Forum » Šport » Kolesarjenje, ko ni več mraz
Kolesarjenje, ko ni več mraz
Temo vidijo: vsi
Mesar ::
Mesar> Kolikor vem je omejitev za vožnjo s kolesom 25kmh...
Veš narobe.
Mesar> In če ne zmoreš voziti po omejitvah s kolesom potem se raje ne vozi, ker s tem ogrožaš druge.
Ne tolk kot idioti, ki kar malo levo pa desno pa po pločniku pa po cesti počnejo z dvotonskimi kupi pleha.
Res? Koliko pa je potem omejitev za kolesarje?
Če drugi grešijo lahko tudi ti? Če ti grešiš lahko tudi drugi... funny
Your turn to burn!
jype ::
Mesar> Res? Koliko pa je potem omejitev za kolesarje?
Enako kot za avtomobile.
Mesar> Če drugi grešijo lahko tudi ti?
Ne. Jaz lahko grešim, ker za kolesarje predpisi ne veljajo. Če bi, potem bi imel prednost tam kjer predpisi predpisujejo prednost - pa je nimam.
Enako kot za avtomobile.
Ne. Jaz lahko grešim, ker za kolesarje predpisi ne veljajo. Če bi, potem bi imel prednost tam kjer predpisi predpisujejo prednost - pa je nimam.
Mesar> Res? Koliko pa je potem omejitev za kolesarje?
Enako kot za avtomobile.
To ziher ne drži, da so hitrosti enake za avtomobile, povrh tega pa avtomobili nimajo določene hitrosti za vožnjo po kolesarskih stezah, ker se tam naj nebi vozili. - kar pomeni za kolesarje 0kmh celo?
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mesar ()
Mesar> To ziher ne drži, da so hitrosti enake za avtomobile
Zakon tako pravi, kaj pa ti praviš, pa v resnici ni tako pomembno.
Mesar> povrh tega pa avtomobili nimajo določene hitrosti za vožnjo po kolesarskih stezah, ker se tam naj nebi vozili. - kar pomeni za kolesarje 0kmh celo?
Ne, na kolesarskih stezah je hitrost omejena izključno za motorna vozila (na 25 km/h), za kolesarje pa ni (sploh).
Mesar> povrh tega pa avtomobili nimajo določene hitrosti za vožnjo po kolesarskih stezah, ker se tam naj nebi vozili. - kar pomeni za kolesarje 0kmh celo?
Ne, na kolesarskih stezah je hitrost omejena izključno za motorna vozila (na 25 km/h), za kolesarje pa ni (sploh).
Kateri zakon pa tako pravi? ZoVDnC?
Your turn to burn!
gzibret ::
> Po pšanca se je ustavu, ki ga tam prodajajo (pa parkiran je bil, preden se je odloču dol zapelat).
To so objestni vozniki. Misli, da je vse, kar je asfalt njegovo. Glih včeraj se je ustavil en avto, sredi kolesarske steze, in se je ven spravljala ena stara mama, imela je vrate na stežaj odprte, niti mimo nisi mogel. Pa bi še človek požrl, če ne bi bil 5m stran parkplac.
To so objestni vozniki. Misli, da je vse, kar je asfalt njegovo. Glih včeraj se je ustavil en avto, sredi kolesarske steze, in se je ven spravljala ena stara mama, imela je vrate na stežaj odprte, niti mimo nisi mogel. Pa bi še človek požrl, če ne bi bil 5m stran parkplac.
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
Pšenični ::
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=3...
Jurček, spet si se zmotil. Ker gledam tvoje "samomorilske vožnje", se čudim da si sploh še živ.
"Največja dovoljena hitrost kolesarja je na kolesarskih poteh in stezah omejena na 25 km/h , v območjih umirjenega prometa in v območjih za pešce na 5 km/h ..."
