» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
28 / 91
»»

dronyx ::

@donfilipo: Lepo da si izbrskal podatke za Nemčijo, ker tu marsikdo rad grdo manipulira in naše prešteje vse do zadnjega, pri Nemcih pa pozabi na deželno raven, ki ima praktično še svoja "ministrstva".

Visok nivo sociale in "javnih storitev", ki so ustavno zajamčene za vse pač zahteva dokaj številčno posadko, ker ta posel roboti zaenkrat še ne opravljajo. Meni smešna je tudi demagogija, da bi privatizacija nekaterih sektorjev stroške bistveno znižala. Kot da zasebne šole, vrtci ali bolnišnice ne bi imele zaposlenih, ki zahtevajo plačilo za opravljeno delo. Poleg tega privatniki delajo za dobiček, kar se nujno vkalkulira v ceno storitev. Pri privatizaciji se dejansko potem prikaže zmanjšano število zaposlenih v javnem sektorju, to pa v proračunu pomeni enako ali še več denarja na drugih postavkah.

Mislim pa da privatizacija nujno v naslednjem koraku vodi k temu, da država počasi dvigne roke od "sociale", ker se ji račun enostavno ne izzide in mora potem vsak sam poskrbeti za svoj nivo sociale prek zavarovanj itd. Ampak ko bi enkrat prišli tako daleč, da bi šolnina za letnik srednje šole stala 2000 €, vrtec pa 450 € na mesec, potem bi marsikdo tule, ki nabija po javnosektaških parazitih, zagnal vik in krik, ker bi ugotovil, da njegovih 1000 EUR bruto plače v realnem sektorju ne omogoča niti osnovnega preživetja! :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

-valvoline- ::

Srednja šola se ni in nikoli ne bo plačevala.Z ukintitvijo brezplačnega VŠ lahko takoj vsi starši dobijo brezplačen vrtec,in še vedno bo milijarda prihranka. Pr nas nekatere starejše gospe ki so v penziji prevzemajo vlogo vrtcev za 100-150e na mesec po frocu.

Timurlenk ::

Predvsem pa razmisli od kje uvažamo hrano, in kakšno je njihovo stanje BDP-ja...


jah, to pa nisem jaz kriv, če smo imeli slovenci celo v socializmu več kot 80 % samooskrbo s hrano


zdaj pa nimamo niti 40 %

Invictus ::

Saj vrtec že danes stane 380 EUR na mesec.

Tako da ne bi bilo bistvene razlike ... Vsaj zame ne ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

-valvoline- ::

Timurlenk je izjavil:

Predvsem pa razmisli od kje uvažamo hrano, in kakšno je njihovo stanje BDP-ja...


jah, to pa nisem jaz kriv, če smo imeli slovenci celo v socializmu več kot 80 % samooskrbo s hrano


zdaj pa nimamo niti 40 %

Komunajzarsko nakladanje,vsak drugi den so fejkal bolniški dab doma delal na kmetijah.Še danes zelo pogost pojav,zelo toleriran pr državnih monopolistih in javnem sektorju,v zasebnem 2x na bolniško in takoj dobiš knjižico in zahvalo za sodelovanje,privatnik te bo takoj zavohal če fejkaš ali ne,v državnem in paradržavnem sektorju je to po defaultu normalno in sprejemljivo početje.

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

Timurlenk je izjavil:

jah, to pa nisem jaz kriv, če smo imeli slovenci celo v socializmu več kot 80 % samooskrbo s hrano


zdaj pa nimamo niti 40 %

Kje je problem? Tudi Šiptarji morajo od nečesa živeti. :D
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

-valvoline- ::

Invictus je izjavil:

Saj vrtec že danes stane 380 EUR na mesec.

Tako da ne bi bilo bistvene razlike ... Vsaj zame ne ...

Za nekogar z povprečno(ali bognedaj minimalno) plačo je to ogromno.
Dejstvo je da je brezplačni VŠ luksuz in da ga je potrebno čimprej ukinit-odpravit.Pol bo dejansko do 18tega leta za froce vse brezplačno,po 18tem rojstnem dnevu so to že odrasle osebe dolžne skrbeti zase in za svojo prihodnost in državo.

Zgodovina sprememb…

BlaiseM ::

dronyx je izjavil:

Visok nivo sociale in "javnih storitev", ki so ustavno zajamčene za vse pač zahteva dokaj številčno posadko, ker ta posel roboti zaenkrat še ne opravljajo.

Seveda, zato rabimo tiste "gospe" na ZZZS ... pa se tiste za prometno dovoljenje in registracijo ... pa nujno rabimo ucitelj(ic)e zgodovine, ki navzocim narekujejo iz ucbenika (podobno za geografijo itd.); sploh jih ne potrebujemo vec (cetudi se preverjanja ohranijo), saj je informacija vseprisotna ... pa se ...

