» »

Epox 8RDA+ vs 8RDA !!! PAZITE

Epox 8RDA+ vs 8RDA !!! PAZITE

borchi ::

No, ker bi ful mel to plato (8RDA+) sem danes že skor naročil (pri Mlacomu) Epox 8RDA+! Vse lepo in prav dokler mi prodajalec ne reče, da ta nima firewire porta! da drugače je pa popolnoma enaka plata kot te taprve Epoxove 8RDA+, ki so jih prodajali. posebej sem prodajalca vprašal, če je to 8RDA+ (s poudarkom na PLUS) model in mi odgovori, da je to plus model brez firewire-a!!!??? hmmm.... k sreči je nisem takoj naročil in sem šel malo gledat po forumih.

stvar je taka: obstajata dve verziji, 8RDA+ in 8RDA. 8RDA+ ima močnejši southbridge (MCP-T), ta plata, ki jo trenutno prodajajo v Mlacomu (seveda pod imenom 8RDA+ in za isto ceno!!!) ima pa slabši MCP southbridge. razlika? MCP nima dual lana (kar ni problem, ker na epoxovi 8RDA+ z MCP-T ne moremo uporabljat dual lan-a, ker epox ni dodal fizičnega vmesnika za drugo mrežno kartico), nima firewire in nima NVIDIA Audio Processing Unit oz. Soundstorm-a.

Na uradnih Epoxovih straneh sicer ne najdem, da bi imeli tut 8RDA (brez plusa) model a na forumih ljudje govorijo o 8RDA+ in 8RDA platah. to slednjo prodajajo trenutno v Mlacomu in jih bojo posledično mele tut ostale trgovine, ker je mlacom uvoznik ta Epox-a. torej, dopuščam možnost, da je epox nalimal na vse škatle oznake 8RDA+ in v Mlacomu pač korektno opozorijo, da nima ta verzija firewire-a (čeprav bi lahko povedali tut za Soundstorm!).

tako da vsi tisti, ki ste tako kot jaz hoteli plato, ki ima zelo dobro integrirano zvočno in firewire, preskočite to verzijo plate in počakajte, da dobijo pravo 8RDA+! jaz osebno bi se verjetno še tudi sprijaznil z 8RDA plato, ker še imam creative audigy firewire, vendar bi morala biti plata cenejša od 8RDA+!!!
l'jga

morphling1 ::

Zanimivo, čeprav se hitro vidi kakšen je south bridge. Moraš pa vedeti da je Soundstorm nekaj drugega, v bistvu lahko rečeš da imaš soundstorm, če imaš spdif out, ki ga pa tudi v plus verziji ni zraven. Epox to prodaja posebej na mali kartici. Audio na 8RDA+ je pa preko preko Realteka ALC-650.
Tako da ni problema preveriti, samo pogledaš south bridge pa vidiš če je MCP-T, ali samo MCP

edit: še to piše seveda tudi na plati 8RDA+, sicer pa tu je slika za referenco:

Ne moreš zgrešiti, lahko da so dobili samo pošiljko, kjer so taiwanke pozabile dati firewire konzolo zraven, samo glede na to bi cena res morala biti malo korigirana, oziroma bi ti morali to konzolo posebej zagotoviti, ko jih dobijo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Zgodovina sprememb…

borchi ::

ja, morphling, nisem šel v detajle pri razlikah med mcp-t in mcp, zato hvala za dodatna pojasnila.

dvomim, da so samo "pozabli" prlimat štekerje za firewire na plato. predvsem, če upoštevam govorice, da je relativno težko dobit epox 8rda+ (recimo v namčiji in evropi nasploh in tudi usa) zaradi pomanjkanja mcp-t southbridge čipov. od tu naprej je samo moje špekuliranje: epox je imel zelo zelo nizko ceno že za originalen 8rda+ model. vidijo, da je povpraševanje po tej plati veliko, zmanka jim mcp-t čipov, začnejo limat gor navadne mcp čipe in obdržijo isto ceno, ker je kljub slabšemu southbridge-u še vedno vredna svoje cene. seveda jim to omaogoča famozni "Specifications subject to change without notice". retailerji pa vidijo, da je povpraševanje po platah veliko, dvignejo ceno (ala Mlacom iz 34k na 36k sit), ko pride slabši model pa obdržijo to višjo ceno, ker si mislijo, da glupi folk ne bo pogruntal.