Torej maš omejitev 25km (kolesarska steza) in se tega drži, ker bo drgač tle dolgčas brez tvojega nakladanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()
Motorevija je res dober vir znanja o zakonodaji, ja.
Ker se zagotovo ne moti, boš brez težav nalepil tudi relevanten člen iz trenutno veljavnega zakona o pravilih cestnega prometa, kajne?
Ker se zagotovo ne moti, boš brez težav nalepil tudi relevanten člen iz trenutno veljavnega zakona o pravilih cestnega prometa, kajne?
ZPrCP: http://www.uradni-list.si/1/content?id=...
3. člen
13. »kolo« je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h;
Your turn to burn!
Motorevija je res dober vir znanja o zakonodaji, ja.
Bolj se mi zdijo relevantni kot ti.
Tud se mi zdi ta hitrost dokaj "normalna". Za po mestu sploh.
Zgodovina sprememb…
Mesar> 3. člen
Mesar> kolo je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo
To sem jaz.
Mesar> ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h;
To so pa prdulce.
Zame hitrost ni omejena, zanje pa je.
telbanc> Bolj se mi zdijo relevantni kot ti.
Kot še vedno do zdaj, se tudi v tem primeru motiš.
Mesar> kolo je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo
To sem jaz.
Mesar> ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h;
To so pa prdulce.
Zame hitrost ni omejena, zanje pa je.
telbanc> Bolj se mi zdijo relevantni kot ti.
Kot še vedno do zdaj, se tudi v tem primeru motiš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ko te bo dobo policaj z radarom pa si boš mislo... "....ko bi je Mesarja poslušal."
Your turn to burn!
Mesar> Ko te bo dobo policaj z radarom pa si boš mislo... "....ko bi je Mesarja poslušal."
Me je že, pa je samo reku "Ma dobr ga šponaš da greš tle 55."
Omejitev na tistem delu Zaloške je seveda 60.
Sem prosil za fotografijo, pa je reku da je ni naredu :|
Me je že, pa je samo reku "Ma dobr ga šponaš da greš tle 55."
Omejitev na tistem delu Zaloške je seveda 60.
Sem prosil za fotografijo, pa je reku da je ni naredu :|
"telbanc> Bolj se mi zdijo relevantni kot ti.
Kot še vedno do zdaj, se tudi v tem primeru motiš"
Veljajo zate tud drugi členi zakona. Ne samo tisti, na podlagi katerega se vlečeš ven.
Kot še vedno do zdaj, se tudi v tem primeru motiš"
Veljajo zate tud drugi členi zakona. Ne samo tisti, na podlagi katerega se vlečeš ven.
Zgodovina sprememb…
telbanc> Veljajo zate tud drugi členi zakona. Ne samo tisti, na podlagi katerega se vlečeš ven.
Naštej torej tiste, ki naj bi zame veljali. Lahko vprašaš tudi kakega odvetnika, če sam ne veš.
Naštej torej tiste, ki naj bi zame veljali. Lahko vprašaš tudi kakega odvetnika, če sam ne veš.
http://www.siol.net/avtomoto/nasveti/o_...
"To je največja hitrost, s katero lahko vozijo kolesarji na kolesarskih stezah. Poudarek je na kolesarskih stezah. Tam kjer jih ni, uporabljajo kolesarji isto cestno površino kot ostali vozniki in v naseljih načeloma zanje velja 50 km/h."
"To je največja hitrost, s katero lahko vozijo kolesarji na kolesarskih stezah. Poudarek je na kolesarskih stezah. Tam kjer jih ni, uporabljajo kolesarji isto cestno površino kot ostali vozniki in v naseljih načeloma zanje velja 50 km/h."
A bo kdo prlepu kakšen člen iz zakona, kjer je hitrost za kolesarje brez motorja ali hitrost na kolesarskih stezah omejena na 25 km/h, al boste samo neumnosti z drugih spletnih strani lepili?
telbanc> Veljajo zate tud drugi členi zakona. Ne samo tisti, na podlagi katerega se vlečeš ven.