Mar cakamo na specificen izum 21. stoletja, ki bo omogocil odpravo teh robotskih postopkov (in robotov) na obcinah? Glede na povprecno hitrost teh postopkov bi namrec zadoscal ze telegraf ... Slovenija, ...---...!

Za fucking zacetek bi morali vsi drzavni uradi, zavodi, obcine, ... poslovati s podpisano elektronsko posto! Skocijo inumerati v zrak: "Aha, moznost zlorab!" ... buhuhu, kot da je osebna pojavitev na uradih gospode bolj verodostojna kot nezmoznost faktorizacije. Podobno za referendume. Problem je samo premagati to inercijo proti (hitrim) spremembam.

In sploh ne bi smeli rezati place ... samo zmanjsati njih stevilo. Pa tista tema o placah blagajnicark 600€ ... well, cez (najvec) 10 let je sploh ne bo (place, pa tudi blagajnicarke) ... cez malce vec let (3012?) pa tudi ne poklicnih politikov in birokratov ... you can't stop the future!

dronyx ::

-valvoline- je izjavil:

Srednja šola se ni in nikoli ne bo plačevala.

To je izjava dneva! Seveda se plačuje, samo da ti tega ne opaziš. Na eni strani tuliš, da je 50% javnega sektorja odveč in bi jih vrgel na cesto, na drugi strani pa zahtevaš, da je srednja šola "brezplačna". V brezplačnih osnovnih in srednjih šolah "dela" vsaj 40.000 zaposlenih, ki imajo večinoma končano fakulteto. Samo tem parazitom bi sedaj raja, ki je komaj izdelala osnovno šolo, dala minimalno plačo, medtem ko sami za menjavo vodovodne pipe z veseljem računajo 100 €! Menjava pipe je po njihovo delo z visoko dodano vrednostjo, medtem ko učenje njihovih nenadarjenih pamžev to ni in bi morali ljudje početi taka dela za minimalca, ali celo "pro bono".

Valvoline, katero srednjo šolo si ti delal, če lahko zaupaš? Si hodil na Vegovo srednjo elektro in ti je profesor Špornova dokazala, da o matematiki nimaš pojma? Zate je samo po sebi umevno, da mora biti srednja šola brezplačna, ker si tam končal šolanje in se potem zaposlil. Nekdo, ki je uspel končati fakulteto pa seveda trdi, da mora biti tudi fakulteta absolutno zastonj, saj je to malodane državljanska pravica.

Sociala ni nič drugega kot uravnilovka in izbijte si iz glave, da je karkoli brezplačno! Razvite država pač bdijo nad temi storitvami, ki so "širšega družbenega pomena", tako da vrtce in šole plačujejo prek davkov tudi tisti, ki sploh nimajo otrok, kar je za marsikoga verjetno absurdno, če plačuješ nekaj, kar sploh ne potrebuješ (tu se seveda lahko razvije filozofska debata, če je temu res tako)! Pa še nekaj je značilno za socialo. Običajno se trga procente od zaslužka, ne fiksni znesek, tako da premožnejši plačajo več za povsem enak nivo storitev. Tudi to verjetno ni čisto tržna logika?

In naj še enkrat napišem to, kar sem že enkrat v tej temi. Po moje bi moral storitveni del javnega sektorja absolutno izstavljati račune za vsako opravljeno storitev! Samo na tak način bi marsikdo spoznal, da dejansko ni nič zastonj, ampak je vse potrebno plačati. In tisti z najnižjimi dohodki bi verjetno opazili, da s socialno državo dejansko dobro "služijo".

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

dronyx ::

Takole pa političarji skrbijo za svoje. In če bi podrobneje analizirali celotni javni sektor, gredo ti primeri dejansko v tisoče. Verjetno tudi Telbanc in njemu podobni potihem računajo, da se tudi za njih najde neka dobro plačana javnosektaška služba, čeprav na glas to seveda nihče ne pove. Poznam veliko primerov, ki so se iz čistega oportunizma včlanili v politične stranke. Vsaka zmaga na volitvah pomeni, da je usluge potrebno vrniti, pa čeprav gre samo za nočno lepljenje plakatov za SDS po Borovnici!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

BlaiseM ::

Grey je izjavil:

To, kar delajo, kar mislijo naresti bo napravilo sranje v Sloveniji kot ga še ni bilo. Naj si malo preberejo analize in pogledajo kak video ekonomskih analitikov glede Black Friday in recesiji pa naj potem ukrepajo. TA čas je IDEALEN za vzpostavitev popolnoma elektrificiranega beleženja transakcij v podjetjih in se nič več ne dela z denarjem na roke. Vse vidno, vse transparentno. S tem se ubije zajedalce države, s tem se prepreči korupcijo, s tem se ustavi praktično vse tegobe, ki nas pestijo. Ker bi točno vedeli, koliko je denarja, bi lahko izvajali tudi simulacije glede ekonomskih ukrepov. Zmanjšanje plač pa bo prineslo manj trošenja, manj trošenja pomeni manj zaslužka, manj zaslužka pomeni manj nabave, manj nabave pomeni višje cene distributerjev itd. itd. Samo slabo!