prav ima me, da bi si ogledal to verzijo plate, da vidim kir southbridge ma gor. skor prepričan sem, da je gor mcp.

edit: hmm, zdele gledam na bios sekciji epoxa in tam imajo bios za 8rda+ in 8rda. zakaj pol nimajo pod products jasno ločenih obeh verzij oz. zakaj sploh ni opisane navadne 8rda plate. al sam js ne najdem?
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

ganzi ::

Js sm kupu pr mlacomu plato 8rda+
Na njej je mcp-t.
Dobil sem firewire.
Cena 34.800 ko sem jo kupil.

borchi ::

ja, sam je nisi kupu danes, ane? a si prebral o čem sem pisal? prva pošiljka je bila 8RDA+, druga (ki jo imajo zdej) je pa 8RDA.
l'jga

morphling1 ::

borchi mislil bolj v stilu da so pozabli konzolo dat zraven, da pa ima konektorje za fw na plati, če je plus verzija seveda. Sicer pa kot sem že rekel če greš kupit se lahko v 1s prepričaš če si dobil 8RDA+ ali samo 8RDA, če ni plus bi morala biti cena sigurno za ene 5000 sit nižja.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

vem, da se enostavno vidi a je mcp-t al mcp, sam mi ni glih, da bi se sam zarad tega vozu v ljubljano 100km ;-)

čakej mal, pol firewire konektorji niso prilotani na plato? a so nareti kot tisti dodatni usb konektorji, tako da firewire porte preko kabla povežeš do firewire konektorjev na plati? če je tako, potem je treba sam zvohat, če kje prodajajo te t.i. "konzole". tut če bi ble od kake druge firme, bi kvečjemu mogu narest manjši re-wireing, ne?

edit: kr pa sem poslal mlacomu vprašanje po mailu glede tega in še nisem dobil odgovora, sumim da prodajajo 8RDA. čeprav, od mlakoma dobit odgovor je že skor preveč za pričakovat, cccc...
l'jga

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borchi ()

morphling1 ::

Firewire konektorji so na vseh platah, na zunanjih konzolah,tako kot dodatni usb porti.
Jaz znam iti v sredo v Lj. pa se bom verjetno pri Mlacomu oglasil ter pogledal zadevo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

morphling: pivo od mene, če si dovolj star ;-)

še mal o teh konzolah. se to kje prodaja? verjetno univerzalne konzole ne obstajajo in majo različne plate različne konektorje?
l'jga

Jure2k ::

To so kar resne obtožbe, če se izkaže da je to res, bojo v Mlakomu fajn nasankal.
Osebno sem nabavu Epox plato s plusom za slabe 35 jurjev.

morphling1 ::

FW konzole so pomoje na vseh platah enake, saj tako po spominu se mi zdi da so bili na vseh platah, ki sem jih do sedaj videl in so imele FW enake.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

Odgovor iz Mlacoma na vprašanje kateri soundbridge ima Epoxova Nforce2 plata, ki jo trenutno prodajajo:

Spoštovani!

Očitno je prišlo do napake, saj so imele do sedaj vse plošče vgrajen
firewire krmilnik. V naslednjih dveh tednih pričakujemo novo pošiljko teh
plošč.

Na voljo bo tudi olajšana verzija 8RDA, brez firewire krmilnika in
SoundStorm zvočnega procesorja (MCP).

Zaradi povečanega povpraševanja po nforce2 matičnih ploščah smo uvozili
večje število Asusovih nForce2 matičnih plošč (A7N8X in Asus A7N8X DeLuxe)

lp
Mlacom d.o.o.


Okej, po tem lahko sklepam, da je to 8RDA+ plata s MCP-T southbridgem, čeprav ne vem zakaj tega ne morjo eksplicitno povedat v mailu. Zdej me pa spet neki drugega bega, zakaj pravijo, da so do sedaj imele vse plošče vgrajen firewire? VGRAJEN???? a to mislijo priloženo konzolo? al mislijo na konektor za firewire konzolo na plati? težko si predstavljam, da bi se lahko zgodila napaka, da bi na plati manjkali konektorji za firewire???!!! torej manjka konzola za firewire?