Eh, ti si itak svojeglav, nima smisla s tabo....
v glavnem je....
Itak....zna se.
Pa ti kej nalimej, kakšen člen, po katerem lahko dirkaš po Lublani po kolesarski 70km.
Zgodovina sprememb…
telbanc> Itak....zna se.
Vrnit vozniško, če ne poznaš predpisov.
telbanc> Pa ti kej nalimej, kakšen člen, po katerem lahko dirkaš po Lublani po kolesarski 70km.
13. točka 1. odstavka 3. člena: kolo je enosledno ali dvosledno vozilo
46 člen:
(1) Najvišja dovoljena hitrost vozila je:
1. na cestah v naselju 50 km/h;
2. v območju omejene hitrosti 30 km/h;
3. v območju umirjenega prometa in v območju za pešce 10 km/h.
(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:
1. na avtocestah 130 km/h;
2. na hitrih cestah 110 km/h;
3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.
Zdaj pa ti, telbanc, poišči člen, ki določa najvišjo hitrost kolesa brez motorja in/ali na kolesarski stezi.
telbanc> Pa ti kej nalimej, kakšen člen, po katerem lahko dirkaš po Lublani po kolesarski 70km.
13. točka 1. odstavka 3. člena: kolo je enosledno ali dvosledno vozilo
46 člen:
(2) Na posameznih cestah v naselju ali njihovih delih je največja dovoljena hitrost za vozila lahko največ 70 km/h, če varnost prometa in predpisani prometnotehnični elementi to omogočajo in je to določeno s predpisanim prometnim znakom.
(3) Na cesti zunaj naselij je najvišja dovoljena hitrost za vozila:
1. na avtocestah 130 km/h;
2. na hitrih cestah 110 km/h;
3. na vseh ostalih cestah 90 km/h.
Zdaj pa ti, telbanc, poišči člen, ki določa najvišjo hitrost kolesa brez motorja in/ali na kolesarski stezi.
Zgodovina sprememb…
martincek1 ::
jype:
Ne interpretirat tako, kot je zate bolj kul, ampak tako, kot je pravilno.
"Kolo" je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h.
Ne interpretirat tako, kot je zate bolj kul, ampak tako, kot je pravilno.
martincheq> Ne interpretirat tako, kot je zate bolj kul, ampak tako, kot je pravilno.
Odvisni stavek se (jasno) nanaša na pomožni motor vozila, katerega hitrost mora biti konstrukcijsko omejena na 25km/h, sicer zanj potrebuješ registracijo in vozniško dovoljenje A kategorije (in nikakor ne na kolesa brez motorja).
Odvisni stavek se (jasno) nanaša na pomožni motor vozila, katerega hitrost mora biti konstrukcijsko omejena na 25km/h, sicer zanj potrebuješ registracijo in vozniško dovoljenje A kategorije (in nikakor ne na kolesa brez motorja).
Zgodovina sprememb…
telbanc> Itak....zna se.
Ko te bojo zbili na kolesarski, boš pač kriv, ker nisi prilagodil vožnje "razmeram na cesti". Priče bojo pač trdile, da so videle samo senco,ki je od nekod prišla. "beri pridivjala mimo z 116km na uro".
Sicer se taki kot ti, pojavljajo tudi v drugih državah.
http://moskisvet.com/clanek/rubrika/nov...
Gori si nalimal neke člene, ki nimajo z kolesarsko stezo, "blage veze".
Če si bil pred pa dnevi na Češkem lah poveš.......
Zgodovina sprememb…
telbanc> Gori si nalimal neke člene, ki nimajo z kolesarsko stezo, "blage veze".
No, boš ti poiskal člene, ki s kolesarsko stezo imajo zvezo (ali pa boš skesano priznal, da se motiš).
telbanc> Ko te bojo zbili na kolesarski,
Zbijači nimajo kaj počet na kolesarski.
telbanc> Če si bil pred pa dnevi na Češkem lah poveš.......