To zgornje bi morali narediti: real-time organogram vseh drzavnih organov in podjetij, obcin, zavodov ... skupaj z vsemi podatki o pogodbi!

dronyx je izjavil:

Po moje bi moral storitveni del javnega sektorja absolutno izstavljati račune za vsako opravljeno storitev! Samo na tak način bi marsikdo spoznal, da dejansko ni nič zastonj, ampak je vse potrebno plačati.

Impliciras visoke zneske v zdravstvu ... kako prenapihnjeni zneski ... in kako se narocajo sterilne gaze in rokavice za 1-kratno uporabo: kot svinja s tujim denarjem!. Zlahka se na desno stran pripise nekaj nicel (0).

Podobno za zdravstvo (oz. njega javni del): vse (ampak vse) pogodbe se sproti objavljajo na javno spletno mesto.

Pa cakalne vrste za magnetno resonanco ... v soboto in nedeljo v novem oddelku v LJ ni nikogar (razen snazilke in vratarice)!
Pa se vedno imajo fucking papirnate kurirje v KC. Pa kaksne nesposobne zdravnika imas znotraj nekaterih oddelkov (katerim njihovi kolegi zdravniki ne upajo prepustiti operacije). Sramota! Ta drzava potrebuje Supervizorja na ogromno potenco.

dronyx je izjavil:

Takole pa političarji skrbijo za svoje. In če bi podrobneje analizirali celotni javni sektor, gredo ti primeri dejansko v tisoče.

Slovenija v odstavku. Mene bi bilo sram, da bi bil "podsekretar za prekrškovne zadeve na občinskem inšpektoratu". Tile pod-ljudje se vedno rocno obdelujejo (mdr.) vnose iz stacionarnih radarjev: ker dobis poloznico tudi za eno (1) leto nazaj! In kljub placilu cez pol leta se opomin!

Ce bil jaz "precednik":
- 50 obcin (max.)
- 15 (neposredno voljenih) poslancev* [celotna SLO je en okraj]
- vsak kandidat za poslanca prejme nek fiksen znesek za plakate, nastope, ipd. [za kandidiranje se mora zbrati doloceno stevilo glasov]
- VSE kar ima povezavo z drzavo je sproti objavljeno na spletu
- ukine se stranke ("levi", "desni", "vijolicni", "rdeci" ... to sploh ne obstaja! Videti je le salabajzarje, ki bi v neposredni demokraciji poginili)
- ...

* na prebivalca enako st. poslancev kot Nemcija

donfilipo ::

Ker eni pač dajete dušo za JS in ta država mačehovsko vrača;(( eno vprašanje.

(Ker za tem spet stoji kot ponavadi ideologija, ki sem ji nasedel celo sam:)

Katera država (ni oaza ne finančna ne naftna, ne pristanišče na meji civilizacij:) nima javnih služb, oziroma so te minimalne (recimo policija, sodstvo in nekaj malega izvršne oblasti in zakonodajne), pa da to potem primerjamo z nami in recimo nemci, Omenjeni, kot vse kaže imamo standarde socialne države.

Onyx ima prav v jedru. V ozadju kresanja misli na forumu, se kar lepo krešeta miselnost proti socialni državi in miselnost, ki zagovarja socialno državo, prepir in manipulacije, pa se izkoriščajo zaradi skoraj popolnega nepoznavanja jedra in seveda kar je razumljivo, detajlov problema.

In potem udri in navijaj, brez da bi vedel kdo je golman, in kdo sodnik in ali se igra z žogo ali ploščkom8-)

Ko to malce razsvetlimo (in vidimo da dejansko rabimo tudi JS) pa potem lahko primerjamo kdo zasluži več: JS ali privatni sektor....in zakaj za vraga je JS tako narasel v zadnjih letih, sam nivo storitev se pa ni povečal.

Nemci, ker jim gre dobro, si bodo med vrsticami nabildali še 10% več JS in ne bodo propadli. Samo lepo bodo ljudje zaposleni in nekateri nemara celo koristno.

