj pa kdaj pivo spit pri Godcu in to ne glede na strankarsko pripadnost. Mislim pa da je SDS nekoliko podcenil intelektualni potencial javnega sektorja, ker tam ima visoko izobrazbo po moji oceni več kot polovica zaposlenih (nekje 90.000 od 160.000) in teh ljudi se ne da striči kot glupe ovce. Če bi imelo tako izobrazbeno strukturo naše gospodarstvo, bi bili sedaj mala Nemčija. Samo kaj, ko je šla tranzicija v tako zelo napačno smer tudi po zaslugi J.J.!
Borovničani sicer niso znani kot preveč brihtni ljudje, so pa toliko bolj prisrčni in prav v veseljem mi je z njimi kdaj pa kdaj pivo spit pri Godcu in to ne glede na strankarsko pripadnost. Mislim pa da je SDS nekoliko podcenil intelektualni potencial javnega sektorja, ker tam ima visoko izobrazbo po moji oceni več kot polovica zaposlenih (nekje 90.000 od 160.000) in teh ljudi se ne da striči kot glupe ovce. Če bi imelo tako izobrazbeno strukturo naše gospodarstvo, bi bili sedaj mala Nemčija. Samo kaj, ko je šla tranzicija v tako zelo napačno smer tudi po zaslugi J.J.!

Zgodovina sprememb…

-valvoline- ::
JJ je itak pičkica,še pri volitvah se je to dobr vidlo.V kratkem bo tehnična vlada,in takrat se bo zelo natančno povedalo kje in kako se bo rezalo.
V gospodarstvu vre,folku že teče voda v grlo,če pride neka ultradesničarska opcija na političnem prizorišču z namero maksimalnega kastriranja javnega sektorja na volitvah bo zmagala z absolutno večino,in se bo zares začelo klanje.Na žalost ste državni paraziti slepi in neumni,in se vam sploh ne sanja kar se lahko zgodi če zmaga kšna fuhrerovska opcija na volitvah.Nekdo bo že znal izkoristit luknjo na političnem prizorišču,v to sem nedvomno 100% prepričan. Potle ne bo več nobenega dijaloga,le taborišča na vsakem vogalu.
V gospodarstvu vre,folku že teče voda v grlo,če pride neka ultradesničarska opcija na političnem prizorišču z namero maksimalnega kastriranja javnega sektorja na volitvah bo zmagala z absolutno večino,in se bo zares začelo klanje.Na žalost ste državni paraziti slepi in neumni,in se vam sploh ne sanja kar se lahko zgodi če zmaga kšna fuhrerovska opcija na volitvah.Nekdo bo že znal izkoristit luknjo na političnem prizorišču,v to sem nedvomno 100% prepričan. Potle ne bo več nobenega dijaloga,le taborišča na vsakem vogalu.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()

Pšenični ::
@Telbanc, oprosti, ampak kakor trenutno kažejo pogajanja se zna zgoditi, da se junija plače v javnem sektorju dejansko povečajo za 5 - 10% zaradi odprave plačnih nesorazmerji, plus enkratno izplačilo zamudnih obresti za čas, ko nesorazmerja niso bila odpravljena. Jaz sem mislil, da bom moral zaradi varčevanja letos že tretjič zapovrstjo na počitnice v Maroko, ampak sedaj pa se navdušujem za 2 - 3 tedne Kube. Kaj meniš?![]()
Da greš v Libijo. Na počitnice. Dolgčas ti ne bo.

@-valvoline-: Svetujem ti, da malo vzameš zgodovinske učbenike v roko in si prebereš okoliščine, v katerih je Hitler prišel na oblast v Nemčiji leta 1933. 
Nagovoril je pa točno take ljudi, kot si ti!

Zgodovina sprememb…

http://24ur.com/novice/gospodarstvo/bod...
V realnem sectorju vse po starem.......
"Borovničani sicer niso znani kot preveč brihtni ljudje, so pa toliko bolj prisrčni in prav v veseljem mi je z njimi kdaj pa kdaj pivo spit pri Godcu in to ne glede na strankarsko pripadnost."
Ma, ti moram priznat, da si neverjetno enkratno in neponovljivo zelo prisrčen........
"Borovničani sicer niso znani kot preveč brihtni ljudje, so pa toliko bolj prisrčni in prav v veseljem mi je z njimi kdaj pa kdaj pivo spit pri Godcu in to ne glede na strankarsko pripadnost."
Ma, ti moram priznat, da si neverjetno enkratno in neponovljivo zelo prisrčen........
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

Ja, grdi kapitalisti bi proizvodnjo selili tja, kjer je cena delovne sile nižja. Saj tudi Apple ne dela svoje krame v ZDA, ampak v Foxconnu na Kitajskem oz. Tajvanu, pa kljub temu cveti na borzah. Lastniki Gorenja očitno nimajo kaj dosti domoljubja v sebi. Bi morali narediti kakšno privat fakulteto, ki ima poudarek na domoljubju in državljanskih študijah (samo špekuliram)?