Ale v prdely!
No, boš ti poiskal člene, ki s kolesarsko stezo imajo zvezo (ali pa boš skesano priznal, da se motiš).
telbanc> Ko te bojo zbili na kolesarski,
Zbijači nimajo kaj počet na kolesarski.
telbanc> Če si bil pred pa dnevi na Češkem lah poveš.......
Ale v prdely!
Zgodovina sprememb…
telbanc> Tvoji členi govorijo o cestah, mi pa debatiramo o kolesarski stezi.
No, prilepi navedke iz zakona, ki me postavljajo na laž!
Besedilo imaš tule: http://www.uradni-list.si/1/content?id=...
telbanc> Tvoji členi govorijo o cestah, mi pa debatiramo o kolesarski stezi.
Ura je polnoč, zdejle se mi ne da gledat. Sam moraš priznat pa, da so vsi ki pišejo članke o predpisih "navadni buteljni".
Vsi namreč pravijo da je omejitev....zna se
Jaz se tud k temu nagibam. Govoriva o kolesarski stezi...in ne cesti v naselju, to je menda jasno.
Zgodovina sprememb…
telbanc> Ura je polnoč, zdejle se mi ne da gledat. Sam moraš priznat pa, da so vsi ki pišejo članke o predpisih "navadni buteljni".
So, ja. Ker ne poznajo niti predpisov, niti ne znajo vozit avtomobilov (zna se).
telbanc> Jaz se tud k temu nagibam. Govoriva o kolesarski stezi...in ne cesti v naselju, to je menda jasno.
Fantek, tvoj brskalnik gotovo razume Ctrl-F, pa poišči po zakonu "steza" ali "25 km/h". Ne pojavi se pogosto.
So, ja. Ker ne poznajo niti predpisov, niti ne znajo vozit avtomobilov (zna se).
telbanc> Jaz se tud k temu nagibam. Govoriva o kolesarski stezi...in ne cesti v naselju, to je menda jasno.
Fantek, tvoj brskalnik gotovo razume Ctrl-F, pa poišči po zakonu "steza" ali "25 km/h". Ne pojavi se pogosto.
DOOM_er ::
včasih je bila omejitev za kolesarje, 25 km/h smo se o tem kregali na bicikel.com, potem so jo pa ukinili in tudi eden izmed policajev je bojda potrdil da tega ni več, je pa tisto malo bolj kolesarsko relevanten forum tako da če se že moram po kolesarski vozit šibam nad 25. Sicer pa gestapoti zaradi takih stvari ne težijo, jest sm zadnjič prigonil mimo s specilko krepko nad 30 po kolesarski pa ni rekel nič.
Robots will steal your job. But that's OK
včasih je bila omejitev za kolesarje, 25 km/h smo se o tem kregali na bicikel.com, potem so jo pa ukinili in tudi eden izmed policajev je bojda potrdil da tega ni več, je pa tisto malo bolj kolesarsko relevanten forum tako da če se že moram po kolesarski vozit šibam nad 25. Sicer pa gestapoti zaradi takih stvari ne težijo, jest sm zadnjič prigonil mimo s specilko krepko nad 30 po kolesarski pa ni rekel nič.
sej tam 45kmh z peciklom ni problem, razen če kdo zapelje pred tebe ali pa kaj podobnega, pol je pa party
Zato take hitrosti niso varne, ker ne moreš VARNO USTAVITI in je po zakonu določeno 25kmh... si predstavlaš, da ti skoči otrok pred kolo, ko se pelješ 45kmh? Kaj boš? Morilec.
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
energetik ::
sej tam 45kmh z peciklom ni problem, razen če kdo zapelje pred tebe ali pa kaj podobnega, pol je pa party
Zato take hitrosti niso varne, ker ne moreš VARNO USTAVITI in je po zakonu določeno 25kmh... si predstavlaš, da ti skoči otrok pred kolo, ko se pelješ 45kmh? Kaj boš? Morilec.