Pri nas pa to ne bo šlo. Preveč je importa tistega 'capitalisma' in njegove miselnosti, ki ima v jedru namen zrušiti socialno državo. IN preveč nadebudnežev to pograbi zdravo za gotovo. Ker čutijo, da bi zlahka sodili med alfe (brave new world:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

dronyx ::

Jaz absolutno ne želim biti advokat javnega sektorja in marsikje se da zanesljivo zmanjšati stroške in povečati produktivnost. Sem pa za "inženirski" pristop, torej odločitve na podlagi strokovno narejenih analiz, izračunov in simulacij, ne pa da nekaj demontiramo čez noč samo zato, ker je nekdo odkril računanje v Excelu (15% selektivno linearno...in podobne traparije)! To je pa zame navadno šalabajzerstvo, ki ga odločno zavračam!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

amigo_no1 ::

V Pogledih Slovenije sta Vizjak in Žerjav rekla, da kar ti praviš "vsi minus 15%" ne drži, ampak samo za tiste, ki imajo plače višje od neke meje.

BALAST ::

Sem pa za "inženirski" pristop, torej odločitve na podlagi strokovno narejenih analiz, izračunov in simulacij


Si torej upaš prijavit tvojega šefa, ker veš da dovoljuje neproduktivnost v vašem področju JS. Verjetno ne, ker ima avtoriteto, da lahko prinašate okoli vse davkoplačevalce, ko ne zna racionalizirat delovna opravila in z njimi povezana delovna mesta.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

dronyx ::

amigo_no1 je izjavil:

V Pogledih Slovenije sta Vizjak in Žerjav rekla, da kar ti praviš "vsi minus 15%" ne drži, ampak samo za tiste, ki imajo plače višje od neke meje.

Temu se reče strokovno selektivno linearno...:))

BALAST je izjavil:

Sem pa za "inženirski" pristop, torej odločitve na podlagi strokovno narejenih analiz, izračunov in simulacij


Si torej upaš prijavit tvojega šefa, ker veš da dovoljuje neproduktivnost v vašem področju JS. Verjetno ne, ker ima avtoriteto, da lahko prinašate okoli vse davkoplačevalce, ko ne zna racionalizirat delovna opravila in z njimi povezana delovna mesta.

Ta mandat podelijo tem ljudem volilci (to je širše od davkoplačevalcev). S tem jaz nimam nič. Če se kdo z delom oblasti ne strinja, naj gre naslednjič na volitve in jim izreče nezaupnico.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Sc0ut ::

Treba bi bilo rezat pri prijateljsko nastavljenih "efektivnih" javnih uslužbencih, ne pa vse povprek.
Takšna je namreč realnost:


http://www.finance.si/forumi/?articleid...

spoštovani komentatorji,
sindikat so ljudje delavci in nimajo tako bajnih plač kot vi mislite,jaz osebno v tem primeru moram odati občinsko stanovanje lastniku to je občina, ker nimam več denarja za plačilo položnic in postanem brezdomec.sem negovalka v domu upokojencev,28 let delavne dobe in imam 612e neto plače,v službo se vozim 50km v obe smeri.sinu so vzeli otroški dodatek in sem ob 600e na letni ravni,600 regres in 1200e na leto zaradi 15 procentov znižanje plač v javnem sektorju,ni napredovanja že več let ni nič,samo preganjanje delavcev in mobing v službi stres, da se ti zmeša.kolikokrat se zjočem,ker res ni pravičnosti,kaj sem naredila narobe,nikoli nisem dobila božičninice,ne dobička,zakaj nas ljudje sovražijo,in linčajo,ali se zavedate,da lahko komu poči film,ali komentatorji lahko izračunate, kam bo šel ta denar vam povem v kur...ac.večno poniževanje in diskriminacija javnih uslužbence,kdo bo skrbel za tvoje starše,če bi želel jih dati v dom upokojence,upokojenci z 400e pokojnine,kaj je to normalno,brezposelni naj aktivnivno iščejo službo 1000 služb za 1300 brezposelnih,kaj pa govori vlada ...sindikati ne bodo popustili ker ČLANI SINDIKATA NE DOVOLIJO, DA POPUSTIJO IN tu ni pomembno gdo jih zastopa,ne moreš popustiti, ker to je boj za tvoje osebno preživetje,vsak ki je ogrožen se bori za preživetje..ekonomisti že vedo, kako bi lahko privarčevali, brez da lasersko režejo 15% plač in regres,lahko bi to storili brez upora ljudi,če bi bili sposobni,pa niso,orgazem doživljajo ko so dobili moč in oblast.naslednja stvar je uničiti socialno državo, ker to je ostanek prejšnje države..
ne rajši razbiti vse izložbe v mestu in krasti iz njih,rajši štrajkat in delat zgubo kot se dogovorit,saj so se dogovorili za zamrznitev plač...ni pa potrebno jemat minimalni plači..do 700e sploh nimaš kaj jemati,saj veš, da nov zakon enotna vstopna točka je že toliko vzel..jj bo tudi ustavo vzel in si napisal doživljenski mandat..2 miljona čudakov se ne more zmenit kako bo živela naprej v zadostnosti,ker je bolj pomembna ideološka naravnanost,,ker se vse dela z glavo v hlačah,,
komentatorji,žalite sami sebe in zahtevajte da se zmanjša število občin in javnih zavodov samo z pametjo pri tem
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Timurlenk ::

in državo.