če bi vedu, da se da kje poceni kupit te konzole, bi kupil to plato pri mlacomu in jo čez en dan reklamiral, češ da so mi pozabli dat konzolo (ker to po mojem je tovarniška napaka). ker nekej mi ni jasno, kako sploh lahko prodajajo plate za katere vejo da so z napako? predvsem pa, da jih prodajajo za isto ceno!!!???
l'jga

Blup ::

Če na škatli ne piše da je firewire zravn, dvmomm da boš kej dosegu z reklamacijo?

Blup
:\

morphling1 ::

Jaz si ta odgovor razlagam malo drugače, dobili bodo pač 8RDA verzije in ne plus, tako da bi morala cena biti nižja in glede na to da večina ne rabi FW ter da večina tudi nima dolby digital recieverja je to še vedno zelo dobra plata, sploh če bo na voljo za nižjo ceno, še vedno imajo pa Asus za tiste, ki hočejo najboljšo nforce2 plato.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

Blup: a razumeš, da 8RDA+ brez firewire-a ne obstaja??!! in če mlacom reč, da je napaka, pol je napaka. ampak ko ti bojo prodali kartico, ti bojo mimogrede zamomljali, da nima firewire, pol ko boš pa doma hotu uporabit firewire in boš letu do njih naj ti dajo firewire bojo pa rekli, da je bla prodana kot 8RDA+ brez firewire konzole.

morphling: v mailu piše, da bojo dobili tudi 8RDA. js si to razlagam kot da bojo dobili in 8RDA+ in 8RDA in da bo naslednja pošiljka (upajmo) brez manjkajočih firewire konzol.

ajde folk zdej pa pokupte že enkrat te "čudne" 8RDA+, da pol js kupim "tapravo" 8RDA+ ;-)
l'jga

borchi ::

No prišu je nov mail:

Spoštovani!

8RDA+ seveda ima vgrajen MCP-T in do sedaj smo imeli izključno te plošče!
Izključno! Prav tako pri 8RDA+ dobite tudi firewire priključke in do sedaj
nismo prejeli nobene reklamacije glede tega, da teh priključkov ni bilo
priloženih.

Trenutno pri nas NE morete kupiti nobene Epoxove plošče z nForce2 čipovjem,
ker jih pred novim letom zmanjkalo.

V prihodnji pošiljki pričakujemo obe vrsti plošči (8RDA+ in 8RDA), ceni se
bosta razlikovali za cca 5.000 SIT in obe plošči bosta na ceniku tudi jasno
ločeni!

Firewire priključkov pri Epoxu ni moč kupiti, bo pa kmalu tudi na voljo
EP-SPD650 z SPDIF priključkom
(http://www.epox.nl/english/products/mot...

lp
Mlacom d.o.o.


zdej pa ne vem, kdo koga zaj....!!! ker dva maila, ki sem ju dobil od mlacoma sta kontradiktorna. pa včerej so meli plate Epox 8RDA+ brez firewire!!! mislim, človek me je že skor spraševal kam mi jo naj pošlje!!! zdej pa trdijo, da ji nimajo in da so vedno meli firewire zraven. go figure! spet en tistih mlacomovih "stunt-ov"???!!!
l'jga

morphling1 ::

Hehe kaj sem ceno zadel u nulo :D Malo so se zeznil v prvo, pač dokaj tipično, da prodajalec ne pozna točno kaj sploh prodaja >:D Ampak vsaj zame je pa ta ne plus verzija dosti bolj interesantna.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Shkorc ::

Zakaj to Morphling?

morphling1 ::

A zakaj je ne plus verzija Ok, zato ker imam na njej točno to kar rabim. FW ne rabim, sound je pa tudi v tej verziji vsaj tako dober, kot on-board na trenutni 8k3a, kar mi skupaj z zunanjim stereo ojačevalcem in dobrimi samostoječimi zvočniki čisto zadostuje.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

naj kdo za hec pokliče v mlacom, če majo 8RDA+ plato. me zanima kaj bojo rekli ;-)
l'jga

StarY ::

kok kompliciras.