Sej tam 90km/h z avtom ni problem, razen če kdo zapelje pred tebe ali pa kaj podobnega, pol je pa party
Kaj pa če otrok skoči na cesto, kjer avto pravilno pripelje 50km/h? Boš morilec? Ali pa so "morilci" starši, ki ne pazijo na otroka in ne upoštevajo prometnih predpisov?
Če folk ne upošteva, da kolsarska ni za hodit, tako kot ni za hodit cesta, potem je sam kriv.
Glede omejitve 25km/h pa so baje tudi policaji povedali, da ne drži več za kolesarje.
Ma jaz bi dal omejitev za kolesarje 10kmh, ker so nevarni vsem okoli sebe. Bolj agresivnih ljudi ne poznam.
Maš celo take, ki tak gonijo, da jim pecikl začne razpadat...
Maš celo take, ki tak gonijo, da jim pecikl začne razpadat...
Your turn to burn!
Zgodovina sprememb…
Če hočeš spoznati agresivne ljudi, pejt z biciklom po LJ, in probi zapeljat v kakšnega X6, ki se bo pred tabo ustavil na kolesarski stezi, ker ga je slučajno zamikal kebab ob cesti. Predlagam Miklošičevo v smeri proti železniški, enkrat zvečer.
Boš spoznal od blizu še kakšnega taksista, ki te bo hotel pokositi z avtomobilskimi vrati, no, mogoče do kebaba sploh ne boš prispel, ker ti bo kakšen vrgel flašo pod kolesa in boš moral flikat gumo.
Boš spoznal od blizu še kakšnega taksista, ki te bo hotel pokositi z avtomobilskimi vrati, no, mogoče do kebaba sploh ne boš prispel, ker ti bo kakšen vrgel flašo pod kolesa in boš moral flikat gumo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
Enkrat bi se zapeljal v njega pa če bi bil problem si zapišem tablico pa se drugič s šleperjem zaletim v njega, da mu vrnem uslugo. Ne vidim problema, čeprav se eni ne strinjajo z načinom oko za oko - softiči. Taksisti so itak za pred steno pa bum... po MB ti blinka pa svašta, ku*ac se mu bom umakno, 30 sma se peljala, ko me je hoto lolek preko črpalke prehitet pa sem valda stisno po gasu, da je bil spet za mano pa popi*doval. Če grema z avta 1 na 1 pa ga z užitkom tak zložim skup, da bo namesto vozo taxi na slamico jedo v UKC.
Your turn to burn!
kitewing ::
Izogibam se prometnih cest, ker nekateri vozniki kljub dovolj široki cesti peljejo ob kolesarju. Na kolesu se pravi užitki začnejo pri hitrostih nad 30km/h. Fajn je avtomobile prehitevat, še bolj fajn je it v gozdu po koreninah preko 30km/h. Čisti adrenalin!
nitro2> jype kater model colnagota voziš?
Altain. Kupil sem ga leta 2000, za seboj ima malo manj kot 60kkm in še nobenega padca.
Mesar> Ma jaz bi dal omejitev za kolesarje 10kmh, ker so nevarni vsem okoli sebe.
Statistika se s tem ne strinja na noben način.
Altain. Kupil sem ga leta 2000, za seboj ima malo manj kot 60kkm in še nobenega padca.
Mesar> Ma jaz bi dal omejitev za kolesarje 10kmh, ker so nevarni vsem okoli sebe.
Statistika se s tem ne strinja na noben način.
Matko ::
Glede omejitve 25km/h.
To je bilo zapisano v 28. členu ZVCP iz leta 1998, vendar ta zakon NE VELJA VEČ.
je ni bilo v ZVCP-1 (32. člen) in je ni v trenutno veljavnem ZPrCP (46. člen).