yea right


mislim, ne rečem

če bi bil nemec, avstrijec, šved, danec, norvežan, bi z največjim veseljem trgal za državo


ampak za nas kupček gnoja pač na žalost se ne bom na zobe metal

pa da ne omenim, kako andreji s štajerske in še kdo (žerjavarji) bluzijo, da sindikalisti itak vlečejo proračunski denar :)):)):))


i loled irl

Zgodovina sprememb…

BALAST ::

bluzijo, da sindikalisti itak vlečejo proračunski denar

Posredno je res proračunski denar, ker gre iz % plač JS. Torej več ljudi je zaposlenih v JS, več denarja bo prejel sindikat!
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Timurlenk ::

jah, jaz potem tudi posredno s proračunskim denarjem služim, če mi kak javni uslužbenec plača za storitev :D

BALAST ::

Če bi ti prejel 1% plač JS bi bil danes že z jahto na Bahamih in srkal cuba libre.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

BlaiseM ::

donfilipo je izjavil:

Katera država (ni oaza ne finančna ne naftna, ne pristanišče na meji civilizacij:) nima javnih služb, oziroma so te minimalne (recimo policija, sodstvo in nekaj malega izvršne oblasti in zakonodajne), pa da to potem primerjamo z nami in recimo nemci, Omenjeni, kot vse kaže imamo standarde socialne države.

Najprej treba spucati JU. Cetudi ima drzava (npr. Nemcija) mocno gospodarstvo, je (objektivno) narobe zaposliti dodatnega uradnika samo zato da imamo "socialno drzavo", ko pa se lahko njegovo "delo" avtomatizira. 29 je prastevilo; ne zato, ker tako meni vecina, ampak zato ker je.

Preprost kriterij odvecnosti (ki ga lahko aplicirate tudi na blagajni v trgovini): ce se pred tabo zgolj rocno prepisuje podatke iz enega medija v drugega, potem je usluzbenec odvec (in naj pogine). Kot tudi ne rabimo uciteljic zgodovine, ki narekujejo iz ucbenika ... kaksne priprave vendar rabijo ucitelji zgodovine in podobnih predmetov.

Po eni strani si prav zelim, da se enkrat dokoncno zgodi orenk kolaps ... vsekakor se strank na drugacen nacin (v bliznji prihodnosti) ne bomo mogli znebiti.

donfilipo ::

Najprej treba spucati JU. Cetudi ima drzava (npr. Nemcija) mocno gospodarstvo, je (objektivno) narobe zaposliti dodatnega uradnika samo zato da imamo "socialno drzavo", ko pa se lahko njegovo "delo" avtomatizira. 29 je prastevilo; ne zato, ker tako meni vecina, ampak zato ker je.


Se ne bi mogel bolj strinjat.

Ampak na žalost pa sumim da bo realnost drugačna.
Kot rečeno celo Nemci, kot narod organizacije in reda, znajo večati umetno zaposlitev v okviru večanja JS brez dodatnih efektov, kar pomeni kup socialističnih služb, brez prave funkcije, mi pa bomo padli na 2 nivo, brez socialne države, a relativno dobro izšolani in sposobni....ampak sužnji. Inelektualnega kapitala je obilo, prešolati na šnelkurs v suženjstvu tudi ni problem in ko to dela za 1000€, lahko ponavadi vedno reče kot Zee: 'pa ti nimajo pojma', o drugih. No Zee dela v high-tech wonderju in na srečo, ki pa si jo je sam izboril, seveda za veliko več denarja. Je pa tudi tam v bistvu socialna država in demokracija utopija! Ampak ok. Nekatere to dvoje moti, ali jim ne služi:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

mi pa bomo padli na 2 nivo, brez socialne države
Imamo (kljub predlaganim ukrepom) dovolj kapacitet, da to socialnost še izboljšamo, ne ukinemo.

donfilipo ::

Seveda.

Samo če se ne moremo dogovoriti ničesar, zlasti pa ne ko nek organiziran sloj, ali skupina tudi mora kaj odreči, potem pa ne.