Evo ti logični vezni člen:

Očitno je prišlo do napake (da so plošče na zalogi)....v naslednjih dveh tednih pričakujemo novo pošiljko teh
plošč....Zaradi povečanega povpraševanja po nforce2 matičnih ploščah smo uvozili
večje število Asusovih nForce2 matičnih plošč (A7N8X in Asus A7N8X DeLuxe)...

Buggy ::

Morphling1: Kaj pa situacija glede upgrade BIOS-a. Plus in ne-plus verzija se bosta po vsej verjetnosti razlikovale. Potem pa prihaja do tega, da se pojavlja novejsi BIOS samo za "Plus" verzije, tista druga pa je malo potisnjena na stranski tir.

morphling1 ::

Biosa sta različna ja, samo tako in to sploh ni problem, ker bios se običajno enkrat napiše dober, potem pa običajno kake kasnejše verzije ki pridejo ne nudijo nič boljšega, običajno celo omejijo nekatere predvsem overclockerske lasnosti, da je zadeva bolj "stabilna" . Skratka to ni in ne bo problem pri tej plati
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

Shkorc ::

Kaj se dogaja s temi epoxevim platam??? Pr AGTju so dvignl ceno na 38.870!!! A se se splaca kupt to nforce2 plato al je zdej slucajno ze kej druzga v igri?

morphling1 ::

Ah to je pa že nateg, pismu so eni požrešni, neka zadeva rata popularna potem pa cene dvignejo, to je možno samo pri nas. Podobno se spomnim s Herculesom 8500FDX tiste izredna kartica in ko je prišla ven sploh ni bila draga, pa so ji kaj kmalu dvignili ceno.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

borchi ::

Stary: ja, na to varjanto pa nisem pomislil :-) lahk da se je prodajalc zmotu, pa še pijan je bil verjetno, da je o manjkajočem firewire-u lapau. ne morem pa preverit, ker mi pol ure noben prodajalc ne dvigne slušalke v mlacomu.

i give up!

sm pa mislu, da so pri AGTju normalni. čez noč dvignejo ceno za več kot 10%, ccc... ja, verjetno je šou $ gor! idioti! mislim, kdaj bojo doumeli, da retailerji ne smejo izenačevat cene med posameznimi firmami. AGT si je reku, ok, Asuska je ful draga in zato bomo meli manjšo maržo na njej, da jo bo vseen neki ljudi kuplo. Pri Epoxovi, ki je pa pocen, bomo dali pa duplo maržo, ker bo še vedno cenej kot Asusova. Na koncu bo folk, ki spremla zadeve reku, jeb.. to, sj je moja stara plata še čist ok. Al pa bo kupu plato v tujini.

Tu v Sloveniji majo trgovci srečo, da smo tk mali, da se nobenmu ne lubi spremlat našega trga. Če bi recimo Epox vedu ka se greta Mlacom in AGT v Sloveniji bi jim lepo vse količinske popuste skinal. Epox je dal z razlogom nižjo ceno kot druge firme. In pol se ti najdejo pametni trgovci v Sloveniji, ki bojo to njihovo "napako" popravli.

Zarad takih stvari pa res komej čakam, da pride EU in zginejo vse take firme! Pol pa naj jokajo kako trd je računalniški kruh v Sloveniji.
l'jga

Jure2k ::

Borchi, iz tvojih ust v Bruslska ušeska. Upam enako! Nasploh mamo v Sloveniji skorej duple cene!

StarY ::

Ti bom razložil zelo pocasi v kratkih stavkih.