Zgodovina sprememb…

Ja, grdi kapitalisti bi proizvodnjo selili tja, kjer je cena delovne sile nižja. Saj tudi Apple ne dela svoje krame v ZDA, ampak v Foxconnu na Kitajskem oz. Tajvanu, pa kljub temu cveti na borzah. Lastniki Gorenja očitno nimajo kaj dosti domoljubja v sebi. Bi morali narediti kakšno privat fakulteto, ki ima poudarek na domoljubju.![]()
Hočem ti povedat, da bo tako še 2000 neto vplačnikov manj v proračun. Za vaše plače.
Poleg tega, je omenjeno znižanje prvi ukrep...."sledijo zelo boleči".

Hočem ti povedat, da bo tako še 2000 neto vplačnikov manj v proračun.
Ja, samo njihovi otroci bodo še vedno lahko hodili v državne šole in vrtce, zdravstvo pa bo še vedno nudilo vsaj osnovne storitve. Marsikje po svetu temu ni tako.
Mimogrede, kje so vsi tisti ukrepi, ki so namenjeni oživljanju gospodarstva in odpiranjem novih delovnih mest? Ali ni že čas, da se položi na mizo tudi kakšne konkretne taroke, ne pa samo kofetka s sindikalisti?
Zgodovina sprememb…

Hočem ti povedat, da bo tako še 2000 neto vplačnikov manj v proračun.
Ja, samo njihovi otroci bodo še vedno lahko hodili v državne šole in vrtce, zdravstvo pa bo še vedno nudilo vsaj osnovne storitve. Marsikje po svetu temu ni tako.
Teli ukrepi, to je sam toliko, da vas ogrejejo.
Drugo pride po 24.6. ko se konča šola.
Pol bote lah stavkal "dan in noč". Dva meseca in pol. Glavnina ukrepov bo seveda takrat, in ti bojo najbolj boleči. Ti "brihtna buča".
Zgodovina sprememb…

Jaz pa samo čakam na ultradesničarsko stranko,ozračje je odlično da se neki tazga ustanovi,zagotovljena 100% zmaga na naslednjih predčasnih volitvah.Kot sem rekel tempirana bomba odšteva,tik-tak,tik-tak....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()

Okapi ::
In potem bo že spet 50 let jok in stok, ko bodo ultradesničarji dobili po p#@#%, kot so enkrat že. Če ti Jankovićeva zmaga na volitvah ni bila dovolj dober znak, da je Slovenija bolj leva kot desna, potem očitno res potrebuješ močnejšo streznitev.
O.
O.

-valvoline- je izjavil:
Jaz pa samo čakam na ultradesničarsko stranko,ozračje je odlično da se neki tazga ustanovi,zagotovljena 100% zmaga na naslednjih predčasnih volitvah.Kot sem rekel tempirana bomba odšteva,tik-tak,tik-tak....
Ti nisi ravno neka velika reklama za (žlahtno) desnico.

"Kako malo je dejansko potrebno, da iz ljudi narediš navadno drhal."
(ena od mnogih)
Zgodovina sprememb…

Luknjo v političnem prostoru bo že nekdo zakrpal,tako k je Hitler znal izkoristit nastalo situacijo.
Tvoj problem je v tem, da si želiš nekaj, kar si nobeden normalen človek na tem planetu ne želi, da bi se ponovilo. V Auschwitzu so na vrhuncu dnevno ubili 24.000 ljudi zaradi enega samega norca z brčicami, ki je bil vrhunski manipulator.

Zgodovina sprememb…

@-valvoline-: Če boš v miru prebral zadnjih par zapisov boš morda opazil, da sem jaz odigral vlogo "Hitlerja", ti pa si se pustil praktično brez upora povsem zmanipulirati. In tega me je stran, kajti takih kot si ti je še na tisoče, ki samo čakajo, da jih nekdo zmanipulira in to se da očitno dokaj enostavno narediti v času recesije. Zares velik problem pa nastane, ko nekdo v tem začuti svojo veliko, zgodovinsko priložnost. Razumeš? 
Zgodovine civilizacija ne more izbrisati, se pa lahko iz nje veliko nauči!