Ne dvomim, da Slovenci nismo sposobni genetsko ali umsko na nivo avstrije vsaj do 95%.

Kar dvomim je, da imamo dovolj modrosti tipa: izkušnje v kapitalistični smiselni gumarabiki in koketa z res ubogimi8-)

Trenutno naše vodstvo v kompletu izgledajo trube, slabše od Tita. Sorry8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Dejstvo je da je brezplačni VŠ luksuz in da ga je potrebno čimprej ukinit-odpravit
Pa gimnazije so tudi luksuz, ne? Zakaj bi plačevali šolo, ki te nič uporabnega ne nauči. Rešitev je 4 letna osnovna šola, da te naučijo brati in pisati in računati do 100, potem pa 4 letna poklicna (2 leti v razredu, 2 leti v delavnici) in imaš pri 14 letih izučene ključavničarje, frizerke ...

Kdo bi rad znal kaj več, naj mu pa starši plačajo šolanje v tujini, ker parazitov s faksi itak ne rabimo. Potem pa samo še lopovske trošarine ukinimo, da ne bo treba kurilca tankati, in valvolinov sanjski svet bo tu.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Okapi ::

vsi minus 15%" ne drži, ampak samo za tiste, ki imajo plače višje od neke meje.
Ja, ker so pussyji in si ne upajo znižati minimalne plače.>:D

O.

BlaiseM ::

Okapi, ravno obratno! Kljub nazivni brezplacljivosti sole, le-ta (se zdalec) ni zastonj. Drzava naj spodbuja matematiko, fiziko in kemijo (npr.) in v teh predmetih nudi vse pogoje za uspesno izobrazbo tudi financno sibkejsih.

Za faks bi npr. na zacetku solskega leta izstavila (razclenjen) predracun stroskov celotnega solskega leta ... ce ne opravis letnika, povrnes vse nazaj (z obrestmi).

Diplomanti FMF (jih je manj kot 90) pa bi lahko za 1 leto postali predstavniki v parlamentu ... mesalci megle, ki nas "vodijo" se ne morejo primerjati.

Za vmesni ukrep pa dvignit prag za vstop v parlament na 10 %.

Daedalus ::

IMHO pri tem navalu na fakse in posledičnem izigravanju statusa študenta, ne bi bilo veliko narobe, če bi se plačevala flat rate šolnina v višini recimo ~500€/leto. Bi ljudje dobili nekaj več občutka, da ni vse čisto preveč na easy. Jaz sem takrat, ko je bilo treba plačat za izpit, tudi vse opravil v prvem (med pavziranjem).

Pa seveda, tole norijo okoli glavarine (država časti glede na vpis) je treba čimprej odpravit.

Diplomanti FMF (jih je manj kot 90) pa bi lahko za 1 leto postali predstavniki v parlamentu ... mesalci megle, ki nas "vodijo" se ne morejo primerjati.


V matematiki in fiziki res ne... za vodit državo pa vseeno rabiš še kako extra znanje, kot je "računanje odvodov". Je pa res, da razni naravoslovni vseznalci in težaki običajno ne priznavajo ničesar drugega, kot slednje...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

jype ::

BlaiseM> Drzava naj spodbuja matematiko, fiziko in kemijo (npr.)

Kdo se bo pa s takim znanjem šel psihologijo, komunikacije, marketing?

A, sej res, Apple.

BlaiseM ::

jype je izjavil:

BlaiseM> Drzava naj spodbuja matematiko, fiziko in kemijo (npr.)

Kdo se bo pa s takim znanjem šel psihologijo, komunikacije, marketing?

A, sej res, Apple.



Daedalus je izjavil:


Diplomanti FMF (jih je manj kot 90) pa bi lahko za 1 leto postali predstavniki v parlamentu ... mesalci megle, ki nas "vodijo" se ne morejo primerjati.


V matematiki in fiziki res ne... za vodit državo pa vseeno rabiš še kako extra znanje, kot je "računanje odvodov". Je pa res, da razni naravoslovni vseznalci in težaki običajno ne priznavajo ničesar drugega, kot slednje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BlaiseM ()

Pšenični ::

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/...

"Policijo zaposlit lokalno, pa ubit ta idiotska nadomestila za prevoz, ločeno življenje ipd...., jim seveda povišat plače, potem pa upam, da bom spet slišal: "Policija, postupi po naredjenju...", da se odprejo curki in zamahnejo pendreki po teh zajedalskih javnosektorskih glavah.

Smrdljivci hinavski, ko pa vsak dan odpustijo po nekaj deset delavcev, ki nima Štruklja, da bi jih branil, pa govorijo o kvaliteti življenja skozi javni standard."