Postavi se v položaj prodajalca, ki prodaja določen produkt. Ta produkt se zelo dobro prodaja. Recimo, da je to ta produkt Epox 8RDA+. Tega produkta zmanjka. Tega produkta prodajalec nikjer ne more kupiti, niti pri Epoxu samemu! Obstaja podoben produkt, ki je najmanj na nivoju tega, ki se je zelo dobro prodajal. Recimo, da je ta produkt Asus A7N8X. Med obema produktoma obstaja precejsnja cenovna razlika. Z namenom, da se ne ustvari predolga cakajoca vrsta, se prodajalec odloči, da bo ceni obeh zelo dobrih produktov približal. Ceno cenejsega produkta malo dvigne, ceno drazjega produkta malo spusti. Popolnoma nepomembno je, koliko je cena cenejsega produkta, ker ga itak ne more prodati. Ne more ga prodati, ker ga ne more dobiti. Kupec lahko pride do boljsega produkta po nizji ceni. Ko je cenejsi produkt ze spet na voljo, se cena le-tega vrne na primerno, nizjo raven, cena drazjega produkta pa ze spet na ustavljeno višjo raven.

Je bilo dovolj razumljivo?


Shkorc ::

Zakaj bi vmes sploh dvigoval ceno cenejsemu produktu? Koliko casa bojo veljale visje cene, ce bodo dobili nove epoxove plate v ponedeljek?

_Mortal_ ::

Ja da bi več prasci zaslužil
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

Jure2k ::

Ne.

Zato, ker noben ne spusti cene dražjega produkta ampak še tistega kvečjemu podraži. Drugače si pa jasno povedal, kakšna banda je to.;((

Poleg tega, zakaj bi podražil cenejšo plato, ki je itak nimajo in je ne morej nikjer dobit? Zato, da lahko rečejo čez en teden AKCIJA, 10% ceneje ane? ;(( Lopovi!
Ne nabavlam več v Sloveniji in moram priznat, da se precej pozna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

Jure2k ::

StarY dela v Mlakomu:\

StarY ::

Vsaj upam, da imam opravka z ljudmi, ki znajo brat (normalno komunicirat itak da ne).

In gor v dopisu pise, da bodo plošče na voljo v roku dveh tednov, ne pa v ponedeljek.

Razlaga je lahko se ena:
Višja cena določenega produkta je lahko odraz tud tega, da plošča ni bila uvožena direktno iz tovarne, ampak preko second hand dealerja. Recimo od Epoxovega zastopnika iz npr. Francije. Jasno je, da je potem nabavna cena in s tem tud posledicno koncna cena visja.

Kar se pa tice nivoja komuniciranja na tem forumu, pa itak ni treba izgubljat besed.

kuglvinkl ::

Meni se zdi StarY razlaga precej logična.
Your focus determines your reallity

borchi ::

StarY: vem kam ciljaš s tem umetnim višanjem cene nedobavljive plate in nižanjem cene dobavljive (čeprav tega ni opazit, ker so vse ostale cene plat ostale do tolarja iste). ampak iz tega ne bo nič, ko bojo plate dobili bojo take cene tudi ostale, vse dokler jih ne bo začel skrbet kup neprodanih plat v skladišču. pa bo takrat že prepozno. folk se bo ohladil al pa bo že kje drugje dobu plate.

glej, epox nima slučajno tako nizke cene! prvič, nočejo, da se ponovi zgodba z originalnim nforce-om. drugič, če dajo dovolj ugodno ceno v primerjavi z asusom bo folk kupoval njihove plate, čeprav se asusa drži nek sloves superiorne firme. in ko bojo ljudje meli enkrat njihove plate in bojo vidli, da so boljše od 20% dražjih asusovih, kaj misliš kaj bojo kupli ko bojo spet menjavali plato?

epoxu bi lahko uspelo na nforce2 čipovju dvakrat zaslužit. na tem prvem valu, ki je zdej in na drugem čez kak mesec/dva, ko bojo forsirali igp northbridge in sata in raid in ne vem kaj še vse na platah. zadnje kar hočejo v tem cajtu je, da potencialni kupci cincajo in mogoče začnejo razmišlat, ja sj pa niti ni to taka ugodna prilika, bom še mal počakal, aaaaa, glej čez kak mesec pride via kt400a, jah, bom čez kaka dva mesca kupu plato, itd.

in pol se najde pri nas par tumastih prodajalcev, ki jim ni nč jasno. če slučajno berejo tale thread se mi verjetno smejijo in si mislijo, ti kr govor, js pa delam na epoxu 10% večjo maržo kot pa na drugih stvareh.