To je bilo zapisano v 28. členu ZVCP iz leta 1998, vendar ta zakon NE VELJA VEČ.
Glede omejitve 25km/h.
Verjetno velja v tem smislu kak drug člen. V vsakem primeru pa velja, da je potrebno hitrost prilagoditi razmeram na "cesti", oziroma kolesarski stezi. Tud za "nore kolesarje".
Ne predstavljam si, da bi se kolesarji recimo po Ljubljani srečevali tam, kjer so pasovi za kolesarje skupaj, pa da vsak vozi z 60 na uro. Pa da pride do trčenja. To pomeni potem smrtno nesrečo, če se srečata "dva Yipeta".
Zgodovina sprememb…
Nemogoče je, da bi en del populacje ne bil omejen na določeni vozni površini.
Temu se reče potem anarhija. Zato tud temu ni tako, da omejitve ne bi bilo.
Smiselno se potem upošteva, da kolesar, ne sme preseči omejitve, ki jo ima močnejše vozilo. Tako kot velja za ceste v naselju, 50km. Tako se smiselno uporabi 25 km na kolesarski stezi.
Ponavljam še enkrat, nemogoče je, da bi del populacije delal na določeni vozni površini kar bi hotel.
Ponavljam še enkrat, nemogoče je, da bi del populacije delal na določeni vozni površini kar bi hotel.
Zgodovina sprememb…
oemdzi ::
Nemogoče je, da bi en del populacje ne bil omejen na določeni vozni površini.
Samo res ... Jype tam vozi mimo pescev z nadzvocno hitrostjo
Za pesce se ne bos pritozeval z kaksno hitrostjo lahko hodijo/tecejo ?
Smiselno se potem upošteva, da kolesar, ne sme preseči omejitve, ki jo ima močnejše vozilo. Tako kot velja za ceste v naselju, 50km. Tako se smiselno uporabi 25 km na kolesarski stezi.Saj ne more. Omejitev velja taka kot za avte. Prav tako velja, da morajo prilagoditi hitrost razmeram. Seveda velja tudi, da pešci nimajo kaj hodit po kolesarski, tako kot ne po cesti.
Kaj pa praviš na primer, da se spravi en šprintat po gužvasti Čopovi? Omejit hitrost teka, takoj!
Matko ::
ker so nekateri funkcionalno nepismeni... (tudi uradne osebe)
Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP)
Zakon o cestah (ZCes-1)
Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP)
3. člen
(pomen izrazov)
13. "kolo" je enosledno ali dvosledno vozilo z najmanj dvema kolesoma, ki ga poganja voznik z lastno močjo ali s pomočjo pomožnega motorja, s katerim lahko doseže hitrost največ 25 km/h;
46. člen
(najvišje dovoljene hitrosti)
Zakon o cestah (ZCes-1)
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
14. cestišče je del javne ceste, ki ga sestavljajo vozišče, odstavni in ločilni pasovi, kolesarske steze, pločniki, bankine, naprave za odvodnjavanje, če so tik ob vozišču, ter zračni prostor v višini 7 metrov, merjeno od točke na osi vozišča;
.
.
.
26. kolesarska pot je s predpisano prometno signalizacijo in prometno opremo označena cesta, ki je namenjena prometu koles in drugih uporabnikov, pod pogoji, določenimi s pravili cestnega prometa in predpisi, ki urejajo ceste;
27. kolesarski pas je vzdolžni del vozišča, ki je označen z ločilno črto in je namenjen prometu koles in koles s pomožnim motorjem;
28. kolesarska steza je del cestišča, ki ni v isti ravnini kot vozišče ali je od njega ločena kako drugače in je namenjena prometu koles in koles s pomožnim motorjem;
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 22790 (15617) | zmaugy |
» | Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Šport | 52657 (45946) | BigWhale |
» | se malo o cpp (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 61795 (54985) | jype |