Komentar s portala Dnevnika, iz njega že veje razpoloženje malih ljudi vs JS.

Da portala Finance ne omenjam, tam se bodo pojedli med sabo.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

@BlaiseM - your point being?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BlaiseM ::

your point being
someone says it when they want to piss you off OR they generally dont get the point your trying to make.

Sklepam, da gre za 1. pomen fraze?

Pšenični ::

http://www.zurnal24.si/sluzbe-za-druzin...

"7 ožjih družinskih članov politikov se je v letih županovanja Alojzija Muhiča zaposlilo na vodstvenih mestih na občini ali v njenih podjetjih."

jype ::

BlaiseM, ni mi čisto jasno, kaj bi rad povedal. Feynman je bil še vse kaj drugega kot fizik. O sociologiji je vedel več kot tričetrt tega foruma skupaj.

Daedalus ::

Sklepam, da gre za 1. pomen fraze?


Ne. Ne razumem, kaki argumentaciji služi. Tisti filmček bi naj podkrepil tvojo izjavo, da bi blo najboljše parlament nafilat z diplomiranimi FMF-jevci? Well, it doesn't.

Razen seveda, če si (kot marsikak narovoslovec pri nas) prepričan, da si od Boga poslan genij, ki razume vse boljše od bilokoga drugega. In na tej točki takoj failaš na eni temeljnih predpostavk znanosti - dvomiti je zaželeno, slepo verjeti pa čisto narobe.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BlaiseM ::

jype je izjavil:

BlaiseM, ni mi čisto jasno, kaj bi rad povedal. Feynman je bil še vse kaj drugega kot fizik. O sociologiji je vedel več kot tričetrt tega foruma skupaj.

In kaj tocno je vedel o sociologiji "vec kot 3/4 foruma skupaj" (kar je posplosevanje)? Ce bi ga mogel vprasati, bi ti Feynman najbrz odgovoril, da o sociologiji ni kaj vedeti ...


Daedalus je izjavil:

Razen seveda, če si (kot marsikak narovoslovec pri nas) prepričan, da si od Boga poslan genij, ki razume vse boljše od bilokoga drugega. In na tej točki takoj failaš na eni temeljnih predpostavk znanosti - dvomiti je zaželeno, slepo verjeti pa čisto narobe.

Prvi stavek predstavis kot da je moje mnenje/prepricanje ... in potem v 2. stavku prikazes kako "failam" zaradi sklepa iz prvega (kvazi mojega) prepricanja. Daedalus, tole je zagotovo kje na tem seznamu.

jype ::

BlaiseM> In kaj tocno je vedel o sociologiji "vec kot 3/4 foruma skupaj" (kar je posplosevanje)?

Moj point je, da ni bil http://de.wikipedia.org/wiki/Fachidiot , kar je večina tistih, ki bi radi državo omejili na tehnično-naravoslovne vede.

Daedalus ::

Prvi stavek predstavis kot da je moje mnenje/prepricanje ... in potem v 2. stavku prikazes kako "failam" zaradi sklepa iz prvega (kvazi mojega) prepricanja.


Nekje si spregledal en if... Ki je tam z namenom. Namreč, izziva te, da pojasniš svoje stališče nedvoumno. Ne pa da nas obmetavaš s filmčki, ki ponujajo več kot eno možnost interpretacije. Sej veš, znanost, preciznost, nedvoumnost 'n' shit.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

-valvoline- ::

Okapi je izjavil:

Dejstvo je da je brezplačni VŠ luksuz in da ga je potrebno čimprej ukinit-odpravit
Pa gimnazije so tudi luksuz, ne? Zakaj bi plačevali šolo, ki te nič uporabnega ne nauči. Rešitev je 4 letna osnovna šola, da te naučijo brati in pisati in računati do 100, potem pa 4 letna poklicna (2 leti v razredu, 2 leti v delavnici) in imaš pri 14 letih izučene ključavničarje, frizerke ...

Kdo bi rad znal kaj več, naj mu pa starši plačajo šolanje v tujini, ker parazitov s faksi itak ne rabimo. Potem pa samo še lopovske trošarine ukinimo, da ne bo treba kurilca tankati, in valvolinov sanjski svet bo tu.

O.

ZDA? Ni trošarin,fax se plača 100% iz zasebnega žepa,90% top 50 faksov je iz ZDA,več kot polovica najmočneših top 100 svetovnih korporacijah je iz ZDA itn...

Zgodovina sprememb…

jype ::

A če ti zrihtam H1B boš odpotoval tja?

BlaiseM ::

Daedalus, edina* moznost interpretacije Feynmanovega stalisca: "'Znanje', ki je menda dosegljivo samo studentu/diplomantu (npr. sociologije), je dosegljivo vsem." In drugic, "sociologija (ipd.) ni znanost".