zakaj misliš, da je prva pošiljka bla razgrabljena. misliš, da bi vsi ti ljudje kupli novo plato, tut če ne bi blo zelo ugodne nforce2 plate. sigurno ne. 50% teh ljudi je kuplo plato samo zato ker je bil to res ugoden nakup. ampak našim trgovcem zgleda ni jasno, da rabijo take kupce, ki sploh niso bli na trgu za matično ploščo pa so vseen plunli 34k sit. in pri taki ceni bi jim uspelo prodajat plate v lepih količinah vse dokler ne bi prišu nforce2 z integrirano grafiko, sata, in drugimi bombončki, dokler ne bi prišu via kt400a in se vsa stvar spet ponovi.

pa še nekej, marže na stvareh, ki jih kupujejo masovno so nižje kot pa pri tistih, ki jih kupi tu in tam kdo. tist, ki prisega samo na asusa in intela (in misli, da je vse drugo drek) bo plačal kolker bo pač cena (tu je 10% gor ali dol v ceni irelevantnih).
l'jga

Jure2k ::

Borchi, sedi pet, se strinjam v vsem. Pa še lepo diplomatsko si se izražal. Jest se dons ne morem, ker sem jezen kot ris. Eh, ja sej bo bolš;((

StarY ::

hja, nic nisi novega povedal.
Tipicna negativna ukalupirana razlaga, ki se na tem forumu vseskozi ponavlja...

Vendar:

- cena plošče Asus A7N8X DeLuxe je padla iz 51k na 49k
- na ceniku se je pojavila Asus A7N8X, ki je za 39k zelo zelo dober nakup (po moje boljsi kot Epox)
- cena Epox 8RDA+ se je zvisala iz slabih 35k na dobrih 36k

Kaksno ceno dobi uvoznik za plošče ti ne veš. Ko je Epox 8RDA+ prisel v Slovenijo se je vedelo, da je to izjemna plošča. Jasno je, da ce tega niso vedeli na Mlacomu, jih je na to opozoru sam Epox. Ze takrat so imeli moznost določiti VIŠJO ceno z višjo maržo.

Ja res čudno, da povečaš ceno določenega produkta, ne mores ga pa nikomur prodat, ker ga enostavno nimas.

Edina logična razlaga za rahel dvig cene je omejiti tenutno povprasevanje po tem produktu in kupcu "povedati" da obstaja v tem primeru Asus, ki ni toliko drazji, je pa boljsi.





Shkorc ::

Jst nism reku da jih boste al bojo dobil v mlakomu v ponedelk...za ponedelk so mi rekl v AGTju...
Zakaj bi kupcu "govorili" za druge izdelke...nej se odlocjo sami, ne?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shkorc ()

StarY ::

No, potem gre dejansko za sivi uvoz in je cena 38.800 SIT posledica višje nabavne cene zaradi second hand nakupa.

Seveda gre za "govorico", ki jo je treba razumet. Ce pogledas na
http://www.mlacom.si/Epox/epox.htm bos pri 8RDA+ najdel Anadtechov primerjalni test, kjer Asus dobi prestiznejso nagrado kot Epox.

Ponudba oskubljenega Asusa in nizanje cene DeLuxe verzije potrjuje zgornjo teorijo. Še zdalec niso stranke tako dobro poucene o racunalniskih novostih kot ti, in ce stranka hoce Epoxa 8RDA+ (ker je to od nekoga slisala), ti kot prodajalec pa ponudis se bolsega Asusa (ker ti je zmanjkalo Epoxa) za ne tako visjo ceno, bo vsaka toliko racionalna stranka, ki kupuje recimo računalnik za darilo (ne pozabmo, da smo bili v prednovoletnem casu), to tudi sprejela.

Ful tezko razumet, a?


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: StarY ()

borchi ::

StarY: ampak ti morš res delat v Mlacomu! ker zgleda vsi tam kvasite neumnosti!

sivi uvoz???!!! a to si si kr zmislu en pojem?

glede nagrad na anandtechu: prvič, primerjaš hruške in jabolke! drugič, srebrna medalja pomeni manj kot zlata!!!!! mislim, če ne verjameš vpraš argentinsko košarkaško reprezentanco.