Zgodovine civilizacija ne more izbrisati, se pa lahko iz nje veliko nauči!
Zgodovina sprememb…

VelikiTun ::
Naj se pojavi taprava antiparazitska stranka z pravo osebo na čelu boš že videl kakšna bo to volilna mobilizacija.In ta presvetla in izjemna osebnost je kdo oz. kake pogoje mora izpolnjevati?

@-valvoline-: Če boš v miru prebral zadnjih par zapisov boš morda opazil, da sem jaz odigral vlogo "Hitlerja", ti pa si se pustil praktično brez upora povsem zmanipulirati. In tega me je stran, kajti takih kot si ti je še na tisoče, ki samo čakajo, da jih nekdo zmanipulira in to se da očitno dokaj enostavno narediti v času recesije. Zares velik problem pa nastane, ko nekdo v tem začuti svojo veliko, zgodovinsko priložnost. Razumeš?![]()
Sami ste krivi,ker vas zgodovina nič ni izučila.Razjarjenemu in lačnemu ljudstvu ni pametno nasprotovat.Le pokažeš z prstom kdo je kriv ja nastalo sranje(khm državni paraziti).Z potrpežljivostjo ljudstva se ni pametno špilat. Kot sem povedal čas se vam izteka,verjeli ali ne.

VelikiTun ::
-valvoline- je izjavil:
Tretjina ljudstva vpije, da so krivi državni paraziti, druga tretjina krivi nasprotno stran, ostalo se porazdeli med kričače proti "tajkunom" in vsakomur, ki si drzne zaslužiti več kot je povprečje. Komu ugoditi?@-valvoline-: Če boš v miru prebral zadnjih par zapisov boš morda opazil, da sem jaz odigral vlogo "Hitlerja", ti pa si se pustil praktično brez upora povsem zmanipulirati. In tega me je stran, kajti takih kot si ti je še na tisoče, ki samo čakajo, da jih nekdo zmanipulira in to se da očitno dokaj enostavno narediti v času recesije. Zares velik problem pa nastane, ko nekdo v tem začuti svojo veliko, zgodovinsko priložnost. Razumeš?![]()
Sami ste krivi,ker vas zgodovina nič ni izučila.Razjarjenemu in lačnemu ljudstvu ni pametno nasprotovat.Le pokažeš z prstom kdo je kriv ja nastalo sranje(khm državni paraziti).Z potrpežljivostjo ljudstva se ni pametno špilat. Kot sem povedal čas se vam izteka,verjeli ali ne.

@VelikiTun: Za večino tule, ki "nekaj vpije" si upam trditi, da dejansko nimajo pojma o javnih financah in funkcioniranju države, z izredno lahkoto pa pograbijo vsako bilko, ki jim ponudi krivca za nastalo situacijo.

Mr.B ::
Sej onyx žalostno je to, da poslušaš zjutraj na Val202 Kampanjo Ljubljanskih CSD-je, ki pravijo nekako takole : Socialna delavka pripoveduje, da jo je poklicala mama dveh čera, ki je v bolnici, in ni zaposlena, je uboga revica, CSD-ji za otroka ni odobril subvencionirane prehrane, sedaj bodo otroki lačni... Glejte zato smo proti varčevanju na socialno šibkih....
Žalostno cele zgodbe je to, da je zakon izdelal Vladni trojček. Ki je socialno čutna, in se ukvarja s solidarnotjo z ubogmi.... Zakon so aktivirali tisti ljudje, in ta zakon se sedaj izrablja v kampaniji poroti tej vladi, te so tadesni, te vam hočejo vse vzet, ti ti ti Janša.... In najbolj žalostno je to da bo uboga mamica volila ravne tiste ki so zakon sprejeli, in ga vpeljali. No sreča da se verjetno taki tolažijo : PA saj so vsi enaki, z-banaliziramo stvar....
PS : pa tu nisem mislil, nič proti mamici, hočem samo pokazati izrabljanje v napačno smer...
Žalostno cele zgodbe je to, da je zakon izdelal Vladni trojček. Ki je socialno čutna, in se ukvarja s solidarnotjo z ubogmi.... Zakon so aktivirali tisti ljudje, in ta zakon se sedaj izrablja v kampaniji poroti tej vladi, te so tadesni, te vam hočejo vse vzet, ti ti ti Janša.... In najbolj žalostno je to da bo uboga mamica volila ravne tiste ki so zakon sprejeli, in ga vpeljali. No sreča da se verjetno taki tolažijo : PA saj so vsi enaki, z-banaliziramo stvar....
PS : pa tu nisem mislil, nič proti mamici, hočem samo pokazati izrabljanje v napačno smer...
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Priporočam tale film za vse tiste, ki služite 120 kilo USD letno v realnem sektorju (Telbanc in Valvoline to žal nista).