Jype, zopet (implicitno) posplosujes, da so pa vsi naravoslovci "fach-idioti" ... svet bi bil mnogo lepsi, ce bi jih bilo vec. Pa se, sociologi (in njim podobni) pa zagotovo niso "fach-idioti" ... kajti zato moras (po definiciji) biti ekspert na enem podrocju ... morda nam pa ravno zato vladajo.

* jasno, ne-dokazljivo (kot tudi ne-obstoj roza-slonov v medzvezdnem prostoru)

-valvoline- ::

jype je izjavil:

A če ti zrihtam H1B boš odpotoval tja?

Zakaj bi? Le komunizma mormo spucat tle pa bo.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Pšenični je izjavil:

Da portala Finance ne omenjam, tam se bodo pojedli med sabo.

Jaz dobro vem, kaj želi zakuhati vaš jajo. On to sceno obvlada. Samo najprej bo potrebno policiste dobro plačat, da bodo lahko ustavili besen narod. Ali se misli takrat kar zapret v stanovanje? ;(

-valvoline- je izjavil:

ZDA? Ni trošarin,fax se plača 100% iz zasebnega žepa,90% top 50 faksov je iz ZDA,več kot polovica najmočneših top 100 svetovnih korporacijah je iz ZDA itn...

Ne vem zakaj imam občutek, da so se ti naši faksi nekako zamerili. Ti ni uspel vpis, kaj?>:D

Sicer tudi jaz načeloma menim, da je naš VŠ program preprosto preobsežno zastavljen in da česa takega in v takem obsegu nima smisla financirati iz proračuna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

jype ::

BlaiseM> Jype, zopet (implicitno) posplosujes, da so pa vsi naravoslovci "fach-idioti"

Ne. Le tisti, ki bi radi kar z dekretom izkoreninili družboslovje.

BlaiseM> svet bi bil mnogo lepsi, ce bi jih bilo vec.

Spet eno nesramno posploševanje.

-valvoline- ::

jype je izjavil:

BlaiseM> Jype, zopet (implicitno) posplosujes, da so pa vsi naravoslovci "fach-idioti"

Ne. Le tisti, ki bi radi kar z dekretom izkoreninili družboslovje.

BlaiseM> svet bi bil mnogo lepsi, ce bi jih bilo vec.

Spet eno nesramno posploševanje.

Nop. Enostavno vnesli bi tržna pravila igre,saj smo za to vsi ne.Ko bo fax 100% plačljiv za *worthless piece of toilet paper(družboslovna diploma)* bo precej,precej manj kanditatov,če sploh bo koga.
Državni faxi so največje leglo mrhovinarjev in lenuhov kar ga je. Rotirajo sem pa tja raznorazni kvazi profesorji iz politike in nazaj,iz paradržavnih ustanovah in podjetjih in nazaj itn.Banda komunajzarska socijalparazitska.Vsak med *high class* politike z zvezami ma vedno rezervni stolček pr kšni fakulteti,če političnega zgubi.Navadni kriminal.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Prav zanimivo je, kako lahko na osnovi treh forumskih komentarjev z 99,8% zanesljivostjo prepoznaš človeka, ki mu v življenju ni uspelo tako, kot si je želel, da bi mu, in je zato sedaj jezen na ves svet. In krivi so seveda vedno drugi.;((

O.

krneki0001 ::

Delam računalniški faks ob delu. Cena je 2700 evrov na leto. Prevoz in vse ostalo še približno toliko, če ne več (sreča za vinjete, drugače bi imel še cestnino za plačevat).

Za moje pojme bi uvedel plačljive fakultete in nekje isto ceno kot je sedaj izredni študij. Itak je preveč študiranih ljudi, ki nimajo kaj početi niti znanja nimajo, da bi kaj produktivnega počeli. Pa ukinil bi študentsko delo. To je samo izgovor za nelojalno konkurenco, zbijanje cene delavcem in pranje denarja.


Če pa že morajo obstajati študentski servisi in študentsko delo, potem naj bodo še penzionistični servisi - oni imajo vsaj izkušnje in znanje, pa bi lahko svetovali za 3 evre na uro namesto svetovalcev, ki so danes plačani preveč. Vse svetovalce po firmah bi lahko nadomestili upokojenci z znanjem in izkušnjami. In to za zelo nizko ceno.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Timurlenk ::

BALAST je izjavil:

Če bi ti prejel 1% plač JS bi bil danes že z jahto na Bahamih in srkal cuba libre.

po izjavi leta

potemtakem privatnega sploh ni
««
28 / 91
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26745844 (39964) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531136941 (128239) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20782003 (77587) lexios

Več podobnih tem