Še zdalec niso stranke tako dobro poucene o racunalniskih novostih kot ti, in ce stranka hoce Epoxa 8RDA+ (ker je to od nekoga slisala), ti kot prodajalec pa ponudis se bolsega Asusa (ker ti je zmanjkalo Epoxa) za ne tako visjo ceno, bo vsaka toliko racionalna stranka, ki kupuje recimo računalnik za darilo (ne pozabmo, da smo bili v prednovoletnem casu), to tudi sprejela.

oh my god! zdej bom pa v nezavest padu!!! a si sploh pogledal kaka je non-delux asus a7n8x plata? a ma firewire? a ma mcp-t? a ma tako napredne overclockarske opcije v biosu? a je asus tolk ažurn pri "peglanju" biosov kot epox? in je ta asuska za tebe še vedno bolš kot epox 8rda+, ki je povrhu še cenejša!! pol pa majo prav, da nepoučeni kupci pridejo v rač. trgovino in zahtevajo točno tisto, kar jim je naročil njihov lokalni guru! in pri tem bi se morali tega držat kot pijanec plota, če jim take trosite!

Ful tezko razumet, a?

angleži rečejo neki takega: "It takes a fool to know a fool!"

in ker js to nisem te ne razumem!
l'jga

Jure2k ::

Borchy, poglej na kere teme odgovarja,... ti bo prec jasno.
Klikn na njegov ime in dej preglej njegovih zadnjih par postov. Marskej zanimivga ;)
Nekje skor enga pretepe ker prav da nimajo v mlakomu radeona,... sicer pa sej boš vidu,..;) :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jure2k ()

boštjan ::

s sivim uvozom je mogoče mislo na sivo ekonomijo:ne povsem protizakonita, pa tudi ne povsem zakonita, zlasti pa neregistrirana in s tem neobdavčena.

StarY ::

... tole otrocje preganjanje je pa res ena cista zguba casa....

Asus: best high-end motherboard
Epox: best value motherboard

In pac "best value motherboard" ni bolje od "best high-end motherboard".

Brez veze, saj itak ne berete (sem ze gor ugotovu) testov, gledate sam slikce. Epox je dobil zlato medaljo uzključno zaradi cene, ki je pac obcutno nizja (od tod tud "value").

Pri sivem uvozu je bil misljen nakup v tujini in ne pri uradnem zastopniku.

...pa preganjajte se se naprej, sam brez mene...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: StarY ()

Buggy ::

Stary: Glede Anandtecha in njegovih testov pa takole. Ze kar nekaj casa se mi zdi, da so zelo pristranski kar se tice plat sploh v dobro Asusa.
Kar pa se tice kvalitete foruma je pa takole: Odvisna je od sodelujocih clanov, ki naj bi svoje trditve nekako podkrepili z dejstvi in imeli kar se da kultiviran dialog brez trmoglavih trditev. V tej skupini te nakako ne vidim, zato nikar ne blati foruma in sodelujocih v njemu.
Za enkrat pa je v SLO tako da imajo prodajalci zelo proste roke pri svojem poslovanju, tako da nam na zalost ne ostane kaj prevec izbire, kot sprejeti njihovo ponudbo taksna kot je in spekulirati, glede na nihanje cen v tujini ,kdaj se odlociti za nakup.
Sploh pa se mi zdi izjava v slogu "...mi jim pa ponudimo boljso" malo iz trte zvita.

borchi ::

StarY: TI ne bereš testov!