Zgodovina sprememb…

@VelikiTun: Za večino tule, ki "nekaj vpije" si upam trditi, da dejansko nimajo pojma o javnih financah in funkcioniranju države, z izredno lahkoto pa pograbijo vsako bilko, ki jim ponudi krivca za nastalo situacijo.
te stvari sploh niso nove in o tem se vpije že kakih deset let zadnje tri pa celo na glas. hudič je la da eni slišijo šele, ko jim povedo da kredita ni več.

pri vsem tem je sme+no da vse te službe izstavljajo krepke račune.
za medicinske sestre plačujemo posebej zdravstveno zavarovanje.
policaji praktično za vsako intervencijo napišejo položnico,
sodnija je pa sploh kraljevski primerek kjer ti za 15 min sodnice in zapisnikarce računajo 200€(ob tem da imamo najbolj potratna sodišča na svetu in rekordne sodne zaostanke).
za medicinske sestre plačujemo posebej zdravstveno zavarovanje.
policaji praktično za vsako intervencijo napišejo položnico,
sodnija je pa sploh kraljevski primerek kjer ti za 15 min sodnice in zapisnikarce računajo 200€(ob tem da imamo najbolj potratna sodišča na svetu in rekordne sodne zaostanke).

krneki0001 ::
No da ne govorimo o IT-ju, ki za vax mašino, kjer je crknil kontroler hoče zaračunat 1800 evrov za 45 minut dela zamenjave tega kontrolerja + še dodatnih 700 za kontroler.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

krneki0001 je izjavil:
No da ne govorimo o IT-ju, ki za vax mašino, kjer je crknil kontroler hoče zaračunat 1800 evrov za 45 minut dela zamenjave tega kontrolerja + še dodatnih 700 za kontroler.
ta se ne napaja iz proračuna. če bi se pa bi pa tle moral prištet še stroške za ekspertizo katedri za arheološke študije, nadalje sklicat sestanek z lokalno samoupravo. ter plačat takso na zavodu za ohranjanje kulturne dediščine.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: noraguta ()

krneki0001 je izjavil:
Zamenjaj Vaxa z Bullom! Bulliji imajo za 30% cenejše spare partse.

http://www.zurnal24.si/eden-placa-drugi...
"Turizem. Petnajstčlanski upravni odbor Skupnosti vrtcev Slovenije (SVS) lahko skupaj s predsednico vsako leto izkoristi možnost sofinancirane strokovne ekskurzije, na kateri si ogledujejo vrtce v tujini. Njihova spletna stran, na kateri denimo opisujejo izlet na Nizozemsko, razkriva, da večino časa sicer porabijo za turistične oglede. Nekaterim ravnateljem naj bi ekskurzije plačevali vrtci. "S tem denarjem bi se dalo kaj postoriti v prid otrokom," pravi eden izmed zaposlenih v vrtcih."
"S tem denarjem bi se dalo kaj postoriti v prid otrokom," pravi eden izmed zaposlenih v vrtcih."
"Turizem. Petnajstčlanski upravni odbor Skupnosti vrtcev Slovenije (SVS) lahko skupaj s predsednico vsako leto izkoristi možnost sofinancirane strokovne ekskurzije, na kateri si ogledujejo vrtce v tujini. Njihova spletna stran, na kateri denimo opisujejo izlet na Nizozemsko, razkriva, da večino časa sicer porabijo za turistične oglede. Nekaterim ravnateljem naj bi ekskurzije plačevali vrtci. "S tem denarjem bi se dalo kaj postoriti v prid otrokom," pravi eden izmed zaposlenih v vrtcih."
"S tem denarjem bi se dalo kaj postoriti v prid otrokom," pravi eden izmed zaposlenih v vrtcih."
Zgodovina sprememb…

ali pa več računaj strankam. Aja si z nlb , no pol pa državi. nebivedu kolk boste letos nucal?

@-valvoline-: Svetujem ti, da malo vzameš zgodovinske učbenike v roko in si prebereš okoliščine, v katerih je Hitler prišel na oblast v Nemčiji leta 1933.
Dobr vem kako ja Hitler prišel na oblast in zakaj,in vemo kar se je z židi zgodilo.Zamenjaj žide z državnimi paraziti pa eto zgodovina se ponavlja.Osebno menim da se vam čas izteka.Klalo se bo ziher,le vprašanje kdaj.
pa da te vidimo heroj: kako je hitler prišel gor, kdo je bil ključni faktor za vzpon?

Ključni razlog za vzpon Hitlerja je bila revščina in na nek način tud mirovni sporazum s katerim se je končala 1 svetovna vojna. Z njim so nemce ponižali. Tako je bilo posejano seme 2 svetovne.

Revščina določenaga sloja ljudi je lahko zelo nevarna zadeva, sploh če traja predolgo, v tem primeru ljudje izgubijo upanje in postanejo razdiralni-ali pa na plan priplava kakšen "novodoben Dolfi".
Tud zato, bi bilo dobro, da se kriza v Evropi čimprej konča.
Slovenci smo v tem kontekstu marginalci, nepomembni nepomembneži. Ko nam bo Evropa pokazala palico, bomo dali mir.
Tud zato, bi bilo dobro, da se kriza v Evropi čimprej konča.
Slovenci smo v tem kontekstu marginalci, nepomembni nepomembneži. Ko nam bo Evropa pokazala palico, bomo dali mir.
Zgodovina sprememb…

ma ja so fenomeni sam to nima kake rene veze z dandanašnjo situacijo, potem se lahko uprašaš kaj se storilo keopsa , džingiskana , julija cezarja, prilike pač.

K
O.
ljučni razlog za vzpon HitlerjaNo, telebanc, ko si tako pameten, zdaj pa še razloži, kateri so bili razlogi za vzpon Titota, Stalina, Kim Il Sunga, Pol Pota, Gadafija, Idi Amina, Siada Barra ... in analiziraj razlike.
O.

Ključni razlog za vzpon HitlerjaNo, telebanc, ko si tako pameten, zdaj pa še razloži, kateri so bili razlogi za vzpon Titota, Stalina, Kim Il Sunga, Pol Pota, Gadafija, Idi Amina, Siada Barra ... in analiziraj razlike.
O.
Čez mojo izobrazbo maš zmerej dost za povedat, torej si delej analize sam.
Je pa res, da bi v primerjavi omenjenih ugotovil veliko skupnih točk. Tako za njihov vzpon, kot delovanje.

Čez mojo izobrazbo maš zmerej dost za povedat,Enkrat za spremembo tvoje izobrazbe sploh nisem omenil (čeprav imam o kranjski sorboni podobno mnenje, kot ti o ljubljanski FDV;-).

O.

fosil ::
Če bodo znižali plače in stroške v javnih šolah, ali bo država namenila tudi kaj manj denarja privat šolam?
Torej cerkvenim in pa recimo Jambrekovi privat fakulteti, ki se ravno tako financira iz proračuna?
Torej cerkvenim in pa recimo Jambrekovi privat fakulteti, ki se ravno tako financira iz proračuna?
Tako je!

@telebanc, tole ti bo mogoče všeč:
Letos je planirano striženje javnega sektorja, drugo leto pride na vrsto še brazilska depilacija.
Letos je planirano striženje javnega sektorja, drugo leto pride na vrsto še brazilska depilacija.

Zgodovina sprememb…

zdravc1974 ::
Ljudje ki tako 'navijate' za znižanje plač v javnem sektorju...naj vam povem živ primer,moja punca je pomočnica v kuhinji vrtca Koseze pa za celi mesec dela dobi mizernih 540E torej niti minimalne plače zaradi tistih plačnih nesorazmerij,in zdaj naj bi ji zmanjšali plačo še za 15%? Dejte no...ni vse tako kot se govori za javni sektor,je pa res da eni 'občinarji' pa dacarji uživajo življenje in dobesedno 'na riti' služijo bajne denarce in takim bi bilo treba kaj porezat! Se strinjate?

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 51918 (46038) | dstr17_ |
» | Stavka (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 145482 (136780) | poweroff |
» | Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 84951 (80535) | lexios |