Asus: best high-end motherboard
Epox: best value motherboard

a razumeš, da sta to ločene kategorije???!!!! če slučajno ne bi blo asusa na testu bi zmagala, ne vem, npr. chaintech v high-end kategoriji in potem bi zate bla ta plata 100x boljša od katerekoli plate v value kategoriji? to je tako kot da rečeš, da je srebrna medalja v skoku v daljavo več vredna kot zlata medalja v teku na 200 metrov. zato pa majo na anandtechu medalje različnih žlahtnosti, da pokažejo kateri izdelki so jih najbolj prepričali (neglede na kategorijo)!!! epoxova ni tekmovala v high-end razredu, ker nima sata, raid, dual-lan ipd. a misliš, da epox vse tega nima, ker ne znajo tega nardit??? ccc.... sploh pa si ti govoril o non-delux plati, ko praviš, da je asuska le malo dražja in boljša od 8rda+. zdej pa mi povej kaj je tako boljšega na tej plati, da lahko odtehta vse kar ma ta plata slabšega od 8rda+??? pa boljša (beri višja) cena zame ni argument! zgleda da pa ti samo pogledaš kaj je dražje in je to zate avtomatično boljše.

Pri sivem uvozu je bil misljen nakup v tujini in ne pri uradnem zastopniku.

ccc... i rest my case

...pa preganjajte se se naprej, sam brez mene...

upam, da se boš tega držal! ena redkih pametnih s tvoje strani.
l'jga

slon ::

Glede obtoževanja agt-ja zakaj je dvignu ceno dotične plate, sem jih poklicu in so lepo rekel da jih mlacom še neki časa nebo mel in da obstaja edina možnost da oni uvozijo od drugod kar pomeni višjo ceno.
lp
AMD Ryzen7 5900x & MSI MAG 570x TOMAHAWK
& Asus TUF 3080 & 32 GB 3200MHz@3600MHz
& Samsung 970 Evo plus 1TB & LG 27GL850

suse80 ::

Sploh nočem zagovarjati Mlacoma, ampak očitno se pač obnašajo tako, kot vsak trgovec. Gledajo, da pač potegnejo čimveč. Če se kaka stvar da prodati drago, jo pač prodajajo drago. In isto velja za AGT.
Kdor pač hoče takoj in zdaj ravno to Nforce plato, jo bo pač plačal....

Se pa MOČNO STRINJAM, da kupec mora vedeti, kaj bo dobil v škatli TAKOJ!!!!.

Na žalost sem tudi sam že tolikokrat izkusil, da sem odprl škatlo v trgovini in namesto stvari, ki so bile napisane na škatli, so v njej bile samo dve stvari: OEM verzija izdelka in en CD. Na škatli pa je pisalo marsikaj. In to ne pod "opcije" ampak "Included!".
Ko sem bil tečen, je pač trgovec malo zamomljal in se izgovarjal "to pač ni mišljeno za naš trg" ( Stvar se mi ni zgodila pri Mlacomu!!!!).
Enkrat sem kupil Matično Pcchips ( v eni trgovini v MB) in ni delala, zato sem zahteval denar nazaj.
Šel sem v Avstrijo in kupil enako plato za podoben denar, ampak-glej: v Avstrijski pakungi sem dobil zraven še čuda raznih dodatkov, ki jih ni bilo niti videti v škatli od slovenskega uvoznika. Na škatli je bila enaka EAN koda in oznake, zato je šlo za identičen izdelek. Pozanimal sem se spet pri slovenskem prodajalcu in ugotovil, da prodajajo ločeno od MB tiste stvari, ki so jih dobili zraven MB v kitu......!!"!!


Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

borchi ::

suse80: ma to je treba kr povedat ime firme, da bo folk vedu kdo slabo dela in kdo dobr! mi slovenčki smo tk čudni. kadar nas kdo nategne smo lepo tih in nemo trpimo, da ja ne bi kdo zvedu, da so nas okol prnesli.

js od zdej naprej vsaki firmi, ki se do mene obnaša nekorektno to tudi povem, povem tudi v tem primeru npr. epox headquarters europe in v takih forumih kot je ta. prav tako pozitivne stvari o podjetjih.
l'jga


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero nForce2 plato (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Kaj kupiti
47930344 (16939) Jaffa
»

Epox 8rda+ ali Asus A7N8X-X

Oddelek: Kaj kupiti
91143 (1069) TribesMan
»

Vprašanja glede NF7-S in EP-8rda3+

Oddelek: Kaj kupiti
281561 (1147) GUFY
»

kupujem EPOX 8RDA+

Oddelek: Kaj kupiti
231615 (1317) McNato

Več podobnih tem